Cümleten hayırlı günler herkese Lise yeni bitti Üniversiteye gtmeyı pek dusunmuyorum meslek öğrenme derdındeyım hep liseyi okurken bıle öyle düşünürdüm otomobil sektörüne girme derdındeydim ama bir türlü kararımı veremedim. Arabalarda benı çeken birşey var cunki amca çocuklarının kendılerıne ait bir Tuning yeri var yanlarına çağırıyorlar gel mesleği öğretelim diyorlar ama benım korkum gelecek açısından yapabılırmıyım yapamazmıyım korkusu vardır hep biraz destek cıkarmısınız sızce ne yapmam gerek?
Cevabın nedir?
Merhaba kardeşim öncelikle kendimden bahsedeyim yaşım 33 ben 14 yaşımdan beri oto tamircilik işinde çalışıyorum önceleri çok istiyordum bu işi askere gitdene kadar ama sonra askerdede tamircilik yaptım ve bugüne kadar hep çalıştım ama inam artık nefret ediyorum eğer başka bir seçeneğim olsa asla bu mesleğe geri dönmek istemem hakkını asla alamazsın artık çok ezilirsin boklu meslektir zor iştir kiymetin asla yoktur herkez sana yukardan bakar sigorta dahi yapmazlar dükyan açmak artık çok zor herkes servislere gidiyor sanayilerde kiralar korkunç pahalı iş güvenliği çevre Bakanlığı belediye falan bela hele iş arkadaşların hep birbirine kuyu kazar bin tane arıza çözersin kimse takdir etmez bir arizada takılırsın herkes yerden yere vurur servislere işe girmek zaten bela dinlenmeden çalışırsın kapidaki güvenlik personeliyle aynı maaşı alırsın daha ne diyim sürekli teknolojisi değişiyor başın beladan kurtulmaz götü boklu bir mühendis veya iki yıllık mevzunu ızdırabın olur hiç bir iş bilmeyen sana akıl verir evini zor gecindirirsin bence güzel kardeşim sen bir iş makinesi Operatörü ol hem kir yok pas yok hemde parası iyi vinçi olur dozer olur kepçe olur sen bu işlere bak fazla yorulmazsin hemde prestijli olursun.
20 Yorumla
Pis iştir ben çalıştım 2 sene oto sanayide :) .Elin filan yağlanıyor mazot benzinle parçaları
siliyorsun bir kere.Ondan sonra arabadan hortumla benzin mazot çekiyorsun ve benzin mazot ekliyorsun bidondan :) .Yani pis iştir ama zevkli iş üstün başın batıyor yüzünden kirleniyor.Elinde
kalıcı olarak pislikte kalabiliyor yağ lekesi filan ama bende kalmadı Allah şükür :) .Madem gireceksin git yetkili servise gir çıkarak olarak başla tamirhaneye girme çok ezilirsin.010 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumun için bunları bılıyorum ust ıllakı el ayak yağ ıcınde olacak ama geleck acısından guzel meslek oldugunu dusunuyorum hanı endişe olmayacak gıbısınden ıstıyorum fakat şu ezilme muhabbeti halen devam edıyormu yahu işte tek endısem o zaten sınırlı bır yapıya sahıbım gerçekten
Soran+1 yılHe şunuda sylemk ıstıyorum yetkılı servısede gırıebılırım böyle bir imkanımda var sızce ne yapmamı onerırsınız
- +1 yıl
Tamirhanede çalışırsan usta seni devamlı sağ sola yollar mesela müşteri parayı sorar verir
gidip sana yolu tarif eder gidip sen alırsın.Yedek parça alınacak seni yollaya bilir ben çok gittim çünkü :) Bide bir ara mercedesin kartel muhafazasını düşürmüştüm ustam sırtıma mafsal takım aletini vurmuştu çok sinirlendim yumruk atmıştım :D :D.Bide tamirhanede çıkış saati belli değildir yemek molasıda bunları katlanırım diyorsan git çalış tamirhanede yok yapamam diyorsan git yetkili servise yemek molan belli giriş çıkış saattin belli öyle sağ solada gitmiyorsun işini yapıyorsun.Bende kalfalık belgesi var ama şu an bu işi yapmıyorum. - +1 yıl
Tamirhanede her insan çalışamaz imkanları kısıtlı.Sana tavsiyem şu yetkili servislere
girmen eğer girebilirsen iyi olur senin açından.
Borusan otomotiv (Bww bakıyordur en son)
Doğuş otomotiv (Audi porsche lamborghini volkswagen filan bakıyor dahada fazlada uzun sürer.
Mercedes benz mengerler bunlar en çok tanınan yetkili servisler diğer yetkili servislere göre imkanları daha çok olanak sunuyor çalışanlara.
Soran+1 yılAynen aynen O oraya buraya yollama olayını cok ıyı bılıyorum :D Vallahi Wolkswagen yetkılı servısıne gıreıblırım bır ara demıstı hatta babam gene soyleyımde oraya gıreyım barı en azından duzgun yanı dedıgın gıbı :D sımdı dayak konusuna gelırsek aynen sahsen banada öyle vursa Gömerım onu oraya:D getirin bana mazlumu o olaya dönecek :D
- +1 yıl
Dediğim yetkili servislere girersen daha rahat olursun :) hep makara kukara yetkili servisler.
Ben çiftkurtlarda çalıştım.Wolkwagen gireceksen zaten türkiyeye getiren doğuş otomotiv
girme imkanın varsa doğuşa gir ama dışardan üniversiteyide bitir bence sadece bu meslekle bir yerlere varamazsın.
Soran+1 yılİnşallah babamın tanıdıkları varmıs galiba wv de öyle soylemıstı bugun bır tıklatayım kendısıne :D Doğuş olarak bılmıyorum sadece bu babamın anlattıgı kadarıyla her sene almanyaya gıdıyormus orada calısanlar onu bılıyorum. Babacan valla şöyle söyleyım hanı zaten illaki bir yerlere varamayız ama dışardan ılllakı okuyacagım zaten derdım bu meslegı ogrenmek.
- +1 yıl
abi yetkili servis çırak alıyormu 14 yaşında doğuş oto gibi yerler çırak alımı yapar mı
abimin gençlik yıllarından biliyorum..çok zevkle ve keyifle çalışıp az ücrete tabi ama haftasonları egzozu patlak ve tekerleklerinden duman çıkarta çıkarta yarış yapabildiği (sonra polis gelip kovalıyormuş:)) kirli üst baş ve kirli tırnaklı bir iş:)
03 Yorumla
Soran+1 yılİşin ozevki başka tabiki işte gel gelelim tırnaklar eller gidiyor işte :( Ama gelecek acısından endıse duymayacagım tek iş İnsan biter otomobil bitmez bu dünyada bunun cok farkındayım
Soran+1 yılTesekkurler ^^
Gizli Üye(30-35)+1 yılimkanın varsa dersenye gidebiliyosan kafanda biraz alıyosa oku
02 Yorumla- +1 yıl
Oto tamirciligi... Is burda bitmiyor.30 yillik usta ve electromekanik ustasiyim. o yetkili servislerin çözemediği bir cok arizayi ben kendim çözmüş ve uygulamisimdir. bu meslegi bilincli yaparsan piyasa sana gelir. isim yaparsan musterin olur. bircok servis beni istemistir. ben gitmemisimdir. meslegi siradan bir meslek gorenler yaniliyor. bu is beyin ve zekayla yerini bulur. basari herzaman ön plandadir. sadece motor toplamak usta olmak deyildir. electronigi de bilmek lazim. bilgisauarlardan gelen ariza kodlari olmasa hic bir servis hic bor arizayi cozemez. otomotiv sektorunu cok iyi takip edeceksin. isini yaparken ozenle yapacaksin. bazi mekanikerler bozarak meslegi gelistirir. bazilari da ezbercidir. ousaki ben hep bilincli ve yorumluyarak ariza cozmusum ve sebeplerini musterilerimle paylasmisimdir dogrudan para meselesine girmemis musteri veli nimetimizdir diyerek yoluma devam etmisimdir.
Cevap sahibi+1 yıl@Gulartik kardeş iyi güzelde bana niye yazdın amaç nedir anlayamadım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Kararını verdiysen tavsiyem elektrik sonrada elektronik öğren oto beyincieri iyi para kazanıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılkararımı verdım oto elektrıkten baslamı dıyorsun bunu bır arkadasta soylemıstı eve mantıklı olabılır
- +1 yıl
bütün okudugum cevaplarda en iyisini arkadasim söylemis.. benimde tavsiyem böyle olurdu... bazi arkadaslar yapma pis is calision falan filan demisler ama bir isi mecburiyetten yaptinmi veya isteyerek yaptinmi farkli bir bakis acisina sahip oluyorsun. Mutlaka yapmayi sevdigin bir isi yapmalisin... benim kuzenim cok isler denedi ama en sonunda oto tamirhanesi acti (otomatik arabalarin debriyajinimi ne yapiyormus, ben pek anlamiyorum) ama cok nadir yapa bilen oldugu icin yurt disindan bile araba getirip kuzene tamir ettiriyorlar. ilk basladignda ucak bir araba kaldirma yeri vardi ( malesef türkcesini pek iyi bilmiyorum bu terimlerin) simdi 8 araba kaldirmalik kocaman bir yer acti...ve cok iyi kazaniyor..yani demek istedigim neyi sevdigini neyi istedigini iyi bileceksin ve o is te hayal edip basarili olacaksin... Bence her meslek hakki ile yapildiginda en güzel meslekdir! (yagli tozlu dumanli olsada)
Oto sanayide çalışacaksan benim gibi yedek parçacı olarak çalış öteki türlü çok çekersin.
Bir laf vardır kadının or...u kerhanede, erkeğin or...u sanayide diye çünkü ben içlerindeyim çok çalışıyorsun az dinleniyorsun hakkını alamıyorsun.01 Yorumlaoto sanayide çaılşıp soraR araba fabrikası açmayımı planlıyosun... aynen devam :D
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka * sıgırı fabrika benım neyıme senın gıbı hayal dunyasındamı yasıyorum ben adam akllı bır meslegım olacak gelecek endısem olmayacak onun ıcın ıstıyorum tenekeye bak yahu :)
kardeşim zor iş harbi ben bir kere denedim çok zor her adamın harcı değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgit oku bilader ben çalışıyomda ne oluyor dayak yemekten başka iş değil saniyede çalışmak
01 Yorumla
+1 yıl2 yıllık git bari meslek öğrenme açısından
05 Yorumla
Soran+1 yılAynen nıckın gıbı merak var içimde onuda atayım ıcımden calısayım az :D
- +1 yıl
en azından okumuş olursun ileride daha iyi bir yerlere gidebilirsin diye dedim
Soran+1 yılAynen ablacım zten derdım o acıktan okumak bır yandanda bu sektörde calısmak anladım ben senı tesekkur ederım yorumun ıcın :)
- +1 yıl
pekii peki yolun açık olsun o zaman :)
+1 yılberbat bir şey. oku kardeşim
00 Yorumla
+1 yılNe yaptın kardeşim..
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri