Marmara ilahiyat istiyorum 2021 tayfadanım okul taban puani 435 bana yardım edebilecek olan var mı kac netle marmaraya gidebilirim hangi derslere yogunlasmaliyim tsyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, öncelikle şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah istediğiniz okul olan Marmara Üniversitesini ve istediğiniz bölüm olan İlahiyat bölümünü kazanmanızı temenni ediyorum. Bildiğim kadarıyla ilahiyat bölümünü kazanabilmeniz için iyi bir sözel neti çıkarmanız gerekiyor. Özellikle AYT'den çok ama çok iyi bir puan çıkarmaya bakın. Çünkü AYT, TYT'ye göre yüzdesi daha yüksek olduğu için TYT'den istediğiniz puanı çıkaramasanız bile AYT ile telafi edip hedefinizi tutturabilirsiniz. Tarih, Coğrafya, Edebiyat gibi derslere ağırlık verin ama tabii ki az da olsa TYT'den Matematik ve Fen Bilimleri neti de çıkarmaya bakın. Onlar da sizi öne taşıyacak ve sıralama da fark açmanızı sağlayacak olan derslerdir. Sıkı çalıştığınız takdirde istediğiniz neticeye ulaşacağınıza inanıyorum :)
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİlahiyat girmek okadar zor değil sözel 420 puan sözel de zaten hepsinden full çektiğini düşünür isek çünkü sayısal yok baya basit hepsinden full çek gir. Sözel de herkes full çektiği için full çekmez isen senin yerine başkaları girer tek zorluğu bu.
019 Yorumla- +1 yıl
Pek problem değil ya 5 8 yanlış filan çok takılcak durum değil full çek dediğim hani fulle yakın tabikide hepsini doğru yapamazsın.
- +1 yıl
Pek bilgim yokta ilahiyat okuyan kadınlar tam olarak ne mesleği yapıyor? Akademisyen mi?
- +1 yıl
Yüksek lisans yaptığında da mı öğretmen oluyorsun?
- +1 yıl
Gelişme imkanı pek yok gibi üzücü bir durum. İlahiyat okuyan erkekler Nihat hatipoğlu gibi programlara çıkıp iyi kazanç elde ediyorlar ne kadar doğru dinen tabi bu tartışılır. Dini işe çevirmek kendimce pek mantıklı bulmuyorum. Tabi ilim öğretilir fakat dinen ilimin bedava öğretilmesi doğru olduğunu savunuyorum. Kuranın parayla satılmasına bile karşıyım. İncil bedavaya veriliyor. Müslümanlar nedense dini ticarete dökmesi üzücü bir durum. Hristiyanlar bile bunu yapmıyorken bizlerin yapması kötü bir durum.
- +1 yıl
Hz. Ömer değil Hz. Ali dedi. ama ücretsiz öğretene dedi sonuçta dinde ilime bir fiyat biçilmez. Bu günahtır. Hatta bakara suresinde kuranı ticaret uğruna kullanmanın günah olduğu açıkça söylenmiş.
- +1 yıl
Bizim değil islamın fikri din bir insan uğruna değişmez.
- +1 yıl
Bakara 174-175 e bakarsanız dediğimin kanıtını anlamış olursunuz. Kuranı okuduysanız aslında bunu bilmeniz lazımdı.
- +1 yıl
Sonuçta İslam kardeşiyiz ben seni uyarmak ile sorumluyum dinimizde din kardeşlerimizi uyarmamız lazım tabi bu senin bileceğin iş kendi sorumluluğun ama tabi her meal de farklı kapı açılıyor iyi araştırmak lazım umarım hakkında hayırlısı olur.
- +1 yıl
Arapça okuman hiç bir anlamı yokki kuranı bilmeden okumak dinini öğrenmeni sağlamaz. Hz. Muhammed bile kuranı anlayarak kaç senede bitirmiş pekiştire pekiştire sen kendi bildiğin dilde okuman lazım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
Sözel konular , çoğrafya tarih edebiyat. Ama 435 yüksek puan tyt oturumunda da az çok matematik yapabilmen gerekiyor
01 Yorumlaİlâhiyat bildiğim kadarıyla sözel bölüm o yüzden bölümüne ağırlık vermelisin net olarak 39 38 yeter ayt de sanırım okul puanı ve tyt de önemli
02 Yorumla
+1 yılValla tüm derslere yogunlasmalisin oyle kokay degil 453
014 Yorumla- +1 yıl
Pardon 435
- +1 yıl
Elinden geleni yap gerisi Allah'a kalmış.
- +1 yıl
😂 yanlis yere yazdin kucuk hanim
- +1 yıl
Mühim değil : ) yardım lazım olursa yazarsın biliyo sayılırım marmarayım
- +1 yıl
Valla hepsinin kaliteli olduğunu biliyorum okulun yeri falan çok güzel birde yakınında bir camisi var. Çok iyi hemde sosyal bir yer kafesi falan da var.
- +1 yıl
Hemen yakınında var mı malesef bilmiyorum ya o kadar. Ama bence bunlar sonraki meseler. Hedeflemek için çok iyi bir yer o konuda emin ol ve buna inanarak çalış bence şimdilik. Bu arada yurtdışı imkanı da çok fazla. Kazanırsan emin ol pişman olmazsın :)
- +1 yıl
Mühim değil, hoşçakal.
+1 yılSözleli çok iyi yapabilip yanında biraz da matematik gerekir bizden sonra puanlar düştü baya ama Marmara için her türlü çok çalışmak lazim
00 YorumlaAllah kolaylık versin.
01 Yorumla
+1 yılSözel iste. Tebrik ederim güzel secim
08 Yorumla- +1 yıl
Başımızın tacisiniz
- +1 yıl
Asıl ilahiyat okumak isteneni duymak çok güzel. Insanlar boş işlerle hevesleriyle dünya ile uğraşıyorken sen hepsini elinin dersi ile itip ahiretini seçtin. Keşke herkes sen gibi olsa
- +1 yıl
Dünya çok tuhaf.. nys sen akıllı kizsin. Kararın çok doğru. bir de bu başka şeye engel değil ki. Açıktan 2. Bölüm de okursun. Bu bölüm biter bir daha başka bolum de okursun. Halkında hayırlıdır insallah. Keşke kardeşim de sen gibi akıllı olsa
- +1 yıl
Ve insallah evlenmek icin de ilahiyatçı kiz bulurum 😄
+1 yılTm’ciyim bilmiyorum
00 YorumlaNeden ilahiyat
013 YorumlaKolay değil
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İlahiyat okumak istiyorum hangi derslere yoğunlaş malıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat