Maliyeyi tercih etmeyi düşünüyorum bu bölümü okuyanlar iş imkanları konusunda yardımcı olabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılİşletme iktisat maliye kamu yönetimi ekonometri hepsi aynı kapıya çıkar.Hepsi mezun olunca işssiz kalırlar.Şanslı olanlar bankaya girer.Yani bu saydığım bölümlerden mezun olanların tek iş imkanı bankacılıktır.Devlette güzel memurluklar istiyorsan da oraları da zaten odtü ve Ankara üniversitesi mezunları kazanabiliyor.Diğer üniler boşta kalır.Ama bu saydığım bölümler içinde en kolayı maliyedir.Benim için fark etmez diyorsan en kolayı olan maliyeyi oku.Ama bir yıl daha hazırlan sonuçta maliye iktisat işletme kalitesiz bölümler.İşsiz kalma olasılığın yuksek.
48 Yorumla- +1 yıl
uluslararası ilişkiler maliyeden daha mı iyi seneye hazırlanmayı düşünmüyorum tmciyim tm 1 ortalama 300 falan gelicek galiba ne tercih etmeliyim sence?
- +1 yıl
Kesinlikle hayır.Uluslararasıilişkilerin iş imkanı çok dar.Kendine iş imkanı yaratmak istiyorsan 2 dil bilmek zorundasın.İngilizce ve almanca en basitinden.Sana tavsiyem işletme oku.İşletme maliyeye göre biraz daha iyi bir bölüm.Ama iktisat okuma biraz zoordur.İşletme biraz daha kolaydır.Sana tavsiyem yazı boş geçirme üniyi kazanınca.Herhangi bir bankaya staj için gir yazın.İlerde işe alacaklarında referans olur.
- +1 yıl
ülkenin yarısından fazlası işletme mezunu ve puanıda düşük yani işletme okuyorum demeye utanırım
- +1 yıl
Maliye de aynı bir farkı yok.İİBF bizim ülkemizde ayaklar altında malesef.Bunu sebebi de çok fazla üniversite açılması tayyip baba sağolsun her yere üniversite açıyor.Salak adam düşüncesiz.Ben hukuk okuyorum ben bile ilerde bu kadar çok mezun varken ne yapacağım diye düşünüyorum...
- +1 yıl
eğitim sistemimizin ne kadar bok olduğu ortada önemli olan üniversite açmak değil mezunları ortada bırakmamak önce bunun anlaşılması gerekiyor ne okursam okuyayım iş bulmakta zorluk çekeceğimi zaten biliyorum
- +1 yıl
Eeee yapçak bir şey yok ülkemizin yüzde 49'u işssiz kalmayı ya da asgari ücretle günde 10 saat sürünmekten memnun.Aslında bu ülke bunlara müstahak.
- +1 yıl
İşletme maliye iktisat uluslararsı ticaret bölümleri matemstik iyi olmasa bile yapılabilir bölümler mi
- +1 yıl
Bankacılık bölümü için dee matematik iyi olmasa bile yapılabilir bir bölüm mü
maliye işletme iktisat aynı...
kpss ile atanırsın uzman olursun 4000 bulan maaşları olur...
serbest muhabeci mali müşavir olabilirsin...17 Yorumla- +1 yıl
muhasebede iş var baya
- +1 yıl
Arkadaşım bu kız arkadaşımızın puanı 300 falanmış.Bence düşük.Kandırma arkadaşımızı.Malimüşavir olmak çok zor.Uzman yardımcılığına gelince de onları odti Ankara gazi gibi kaliteli yerlerden mezun olanlar olabiliyor.Gerçekler acıdır malesef.
- +1 yıl
www.derszamani.net/...e-bolumu-taban-puanlari.html bence maliyeye göre puanım iyi marmara bile 320 almış zorlarsam girerim
Gizli Üye(30-35)+1 yıltesadufe bak bende malıye ıstıyorum ısletmeden ıyıdır herhalde
04 Yorumla- +1 yıl
bende öyle düşünüyorum tahminen puanın kaç gelir
Cevap sahibi+1 yılmax 250 celal bayar olucak buyuk ıhtımalle
- +1 yıl
lysye girdin mi dün
Cevap sahibi+1 yılgirdim sorma guzel degıldı 2 senedır kıtap acmıyordum gırdım cıktım ıste
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
İİBF bölümleri arasında.. Kurum sınavları için en yatkın olan bölümdür. Avantajlıdır. İİBF okuyacaksan maliye tercih etmelisin. Ben Karadeniz Teknik de okuyorum 4 yıllık
26 Yorumla- +1 yıl
Dersleri zor mu matematik falan
- +1 yıl
Bende tercih etmeyi düşünüyorum. Gazinin gelme ihtimali var. İş imkanı çok mu çıkınca direkt iş bulabilir miyim bulursam ne kadara? Yükselmek kolay mı
- +1 yıl
@temurtemur oha bu soruyu ben mi sormuşum :D ben Şu an maliye okuyorum canım gazi olması iyi ama bölüm pek iyi değil özel sektöre yönelik dersimiz yok bizim kpssyeye yönelik genelde birazda sıkıcı bir bölüm
- +1 yıl
Merhaba bende ktu maliye düşünüyorum bu sene ama kimse olumlu bakmıyor zor diyotlar sizin görüşünüz nedir
- 11 ay
Merhaba maliye yazmayı düşünüyorum nasıl bir bölüm iyi mi
Gizli Üye(36-45)+1 yılmaliye yerine iktisat sec. arminin dedigi gibi kolay olmuyor kpss atanırsın uzmanolursun 4000 lira maaş alırsın o kadar kolay degil
10 YorumlaMaliye ile ilgili ödevim var yardım eder msiniz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım