Ben 23 yaşındayım sigara dağıtıyorum transitle işim bu yani, kız arkadaşım memur öğretmen ailesi benim işimi beğenmiyor maaşım iyi en son 14 lira aldım kız arkadaşımdan çok kazanıyorum evim var arabam var ama sırf bu muhabetten bana laga luga yapıyolar haklılar mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevlet memuru olmak her zaman iyi. Babam ve amcalarim devlet memuru ve pandemi de sıkıntı cekmediler. Ama kiz kardesleri yani halamin kocasi esnaftı. Pandemi de paralari kalmadi. Dukkan acamadilar o kadar zor surec gecirdiler ki.
Babannem, amcamlar , babam para gönderdi halama. Yani işinin garantisi yok senin. Fazla kazaniyor olabilirsin ama suanlik gelecekte tek kr kazanamazsin belki.
Toplum biraz erkegin kadinin eline bakmasini da hoş karsilamiyor. Simdi sen issiz kalip memur eşinin parasini yersen bunu ailesi de hos karşılamaz toplumda hoş karsilamaz. Ki seninde belki agirina gider kadindan para almak, onunla geçinmek.
Bizim ulkede özel sektör cok yere basan ve garantisi olan bir sektor degil saglik alani dışında. O yuzden aileler saglik okunmadigi surece hem kendi cocuklarinin hemde evlenecegi kisilerin devlet memuru olsun istiyor. Benim babam amcalarim ev icinde cok fazla calismamalarina ragmen cok şükür 1.5 yil boyunca maaslari kesilmedi. Devlete sirtini dayamak bu yuzden önemli.
Ha özel sektor icinde doktor, hemsire, eczaci gibi saglik alanlarinda bu tur sıkıntılar yok. Bunlar özel sektorde daha fazla bile kazanabiliyorlar. Benim 2 tanidigim doktor özel hastaneye gectiler ama diger meslekler icin öğretmen gibi özel sektor cok sıkıntı.
Yani bizim ulkede özel sektor her meslek dali icin gelismis degil ve surekliligi sıkıntı. Bu yuzden endise ediyor olabilirler. Onun dışında dr nevzat tarhan kendisi psikiyatrist olmasi lazim. Evliliklerde ve beraberliklerde denklik arayin diyor. Statu ve gelir denkliği bunlarda biri. Cok sey sayıyor ciftler arasinda denklik ve denge icin ama soruya gore ola kismi yaziyorum statu ve gelir denkligi olsun ciftlerde diyor.
Gercekten de hem kultur, hem aile, hem statu hem kazanc olarak birbirine yakin olan evlilikler biraz daha uzun sürüyor, diger turlu sıkıntı cikiyor cunku. Bende demek isterim ya ne önemi var kapler bir olsun diye ama olmuyor. Yani gerçek şu ki denklik ve denge lazim bunu uzmanlar, proflar soyluyor ben degil.
Bizim ulkede de kadinin ust bir statude olup erkegin daha asagida olmasi ise kabul edilebilen bir sey degil. Bizim ulkede kadin 2. planda ve asagi görülür, erkek her zaman guc unsuru olmustur, kadindan ustun olmasi gerekir ve bu algiyi kaybetmemesi gerekir seklinde bir algi var. Belki bu gudusel olarak icimizde de var. Yani bizim ulkede yürümez boyle seyler.
Lisede edebiyat ogretmenimin kocasi satış danismaniydi. biz lise sondayken bosanmislardi en sonu. Sebep statu, maas mi bilemem ama illaki etkisi vardir ve kadın cok okuyan biriydi. Hukuk okuyordu bir yandan. Ankara hukuk. 467 puanla girdim diyordu o zaman. Biz lise sondayken 2 dersi kalmisti bitirmesi icin. Yani demek ki olmadi ki boşandılar. Bu gibi seyler onemli, denklik, denge her seyde lazim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDeğiller tabii ki. Saygı duymalilar. Açıkça konuş. Bu durumu daha fazla tolere edersin inan ilerde daha çok uzerler seni. Tavrını köy, sınırını çiz. Helal yoldan ekmeğini kazanıyorsun, kızlarına adam gibi kocalık edeceksen tamamdır yani. Herkes sanki memur olunca milyonla rkazaniyor. Oturup bir çoğu akşama kadar birbirinin kuyusunu kazıp, yüzüne gülüyor. hele böyle yavs. k erkek memur cook
00 Yorumla
Benim arkadaşım vardı eşinin işini soranlara simitçi derdi, soran pişman olmuş bir şekilde yüzü düşüyordu sonra kız gülerek sokak simitçisi değil kafeterya değince gülüşmeler vs toplumda statü sahibi olunması o kişinin kazandığıyla değil mevkisiyle alakalı itibar sahibi mevki değil kişilikle olmalı
00 Yorumla
Kadınlar alın terinin değerini bilmez. Varsa yoksa etrafa hava atacaklar. Benim kocam müdür, benim sevgilim CEO falan filan.
Demez ki, alın terini helal yoldan kazanıyor mu, aldığı maaş/gelir günümüzde ihtiyacı karşılıyor mu, çocuk ahlaklı, efendi, doğru biri mi diye bakmaz.
Size gerçek bir hikaye anlatayım. Karşı kapı komşum erkek lise mezunu ama yer döşemesi (karo, fayan, vitray vs) yapıyor, ekstraları da var, araba/motosiklet alıp satmak gibi. Karısı da okul öncesi öğretmeni.
Komşu kadınlar kızın aklına giriyor (emb*sil çok) mutlu yuvayı adamın işi yüzünden yıkıyorlar. Adamı ben üniversite mezunuyum sen lise, ben memurum sense karocusun diye diye adamı boşandırıyor. Her ne ise...
Kadın şu anda iki çocuğu ile karşımızda oturuyor. Kocası ise yürü kulum diyor Allah ve geçen Range Rover alıyor. Ankara İskitler'de koca bir binayı satın alıyor. Yetmiyor evleniyor, hanımı da elektrik mühendisi.
Kocayla benim samimiyetim çok fazla telefonda haftada bir görüşürüz. Bak A. İ. diyorum, bu kadın da ben mühendisim diye senle ayrılmaya kalkarsa dedim. Çocuk abi, bu kız benim hiçbir malım mülküm olmadan beni projesini çizdiği inşaatta tanıdı. Sormuş, nasıl biri, sözünün eri mi, ahlaklı mı, doğru mu diye. Sorduklarına hiç mal mülkten soru sormamış zaten onunla o projeden sonra ben başka işlerde parayı vurdum dedi.
Tabi tek tük böyle elektrik mühendisi kadınlar çıkabilir. Ne de olsa erkeklerle çalışa çalışan sağlam karakterli oluyorlar. Her ne ise...
Şimdi bu karşımdaki hanzo eski eşi için pişman olduğundan devamlı çocukları gönderip kadını huzursuz etmeye çalışıyor. Elektrik mühendisi hanımı da A. İ'ye gel 4+1 ev alalım çocuklar rahat gelip gitsinler, burada rahat olsunlar deyince bu sefer de bu kadın çocukları göstermemeye başladı.
Yani diyeceğim o ki, devenin önünde eşek gider, eşeğin önünde de sahibi.
Emb*sil kadınların önünde akıllı kadın gider, onunda önünde sahibi erkek...
O kızdan ayrıl, bugün olmasa yarın yine başına kakacak. Doğru, akıllı kadınlar bulmaya çalışın, yok biliyorum ama en azından kötünün iyisini seçin.
318 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur sonra da aldatılıyorlar , boşanıyorlar hakediyorlar cebe bakarsan öyle olur , peygamber efendimiz söylemiş demiş ki eş seçerken güzelliğine , zenginliğine bakmayın , dinine bakın gerçekten de öyle o şekilde bakanlar hep mutsuz boşanmış veya aldatılmış veya öldürülmüş , ama diğer türlüsü mutlu huzurlu aile yapısı düzgün, uzun bir evlilik ölüme kadar giden..
- +1 yıl
@kdrogz34 ülkede fıkıh bilgisi olan Müslüman kadın var mı? Ben görmedim. Namaz kılarım ama kıçımı da açarım kime ne kafasında bir çok kadın var. Peygamber Efendimiz kadınlarla asaleti (soy), mülkiyeti (zenginlik), zarafeti (bedeni güzellik) ve hüsnüniyeti (güzel ve temiz ahlâk) evlenebilirsiniz ama sizin için en efdal olan hüsnüniyet kadınlardır demiş. Güzel ahlâk sahibi kadın görürseniz, hiç kaçırmayın. Ben yıllardır aradım, gördüğüm ahlâkı bile makyajlı ve maskeli olanlardı. Temiz aile kızı yok artık.
- +1 yıl
Benim babam işçi benim annem de babamın bütün maaşını ona vermesiyle hava atıyordu. Hava atmaksa mesele her türlü atılır. 😂😂😂😂
- +1 yıl
Nası yani @NickSevmeyenlerden
- +1 yıl
@kdrogz34 bu tarz bir olayı annem de vakti zamanında akrabalarıyla ve diğer kadınlarla konuşmuşlar. Kadınlardan biri üniversite mezunuymuş. Sanırım öğretmendi bilemiyorum. Ama kocası okul müdürüydü. Kadın ben çalışıyorum. Maaşımla ne istersem alırım falan demiş. Haklı tabii bir yerde ama üslup önemli burada. Kocası da okul müdürüymüş. Benim annem de ben yanımda cüzdan taşımam kocama söylerim o alır. Sana kocan almıyor sen kendi paranla çalışıp alıyorsun. Benim al demem yetiyor demiş. Yine o kadın maaşını kocasına veriyormuş. Annem bununla ilgili olarak da sen kocana maaşını veriyorsun ama benim kocam ne kazandıysa bana veriyor demiş. Yani özetle buradaki mesele erkeğin nasıl bir erkek olduğuyla çok alakalı. Artık öyle erkekler de kalmadı. Annem babamın parasının içinden babama harçlık veriyor. Harçlığın üstünden hiç artmayınca da paranın üstü nerede diye babamı fırçalıyor. Babam da gülüyor tabii 😂😂😂
- +1 yıl
@kdrogz34 ama çalışmak kendi paranı kendin kazanmak çok önemli bir kadın için.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden öyle erkekler kalmadı değil. Babam ve ben öyle erkeğiz. Peder maaşını valideme verir. Ben de 2001-2010 yılları arasında evliyken boşandığım kadına veriyordum.
- +1 yıl
Anladım da bizim jenerasyonda yok o. Erkek kardeşim bile yapmıyor. Geçen babam 20 lira verdi bana. Gelmiş 10 lirasını bana ver diyor. Benim harçlığım bitince bir şey almam gerektiğinde bunun harçlığı varken sen alıversene diyorum almıyor. Yine yaşıtım erkeklerden de çok duydum yemeğe, kafeye vs gidince hesabı arada kız ödesin istiyorlar. Sevgililer gününde kızdan hediye istiyorlar. Ev eşyalarını ortak alalım diyorlar. İçlerinde evimin erkeği olmak istiyorum diyen bile var. Ben bu kadar şeyi bir erkeğe yapsam valla yatakta onu da ben dikerim. 😂😂😂😂
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden yooo kadınlar paragöz ve erkekler de ona göre uygun davranıyor.
- +1 yıl
Para önemli bir şey. Para bir araç. Parasız hayat geçmez. Birçok şeyi eksik hevesin kursağında kalarak yaşarsın. Dolgun maaşı, kazancı olmasını istemek para gözlük değil bence. Bununla hava atmak evet o sorunlu işte. Kim istemez kocasıyla çeşmede, bodrumda tatil yapabilmeyi?
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden yanlış değerlendiriyorsunuz. Her şey paraysa ben de paramı neden kadına yedireyim ki? 6 milyon lirayı 45 yıl boyunca biriktir kadına gel ye de, olur mu? Yedireceksem yurtdışından her şeyiyle önde ve mükemmel kadın bulurum daha iyi. Mantık hatalarınız var.
- +1 yıl
Erkekler her türlü kadına paragöz diyor. Ben kadınlardan hiç holdingleri olan, son model lüks araba sahibi olan adamla evlenirim onun dışındakiler boş diyen kadın görmedim. Kadınların düğün istemesi, gelinlik giymek istemesi, evlenecekleri adamın kendi evinin olmasını istemesi bile erkekler tarafından “PARAGÖZ” olmakla itham ediliyor. 6 milyon para biriktirecek kadar işini bilen, zeki bir herifsen (bu devirde) ne yabancı kadına ne de Türkiye’den bir kadına paranı gömme. Memeye, döte, vajinaya paranı dökme. Yabancı da olsa yerli de olsa.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden dikkat ettiyseniz 2010 yılından sonra evlilik gibi bir hataya girmedim. Ben kadınsız yaşayabiliyorum. Yaşlanınca da yaşlı bakım evine giderim. Kadınlar umurumda değil. Gelen paraya geliyor. Bir tanesi de gel beraber kazanalım yiyen diyeni görmedim. Cinsellik derdim değil, mastürbasyon da aynı zevki veriyor, kadın gerekmiyor.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
27Cevap
+1 yılHayır kesinlikle haksızlar. Önemli olan tahsiilat veya işin niteliği değil , insanların anlaşabilmesi. Dağıttığınız şeyin zararlı olduğunu söyleyip yargılasalar yine anlarım ama ben mühendislik okumama rağmen beni bile küçümseyenler oldu. Bunlara takılmamak lazım , siz ikiniz birbirinizi sevdikten sonra kimseye laf düşmez :)
10 Yorumla
+1 yılhaklılar. Güvence istiyorlar ama nasıl güvence; KYK ile işsiz kalabilme, gelen bakan, müdür ile sürülebilme, her sene farklı bir müdürü tatmin edip kıçını yalayıp rahatını koruma, velilerden şikayet geldiğinde açığa alınan MUAZZAM GARANTİLİ BİR meslektir memurluk
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılKızlar hava atmayı sever. Çoğu kız seçimini hava atabileceği şeylerden yana kullanıyor. Şimdi biri ona eşin ne iş yapıyor diye sorarsa pilot, doktor, mühendis falan olduğunu söylemek ister. Bununla övünmek ister. Şu kız milletinde ki kibir kimse de yok anlayacağın
00 Yorumla Bildiğim kadarıyla merch deniyor size de. Lisans mezunu olma şartı da var diye biliyorum. Bence başka bir durum var seninle ilgili. Bu da bahaneleri
20 Yorumlaadam ın oğlu ne demiş ye kürküm ye demiş
herkes masa başı iş bekliyor muhtemelen kızın ailesi kızı senden ayıracak haberin olsun
00 YorumlaOlay itibardan çok yaptığın işin saygınlığı, gerektirdiği kalifiyelik seviyesi, kariyerin ilerisiyle de alakalı. Parayı herkes kazanıyo sonuç olarak, para veya maaş saygı duyulacak bişey değil ki
00 Yorumla
+1 yılKazandığın para helal olduktan sonra ne iş yaptığının bir önemi yok
30 Yorumla
+1 yılBende memurum şimdi tam tersi olabilirdi misal.. Bu engel değil bence.. Saçmalık böyle düşünmeleri
10 Yorumla
+1 yılMaaş itibar değil işini severek ve yaparken mutlu hissetmek önemli
20 Yorumla
+1 yılOrtak paydada buluşmazsa aileler çatlarlar. Ben beyazsam sende beyaz olacaksın demek bu. İlerisi için sorunlu bir aile maalesef
00 Yorumla
+1 yılTürk kafası sadece memur olsun istiyor aileler
İşi garanti olsun gidiş geliş saati net olsun devlete sırtını dayasın yeter00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltoplum kanısı olarak haklılar. senin yarın ne olacağın belli değil. çat diye işten kovuldun veya firma kötüye gitti. kolay gözden çıkarılabilir birisin. aynı şekilde mesleğin bir de sosyal statüsü vardır.
00 Yorumla
+1 yılMaaşın ve itibarın , bu hayatta sagliktan, sevgiden onemsiz oldugunu anlamadikca diyecek pek bisey kalmiyor
00 Yorumlatabiki haklı değiller ama yinede memur bir kız memur bir bey ile evlenmesi daha uygun...
00 Yorumla
+1 yılValla şu anki yaşam koşullarında maaş önemli gibi duruyor.
00 Yorumla
+1 yılDeğiller çünkü ev parayla döner ve ileride evladın istikbali paraya bağlıdır.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 861 cevap paylaştı.
u +1 yıl14 liranın hepsi sana kar değil o yüzden laga luga yapıyolar çünkü :D
00 Yorumla
+1 yılİkisi de önemli ve inan bana laga luga yapmaları konusunda hiç de haklı değiller.
00 Yorumla
+1 yılKazanç önemli okuyan ne oldu atamayi istihfamı bekliyo
00 Yorumla
+1 yılBazıları için memur değilsen hiçbir şey değilsindir
00 YorumlaBu zamanda önemli olan iş değil kazanabilip kazanamaman. Sonuçta alnının teriyle kazanıyosun. Ne hırsızlık yapıyosun ne başka bir şey. Onlar kendi işiyle ilgilensinler
10 Yorumla
+1 yılEve sıkıntı yasatmiyirsan geçimini sağlıyorsan kimin ne dediği çokta önemli değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaşını bu şekildeyse kendi itibarını kendin oluşturabilirsin işle bağlantısı yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu zamanda maaş önemli ama doktorluk gibi meslekte itibar önemli kiminin duası kiminin parası
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorunun cevabını vermeden önce bir soru sorsam? Peki ne yapmanı istiyorlar?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizde bu hayatı gayri meşru yaşayanlardan mısınız brader
00 YorumlaMemur kafası olursa herkes aç kalmaya mahkum kalır bu aile gibi. Eline para geçince ilk iş ev alan vizyonsuzlar gibi
03 Yorumla- +1 yıl
Ev de bir yatırım aracı. Bir evin varken 2. evi alsan onu da kiraya bağlasan mis gibi daimi gelir. Kiralar ucuz mu?
- +1 yıl
Ticaretle aylık 100-200 bin nereye yapıyorsun?
Zaten itibarli olursa maaşima da yuksek oluyor
00 Yorumlahaksizlar boş ver takma onlari
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Işi sevmem. Parası umrumda değil.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Ikisi de önemli, çok yönlü düşünmek lazım
00 YorumlaMemur kafasıyla düşünüyorlar demek
00 YorumlaSaçma işine devam et kardeşim
00 Yorumla
+1 yılhayır haksızlar
saçma00 Yorumla
+1 yılhaksizlar sebebi geri kafalilik
00 Yorumla
+1 yılMaaş
00 Yorumla
+1 yılİkisi de önemli
00 Yorumla
+1 yılMemur olmak
00 Yorumla
+1 yılikiside önemlidir belli bi noktada
00 Yorumla
+1 yılTabiki önemli değil
00 Yorumla
+1 yılitibar
00 YorumlaBoş yapıyorlar
00 Yorumla
+1 yılherkes paranın köepeği değil mi
00 Yorumla
+1 yılMaaş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZor soru
114 Yorumla- +1 yıl
Tabiki itibarı nesi zor
Cevap sahibi+1 yıl@zevkli_günahlar ama yaptığı iş de itibarsizlik yaratacak bir iş değil fakat karşı taraf memur olunca denklik istemesi de yanlis diyemeyiz. Fakat kazanç da önemli konu ve iyi fakat asıl mesele bence şu da olabilir böyle serbest işlerde tatil vs olan genel olarak saatleri sabit değildir, düşününce e kadın bir tatil planı yapalım dese 15 gün 1 ay hadi bakalım adam nasıl ob karar izin alsın vs sıkıntı işte. Detaylı yazıp uğraşmak istememiştim ama yazdım artık sen böyle sorunca, işte bu yüzden zor soru
- +1 yıl
Bence itibar önemli. Haramla kazananlar da var.
Cevap sahibi+1 yıl@zevkli_günahlar yani kadın haklı mı diyorsun
- +1 yıl
Kadın haksız tabiki
- +1 yıl
Pardon x per puanın var mı
Cevap sahibi+1 yıl@zevkli_günahlar peki adam öğretmen olsaydı kadın böyle bir iş yapıyor olsaydı?
- +1 yıl
X per varsa Ulaş bana
Cevap sahibi+1 yılEvet çok ama diyeceğin şeye gerek yok
- +1 yıl
Nasıl yani
Cevap sahibi+1 yıl@zevkli_günahlar ulaşmaya gerek yok yani
- +1 yıl
Feno musun yoksa
Cevap sahibi+1 yıl@zevkli_günahlar hayır ama senin derdini çözecek kişi değilim
- +1 yıl
Benim derdim yokki. Saçmalama istersen
Gizli Üye(30-35)+1 yılItibar bence