İzmit'te Milli Savunma Üniversitesi sınavına giren öğrenci rahatsızlanınca başka salona alındı. Yapılan korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından sınava giren 15 öğrenci ile öğretmen, evlerinde izolasyona alındı..Ülkemizde korona virüs vakası artışa başlamışken LGS ve YKS sınavı tehlike arz etmektedir. MSÜ sınavında dahi yoğunluk oluştu. Verilere baktığımızda özellikle YKS sınavına girecek aday sayısı bir hayli fazla. Bir çok adayımız korku yaşamaktadır. Sizce sınav için acele edilmiyor mu?
Milli Savunma Üniversitesi sınava giren adayda koronavirüs pozitif çıktı. Yks için çok acele edilmiyor mu?
Valla bunun senceyle benceyle alakası yok çok çabuk normalleşme sürecine girdik bunun yanı sıra millet içeri girmiyor devlet böyle rahat davranırsa halkta bir şey olmaz diye düşünür vakalar daha çok artacak ve hiç bir ilerleme kaydetmeden tekrardan eskiye döneceğiz
Acele edildi. Temmuzda yapılsaydı belki hepimiz için çok daha iyi olacaktı. Turizm dediler, para dediler, dolar/euro/tl dediler ve biz öğrencileri harcadılar. Birçok öğrenci gerçek anlamda sınavı bıraktı seneye çalışırım zaten kafasına girdi. İçlerinde benim de bulunduğum birçok öğrenci ise ne kadar zor da olsa kendini toparlamaya çalışıp devam etti derslerine. Sınavın tekrar ertelenmesinin mümkün olacağını sanmıyorum ancak YKS'de, MSÜ de alınmayan önlemleri almak zorundalar. Örneğin ateşimiz ölçülmeden sınava girdik, maskeler sokakta maske satılır gibi verildi, dezenfektanı mağazalardaki dezenfektan gibi koymuşlar pek iç rahatlatıcı değildi, ıslak mendili isteyen öğrenci aldı istemeyen almadı. Benim girdiğim okulda veliler bahçeye alınmadı ve dışarıda kalabalık oluşturmadı ancak bazı illerde gördüğüm veliler okul bahçesine alınmış ve çok kalabalıktı. Ayrıca bir şey daha var belediyeler otobüs seferlerini artırmak zorunda. Onlarca öğrenci iç içe sınava gitti, korona yoksa da çıkar bir yerden öyle bir otobüste. Ayrıca hasta olan ve kronik hastalığı olan öğrenciler ayrı sınıflarda sınava girmeli bence. Bu husulara dikkat edilirse sınavdan korkmamak gerek ancak dikkat edileceğini sanmıyorum. Allah yardımcımız olsun.
Sağlık her şeyden önemli. Pandemi sürecinde, bunu çok iyi kavradığımızı düşünürken aslında bilinçlenme konusunda büyük eksikliklerimiz olduğunu gördük.
"Yeni normal" için ise çok acele edildi. İnsanlar bir anda tedbiri elden bıraktı, çünkü sınavlarımızı yapmaya başladık, işlerimize döndük, toplu taşımaları kullanmak zorunda kaldık. Olayın ciddiyetini kaybettiğini, savaşı kazandığımızı düşündük ve yanıldık. Şimdi ise bu hatanın sonuçlarını görüyoruz, bilim kurulu son kararında haziran ayında sınav yapılmaması gerektiğini düşündüğünü açıkladı. Yetkili mercilerden ne kadar çıkacak göreceğiz.
LGS ve YKS'ye, MSÜ sınavına giren öğrenci sayısının 4,5 katı kadar kişi girecek, risk çok fazla. Bence kesinlikle bu sınavlar ertelenmeli.
Acele edilen bir durum söz konusu değil artık daha önce olması gereken sınavlar ertelendiği kadar ertelendi artık herkesin işini gücünü yapması gerek bu bir döngü gibidir. Yapılıp bitirilmesi gereken bir konu zaten herkes gereken sosyal mesafe kuralına uyacak seve seve.
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sınavın evet ertelenmesi lazım ama 1 -2yil sonraya ertelenmesi abartıyor diyeveksiniz ama abartı falan değil bu çok ciddi bir durum , temmuza veya ağustosa ertelemekte mantıklı değil virüs o zamanda devem edecek ya da bu yıl sinavsiz yerlestirme vs gibi bir sistem bulmaları lazım bence sağlık bu şakaya gelmez
kırk sene aşının bulunmasını bekleyelim öyleyse? :) kuyruktaki insanlar arasında belli bir mesafe olmalı, sınava girecek öğrencinin yanında birden fazla kişi getirmesi yasaklanmalı, yanında gelen kişi bahçeye girmemeli, ailesinde hastalık bulunanlar riskli gruplar ayrı bir sınıfa alınmalı. her şeyden önce sınav öncesi zamanda, yani içinde bulunduğumuz şu dönemde böyle serbest kalınmamalıydı. ayrıca ne tür önlemler alınacağını devlete ben mi anlatacağım? yetkili akıllar (!) neyle meşguller?
40 sene değil de şu an virüs yine pik dönemine geçti. Kuyruklar arasında belli bir mesafe var ama mesafe çoğaldıkça içeri girme süresi artacak sabah 6 da başlamak lazım o zaman kuyruğa girmek için. Aileler ve yakınların bahçeye girmesi zaten yasak. Asıl sorun sınav salonlarında. Sınav boyunca maske ile duramazsınız elbet çıkarıp hava alacaksınız terleyeceksiniz. O esnada salonda korona olan biri varsa olay biter...
altıda başlansın öyleyse. evet, maske konusunda haklısın, üç saat boyunca o şekilde durulmaz. ama asıl sorun sınav değil millet bu zamana kadar yasak zamanı bile yasağa uymayıp doğru düzgün önlem almayıp ciddiyetine uygun davranmayıp sınav zamanı geldiğinde sınav olmasın diyorlar. yani o sınıfta bir hasta varsa ve bulaştırırsa sınavın aceleye gelişi yüzünden olmaz bu.
Normalleşmeye erken başlatildi biraz daha sürseydi en azindan herkes gezip tozuyor gece yarilarina kadar çogunluk kalabalik ortamlarda sosyal mesafe hiç yok maske yok dahada artacak gibi gözükuyor Allah yardimcimiz olsun