27 ve 28 Haziran tarihlerinde YKS sınavı yapılacak. Yani üniversiteye giriş sınavı. Ancak corona salgınından dolayı YKS sınavının ertelenmesi gerektiğini savunan birçok insan var.
Bu hafta sonu yapılan MSÜ yani Milli Savunma Üniversitesi (kara, hava ve deniz harp okullarına öğrenci alımı sınavı) sınavında bir öğrenci sınav esnasında fenalaştı. Yapılan testler sonucunda öğrencinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine aynı sınıfta sınava giren bütün öğrenciler karantinaya alındı. Veliler bu haber üzerine çok endişelendi ve YKS sınavının ertelenmesini istemeye başladılar.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. YKS sınavı sizce ertelenmeli mi? Siz veya yakınlarınızdan sınava girecek olan var mı? Görüşlerini bekliyoruz.yks sınavı ertelenmeli mi
Evet, ertelenmeli.
Hayır, önlemler alarak sınav yapılmalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
YKS sınav giriş yerleri açılandı. Corona salgınından dolayı sınav ertelenmeli mi?
Girecek şeyin boyutu hep baki kalacak evlat sen hiç gerdeğe hazır değilim bana zaman tanı behlül diyen bir bihter duydunmu veriyim kurtuluyum diyor hepsi bugün olmassa yarın verecek dalgayı biliyor ve çabucak olsun bitsin diyor yks burada behlül oluyor sınava gireceklerde bihter sorularda adnan çünkü kavuşmanıza engel olan o.
Farz edelim ki sınav yapıldı ve önlemler alındı. Mesela ateşi olanlar sınava alınmadı. Bu sefer onlar ve aileleri isyan etmeyecek mi benim çocugum sırf atesi var diye 1 yil calistigi sinava alinmadi diye. Ya da farz edelim ateş ölçülmedi, bu sefer gercekten corona olanlar diğerlerine ister istemez bulastiracak, sonra ordakiler de evlerine gittiginde ailelerine bulastiracak. Bir de bu sinava girecek az kişi degil baya kişi var, hepsi de hareketli genç nüfus. Sinavdan sonra vaka sayilarinin artmamasi cok zor bir ihtimal. Önlem alinmali tamam da, nasil alinacak? Bu aciklanamadigi surece bu sinavi bu ay yapmanin bir mantigi yok. Belki şu sekilde yapilabilir. Sinava girenlerin ateşi ölçülür, atesi olanlar en başından alinmaz sinava. corona testine yönlendirilir. testi negatif cikanlar da ertesi hafta sinava alinir, sorular da paylasilmaz. Ama yine de gerginlik ortami oluşur, adaletsizlik oldu felan diye. Devlet tarafindan dusunursek de, bence bu sinavi bu ay yapmalarinin sebebi coronanin ulkemizden gitmesine daha cok zaman oldugunu bilmeleri, biz belki paniklemeyelim diye duyurulmuyor.
Hocam tamam haklisiniz da sınav yapılmazsa o kadar öğrencinin asıl emekleri boşa gidilecek daha da stres e kapılacaklar önlemlerin alınması için zaten çalışıyorlar. Yalan olsa normallik olur mu sizce?
@sagenclerbengeldim şu sıralar gerçek rakamlarin yansitildigini dusunmuyorum. ekonomik açıdan gidişat pek iyi olmadigi icin ekonominin canlanmasi amacıyla rakamların oldugundan daha az gosterildigini dusunuyorum. Keza bircok hastane acildi, varolan hastanelere ek yataklar eklenme önlemleri getirildi. Sınav yapilmamali demiyorum ancak ya ertelenmeli bence ya da nasil önlem alinacagi konusunda açıklık getirilmeli, kocaelide yasanan msü sınavındaki gibi corona bulasmasın insanlara 😢
Bence kesinlikle ertelenmeli ben bu sınava çok çalıştım ama böyle giderse girmeye korkuyorum. Annemin kronik rahatsızlığı var ve ben sınava girdikten sonra bir şey olursa... Allah korusun gerçekten umarım kimseye bir şey olmadan bir çözüm bulunur
Aslında öğrenci emekleri yüzünden ertelenmemesi taraftariyim fakat sınav salonunda öğrenciler çok fazla paniğe kapılır. Sınavdan sonra asıl öğrenciler kendini 14 gün izole etseler çok güzel olur ama..
Konularım vs bitti için bir an önce sınava girip çıkmak istiyorum bu heyecan bitirecek beni. Fakat virüsten ötürü ertelenmesi herkes için iyi olacak gibi
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
105
Cevap
103
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yks bir de 2.5 milyon kisi. Bu 400 bin küsur. Yks nin bilancosu daha agir olacaktır. Bugun sanki erteleme beklemeyin der gibi sinav yerleri aciklanmis bir de. Cok tehlikeli. Insallah anlarlar durumu. Iclerinde astim hastasi olan var, kronik hastaligi olan genclerimiz var. Bagisikligi dusuk olanlar var. Eger olurlarsa kurtulma sanslari dusuk Allah korusun. Bugune kadar olenlerin yasi 75 ve ustu deniyor. Sirf buna guvenerek hareket edilmemeli. Genc vucut virusu yasliya göre daha rahat atlatabilir ama vucutta biraktigi hasar ne olacak? Cok ciddi hasar bırakıyor diyorlar. Bu hasarlar daha sonra anlasilacak ya da kiside baska hastaliklarin cikmasini saglayacak. Allah virus olanlara sifa versin. Sinav ogrencilerininde Allah yardimcisi olsun. Aylardir erteledigim doktor kontrolume gittim birkac once ilk defa çıktım disarim bu oyle mesafeyle, maskeyle olacak sey degil. Cunlu mesafe saglayamiyorsun. Onundekinden kacsan, arkadaki yaklaşıyor sana. Sinavda da öyle. Pencere acmakla cozulseydi iş, virüs olanlar evde kalmalari gerektigi soylenerek/ eve gonderilen vakalar pencereden giren havayla iyilesirdi ya da virus kapmazlardi. Mesafeyle, pencere acmakla olmaz bu iş.
Ertelenmemeli bence iyice alışkınlık haline getirdiniz bu sınav stresini olmayanda bile stres yaptırdınız daha ne kadar ertelene bilir daha?
Ders çalışmadınız ve boş durmak hoşunuza gitti ola bildiğince ertelenmesini istiyorsunuz.
Ülkemizde üniversite bitirmek [ EGO ] olmuş bir durumda. Bunu ben kendi iş hayatımda gördüm 4 yıl okumuş bir şeyi beceremiyor ya kötü oluyor ya da kötüye yakın herif sadece diplomasına güveniyor.
Ülkemizde bide gençlerde yeni olarak : Okumayan kişiye amele olarak bakılıyor nasıl bir zihniyetse çözemedim.
4 Yıllık Çırak ile 4 Yıllık üniversite mezunun arasında dağlar kadar fark vardır. :) bunu kendim yaşayıp gördüm. Diploma sadece bir iş yerine girmeni kolaylaştırır hele 60 yaş üstüyse o etki dahada artar :D. 4 Yıllık Çırak : O işe her türlü hakimdir işe alınma oranı üniversiteliye göre azdır [ İş yerinden yerine değişir. ]
Ölelim mi? Deyise bak ya cidden yani... insnalarin testi + çıkıyor msuye girenlerde. Bir ayda tıp kazancaz sanki Allah'ım ya. Ders çalışmak için değil anlayın artık. Ben bu virüsü anneme babama taşıyıp onların ölümlerine sebep olmak istemiyorum. Annem bronşit astım babam kalp ve tansiyon hastası benim. Bu kişisel bir durum değil. Birinin kolu bacağı kırılması. Dünyada ve ülkede insanlar ölüyor
@selenatorsari Ya bırak bu bahaneyi :D neymiş anneme babama bulaştırmicakmişsın bahanede perfect ama :) mesala gidersin sınavını olursun eve gelirsin kendi odanda izole edersin kendini bunu düşünemiyosun
Ve herkesin evi aynı değil. O ne öyle kendini izole et falan. Bu insanlar otobüsle gidecek. Geçen sene yireyerek gidilecek mesafedydo bu sene inadına yapar gibi çoğu kişi uzak yere çıkmış. Otobüs kullanacağız
Erteleme çabası ve isteğinde olanlar genelde çalışmayan, temel öğrenciler oluyor. Çalışan insanlar sınav bir an önce olsun da emeğimin karşılığını alabileyim diye bakar. Ertelemenin mânâsı ne? Sanki ertelense o zamana korona yok mu olacak? Boş işler. Zaten 2. dönem konularından bile muaf tuttular. bir zahmet çalışsalarmış o kadarcık konuyu bu zamana kadar. Türev yok, integral yok o konu yok, bu konu yok ama çalışmayanlar işte böyle hâlâ erteletme çabasında :) Ey çalışmayan ve az çalışan kardeşlerim! Bu zamana kadar konuları bitirmediyseniz ertelense de bitirmek için yeterli gayreti göstermeyeceksiniz zaten. Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur.
Aynen kardeşim aynen öyledir. Çalışmayan, tembel tayfa sırf sorun çıkartmak için ertelensin diyor zaten, keyiflerinden. Onları bilemem ama ben bu sınava çok çalıştım benim gibi çalışan insanlar dahi ertelensin diyor çünkü biz genç olsakta bizim de ailemiz var. Msü sınavında birisi virüslü çıktı diye bütün sınıf karantinaya alınmış. Haber mi izlemiyorsunuz yoksa at gözlüklerinizden mi bakıyorsunuz dünyaya? Konu sadece sınav mı ya? Sınava çalışmamış birisi için bir ay ertelense ne olacak? O zamana kadar çalışmamış insan yine çalışmaz. Burda konu sağlık. Biraz empati kurun ki zaten empatiyede gerek yok o kadar insana bulaşırsa dönüp dolaşıp sizlere de yayılacak o virüs. Sonra ağlarsınız virüs bulaştı diye
@manolyaaltn 😂 peki o zaman sen sınava girme tamam mı? Eylülde okullar mecburen açılacak. Eylüle kadar mutlaka sınavın yapılması lazım ama sen girme. Hani çok zekisin ya :). Eylüle kadar koronanın bitmeyeceğini aklı olan herkes anlar. Ha şimdi girmişsin ga 2 ay sonra. Arada hiçbir fark olmadığını anlayabilecek kadar zekası olmayan birinin de sınavda görmesin zaten. Ben sağlıkçıyım. Neyin ne olduğunu senden bin kat daha iyi biliyorum ama hiç sağlıkçı olmayan biri bile 1 ay ertelenmesi veya ertelenmesi arasında hiçbir fark olmadığını eğer beyni varsa anlar :)
Çok doğru tespit ben muhaseciyim hesapları almaya avm lere gittim öğrenciler saçma sapan takılıyorlar. ayrıca 1 ay ertelince 2 . dalganın gelmeyeceği garantisi yok 2 dalga gelince demi erteleyecez isterseniz seneye erteleyelim olurmu gençler :D.
Sınavı ertelemeyi bırak erkene aldılar. Neyin acelesi bu bilinmiyor aslında biliniyorda bilinmemezlikten geliniyor. Olaya bak şimdi Kocaeli’de MSÜ sınavına giren bir kız öğrenci, sınav esnasında fenalaştı, öğrenciye Covid-19 testi yapıldı, test sonucu pozitif çıktı, salondaki tüm öğrenciler karantinaya alındığı haberi var. YKS öğrencileri bize ulaşıp sesini duyurmaya çalışıyor sayın bakanım diyor gelen açıklama ise, Ziya Selçuk: Corona virüsü tanılı öğrenciler için LGS’de ayrı okul ve mekanlar oluşturuldu, hastanede de sınav yapılabilecek diyor. Daha açıklamaya gerek var mı?
Gençler sınav ertelensin diye Twitt atmak yerine keşke test çözselerdi ikincisi de bu virüs nemenem birşey ki kordon boyundan, sahillerde, parklarda vb. yerlerde sarmaş dolaş gezerken bulaşmıyor da sosyal mesafenin olacağı ve her türlü önlemlerin alınacağı sınav salonlarında mı bulaşacak. Aileler de salon dışında iç içe Yasini şerif okuyana kadar çocuklarını motive etsinler Fatiha'lar Yasin'ler evden de okunabilir..
Elbette ertelenmeli, bu şartlar altında sınava girmek hem sınav adayları için daha fazla stres yaratacak hemde vaka yükselme hızına hız katacak. Bir nevi bu salgının yoldan çıkmasına sebebiyet verecek. Çok riskli bir durum ile karşı karşıyayız hayırlısı bakalım.
@ᴉɹᴉqsɹǝʇ Benim de hazırlandığım bir sınav var fakat eğer kendi ve ailemin sağlığı söz konusuysa iptal edilmesini desteklerim. 2 sene bu sınava çalışmış olsam bile.
YKS sınavı bütün sınavkardan farklı bir sınav akademik aöıdan değerlendirmiyorum psikokojik açıdan değerlendiriyorum. Biz bu sınav için gece gündüz çalıştık dershaneye gidemedik evde ailemizleydik hep kimisinin özel odası yoktu kimisinin ailesi kalabalıktı sırf bunlara rağmen çalıştık üstesinden geldik bir şekilde ama bunu çeken bilir. Karantina da sınava hazırlanmak psikolojileri mahvetti eğer YKS sınavını kazanamassam ben senin hazırlandığın sınava da hazırlanamamam demek. Hani derler ya kaderin ince çizgisi işte YKS bu çizgiyi belirleyecek sınav. Şimdi bu sınav ertlenirse daha ne kadar çalışıcaz artık tükendik bittik çalışmayı bırakırsak bütün emekler çöpe gidicek o yüzden bir an önce olup bitsin inceldiği yerden kopsun diyoruz. Madem o kadar virüsü önemsiyen bir milletiz o zaman iş gezip tozmaya gelince neden virüsü unutuyoruz iş sınava gelince mi risk oluyor? Zaten bu millet gesip tozmasaydı vaka sayısı da artmazdı biz öğrenciler sınava sağlıklı bir şekilde giderdik yani demek istediğim bizim insanlarımızı ne kadar karantinaya alsan bile illaki tedbirlere uymayan çıkıyo bu böyle gidiyo tükenip biten bizim senelerimiz oluyor. Risk her türlü var sınav olsa sa var olmasa da var. Diyelim 3 ay ertelendi bu 3 qy içerisinde öğrencilerin çoğu bırakır öyle kolay değil karantinada çalışmak evin içinde seste gürültüde işkence psikolohik çöküntü 3 ay karantinaya aldılar diyelim çoğu insan bırakıcak olan gene bize olacak.
@ᴉɹᴉqsɹǝʇ Ben de sizin geçtiğiniz yollardan geçtim ve geçmeye de devam ediyorum. Görüşüm ise aynı. Benim yüzümden ailemdeki birine zarar gelecekse ne üniversite görür gözüm ne de iyi bir iş.
Maskeyi zorunlu yapmaları lazım o zaman sosyal mesafeye uyup maskeyi hiç çıkarmadan yapılan bir sınav olursa giriş çıkışlarda tedbirler önlemler alınırsa hiçbir şey olmaz. Bugün sınav yerleri açıklandı benim sınav yerim evime 1.5 saat uzaklıktaki okula çıktı madem öyle beni evimin yakınındaki okula göndericeklerdi bunlardan devlet sorumlu ben değil çok mantıksız haraket ediliyor hayırlısı...
Yahu MSÜ sınavında birisi virüslü çıktı diye bütün sınıf karantinaya alınmış. Bir sınav için bu kadar gözünüzü kör etmeyin. İstediğin üniversiteyi kazan ailene bir şey olurda görürüm seni. Biz de aynı yollardan geçtik bende sınava gireceğim ve ben de çok çalıştım ama hala diyorum ki ertelensin. Kronik rahatsızlığı olanlar, aileler riske girmesin. Açın biraz gözünüzü ya. Bu arada lafım yorumu yazana değil yoruma cevap verene
Burda senin ertelensin ya da benim ertelensin dememe bakmıyolar. madem o zaman ertelemiyolar sen de girme sınava o zaman burdan konuşmak kolay. sınav haricinde herkes otobüslerde avm lerde sarmal dolaşken ailelerini riske atmış olmuyolar ama iş sınava gelince virüs bulaştırıcaksın oluyo. bugün sınavı iptal etseler ne değişicek sokağa çıkma yasağı mı gelicek? nah gelir. Bunu göze alsalar zaten sınavı çoktan iptal etmişlerdi. Virüs ne zaman biter? muamma. Ben çalışır mıyım? muamma. Bende istek motivasyon kalır mı? hiç sanmam. En başından bizi insan yerine koyan yoktu zaten. Olan hep bize oluyor ertelense de bize oluyor ertelenmese de.
@paramedik_1905 ailene bulaştığında da sağlık çalışanları der artık boş yapma diye. Bir beynin var Allah aşkına kullan onu ortaya çıkacak tablo bu kadar belliyken görmüyorsun ya körsün ya da at gözlüğü kullanıyorsun
Ben dışarıda dolaşmıyorum ve hayatımla ilgili bir sınava tabiki gireceğim. Girmek zorundayım. Bu kadar çalışmışken boşa gitsin istemiyorum ve herkes öyle düşünüyor en azından içimizden bazıları ölümüne girerim demiyorlar senin gibi. Sende istek veya motivasyon kalıp kalmamasından banane ertelenirse ertlendiği tarihte girmezsin o zaman sınava bu kadar basite indirgiyorsan. Sınav eğer erkene alınmasaydı hiçbir sorun yoktu. Burada yazmamızın bir önemi olmadığını bende biliyorum sadece belirtmek istedim. Annem kronik rahatsız ve ben bu sene çok emek verdiğim için girmek istiyorum vaka sayısı artarsa belkide giremicem ve her şey boşa gidicek. Bence en başından bu düşünülmeliydi
@manolyaaltn kızım ben de sağlık çalışanıyım. Millet her yerde kucak kucağa gidiyor. Sınavda diğer kimseyle yüzyüze bile gelmemeye dikkat edersen sıkıntı olmaz
Bu saatten sonra kim ne derse desin o sınav olacak. ister gir ister girme. Burda aileyi riske atan ben deilim kurala uymayanlar ve tedbirsiz alınan kararlar en azından benim sınav yerim kendi evimin yakınında olabilirdi ama olmadı maske takmayanlara ağır ceza grtirilebilridi getirilmedi.
Ben sınava girmesem de evde 3 kişi işe gidiyo bir sürü kalabalığın içine karışıyo mecburen sabahtan akşama kadar. Her şey sınavdan ibaret değil bir sürü risk var ama benim isyan ettiğim bu rsklere karşı alnmayan önlemler insanların gevşekliği sınav olmasa da bu risk hala devam ediyo olacak önlemler alınmadığı sürece.
Bu aatten sonra firip girmeyeceğini ertelenip ertelenmeyeceğüni değil devletin nasıl önlem alınması gerektiğini nasıl minimum riske indirmeleri gerektiğini tartışmaları gerekir biz burda sabahtan akşama kadar konuşalım iş devlette biter. devlet maskeye ceza gwtirmezsse bni cehennemim dibinde sınava sokarsa milleti bahçelere alıp cafeleri açarsa daha çok ölen olur.
Ertelenmesi önlemler alınsa ne kadar alınacak kimler ve bereler uyacak hadi büyükşehirlerde dikkat edildi peki ya ilçeler? Birde belirti gostermeyenenler var çocuk sağlıklı gözüküyor ama hasta hadi bı hapsurdu maskesi yoktu ne olacak virüs partisi hem vakalar da arttı ertelenmeli
can daha değerli tabi ama ertelendigi tarihte durum ne olacak bilinmiyor, ya daha kötü olursa diye bir ihtimal daha var. ama simdi de binlerce insan, aynı ortamda ve sınav stresi üstüne bide virüs stresi. cok zor bir durum ama ertelenecegini sanmıyorum:/
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kimse kusura bamasın ama geçen avm ye yolum düştü gençlerin hepsi kafelere doluşmuş benzer muahbbet yapıyordu madem kafelerde maske takmıyorsun ozaman sınav ertelensin diye ağlamayacaksın tamamen tembel ve eziklik tesellisi psikolojin yetmiyorsa niye sınava giryorsun sana oku diyen yok gir işe çalış ozaman
Kafelerde oturanların maske takmayanların sınava girecekler olduklarını nereden biliyorsun? Onlara oku diyen olmadığını ne biliyorsun? Senin gibi beyinsiz avmlerde gezen işsizler ancak ağzım var diye konuşmayı bilirler.
@dontcallmebabygurl Bak güzel kardeşim. Bir fikir belirteceksen ya da bir fikre karşı geleceksen bunu hakaret etmeden mantık çerçevesinde yapmalısın. Yoksa aptal durumuna düşersin kimse de seni dikkate almaz. Sen bu şekilde yetişmişsen, kendini böyle yetiştirmişsen zaten okumana gerek yok.
Ölelim mi? Deyise bak ya cidden yani... insnalarin testi + çıkıyor msuye girenlerde. Bir ayda tıp kazancaz sanki Allah'ım ya. Ders çalışmak için değil anlayın artık. Ben bu virüsü anneme babama taşıyıp onların ölümlerine sebep olmak istemiyorum. Annem bronşit astım babam kalp ve tansiyon hastası benim. Bu kişisel bir durum değil. Birinin kolu bacağı kırılması. Dünyada ve ülkede insanlar ölüyor
@selenatorsari cahillik işte beyin yok ki derdimiz sınav değil ben evden çıkmıyorum bir süre daha da çıkmıycam siz avmlerde gezmeye devam edin bu cahillikle ancak bu mecralarda söz sahibi olabilirsiniz
@dontcallmebabygurl Öncelikle ben sana aptal demedim, aptal durumuna düşersin dedim. Ve beni tanımadan hakkımda yargıda bulunuyorsun. Anlaşılan o ki idrak ve terbiye problemin var. Ailen gerekeni vermemiş sana bu saatten sonra da pek bir beklenti olmamalı senden yana.
@OfsaytKazım lafların başından beri hep yetiştirilmek ve aile üzerine lütfen kendi ailenle ilgilen yargılayan sensin seni alakadar etmeyen konulara genel olarak burnunu sokan birisin sanırım.
@dontcallmebabygurl Sen de son derece edepsiz, saygısız ve ağzı bozuk birisin. Kısaca karakterin bozuk senin çocuk. Herkese bir hakaret etme çabası var sende. Büyü biraz. Karakter sahibi ol.
@dontcallmebabygurl Anlaşıldı çocuksun daha. Sana güzellikle konuşulunca kabul etmiyorsun. Senin gibi olmak lazım. Git işine bak hadi, daha fazla küçük düşürme kendini.
Tam sınav açıklanıyo sonra geri erteleniyo tam yine yaklaşıyo sonra geri erteleniyo sonra tekrar öne cekiliyor. Çocukların psikolojileri top değil ki oynayasın şimdi ertelense aynı strese tekrar girecekler ertelenmese virüs var açıkçası ben de anlamadım gitti
Nereye kadar ertelenmeli? Önlemler alinarak gayet normal, risksiz sinavlar yapilabilinir. Önlem alinan sinavlardan bulasmaz ama önlem almadan izmirdeki gibi, istanbuldaki gibi toplu eglenceler, katilirsan bulasir
MSÜ sınavında olanları gördük. Milyonlarca genci bir araya toplayıp coronanın yayılmayacağını düşünmek bile çok polyannavari bir yaklaşım olur. Bir iki ay ertelenmeli veya online sınav yapılmalı. Canımızın sağlığı her şeyden önemli. :/
Bence ertelenmeli... Ben unide okuyorum yurtdışında... Burdaki butun sinavlar dijital yoluyla gidiyor... Cok rahat bir sekilde dijital yapabilirler... Kamerayla takip edebilirler. Sadece bilgisayarı webcam i olmayanlar yazili girsin...
Ertelenmesi öğrencilerin stresini arttıracağından sınavın bir an önce gerçekleştirilmesi elzemdir. Çünkü bu gitgide sıkıntılar meydana getireceğini düşünüyorum bu yüzden önlemler alınarak sınav yapılmalı kanaatindeyim
Ertelenmeli. Ben aylardır evden çıkmıyorum millet dışarda fıldır fıldır dolanıyor. Bu zamana kadar kendimi korumuşum gidip sınavda korona olursam sinir krizi geçiririm.
Ertelenmesi tarafındayım. Kordonda halay çekmeye devam edilirse ne eylülde okullar açılır. Nede vakalar azalır. Milletin canından kıymetli değil. Hastalığı geçiren 1. dereceden akrabam var. Neler çekti 1 ay (genç)..
nereye kadar erteleyebilirsin önlemler alınmalı ama bizim milletin aklı kıt. sen mesafeyi korusan da dibine dibine giriyorlar bir şekilde. kafasına silah dayasan ancak yaptırabilirsin yapılması gerekeni.
Ya ben hâlâ anlamıyorum işte sınava on güne yakın kalmış şimdiye kadar ertelenmemiş sınav yeri açıklanmış hâlâ ertelenmeli diyor millet bence alınacak önlemler konuşulsa daha mantıklı, diyelim ki ertelendi hangi aya ertelencek muhtemelen temmuz veya Ağustos zaten bu aylarda da koronanın bitmiş olması şu an için imkansız duruor yani sınavı ertelemeyi değilde önlemleri konuşmak daha mantıklı ve doğru.
Ya ne ertelenmesi ya... Ertelenecekse bile sadece korona için olmalı bu. Bir kaç kıçı kırık tembel ergen yüzünden değil. Çalışıyorlar sonra vay efendim bir ileri bir geri tarihler kafamızı karıştırdı. O kadar şanslılar ki konular hep azaltildi ve bu bir sıralama savaşı. Her neyse zaten istediğimiz kadar anlatalım kendilerini hep haklı buluyorlar
sınav ertelense bile 3 ay içinde tekrar yapılması gerekecek. tercih dönemi kayıt dönemi diyene kadar yeni dönem başlaması gerek üniversitelerde. ne kadar ertelenebilir ki.
Ertelenmemeli bence. 1 ay sonra bitecek mi sanki? Ertelense nereye kadar ertelenecek ki zaten. Artık bu hayata alışmamız lazım mecbur herkes sınavına da girecek, işine de gidecek, okuluna da gidecek.
bir doktorun açıklaması vakalar 5000 üzerinde olduğu gerçekleri söylemiyorlar maalesef saklanıyor, amaç virüsü herkese yaymak ve sürü bağışıklığı yapmak, yabancı ülkenin birisi bu mantıkla hareket etti sonra da ipin ucunu kaçırdılar binlerce kişi öldü.
Zaten yeterince b*k yoluna girdik o yüzden hiçbirşeye tepki veremiyorum artık. Ben de üniversitede okuyorum iki gün sonra da bizi o karantinalı yurtlarda 2000 kişiyi aynı çatı altına sokacaklar. Öğrenciler veya insanlar istediği kadar uğraşsın sistemi değiştirmeye gücümüz yetmeyecek. Bazı şeylere boyun eğmek zorundayız.
@florianii bu çalışma ile alakalı bişey değil bizde çalıştık ama sonunda o emeğin karşılığını solunum cihazına bağlanıp 15 gün ömrümüzün kalmasına karşılık bu sene sınav olmasa bile yine sağlığımı tercih ederim, sağlık en öndedir HER ZAMAN ! ayrıca biliyor musun bilmiyorum ama MSÜ de korona vakası poz. Çıkan vaka oldu aynı şekilde biz sınava değilde korona bölgesine girmiş oluyoruz bu zombileri arasına girip hayatta kalmak gibi bişey olsa gerek ve bende de ertelenme tarafındayım ✋
Sınav ertelenmemelı çünkü 2020 sürecinde corona bıtmıycek eninde sonunda bu hastalıkla gircez sınava sadece önlemler artırılmalı gerçekçi olalım bıraz ya
Aynen anlamıyorum bende sınava gırcem ve ertelenmesın ya bu ertelensın dıyen 2020 tayfası tamamen corona var sınav ertelenır dıyıp derslerı iplemeyen tayfa ya ben 1 yıldır bugune hazırlanıyorum evet guvenlık kesınlıkle artırılmalı ama mecburen bız bu coronayöa sınava gırcez ya da 2021 de gırcez sınava
ben 3 seneden beri hazırlanıyorum son 4 aydır hep karantinayla geçti iyice bunaldım. İş gezmeye gelince virüs tehlike arz etmiyo sınava gelince herkesi öldürüyo nasıl bir virüs bu? 😃 Çalışmayana göre hep ertlensin daha iyi tabi ona dokunan bir yanı yok. Olsun bitsin artık.
Eğer virüs bulaşırsa bu tarihte yapıldığı için bulaşmayacak. bulaşırsa insanların tedbirsiliği ve alınmayan önlemler yüzüne bulaşacak. adam masketi ağzından hariç her yerine takıyo bizim millet böyle iite çık dersin çıkmaz öıkma dersin çıkar tak dersin takmaz takma dersin takar biz bu kafayla daha çoook çekeriz.
İbf bolumleri mi önemli yoksa tıp mı :) suanki universiteler 800 bin kontenjanı var %20 anca işe yarar kalanı işsizlik garantili önemli bölümler sınav kesinlikle olmalı kalanı diploma notu ile isteyen sınavsız geçsin. ne yazmışım OKU
Aslinda istediğimiz sınavın temelli kalkması ancak diploma notu ile uniye girmek ciddi hakkayiplarina sebep olacaktır normal bir lise birincisi ile fen lisesi birincisi ayni bölümde okuyamaz seviye farki var
Sistem komple yanlısda bu virüs ortamında sınav hiç olmamalı bana kalsa ama olucak bu bende giricem benim önerim en az kişi girsin diye. turizm için sırf yazık. su sınavlara girenlerin %80 meslek eğitimi almasi lazımdı kalanda hangi alanda iyi ise ona göre eğitim alması lazımdı da işte gençleri düşünen kim :)
Bence ertelenmeli, MSÜ sınavında pozitif sonuca rastlanılmış bu büyük bir risk olur yoksa.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ne kadar önlem alınabilir ki ya. sonuçta yine birçık kişi ile aynı ortamda kalacaksın. üstelik ne aşı var ne ilaç. sonuçta kapalı ortam. ne kadar mesafe bırakılsa da boş. zaten klima daha çok yayıyor deniyor e ne olacak. pencere açınca mı çözüm. sağlık daha önemli insanları canından etmesinler.
Aslında ertelenmesi daha iyi olur ama temmuza ağustosa falan ertelemekten bahsetmiyorum çünkü temmuz ayinda falan da virus devem edecek artacak sınavın en 1-2yıl sonraya ertelenmesi lazım abartısız sağlık bu şakaya gelmez
Ekonomi konusunda haklısın da eğer konu sağlıksa Türkiye bütün Avrupa ülkelerinde bin basar seviyede. İnsanlar Avrupa'da yeterli sağlıkçı bulamıyor, yeterli yoğun bakim kapasiteleri bile yok. Ama bizde öyle mi? Biz ailecek sağlıkçı olduğumuz için işin iç yüzünü biliyorum. Türkiyede iyileşen vaka oranları diğer ülkelere göre çok çok daha fazla. Türkiye bu alanda doğru bir strateji izliyor çünkü. Diğer ülkeler ilacı vermek için hastanın çok çok kötüleşmesini beklerken, ülkemizde korona teşhisi konduğu an ilaç başlanıyor ve kurtulma oranları artıyor.
@Nightwalk35 Türkiye'de iyileşen çok çok fazla ama Türkiye'de en yüksek ölü vermiş ülkeler arasında. Sağlık tek başına işe yaramıyor. Bu ölümler vaka nedeniyle oluyor. Devlet ekonomik nedenlerden ötürü karantina uygulayamıyor. Hal böyle olunca ölü verriyoruz. Sağlık sistemi önemli. Ama insanları oraya düşürmemek daha önemli. İzolasyon sağlayamamızın nedenini de son 15 yıla bağlayabiliriz.
@Berivann6 Zaten tedbirler alınarak yapılsın dedim. Bu kadar insan sosyal hayatta zaten hergün sokakta ve alışverişte. Sınava girince daha fazla izole durumda olacağız.
@Berivann6 Benimde arabam yok. Otobüslerde zaten mecburen yolculuk yapıyoruz. Sağlığım tehlikeye girecek diye düşünen olursa sınava girmeyebilir. Sınav ertelenebilir düşüncesi bile ona kabus olan kişiler var.
@Berivann6 Boşa gitmesin diye kendi tedbirlerini alarak gelip sınava girsinler diyorum bende. Bu kadar zaman bekledik. Erteleme şahsen beni strese sokar. Hatta sınava girmekten tamamen vazgeçebilirim.
2.5 milyonluk sinavin 400 bin kişilik sınavdan sonra yapılması , bu kararı verenlerin vatandaşlarına verdiği değeri gösteriyor ki ölüme gidiyoruz resmen umarım gençlerimiz bunu unutmazlar...
bence ertelenmeli sınav söz konusu insanların sağlığı neden ertelenmiyor ki saçma
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zaten millet heyecandan geberiyo. Olsun bitsin bir an önce. Daha ne kadar erteleyip geri çekecekler. Oyuncak değil bu. Stresten ne hale geldi çocukların psikolojileri
Aslında yapılmaması lazım ama olan olacak Sınava girenlere başarılar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır diyenler umarım en yakınlarının nefes alamayarak ölüşünü izlemek zorunda kalmazlar. Bu kadar vicdansızlık fazla.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ertelenmeli tabiki msü de yasananlari gördük. Bu süreçte bizi anlamayan ve boş boş yorumlar yapan hicbirsy bilmeden saçma sapan konuşanları allaha havele ediyorum Allah başlarına versin.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ulan biz kimiz sizin dusmaninizmiyiz herkeste bor ogrencilere karsi nefret var birilerine yaranmak için ogrencilere küfürler etmenize gerek yok