Arkadaşlar şu ortamda mezuna kalmak istemiyorum o yüzden başka bir bölüm tercih edip ortalama yaparak psikoloji çapı yapmayı düşünüyorum. Sizce çok mu zor mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, çift anadal yapıp başarıyla tamamlayabilmek elbette kolay bir şey değil. Elbette o bölüme anadal olarak kayıt yapan öğrencilere yani halihazırda bulunan öğrencileri kadar ders almıyorsunuz belki ama onların en zorlandıkları ya da bölümün belirlediği en önemli derslerden 13-14 tanesini seçip alıyorsunuz.
Bir de en önemli dezavantajı üniversiteden üniversiteye değişkenlik göstermekle birlikte genelde 70 not ortalamasının altında kaldığınızda kaydınız siliniyor. Bu da ciddi bir handikap olarak karşınıza çıkacaktır fakat eğer okulu uzatmayı göze alıp da bu dersleri sindire sindire yavaş yavaş alırsanız, bir başka deyişle acele etmeden ve iyi çalışarak geçmeyi prensip haline getirirseniz, çift dal programını başarıyla bitirme şansınız tabii ki var. Neden olmasın?
Şöyle düşünün. Kendinizi normal bir programda giden öğrenciye göre biraz daha fazla zorlayacaksınız ama hem hayalinizdeki bölümü okumuş olacaksınız hem de iş hayatına girerken diğer okuduğunuz alan üzerinden de ilerleme şansına sahip olacaksınız. Bir başka deyişle, diğer öğrencilere göre hayata 1-0 önde başlama şansınız var. Tabii ki son karar size ait ama benim tavsiyem, eğer imkanınız varsa ve malum salgın konusundan dolayı tedbir aldığınızda yakalanmama riskini azaltarak bu işi ben yaparım diyorsanız kesinlikle yapın derim. Başarılar diliyorum.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇift anadal yapmış biri olarak söylüyorum ki ZOR. ama asla imkansız değil. Bölümde zorlandığım dersler oldu. ''bırakacağım , yeter.'' dediğim çok dönem oldu. Ailem bu konuda hep bana destek çıktı. bir dönem özellikle dedim tamam bitti. o dönem ortalamam da 1.10 gibi bişey geldi iki dönem ortalaması baz alındığı için kurtardım tabii paçayı. sosyalliğinizden vazgeçin öncelikle. Üniversite ortamı sonuçta sosyalliği ön planda olan bir ortam. konserler , buluşmalar, klupler... ben vazgeçtim. AMA BAŞARDIM! Evet bunu diyebilmek için çok çalıştım üzgünüm. Sadede gelirsek, vazgeçeceğiniz çok anı olacak , sadece devam edin. pes etmeyin. ben öyle yaptım. ve kazandım. hayat size ne verirse versin hikayede önemli olan limonata yapmanız değil, o fikre sahip olmanızdır. Şimdilik bu kadar görüşmek üzere!
30 Yorumla
+1 yılMerhaba. İstemediğim bir bölümü yazmış biri olarak yazacağım. Keşke mezuna kalsaydım dedim hep çünkü şimdi istediğim bölüme tekrar hazırlanacak hevesim inancım yok üni ortamı insanı dersten uzak tutuyor hem derslerin hem o en iyisi mezuna kalmak olacaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılMezunum zaten şu an ama bir sene daha kalamam maalesef kazanacağıma da inancım yok mecburen tercih yapacağım artık neresi olursa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
+1 yılHerkes haklı olarak zor oldugunu soyluyor bende bu sene sosyoloji için çap yapıcam çap yapmak icin gerekli ortalamayi calisarak yaparsın ama onu belli bir yerde tutmak için ektra ugrasicaksın yani kabul edilmek zor degil ama programı bitirmek cidden zor
00 YorumlaKanka biraz zor. 10 ders bile insanı o kadar çok zorluyor ki. Çoğu kişi başlasa da yarıda bırakıyor. İnsanın tek bir bölüme odaklanması daha sağlıklı
04 Yorumla
Soran+1 yılYa ben de öyle düşünüyordum aslında ama hukuk ve psikolojiyle çap yapan tanıdığım var bu kadar zor iki bölüm bile oluyorsa işletmeyle psikoloji de olur diye düşündüm :(
- +1 yıl
Ya yapan yapar ama şöyle bişey hiç hayatın olmayacak, sadece ders çalışacaksın. Bu da insanı yıpratır. Ben de Türkçe öğretmenliği okuyorum acaba pdr ile çap yapsam mı dedim onun yerine üstten ders ala ala son seneye ders bırakmıyım sadece KPSS çalışayım dedim mesela. Hem daha az bunalıyorum hem geziyorum hem de dil kursu vs de giderek kendimi geliştirmeye çabalıcam. Sen de yapabileceksen bir dene zarat gelmez elbette ama olmuyorsa da kendi alanında kendini geliştirmeye bak bence.
Soran+1 yılHaklısın ama zaten çok sosyal bir insan değilim o konuda sıkılmam yani kabul edilirsem çok rahat okurum gibi geliyor tabi denemeden bilinmez :/Teşekkürler yorum için
+1 yılBaya zor ama istersen yaparsın insanlar isteyipte yapamadığı bieşy yok
00 YorumlaYapan yapıyor. Yapabileceksen yap.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte yapılabilecek bir şey mi ünililere sorayım dedim. İstanbul üniversitesinde mümkünmüş mesela
Allah belanı vermesin bende tövbe tövbe sen yap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmem
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem