Soruda da belirttiğim gibi, Subay olmak için askeri liseden mezun olmak mı gerekiyor illaki? Yoksa , Kara Harp Yüksekokulu'ndan mezun olan kişileri de alıyorlar mı?
Hayır , sadece Astsubaylık için başvuru yapabiliyorsun.
Evet, Askeri Lise okumamış olan kişi de , Subay olabilir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Subay olmak için askeri liseden mezun olmak mı gerekiyor?
Bu konuları hiç bilmiyorum ama abimde subay lık okuyacaktı abimin dediğine göre : Asker lisesinden mezun olman gerekiyormuş mezun olduktan sonra bir yere gidiyosun ama abim mezun olmadı 1. sınıf okudu sonra bıraktı tam bildiğim kadarıyla asker lisesinden mezun olman gerekiyormuş. İnterneten araştırabilirsin ya da asker lisesinden mezun olan birisinden bilgiler alabilirsin tanıdıgın varsa tabi yoksa araştırman lazım...
Askeri liseler 2016'dan beri kapalı. MSÜ sınavına girip, yerleştikten ve Milli Savunma Üniversitesi'nden başarılı ile mezun olduğunda teğmen olarak göreve başlarsın. Harp okulları temelde ikiye ayrılır;
Harp okulları
Astsubay meslek yüksek okulları
Astsubay olan kişiler sonradan subaylığa geçebilirler. Tabii şartları kolayı değil.
En az 4 yıllık fakülte ya da yüksek okul mezunu olman gerekiyor.
Subaylık sınavına başvuru tarihin itibariyle astsubaylıkta 4 yılını tamamlamış ve 7 yılını aşmamış olman gerekiyor.
Sicil notu başvuru tarihi itibariyle yüzde 90 ve üstü olması gerekiyor. Ancak şunu söylemeliyim ki; askeriyede sicil notunu yüksek tutmak çok zordur. Disiplinle özdeşleşen çok zor, kutsal bir meslekten söz ediyoruz. Kolay olmasını bekleyemeyiz.
Sonrasında da yazılı sınavı geçenler subay olmaya hak kazanıyorlar.
Her hangi üniversiteden mezunsaniz 4 yıllık okuyanlar asteğmen 2 yıllık üniversite okuyanlar ise astsubay olarak kalabiliyorlar yeni kanun askerliği yapmamış olma şartı 25 yaş altı kişiler yalnızca
Hayır gerekmiyor askerliği yapmamış olmanız ve kuraya katılmanız gerekiyor yedek astsubay yedek subay (asteğmen) bu sistem aracılığıyla giriyorsunuz katılmak istermisiniz diye soruyorlar siz ever derseniz kura yapıyor msb sonra mebs okulu diye bir kurum var oraya gidip acemi subaylık eğitimi alıyorsunuz 2. Buçuk 3 ay sonra usta subay olarak bölgeniz seçiliyor egitimlerde basarili olursanız istediğiniz şehir yani ilk 10 a girmelisiniz yoksa kura sistemi ile bir şehir belirleniyor
Mülâkat yok mülakatlar 1 yil sonra yani subaylik devam ederken 12 aylık dönem gidiyorsunuz zaten 2 yıllık üniversiteler astsubay 4 yıllıklar subay ( asteğmen) kalabilirler tabi sistem onaylarsa
Hayır msü den mezun olan direk subay oluyor ve kalıcı memur statüsünde subay olmuş oluyor ayrıca msü den olan direk subay ise üsteğmen olmuş oluyorlar benim dediğim sistemde 12 aylık subay oluyorsun 3 ayı acemi yani subay adayisin sonraki 8 9 ay ise subaysın ancak msü gibi değil beylik silahın olmuyor maaşın oluyor rütben oluyor herşey iyi ama 8 9 ay sonra mülakatları geçersen tam subay olabiliyorsun
Estağfurullah zaten bu yeni birşey yani devlet okumuş ve askeri personel olmak isteyenlere bir şans tanıyor kendini tanıt gibi birşey bu güzel de bir imkan bu bilgileri nerden biliyorum diyorsan bir arkadaşım gitmişti yedek astsubay olarak ama şu an konuşmuyoruz öyle
Subay olmak için ya askeri liseden mezun olacaksın ya da lisans bölümü bitirip sınavlara gireceksin. Yalnız lisans sonrası subaylığa hak kazandığınzda sanırım en fazla binbaşı rütbesine yükselebiliyorsunuz. Tabi değişmiş olabilir kesin diyemem
yok lan alakam yok o şahısla. tamamen araştırma yaparken bunu gördüm. tipine kıl oldum ve sataşayım dedim. sen önce düz askerliği yap, sonra bakarsın askeri liselere koçum. hadi bakıyım.))