Bu yıl çalıştım. Hedefim 260-270. Deneme netlerim 270,285 böyle... sizce çok oynar mi? 200 geçsem bile bir yere yerleşmek istiyorum. Akrabalar ailem çok ezecekler beni kazanamazsam. Bu 2. Yılım çünkü. 2 gündür elim ayağım titriyor uçuklar deli gibi çıkmaya başladı kendime güveniyorum aslında ama çok korkuyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence bir sınavdan bu kadar çok korkmanız ve yapamayacağınız yönünde de kaygı yaşamanız hiç normal durum değil. Sadece bu sınav değil, hayatınız boyunca o kadar çok sınava gireceksiniz ki hayatınız sınavla geçecek adeta. Dolayısıyla evet sınavı önemsemeniz ve ona gereken ciddiyeti göstermeniz de çok önemli ve güzel bir şey fakat gözünüzde büyütmemek kaydıyla.
Pandemi nedeniyle herhangi bir yerleşme şansınız geçmiş yıllara göre çok daha yüksek fakat laf olsun diye bir yere yerleşmeyin. Sırf birileri size bir şey demesin diye kendi hayallerinizden, ideallerinizden vazgeçmeyin. Eğer vazgeçerseniz, istemediğiniz, sevmediğiniz bir bölüm ya da okulda 4 yıl boyunca okumak size adeta işkence gibi gelecektir. Çok ama çok pişman olursunuz ama iş işten geçer ve tekrar dönmek için yatay geçiş ya da yeniden sınava girip kazanmayla uğraşırsınız.
Bu arada hedefiniz makul bir hedef yani ben ulaşabileceğinize inanıyorum hatta onun biraz daha yukarı bir puanını yani 290-300 gibi bir puan yapacağınızı düşünüyorum. Sınavdan inanın korkmaya gerek yok. Tıpkı evde çözdüğünüz denemeler, testler gibi soruyorlar. Sadece bilip bilmediğinizi ölçüyorlar ve çok zorlamıyorlar. İçiniz rahat, gönlünüz ferah olsun. Başarılar diliyorum.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEğer sen bu kadar panik yapıp korkutursan kendini başaramazsın. Ayrıca lütfen şu dediğimi yirmi kere oku. Hayata bir defa geliyorsun. Başkasının salak saçma sözleri yüzünden evet ailen de dahil hayatını istemediğin bir bölüme sırf yerleştim diyebilmek için giderek kendine eziyet etmeye hakkın yok.
Bir yere yerleşmek zor değil. Ama kaçıncı yılın olursa olsun severek yerleşmediğin her şey sana zulüm gibi gelir. Bunu unutma sonra başını çok vurursun taşlara da ne anan duyar ne akrabaların duyar kardeşim.31 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız ama söyle bir durum var ben polis olmak istiyorum. 2 yıllık bir bölüm okuduktan sonra da geçiş yapılıyor. Benim için iki yolda olur. Akrabalar neyse de babam bile ağza alınmayacak laflar ediyor bana şimdiden. Daha okumak yok diyo daha fazla tarlada iş alırım çalışırsın insanın kendi babası böyle diyorsa
+1 yılKorkma hiç sakin sakin gir yap bak bende çalıştım benimde korkularım vardı ama geçti kim ne derse desin onlara ne bu senin hayatın herşeyden önce sen önemlisin yaparsın yapabiliriz başarılar dilerim 🙏🙏🙏🙏
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
Sen bu düşünceyle sınava girersen ve özellikle bu psikolojiyle sıradan da olsa üni tutturman mucize olur
12 Yorumla
Soran+1 yılNapıcam eridim bittim 😞 nolur yardım edin
+1 yılBen de korkuyorum ama bu kadar değil. Korkarsan sınavda başarısız olursun
31 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne önerirsiniz
Gizli Üye(25-29)+1 yılAh bu akrabalar ah. bir adam p*ç olmanın en güzel yanı hiç akraban olmuyor demişti o geldi aklıma
22 Yorumla
Soran+1 yılGidilen her yerde bu konular mutlaka konuşuluyor artık bir yıl daha hakaretler yemek istemiyorum çok üzülüyorum kimse farkına varmıyor bu yıl çalıştığıma inanıyorum fakat korku ve karamsarlık var atlatabilirsem çok iyi olacak
Cevap sahibi+1 yılKaybettirirse bu kaybettirir sana duygularını yönetmen lazım. Zaten çalışmışsan karşılığını alırsın panik yapma hiç.
+1 yılSınav salonuna erkenden git alış sınıfa.
14 Yorumla
Soran+1 yılBizim evin hemen önünde çok şanslıyım
- +1 yıl
Benimde çok yakına çıktı.
Soran+1 yılKendini hazır hissediyor musun
- +1 yıl
Hissetmiyorum ama giricez mecbur
Gizli Üye(30-35)+1 yılokul puanı ejlenmis hali mi bu
24 Yorumla
Soran+1 yılGeçen sene barajı bile geçemedim
Cevap sahibi+1 yılben sana ne diyorum sen ne diyorsun
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılmin 30 puan eklense 300 puan. ona gidecek bir sürü bölüm olur endise etme
Stres yaparsan odaklanamazsın
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım