ben de o yüzden kararsız kaldım uçak mühendislii istiyorum tai de çalışma isteğim biraz daha fazlaydı ama bir çok olumsuz yorum gördüm buraya da yazmak istedim
@çıldırmışlar Yeni başlayan adamın kolaylıkla boschta fiatta mı çalışacağını sanıyorsun? Orda çalışmaya başlayanlar genellikle torpilli olanlar veya bölümde derece yapanlar.
İş hayatının ilk yıllarında çoğu mühendis beyaz yaka, asgari ücretten hallice parayla çalışır ama tecrübe kazanınca maaşları yükselir ve daha iyi yerlerde (senin bahsettiğin yerler) yüksek maaşlarda çalışır.
Savunma sanayiide ise maaşlar gerçekten bayağı yüksek çünkü uçak mühendisi, elektrik elektronik mühendisleri az sayıda ve talep yüksek.
Soru soran kardeşim sana da bir çift lafım var: Maaşlara falan takma sen çalışmana bak şu an. Ben seninle abinmiş gibi konuştum, hayat toz pembe değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Aselsan elektronik sistemler üretiyor. Tai havacılık uçak üzerine olduğuna göre hangisine girmelisin?
ben de o yüzden kararsız kaldım uçak mühendislii istiyorum tai de çalışma isteğim biraz daha fazlaydı ama bir çok olumsuz yorum gördüm buraya da yazmak istedim
İkiside bir biriyle çalışıyor
Bende TUSAŞ'tan istifa etmiştim hehehe
Aselsan diyorum ben.
neden istifa etmiştin abi :D
Canımı sıktılar :D
Hepmi canini sıktılar
peki maaş olarak ne kadar kazanıyordun ve hangi mevkide çalışıyordun ab
Kesinlikle TAİ. ODTÜ, Boğaziçi mezunu olman gerekir.
itü o olmaz ise necmettin erbakan üniversitesi yazmayı düşünüyorum neü den mezun olup çalışan yok mu aselsan ya da tai de *
Çalışanların belki tamamına yakını ODTÜ Boğaziçi mezunu. Çok iyi ingilizce bilirsen master yaparsan girebilirsin.
Aselsanin imkani daha iyi olduğu için aselsan diyorum
Aselsan maaşları yüksek 2 yıllık mühendise 7000 veriyorlar diye duydum
2 yıllık mühendise 7000 çok mu yani?
Evet kardeşim savunma sanayide maaşlar yüksek. Başka sektörde çalışanlar 2500 ile başlar
Yoo Bursa ilindeki Fiat, Bosch 3500-4000 ile başlatıyor yanlışın var.
açıkçası maaş pek gözümün önünde değil şu bölümü kazanayım da ne olursa olsun kafasındayım biraz
Bölümü kazan ve kendini geliştir herşey olur
@çıldırmışlar Yeni başlayan adamın kolaylıkla boschta fiatta mı çalışacağını sanıyorsun? Orda çalışmaya başlayanlar genellikle torpilli olanlar veya bölümde derece yapanlar.
İş hayatının ilk yıllarında çoğu mühendis beyaz yaka, asgari ücretten hallice parayla çalışır ama tecrübe kazanınca maaşları yükselir ve daha iyi yerlerde (senin bahsettiğin yerler) yüksek maaşlarda çalışır.
Savunma sanayiide ise maaşlar gerçekten bayağı yüksek çünkü uçak mühendisi, elektrik elektronik mühendisleri az sayıda ve talep yüksek.
Soru soran kardeşim sana da bir çift lafım var:
Maaşlara falan takma sen çalışmana bak şu an. Ben seninle abinmiş gibi konuştum, hayat toz pembe değil.
Teşekkürler görüşünüz ve yorumunuz için :)
Rica ederim hocam. Hayatının geri kalanında başarılar ;)
Tabi oralarda seni bekliyordu 😀
knk bu ülkede sizin gibiler yüzüden hayal de kurulmuyor aw her şeye bir negatif yaklaşma durumunuz var.
Negatiflik değil bunlar gerçekler ama imkansızda değil gerçekten kendini geliştirirsen her üni mezunundan farkın olursa girebilirsin tabii ki
Tai bir ay tek bir ay çift maaş alıyorsun :)
nasa
:D
Aselsan
Aselsan
Neden peki?
TAI bence.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!