belli etmezseniz sıkıntı olmazda ama lütfen bana cevap verin... anksiyeteyi nasıl yendiniz bende 4 senedir bu durumu yaşıyorum bilginiz varsa yardım edebilirmisiniz yani kullandığınız yöntemi felan paylaşabilirmisiniz.
0
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben doktor değilim herkeste aynı değil sizde işe yarar mı bilmem zateen bir şeyde yapmadım. korkularımın çok saçma olduğunu ve hiç birinin gerçekleşmeyeceğini kendime güvenmem gerektiğinin farkına vardım sadece neyden korkuyosam üstüne gittim. Ben o dönem üni sınavına hazırlanıyordum ondan kaynaklı
teşekkür ederim ya biraz gevezelik yaptım gibi olcak ama birşey daha sormak istiyorum sizin anksiyeteniz varken kış ayına girerken veya yağmurlu kapalı hava çıkarken psikolojiniz olumsuz yönde etkileniyormuydu sadece merakımdan soruyorum çünkü böyle durumlar oluyordu hala arada oluyor ama eskisi kadar yoğun değil tabi
Ben travma yaşayana kadar kapalı havalar en favorimdi ama çok şükür onu çözdüm eskisi gibi değil tam tersi kapalı havayı bazen özlüyorum bile :D ama tabi şehirlerarası seyahat etme konusunda sıkıntı yaşayabiliyorum kimisi diyorki fiziksel bir problem olabilir tiroid ve bağırsaklarınıza baktırın diye ama bilmiyorum iyicene kafam karıştı benimde
ama sadece bu mevsimle ilgili olan kısmı düzeldi işte şimdi yakında nevşehire gitmeyi düşünüyorum ama işte şehirlerarası seyahat etmek biraz psikolojik olarak geriyor yani ve birşey daha sorucam sizin hiç bağırsaklarınız ağrıyabiliyormuydu psikolojik bozukluktan dolayı veya bedeninizin kasıldığı oluyormuydu ya da gaz sıkışması vs gibi durumlar çünkü ara ara bende oluyorda bunlar biryerde okuduğum kadarıyla bu bozukluğun yarattığı bilinçaltı stresinden olabiliyormuş. bu mevsimle ilgili olanıda sarıkantaron. kediotu vs içtim meditasyon yaptım nefes egzersizi felan yaptım öyle aştım ama bilmiyorum acaba devam'mı etmeliydim çünkü 6 ay yaptım bu yöntemleri
O sorunlarım olmadı diye hatırlıyorum. şehir dışı seyehatinizde neyden korkuyorsanız tam tersini düşünün aklınızdaki düşünceye yenilmeyin çünkü o olmayacak önceki düşünceler gerçekleştimi yok. Şimdi zaten kim şehir dışına gitse biraz tedirgin olur.
Şöyle özetlemek gerekli; Şimdi bazı memurluklarda tam teşekküllü hastaneden rapor isterler. Polislik , subaylık vs. Sizin bu memurluk için istenmiyor. İstense bile geçmişte kalmış bir şey rahat olun :) Fakat polislik , askerlik vs için sorun çıkabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
belli etmezseniz sıkıntı olmazda ama lütfen bana cevap verin...
anksiyeteyi nasıl yendiniz bende 4 senedir bu durumu yaşıyorum bilginiz varsa yardım edebilirmisiniz yani kullandığınız yöntemi felan paylaşabilirmisiniz.
Ben doktor değilim herkeste aynı değil sizde işe yarar mı bilmem zateen bir şeyde yapmadım. korkularımın çok saçma olduğunu ve hiç birinin gerçekleşmeyeceğini kendime güvenmem gerektiğinin farkına vardım sadece neyden korkuyosam üstüne gittim. Ben o dönem üni sınavına hazırlanıyordum ondan kaynaklı
anladım.. yani sizinki sınav kaygısı gibi birşeydi benimki malesef okadar basit değil... askerde yaşadığım bir travmanın armağanı.
Allah yardımcınız olsun ama şunu unutmayın siz isteyince tüm sorunlar gider. İnşallah atlatırsınız
teşekkür ederim ya biraz gevezelik yaptım gibi olcak ama birşey daha sormak istiyorum sizin anksiyeteniz varken kış ayına girerken veya yağmurlu kapalı hava çıkarken psikolojiniz olumsuz yönde etkileniyormuydu sadece merakımdan soruyorum çünkü böyle durumlar oluyordu hala arada oluyor ama eskisi kadar yoğun değil tabi
Rica ederim, olur mu öyle şey. Tam o dönem yaşamıştım onunla alakalı mı hiç bilmiyorum.
Kapalı havalar içimi daraltmıyordu ama genelde kapalı havalarda herkesin içi biraz sıkılır
Bende bir şey sormak istiyorum ehliyet alabildiniz mi sorun pluyor mu
Ben travma yaşayana kadar kapalı havalar en favorimdi ama çok şükür onu çözdüm eskisi gibi değil tam tersi kapalı havayı bazen özlüyorum bile :D ama tabi şehirlerarası seyahat etme konusunda sıkıntı yaşayabiliyorum kimisi diyorki fiziksel bir problem olabilir tiroid ve bağırsaklarınıza baktırın diye ama bilmiyorum iyicene kafam karıştı benimde
yok ehliyet aldım bir sorun olmamıştı
Anladığım kadarıyla atlatmış gibisiniz kısa zamanda tamamen kurtulursunuz inşallah. Küçük sıkıntılarda zamanla geçer😊
ama sadece bu mevsimle ilgili olan kısmı düzeldi işte şimdi yakında nevşehire gitmeyi düşünüyorum ama işte şehirlerarası seyahat etmek biraz psikolojik olarak geriyor yani ve birşey daha sorucam sizin hiç bağırsaklarınız ağrıyabiliyormuydu psikolojik bozukluktan dolayı veya bedeninizin kasıldığı oluyormuydu ya da gaz sıkışması vs gibi durumlar çünkü ara ara bende oluyorda bunlar biryerde okuduğum kadarıyla bu bozukluğun yarattığı bilinçaltı stresinden olabiliyormuş. bu mevsimle ilgili olanıda sarıkantaron. kediotu vs içtim meditasyon yaptım nefes egzersizi felan yaptım öyle aştım ama bilmiyorum acaba devam'mı etmeliydim çünkü 6 ay yaptım bu yöntemleri
Teşekkür ederim çok mutlu oldum
O sorunlarım olmadı diye hatırlıyorum. şehir dışı seyehatinizde neyden korkuyorsanız tam tersini düşünün aklınızdaki düşünceye yenilmeyin çünkü o olmayacak önceki düşünceler gerçekleştimi yok. Şimdi zaten kim şehir dışına gitse biraz tedirgin olur.
Bazen hayatı akışına bırakmak gerekir
kesinlikle doğru söylüyorsunuz vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Ben teşekkür edrim
Rahat olun, engel Değil, silahlı memurluk vb, durumlarda problem olabilir,
Hangi memurluk için soruyorsunuz?
Sosyal hizmet uzmanı
Şöyle özetlemek gerekli;
Şimdi bazı memurluklarda tam teşekküllü hastaneden rapor isterler. Polislik , subaylık vs.
Sizin bu memurluk için istenmiyor. İstense bile geçmişte kalmış bir şey rahat olun :)
Fakat polislik , askerlik vs için sorun çıkabilir
Çok sağolun peki ehliyet için sorun olur mu
Şunları sormam lazım.
şu an herhangi bir ilaç içiyor musunuz?
En son ne zaman içtiniz?
şu an yok 2 yıl önce o da 3 ay
Hiç bir sorun olmaz.
Allah razı olsun sizden çok teşekkür ederim
Amin cümlemizden. Ehliyet için sağlık raporu alacağınız zaman ulaşın bir kaç taktik vereyim ☺️
@Heroo depresif nöbet ehliyete engel midir ilaç yok
@Gündüzzzzzz polis ve askerlik harici değildir
Ehliyet için
@Gündüzzzzzz değil ama bunun için bilmeniz gereken şeyler var ehliyet almadan önce haber edin bana
Yok knk ne alakası var
Kafama takıldı sence ehliyete engel midir
Yok ya sen mülakatlara rahat git rahat ol elin ayağın titremesin gerisi Allah'ın takdiri
Çok sağol
Sende sağol
Ağır değilse değildir
bilgim yok ya :/
Degil
Yenebildin mi?