Düz memurluk için ne yapmak gerek ve yaptığı işler nelerdir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen kamuda teknikerim. Aynı kurumda düz memur arkadaşlarım var. İşleri bizden zor memur salla başı al maaşı değil. Böyle düşünen çok ama kazın ayağı öyle değil. Personel büroda çalışan arkadaşlarım sürekli derece kademe ilerleme, emeklilik, izin, pasaport işlemleri, tayin yazışmaları vs uğraşıyor. Bazı kullandıkları programlar var sgk ya bağlı. Bunlardan idari para cezası gelirse kendi ceplerinden ödüyor. Bende günlük arıza ve tamir işlerine bakıyorum. Düzenli bakım görmesini gereken sistemleri kontrol ediyor defterlerini tutuyorum. İşim onlara göre güzel maaş olarak da fazla alıyorum. Ama bizim kadro sınıfımız farklı ve teknik bölüm bitirmek zorundayız. Memur olmak için herhangi bir lisans ya da önlisans mezunu olup iyi kpss puanı yeterli.
33 Yorumla
Soran+1 yılAnladım çok sağolun bilemiyorum abi benim bölümüm var sağlık sorunları nedeniyle yapamam bu yüzden masa başı iş yapmam lazım bu konuda önereceğiniz başka yerler var mı?
- +1 yıl
Kardeş masa başı olarak dediğin gibi en genel kanı gören iş memurluk. Banka, postane, nufüs müdürlüğü vs buralarda hep masa başı çalışırsın. Özel sektörde de masa başı çalışacagın yerler var. Acenteler, satış ofisi gibi yerler. Tercih sana kalmış. Geçmiş olsun bu arada.
Soran+1 yılÇok sağol abi Allah razı olsun bende bunu merak ediyordum kaç gündür hedefim tam yoktu o yüzden arada boşluğa düşüyordum çalışma hevesim gidiyordu şu an önümde uzun bir zaman var.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Hangi kurumda çalışacağına bağlı, bir çok kurum evrak işinde kullanıyor genelde, yazışma, sekreterya filan
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında kendi bölümüm güzel onu yapmak istiyorum engel olan sağlık sorunları var masa başı işte çalışmam gerek maalesef.
+1 yılEvrak işleriyle uğraşıyorlar okullardaki öğrenci işleri mesela düz memurdur
10 YorumlaYazı işleri evrak işleri
10 Yorumla
+1 yılMesela PTT gişesi
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem