Ben tam olarak ne iş yaptıklarını bile bilmiyorum yardımcı olur musunuz? lysler berbat geçiyor 2 yıllık bölümlerden bu blümü merak ettim. Ne iş yapar? iş olanakları nasıldır? ?
Cevabın nedir?
+1 yılUluslararası Ticaret öğrencisiyim. Yani dış ticaret bölümünün bir tık üzeri. İthalat - ihracat yapan her yerde çalışma imkanı var. Yalnız yabancı dil şart. Dil bilmezsen açıkta kalırsın. Onun dışında dil bilerek çalıştığında maaşı da gayet tatmin edicidir. Bazı ithalat ihracat durumlarında özel şirkette çalışılıyor ise, işi bağlamak adına seyahat gerektirebilir. Güzel bölümdür, ben severim.
013 Yorumla- +1 yıl
ing.hiç bilmiyorum ama ilk sene uğraşırsam yapabilirim bu bir eksi mi okul için
- +1 yıl
Okulda öğrenilecek ingilizceden bir hayır gelmez zaten. İngilizce işini dışarıda kursta falan halletmen lazım.
- +1 yıl
kursa giderim o zor değil de üniv. 2 yıllık zaten ing. ilk yıl sorun olur mu?
- +1 yıl
Okuldaki ingilizce sıkıntı olmaz. Basit öğretiliyor zaten. Senin okulla ilgili herhangi bir ingilizce problemin yok. Senin halletmen gereken ingilizce, okul sonrası iş için kullanacağın ingilizcedir. Okul ingilizcesinde birşey yok.
- +1 yıl
onu öğrenmem şart zaten yukarıda bir kişi japonca veya çinceyi öğrenirsen önün açık parasıda bol diyo sen ce de öyle mi?
- +1 yıl
Ee yani. Çince falan öğrenirsen paraya para demezsin zaten. Havada kapılmak tabirine uygun bir eleman olursun. Ama gel gelelim ki, Çince'yi öğrenmek öyle kolay bir iş değil. Sen ne kadar dil bilirsen Maaşın'da o oranda katlanacaktır.
- +1 yıl
2 yılda öğrenirsem ing. de 1 yıl olsa. ama şuda var sen 4 yıl okuyorsun ben 2 yıl bu eksi değil mi benim için? ne kadar ileriye gidebilirim ki
- +1 yıl
2 yıl okursun üzerine DGS ile geçiş yapar 4'e tamamlarsın bir de söylediğin dilleri eklersen paraya para demezsin işte :) 2 yıllık bitirirsen daha kendi çapında yerlerde başlayabilirsin. Büyük çapta lojistik veya ticaret firmalarına girmek istediğinde 4 yıllık diploma + ingilizce istiyorlar en başta.
- +1 yıl
dgs o kadar kolay değil ki :(
- +1 yıl
Durumun varsa %50 burslu gidersin. Zaten 2 sene kalmış oluyor o kadar zorlamaz diye düşünüyorum.
- +1 yıl
ailem vermez parayıda kendim veririm o problem değil de iyiymiş )
Güzel bölümdür. Lakin iş tamamen kişisel beceriye yöneliktir. Ne kadar dil bilir, iyi pazarlar/tedarik edersen o kadar iyi kazanırsın. Paranın sonu yok bu işte. Zamanında böyle şeylerden haberim olsaydı 4 yıl saçmalığıyla uğraşmazdım.
14 Yorumla- +1 yıl
ing bile bilmiyorum ki :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
İhracat ve ithalat yapan insanların mesleği.
İhracat için Türkiye'yi gezip ihraç malzemesi bulup bunları yurtdışına pazarlarsın.
İthalat için ise Yurtdışını gezip, ithal edilecek ve ülkemizde talep edilebilecek malları araştırıp getirir Türkiye'de satar veya sattırırsın.
:)00 Yorumla
+1 yılmesele kişisel becerilere kalmış. Kendini dil ve muhabbet açısından geliştirmişsen başarılı olmama gibi bir durumun yok meslek hayatında
10 Yorumlaingilizceyi ana dilin gibi bileceksin ayrıca japonca+çince bildinmi şirketlerde en az 5.000$ maaş
04 Yorumla- +1 yıl
10.000 mi emin misin? 2 senelik diyorum ama ben
- +1 yıl
2 yılda japoncayı öğrenirsem vayy aslında çok mantıklı
boş ver bu bölümü çoğu kişi açıkta açıktan sosyal hizmetler oku çok güzel bir imkan sağlar sana
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler