Uluslararası ilişkiler okuyanlar bolum hakkında bilgi verebilir mi? Bitirdikten sonra iş olanakları falan?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılUluslararası İlişkiler mezunuyum daha yeni bitti.
Öncelikle belirtmeliyim ki okuması hem çok zor hem kolay. Zor çünkü çok fazla bilgi içeriyor bazı dersler çok çok kazık oluyor. Kolay çünkü dünyada yaşanan sorunları ve politikaları öğreniyorsun özellikle son sınıfta yorum kabiliyetin çok aşırı gelişiyor. (Ot gibi okuyanlar hariç)
Eğer aldığın dil derslerini geliştirirsen aynı paralellikle süper bir bölüm. Ben İngilizce, Rusça, Arapça, Osmanlıca aldım. Bir de mesleki ingilizce var her dönem. Onun olmadığı dönem de diplomatik yazışma gibi dersler var. Eğer gittiğin okul ve hocaları kaliteliyle bu bölümde çok şey öğrenirsin. Tabi istekli olman, ders geçmekten ziyade öğrenmek için çalışman lazım.
Bölümden mezun olduktan sonra Kpss ile bir çok yere girebilirsin ancak şöyle bir durum var. Özel sektör ister misin bilmem ama özele girebilirsin. (Ben istemiyorum açıkçası)
Çok fazla mezun olduğu için geçerli belli başlı bölümler dışında her bölüm öğrencisi kendisini geliştirmezse işsiz kalması çok büyük ihtimal.
Bizim bölümde eğer düzgün bir işe sahip olmak istiyorsan en az 2 dile çok iyi hakim olman gerekir. Sana tavsiyem en geç 2.sınıftan itibaren dillerini geliştir kpss işini mümkün mertebe son sınıfa bırakma.
Devlet kurumlarda çalışma şansın yüksek evet ama özellikle dış işlerinin sekreterliğine bile girmek için kpss de 98 yds de en az 70 almak lazım. Ama moral bozma kpss ile bir çok yere girebilirsin. İş sende bitiyor kendini ne kadar geliştirirsen o kadar şansın yüksek.
Henüz tercih yapmadıysan sade Uluslararası İlişkiler yazmaktansa Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi yazmanı öneririm. Ben Çanakkale 18 Mart Üniversitesi - Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Bölümümden memnunum bir daha seçim yapacak olsam yine okurum. Girdiğim sene tüm bölümlerden sınava girmiştim. Japonca, Hacettepe Almanca falan da tutuyordu ama onları tercih etmedim. Uluslararası İlişkiler düşünmesem Japoncayı yazardım ya da Matematik bölümünü yazardım o da tutuyordu.114 Yorumla- +1 yıl
Bölüm güzel aslında okuması da zevkli hele hele siyasetle ilgiliysen üzerine de düşersen çok güzel bir bölüm ama daha geçerli bölümlere puanın yetiyorsa onları yazman daha mantıklı olabilir. Akademisyen olarak kalmak istiyorsan sen ortalamanı yine yüksek tut fakat son zamanlarda hocalar ortalamanın önemi yok falan diyorlardı.
Kendini zamanında yetiştirirsen iş konusunda korkma yetiştirmezsen korkabilirsin. Dillere çok önem ver geliştir kendini derim. Dillerin geliştiği sürece her türlü kendine iş bulursun. Dilin varsa bölümün avantajlı hale gelir. - +1 yıl
Mesaj atabilir misiniz ben atamıyorum. Ben de Çanakkale düşünüyorum
- 1 yıl
yabancı ülkede çalışma imkanı var mı
En İyi Cevaplar
+1 yılAnkara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, uluslararası ilişkiler alanına uzman yetiştiren bir birimdir. 1955-1982 yılları arasında “Diplomasi ve Dış Münasebetler Şubesi” (Siyasi Şube) adı altında eğitim vermiş olan bölüm, 1982’de Yüksek Öğrenim Kanunuyla yapılan yeniden düzenleme çerçevesinde “Uluslararası İlişkiler Bölümü” adını almıştır.
Uluslararası İlişkiler Bölümü altında üç farklı anabilim dalı bulunmaktadır:
Siyasi Tarih Anabilim Dalı
Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı
Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı
Dört yıllık uluslararası ilişkiler lisans programını bitirenlere “Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Diploması” verilir. Lisans programının ilk iki yılında, diğer bölümlerle ortak alınan dersler çoğunluktayken, son iki yıl meslek dersleri yoğunluk kazanır. Mesleki derslerde öğrencilere uluslararası sistemin tarihi, yapısı, işleyişi, dönüşümü, aktörleri, hukuksal çerçevesi ve Türkiye’nin uluslararası sistemdeki yeri ile dış ilişkileri hakkında genel bir formasyon kazandırılmaktadır. Uluslararası İlişkiler Lisans Ders Programına erişmek için lütfen00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
bir arkadaşım okuyordu +2 dil ve sağlam torpilin yoksa kadrolu işsizsin demişti.
14 Yorumla- +1 yıl
Yapma beeeee :/
- +1 yıl
Akademisyenlik hakkında bir fikrin var mı? Ortalamayı yüksek tutmakla halledilebilecek bişey mi?
Genellikle devlet kurumlarında çalışma imkanı daha yüksek.
02 Yorumla- +1 yıl
Ve daha zor?
Kendini geliştirmezsen bir hiçsin.En az 2 yabancı dil öğrenmen lazım.Yurt dışı özellikle ülkemizle ticaret yapan ülkeler hakkında geniş kapsamlı bilgi ve donanıma sahip olmalısın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDışişleri bakanlığına girebilirsen iyi ama olmazsa özel sektörde ancak dil konusunda kendini geliştirdiysen iyi iş bulabilirsin.
00 Yorumla
+1 yıluluslararası çalışıyorsun. bizim cemal abi var oda orda çalışıyor.
00 Yorumlayardımcı olaım
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım