Maaşın ne kadar yüksek olduğuna bağlı eğer beni tatmin edecek derecede yüksekse yüksek maaş derim. Fakat tatmin edemicek derecedeyse Kariyer tercih sebebimdir. Örneğin şöyle anlatıyım ; yüksek maaşdan kastın 3000 TL ve üzeriyse ve kariyer dediğin de yaklaşık 1500 TL felansa yüksek maaşdan yana tercihimi kullanırım. Bu arada belli bi oran var ekonomist olmak lazım bu oranı yakalayabilmek için :) Gelecek vaad etmese bile yüksek maaşdan biriktirdiğim parayla ticaret yapabilirim yani gittiği yerden sonra :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
gayet güzel bir soru öncelikle tebrik ederim. soruna şöyle cevap veriyim:
Gelecek vaadetmeyen işin maaşı yeterince dolgunsa oradan çıktıktan sonra kendime iş kurarım.
yok değilse elbetteki az kazandıran fakat öz bir iş. ayrıca kariyer basamaklarına görede ücretinin artacağını düşünüyorum.02 Yorumla
kariyer..
benim amacım bol para kazanmak değil , mesleğimde bilmediğim bir yönün kalmaması için çabalamak...birisi bana bir şey sorduğunda yanıtsız kalmamam ve yaptığım işin her ayrıntısını bilmek istemem benim amacım..şimdi yükselme imkanı yok diye bol maaş sabit bir iş istemem , gerekirse paspas bile yaparım yeter ki mesleğimde yükselebilecek bir durumum olsun ve ona göre rekabet ortamına girebileyim.13 Yorumla
+1 yılEn canlı örneği olarak buradayım..Kariyer imkanı var çünkü üniversite bünyesinde, eğitim imkanı da cabası..Maaşı düşük..32 yaşındayım.
Fakat her gün ayaklarım geri geri gidiyor işe gelirken..Alışmaya çabaladıkça daha çok batıyor..
Sevemeyince olmuyor işte..07 Yorumla- +1 yıl
İşi bıraktığımı da ekleyeyim :)) saygılar ve teşekkürler :D
- +1 yıl
Teşekkür ederimm :)) Evet çok çalıştım halen oradan aldığım maaşla geçiniyorum :D çok olduğundan değil..kös kös evde oturmaktan :)
- +1 yıl
Garantiye almadan çıkma..sen bakma bana ben rahatım o konuda..:) neden bilmiyorum rahatım..:D
- +1 yıl
ahah yok olmazsın..:D yani bulursun bence :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Doldun maaş ne kadar dolgun ve nekadar süre ile davam eder sürdürülebilir bir işmi,Kariyer vaad eden iş sizin eğitiminiz ile doğru orantılımı birde kariyer vaad eder sonrasında hiç birşey olmaz onada bakmak lazım kariyer vaad eden iş güvenilir ,prensipli firma ise Kariyer derim.Fakat bu zamanda herşey para ,Güvenilir değilse para derim ve ondan sonrasında yine o paralelde iş bulursun beiki.
00 Yorumla
+1 yılAslında sizde bilirsinizki genel itibariyle dolgun maaş veren firmalarda , kariyer olanağı ve devamlılık daha fazla oluyor.Ama soruda ayrım yaptığınıza göre , Evli ve ev geçindirmekle yükümlü olduğunuzuda düşünerek , ben olsam maaşlı olanı seçerdim.Çünkü para kazanmak için çalışıyor büyük çoğunluk.
01 YorumlaSahne istiyorummmmm ama büyük sahneler arkamda çalan arkadaşlarımı istiyorummmm sevgilim zaten terk etti .s cıkarken sen ünlü olursun bırakırsın demişti ya kendisini ünlü etti kaşar diye helal olsn ben en azdından işimi yapıyordummmmm sahneeeeeem müziğimmm herşeyim bütün kadınlar çirkindir bunu bilin :D
00 YorumlaHikaye...
Yok kariyermiş az maaşmış... Yemeyin bizi! İstanbul gibiyerdesin adam sana 800 lira maaş dese
Kabul eder misin? MEcburen dolgun maaşı seçersin.
Abicim
Para=mutluluktur gerisi hikayedir;)01 Yorumlaparayı semelisin, çünkü 40'ından sonra kariyerde pek para etmiyor, portföyüne bakarlar genel olarak, 40'tan sonra kariyer 30'a kadar yapılıyor benım bıldıgım, bılemedın 35 ama sonrası geldıgın mevkıyı kaybetmemekten ıbarettır
01 YorumlaKariyer,dolgun maaş belli bir sezon,belli bir dönem verilir.Ondan sonra şu bu nedenlerden dolayı kesintiye uğrar.Kariyer,orası olmazsa başka alternatif ve dolgun maaş getirir..;)
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla ben de 27 yaşında biri olarak aynı o karar aşamasındayım ve tercihimi kariyer üzerine yapçam zaten daha iyi kariyer daha iyi gelir getirir gelecekte tahminimce. Senin konumun önemli mesela benim evlilik düşüncem yok ailemin maddi durumu sıkıntılı değil o yüzden tercihim o yönde.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyalnız tabi dolgun maaş seçeneğim yok benim şu an zaten dolgun ve ya en azından daha kaliteli bir bir iş için kariyer tercihim
Daha iyi bir kariyer adına, yani yine kendi çıkarlarım uğruna, kendi çıkarlarımı bir süreligine göz ardı edip, sonrasında savaşacağım şeyler uğruna daha güçlü dönmek için.. Dolgun maaşlı iş derim. Polyanna olmayalım, Türkiye'de yaşıyoruz.
01 Yorumla- +1 yıl
realizm çok yaşa :D
Hayat Devam etmese peşinden koşacak zaman harcayacak çok iş varda hayat akıoyr be
o akışta yüzdenin çoğunu kariyere verirken hayatı kaçırmak yerine
dolgun bi maaşla hayatı yaşamayı tercih ederim...00 Yorumla30 lu yaştaysan dolgun maaş derim. kariyeri mezara mı götürceksin? eğer kariyer yaparken kimseye muhtaç olmadan istediğin gibi yaşayabiliyorsan, para açısından kafan rahatsa kariyer tabiki. ama onun dışında maaş...
00 Yorumla
+1 yılYaşım 19 kesinlikle kariyer.Kariyeri olmayan birine yüksek maaş veriyorlarsa o kişi bence çok yıpranır ve çok fedakarlık yapması gerekir diye düşünüyorum.
01 Yorumla
+1 yılSuan yasamaka oldugum durum.. Kariyerin daha onemli oldugunu dusunuyorum cunki beni bu mutlu edecektir insanin isini severek yapmasi gerektigine inaniyorum bu yuzden seni mutlu edecek ve devamliligi olani tercih etmelisin..
03 Yorumla- +1 yıl
Sevdiginiz isi yapin sonrasinin zaten gelecegini dusunuyorum su siralar maddi durumuzda calkantida zor durumda ise elinizden gelen ek islere ya da izin gununuzdede calisabileceginiz ise yonelmelisiniz :)
+1 yılburada önemli olan işi ne kadar sevebileceğin.bir işin maaşı iyi olabilir fakat siz o yaptığınız işi severek yapmıyorsanız süreklilik getireceğini düşünmüyorum.yüksek maaşlı iş yerine sevdiğim süreklilik sağlayabileceğim işi tercih ederim.
00 YorumlaDolgun maaş. Parayı sevdiğimden değil sadece ihtiyacım oldugundan.
12 Yorumlasiz daha iyisini bilirsiniz tabi ki ama eger gelecek vaad etmedigini biliyosanız, neden gibip günlerinizi harcayasınız ki?
00 YorumlaÖnce Mutluluk o zaman hangisinden memnun olacaksam ona giderim maaşı takmam, önemli olan işi sevmek.
01 Yorumladolgun maaş tabikide sonuçta para kazanmak için çalışıyoruz.
05 Yorumla- +1 yıl
Bizde iman etmek için yasıyoruz.
Peygamber efendımız cehennemde cogunlukla kadın oldugunu gormus. Bunun nednını sordugunda ise kadınları 2 kırmızı oyalıyor dıye cevap almıs. Bunlardan 1. altın, gumus , para gıbı degerlı esyalar. Eyyy gıdı eyy . Gercı cehennemınde ınsana ıhtıyacı var.
kariyet tabi ki.. kariyer sahibi olunca zaten dolgun ücret alırsın ama itibarı olmayan bi işte dolgun ücret alırsan kariyer sahibi olma şansın yok.. belki başka bi işte..
00 Yorumladolgun maaş tabiki de. kapitalist adamın tekiyim. cebime giren para benim için tek önemli olan şeydir.
02 Yorumlakariyer yapmak istesem zaten diğer seçenek beni düşündürmezdi kolayı varken zora kaçamayanlardaım dolgun maaş:)
00 YorumlaDolgun maaş. Tabi kariyer sonucunda maaşım artacaksa kariyeri seçerim.
03 Yorumla
+1 yılsen onu bunu boşver hangi işte daha çok mutlu olacaksın?
00 YorumlaParaya ihtiyacım varsa dolgun maaşı seçerim.Ama maddi sıkıntı içinde değilsem, çocukta yaparım kariyer de.
13 Yorumlaher işin geleceği vardır. ama insanın geleceğinin garantisi yoktur. dolgun ücretle çalış derim.
10 Yorumlaeğer kariyer yaptığımda dolgun maaştan daha yükseğe ulaşamayacaksam dolgun olsun.
00 Yorumla
+1 yılKariyer çünkü kariyerin olursa eninde sonunda dolgun maaşıda alırsın zaten.
02 Yorumla- +1 yıl
Geleceği olmayan bir işte zaten ne kadar çalışabilrsin ki. Emek vermek gerekir bir işe ki karşılığını alabilesin.Önce kariyer bence
önce gelecek vaad etmeyene gec kasanı doldur.(sözlesme vs iyi yap) sonra kariyeri uygun olana gecersin eleman acıgı hep olur
01 Yorumlakarıyer ya bosver maası fılan ben o karıyerle ılerde arttırırım maasımı
00 Yorumlakariyer bence başarılı olunca daha da yüksek maaş alırsın zaten
00 YorumlaKesinlikle kariyer derim.Dolgun maaş geçicidir,kariyer daha uzun ömürlüdür.
00 Yorumla1000 lirada alsan boğazından geçecek aynı 2000 lirada, hangi iş sana daha çok tecrübe ve bilgi sağlayacaksa onu seçeceksin.
00 Yorumla
+1 yılya 2sinin ortası en iyi de geleceği olan bir firmada çalışmak daha mantıklı geliyor
02 Yorumla- +1 yıl
kariyer o zaman
ikiside birbirini tamamlayan faktöreler bunlar zaten :)))
00 Yorumlamaaşın ne kadar yüksek olduğuna öbür işinde sonunun nereye gittiğine bakarım
00 YorumlaGüncellemene hitaben; Dolgun maaşlı firmayı tercih ederdim.
00 Yorumlakariyer benim tercihim. her zaman ileriyi düşünürüm
02 Yorumlahedefime yaklaşmışsam kariyer ama paraya ihtiyacım varsa dolgun maaş.kariyeri erteleyebilirim
02 Yorumlakariyerli aç gezceğime tabiiki dolgun maaş,gelsin paracıklar :)
00 Yorumla
+1 yılYemişim kariyerini param olmadıktan sonra :D Maaş maaş maaş :)
00 Yorumla
+1 yılkariyer..ki bu sayede iş devamlılığını sürüdürüp..para kazanma sürkülasyonu devam eder
00 Yorumlabende aynı soruda bocalıyorum su anda
01 Yorumla
+1 yıldolgun maaş isterim ben
00 Yorumlamaaşı yüksek olan gelecek vaad etmeyeni seçerim
04 YorumlaŞu etapta dolgun maaş.
01 Yorumlaileride maasim yukselecekse tamam
03 YorumlaÖnemli olan istikrar poltikasını yürütmektir,
02 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 505 cevap paylaştı.
+1 yılNapolyon gibi bir adam:)
00 Yorumla
+1 yılkariyer olunca zaten dolgun maaşta oluyor
01 YorumlaKariyer=Dolgun maaş ;)
00 Yorumladolgun maas napcam kariyeri yaa
00 Yorumlakariyer vat eden iş düşük maaş zaten vermez
01 YorumlaKariyer..Geleceği olmayan bir iş hiç cazip değil..
04 YorumlaKocamin karisi cocugumun anasi evimin kadini !
02 Yorumla
+1 yıldolgun maaş derim ben.
00 Yorumla
+1 yılmayış olaydı eyiydi..kariyer adamı yer bitirir ..
00 Yorumlasevdıgım meslek sonra dolgun maaş ;)
00 YorumlaKariyer..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNapolyon gibi bir kadın :)
00 Yorumlakariyer
00 Yorumla
+1 yılDolgun Maas . . .
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler