4. kez üniversite sınavına girmek mantıklı mı?

Özeti yukarıdaki soruda, aşağıdaki uzun yazıda sadece sebeplerinden ve yaşadıklarımdan bahsettim.

Arkadaşlar merhaba. Ben 20 yaşındayım ve hala üniversite sınavına hazırlanıyorum. İlk yıl 60k civarı bir sıralamam vardı. Çok çalıştığımı söyleyemem, adam akıllı oturup soru çözmeden girdiğim sınavda böyle oldu. Ailem şehir dışı istemedi, devlet ve tam burslular zaten tutmuyordu, %50 burs da olsa altından kalkmamız zordu çünkü lise 3'e giden kardeşim de var. Ben de daha aşağı çekeceğimi düşünerek mezuna kaldım ama babam yılın farklı zamanlarında 3 farklı ameliyat geçirdi, aynı yıl stres yüzünden devlet hastanesinde psikoloğa gitmeye başladım. O 500 küsür soruluk testlerden yapıp 2 görüşme sonra ilaç yazdı, özet olarak 2. senemde sıralamamı düzeltmeyi başaramadım. Hatta fazlasıyla geriye çektim istediğim bölüme yerleşme şansım bile inanılmaz azdı. Bu 3. yılım ve bu sefer de ben kendimden şüphe etmeye ve korkmaya başladım, ya yine yapamazsam diye. Yine yapamazsam babamın 3 ameliyatından ikisini duymamış, benim o sene başladığım tedaviden habersiz insanlarIn aa yine kazanamamış diyecek olması, yazılımla kendi kendime yıllardır uğraştığım halde diplomasız olduğum için vasıfsız sayılacak olmam hem tedirgin ediyor hem de çok ağrıma gidyor. Eğer ki bu sene de başaramazsam artık kabullenip istediğim yer dışında bir yeri tercih etmeli miyim yoksa pes etmeyip son bir kez daha mı denemeliyim? 3-4 gündür kafamda bu soru daha sınava bile girmeden.
4. kez üniversite sınavına girmek mantıklı mı?