Ankara üniversitesi veya ankarada ki özel üniversitelerde muhendislik okunur mu. Yoksa İstanbul'da mi okunmali? Mimarlikda dahil edebiliriz
Cevabın nedir?
Ankara universitesi bence muhendislik icin iyi degil, hangi ozel universite oda onemli bide , sorun biraz garip degilmi ankrada muhendislik okunurmu diye :) hani van degilki baskentten bahsediyosun bir cok guzel okul var , sey diyesim geldi yok ankarada tip iyi gider izmirde muhendislik :P hangi ozel istiyosun bir ankarali ve bir muhendis olarak yardim etmek isterim
118 Yorumla- +1 yıl
:D ya Ankara nedense hep bana muhendislik bölümleri iyi degil gibi geliyor :D Çankaya üniversitesi mesala ortamı felan nasıldır. Ben muhafazakar ortamda pek yapamam cünkü. Endustri muhendisligi veya mimarlik düşünüyorum fakat Ankara ve İstanbul arasinda kaldim.
- +1 yıl
bikere ankarada gazi haric muhafazakar universite yok masallah hepsi abouuuuuu almis gidiyor :) ikincisi muhendislik herseyden once ankarada okunur sonra İstanbul'da neden cunku odtu var:)
cankaya universitesini ozel okullar arasinda sevmem acikcasi fazla ticarethane gibi yani soyle orasi bana kolay egitim veriyor gibi geliyo beraber girdigim butun salak arkadaslarim bolum birincisi olarak bitirdi bende ozelde okudum ben sinifta kalmaktan geberdim :)
ama hepsinden daha iyi yerlere geldim :) bak atilim icin bir suru laf ederler ama atilimin muhendisligi sahanedir hele birde suny programi dahilindeki muhendislikleri secersen iki yilda amerikadasin :) bilkent dememe gerek bile yok sanirim :) baskenti salla turkce egitim verio hic sevmiyorum , ufukta kotu bence bide ufuk garip bir universite ortam falan yok mezun olan evleniyo, cankayanin ortami fazla lafci tam boyle filmlerdeki gibi ama fena degildir yeni kampusu cok guzel. - +1 yıl
Ben ingilizce okumak istiyorum :) mesala İstanbul'da okan üniversitesi ikinci yabancı dil veriyor ankarada bunu yapan bir okul Var mi. Birde ben yazarsam tam burslu yazacagim. Ilerde hedefim almanya'da calismak benim bu yuzden eğitimi iyi bir yer istiyorum.
- +1 yıl
zaten dedigim gibi anakrada baskent disindaki tum universiteler saydiklarim %100 ingilizce egitim veriyor , bende atilimdan mezunum amerikadayim şu an mesela uc yildir IBM de staja basladim bu sene diyorumya atilimda okuycaksan muhendislik disinda okunmaz zaten , ama burslu yazcaksan tabiki bilkent bence en iyisi bilkent , odtu den sonra en iyi muhendislik orda bence ankarada
- +1 yıl
Ya atılım üniversitesi eğitimi super bu tartisilnaz fakat cok asiri zor :D ben inşaat muhendisligini biraktim bu sene hem okuldan hem de bölümden dolayi. Hocarin tek takintisi devamsizlikti. Liseli gibi yoklama aliyorlardi.
- +1 yıl
Bilkent'e yetecek kadar puanim yok malesef. Iste ben de sizin gibi yurt dışında çalışmak istiyorum. Peki hangi muhendislikle yurt dışına kolay cikabikirim
- +1 yıl
hepsiyle cikarsinda nereyi istedigine bagli almanya genelde otomotiv mekatronik falan kapiyo direk ben yazilimciyim bilgisayar muhendisligi okdudum koptum geldim , bak sen bir atilimi arastir oyle milletten degil ama , hatta git hocalariyla konus hatta hangi bolum istiyorsan hocada onerebilirim , suny programlari var atilimin amerikaya gelirsin bakarsin burada okursun son iki seneni sonra kalmanda kolay olur madem oyle bisey istiyosun
- +1 yıl
Kuzenim atılım insaat muhendisliginden mezun. O cok memnubdu fakat tam burslukarda 3 ortalama yapmani istiyorlarmis. Cok tesekkur ederim simdi siralamalara baktım ve endustri muhendisligine siralamam yeter buyuk ihtimal. Haftaya girecegim sinavlara bagli. Ayrica ikinci yabancı dil firsatida varmis. Peki okulda sınıflar nasil. Biz amfide ders isliyorduk atilimda nasil?
- +1 yıl
valla siniflari amfiside var derslikleride var kucuk dersliklerde buyuk dersliklerde var , cok kalabalik degil siniflar o guzel yani dersi saglam anliyosun dinlersen ama atilim zordur bak ben 3 diye bilmiyorum 2.00 diye biliyorum ya da 2.50 olmali uc cok cunku atilim icin onuda bir sor iyice yanlis olmasin , atilimin zorlugu hocalari cok egoist hepsi odtuden gelme silah arkadaslari ben cok girdim odtunun sinavlarina atilimda cok derler zaten kafa olsaydi odtude okurduk hoca atilimda ne isimiz var ne bu sorular diye :)
- +1 yıl
Evet cok zor olması biraz korkuttu. :D üniversite hocaları zaten başlı basina gicik :/ ben dar ortamlarda hastalaniyorum bir kere okulda gecen sene cizim yaparken dar oldugu icin ortam bayildim. Boyle bir korkum var onu da arastiriyorum :D
- +1 yıl
Okulu uzatma şansim olmaz yalniz burada 8 dönem burs veriyormus. :D riskli. Ya yok gercekten iyi ki yorum yaptın bilgilendim benimde hoşuma gitti. Sınıflar ful derken yer mi bulamiyoruz yani oturacak kalabalık anlamında :D
- +1 yıl
Ahahahha :D supermis :D valla cesaret edersem ben burayı yazacagim endustri muhendisligini :D 4 sene kasarim kendimi :D almancada alirsam ikinci dil super :D
- +1 yıl
Denetim bilkenti fakat oda malum cok yuksek :) tabi haber veririm. 1 aya belli olur takibe alıyorum sizi :D size özel bir soru sorabilir miyim mesajla?
+1 yılTeknik Üniversitesitelerinde okunmalıdır.ODTÜ ve ya Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik gibi ama Hacettepe de hiç fena değil ama yıldız teknik önerimdir.İmkanın varsa oraya git oku ve çift anadal yap Tübitak, Aselsan, Koç Holding yüksek maaş vererek seni çağırıyorlar direk iş aramana gerek bile kalmıyor
00 Yorumla
+1 yılİTÜ ve YILDIZ dururken Ankara da mühendislik mi okunur.Sen diyorsan ki benim diplomamın prestiji olmasın, o zaman Ankara da oku.Ama yok olsun diyorsan İTÜ ve YILDIZ TEKNİK.
11 Yorumla- +1 yıl
İstanbul'da ozellere tam burslu yeter puanim istedigim bolumlere
+1 yılBilkenti için değildir özelde okunur mu tanımı heralde
03 Yorumla- +1 yıl
Evet bilkent degil bu ozellerin icine :D
- +1 yıl
Ankara da tobb hariç özele bulaşma hatta imkan varsa türkiyede de bulaşma :D o zaman bence hele atılım kapsından geçme zira arkadaş zihinsel bir atılımın eşiğinde 6. senesinde kurtuldu okuldan. Ama gazi tutatsa mühendsiliği iyidir ama hacettepe, ankarada okunur artık mühendislikte iş sende bitiyor okulun sadece ilk zamanlar bir artı konumunda oluyor
- +1 yıl
atilim asiri kazık oldugunu biliyorum kuzenim zor kurtuldu oradan :D gazi yazamam siyasi ortamı hoşuma gitmiyor. Ankara ve hacettepe aklımda o zaman
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
+1 yılBen Ankara'da yaşıyorum ama başka bir şehirde yaşasaydım da kesinlikle burada okumak isterdim. Öğrenci için çok ideal bir şehir ve İstanbul'a göre daha sakin. İstanbul'a hızlı tren de açılıyor artık 3 saatte gidip gelebilirsin.
04 Yorumla- +1 yıl
Istanbula gidip gelmek sorun degil benim icin. ya sadece ankaradaki üniversitelerin muhendislikleri nasil iyi mi diye merak ediyorum :/
- +1 yıl
yakın bir arkadaşım ank üni kimya müh. okuyor gayet de memnun valla. okunur niye okunmasın. ama özel için atılım hariç.
- +1 yıl
evet muhtemelen bu ay açılacak. 3 saat.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGazi üni. elektrik-elektornik bölümünü bitirdim şimdi mühendisim 4.000 tl maaş alıyom bilgin olsun :)
01 Yorumla- +1 yıl
ilk sıraya yıldız teknik elektrik yazıcam altına Ankara üniversitesi elektrik-elektronik bölümünü yoksa gazininkini mi daha üst sıraya yazsam kararsızım sence ne yapmalıyım
+1 yılAnkarada herturlu okunur... Polatli kampüsleri haric
00 Yorumlaokunur çok güzel olur
00 Yorumlaözel olarak bilkent var tabiki...sorman yanlış...
00 YorumlaAnkarada oku.
01 Yorumla- +1 yıl
Peki Ankara'da ki hangi özel universitler ortam olarak daha aydin? Puanim asiri yuksek degil ortalama 30 bin civarı olacak en fazla 25 bilket Tobb disinda
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne