YTÜ de elektronik müh okuyorum. Liseden beri hep CEO olma hayali kurdum. Saçma bir soru olduğunu biliyorum ancak CEO olmak için hangi vasıflarai saiip iolmalııyız hangi yoldan gitmeliyiZ. Bugün pek çok şirketin başında elektronik veya bilgisayar mühendisleri var. Yardımcı olurmusunu?
Cevabın nedir?
Bugün çok ünlü şirketlerin başında endüstri mühendisi, hukuk ve işletme mezunları var. Boğaziçi Endüstri Mühendisliği okuyan arkadaşım bile Türkiye'de şirket azlığından yakınıp iş bulamama sıkıntısı çektiğini söylüyordu. Düşün artık. :) En az 2 dil bilmen gerekiyor. Çalışacağın sektörü tanımladığında o iş pazarına göre dil belirlemelisin. TOEFL ve IELTS olayını zaten çoktan halletmiş olman gerekiyor üniversite öğrencisiyken, ikinci bir dil için de GOETHE'ye gidip iyi bir Almanca seviyesi edinmelisin. Ardından bir kurumda orta düzey yönetici olarak işe başlarsın. Sabrede sabrede basamakları tırmanır üst düzey yönetici olursun. Ayağını kaydırmak isteyenler olur, terfi vermek istemeyenler olur, kıskançlıklar olur vs. vs. İTÜ mezunu rakiplerini de unutmaman lazım. :)
30 Yorumla
+1 yılNasıl ki bir binayı temel atmadan yapamazsan öyle bir anda CEO da olamazsın. Yavaş ama emin adımlarla en alttan başlayıp tek tek ilerlemelisin. Her basamakta kendine yeterli donanımı sağlamalısın ki yerin sağlam olsun. Hedefine ulaşmak için küçük basamaklar belirle ve elinden gelenin en iyisini yaparak çalış. Zaten zamanı gelince hak ettiğin yere geleceksindir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
Türkiye'nin en büyük 3–5 holdinginden birinde çalışan biri olarak sana tavsiyem; doktora master 2–3 yabancı dil yüksel entellektüel birikim yurt dışı eğitim veya iş tecrübesi gibi deneyimler yanı sıra geniş kaliteli çevre ve en önemlisi seni o makama taşıyacak ister dostlar de ister torpil de fırsat.
00 YorumlaCeo dediğiniz adamlar bir işte uzmanlığı ya da o işin mucitliğini yapan, ar-ge, üretim, pazarlama, satış, lansman ve idaresi hakkında tüm bilgiye sahip, ilgili kuruluşun projelerini yöneten başındaki ücretli personeli ya da şirketin ortaklarından biridir. Üstün deneyim ve zekası olmayan adamların kolay kolay ceo olması mümkün değildir. Kısaca 3-5 yılda olacak birşey değil.
00 YorumlaBöyle hayal kurarak olamazsın bence :( birşeyleri cook başarman lazım. Çevre yapman lazım herkesin sevmesi lazım işinde en başarılılardan olman lazım. Bu ceo lar 1-2 sene calıstıktan sonra olmuyorlar...
00 Yorumla
+1 yılceo nun öztürkçesi "başkak". hala olmak istiyor musun :) şaka bir yana aham şaham birşey değil, ceo da olsan zenginin kölesisin. kendin şirket kurabiliyor musun ona kas ceo olmaya değil.
00 Yorumlaçalişş çalişş çalişş.. pağa.. pağa yookk. ( üst düzey CEO) .
00 Yorumlaiyi çalıp belli etmezsen olursun kaytarıp belli etme çalışıyomuş gibi ol haa sürekli yalayacak birilerini bul yönetim kurulu başkanı genel müdür vs. yala yalayabildiğini ancak öyle :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılytü elektronik mühte bir kızın babası ceo. ona sor anlatsın:)
00 Yorumlaen kısa yolu zengın babanın şirketinde ceo olmak. neden olmayasın
00 Yorumla
+1 yılHayır saçma değil gayet mantıklı.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem