Hemşirelik okuyorum ve ailemden farklı bir şehirdeyim. önümüzdeki yıl yatay geçişle yaşadığım şehre gelmek istiyorum ancak hemşireliğe puanım yetmiyor sadece ücretli geçebiliyorum ve fiyatlar çok yüksek o kadar maddi imkanım yok. ebeliğe burslu bir şekilde geçme şansım var. edindiğim bilgilere göre ebeliğin maaş bakımından hemşirelikten bir farkı yok. atama bakımından ebeliğin puanı daha düşük ancak yıllık alım hemşirelikten az. kpss ye iyi çalışıp güzel bir puan alabileceğime inanıyorum. siz olsanız ne yapardınız. ebelik mi hemşirelik mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ebelik derdim hem de ailenin yaninda rahay edeceksen senin icin daha iyi olur. Ama şunu da göz önünde bulundur. Şimdi ailenin yanına gitsen bile ilerde ebe olup ataninca ailenin yaninda olmayacaksin büyük ihtimalle. O yüzden alışmaya bak derim
22 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılBugünü değil de geleceğini düşünürek hareket etmeni tavsiye ederim, neticede öyle ya da böyle ve ya o şehirde ya başka şehirde bu öğrencilik bitecek...
Ebelik alımı daha az çünkü ebe ihtiyacı daha düşük fakat hemşirelik her şekilde ihtiyaç oluyor ve alımı yüksek.
Tabii burda da mesleğimde iyi olurum ve tercih nedeni olurum diyebilecek iddiada isen ebelik de seçilebilir...12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim her şey göynünce olsun..
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangisini istiyorsan ben olsam hemşireliği bırakmazdım. ebe olarak mı mezun olmak istiyorsun yoksa hemşire olarak mı. hemşire alımı daha yüksek ama ebelik daha az yorucu. Ayrıca ebeler de hemşire eksikliğinde diğer servislere yardım ediyor
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHemşirelik severek yapılması gereken bir bölüm olduğunu düşünüyorum. İstenmeyen gerçekten zorlanır manevi yönü çok yüksek ama hak ettiği değeri görmüyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılEbelik çok güzel ve orjinal bir meslek bence.
21 Yorumla Merhabalar bende dgs ile hemşireliğe geçip oradan yatay geçiş ile ebeliğe geçmek istiyorum mümkün mü böyle bir şey
11 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar bende de aynı sorun var. Oluyor muymuş öğrenebildiniz mi
ebe ol bence hemşireden daha az yorucu
20 Yorumla
+1 yılHemşirelik sanırım
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEbelik derim..
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHemşirelik de hastane ortamında çalışmak yorucu ayrıca gece nöbetleri var. Ebelik de sağlık ocaklarında veya köylerde daha ferah ortamlarda çalışma imkanı var. Ben köy hayatını sevdiğim kız olsam kesin ebe olur köy sağlık ocağında çalışırdım ya da eşimin ebe olmasını isterim..
Cevap sahibi+1 yılRica ederim hakkında hayırlısı olsun İnşallah.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEbelik
21 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılEbelik
20 Yorumla
+1 yılEbelik bana göre değil o yüzden hemsirelik
10 YorumlaYatay geçiş oluyor mu oluyosa nasil oluyor
00 Yorumla
+1 yılEbeliğe geç bence
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi