Arkadaşlar su an iktisat okuyorum bırakıp seneye hemşirelik için hazırlanacagım (hayalim) ama su olaylardan sonra herkes sağlığa yönelecek gibime geliyor 4-5 sene sonra önü kapanır mı hemşireliğin sizce okumalı mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hemşirelik gelecekte önü kapanacak olan nadir mesleklerden biridir her şeyden önce sağlık sektörü insan bu dünyada var olmaya devam ettiği sürece iş imkanı fazla olacak olan sektörlerdendir bu da sağlık sektörüne her zaman ihtiyaç duyulacağı anlamına gelir
Ayrıca ülkemizde her geçen yıl hem devlet hem de özel hastaneler açıldıkça sağlık çalışanlarına olan ihtiyaç da artacaktır hemşirelik bu zamanda en çok tercih edilmesi gereken, iş imkanı geniş olan ve istihdam edilen mesleklerin başında gelmektedir diyebiliriz 😊00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNiye son olaylardan sonra herkes hemşireliğe yönelsin hadi diyelim yöneldi önü nasıl kapanacak kontenjan 10 bin kişiyse 10 bin öğrenci alınır daha fazla insan istiyor diye daha fazla öğrenci alınmaz ha daha üst sıralardaki öğrenciler tercih ederse hemşirelik okuyan kitlenin başarı ortalaması yükselir KPSS puanı da dolaylı olarak yükselmiş olur ama ona da ihtimal vermiyorum her zaman kolayca atanıyorlardı hiçbir zaman başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir bölüm olmadı
00 Yorumla
hemşirelik sana uygun mu ilk soru bu. İktisatta hata yapsan da düzeltme hakkın şansın var. Örnek Bilanço öncesi kesin mizan, envanter sayımı gibi şeylerde bile yaparsın bu düzeltmeyi. Hemşirenin bu olayı yoktur. İktisat ve işletme mezunu para lafı geçen her yerde çalışır. Ayrıca hemşire mezun çok alım yok özelde işler karışık... İyi düşün
04 Yorumla
Soran+1 yılİktisatta mezun olsam ne yapacağım? Önü cok kapalı
Soran+1 yılNeden bu kadar işsiz var peki
- +1 yıl
kendilerinin farkında değiller, kafalarındaki ile hayat eşleşmiyor. Neyi nasıl yapacağının farkında değil bu yüzden atanamıyor. Özel elbette zor ama dik durmak lazım. hemşirelik konusunda kendini tek noktaya odaklıyorsun ve mezun çok fazla devlet almayınca özel de yetmiyor maaşlar düşüyor çalışma saatleri artıyor vs vs
Hayır asla kapanmaz. Şöyle özetleyim.
Nüfus çoğalıyor. Doğal gıdalar bitti. Her şey yapay. Bunlar sonucu hastalık artıyor.
Hastalık artıkça yeni hastane ihtiyaçları doğuyor. Yeni hastane yeni personel demektir.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılSağlık sektörü herzaman harektlidir. Att için sorun hemşire, doktor, ebe için herzaman ihtiyaç vardır
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum ama bilmiyorum..
- +1 yıl
Pişman olmazsın, emin ol.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir mesleği iş imkanı için değil de sevdiğiniz için seçin. İş imkanı kapalı diye bir şey yok. Kpss çalıştığınız takdirde iş bulursunuz. Herkes sağlığa yönelse bile üniversite kontenjanları büyük ihtimalle aynı kalacak.
10 YorumlaHemşireliğin önü açık değildi ki kapansın, şu an da bütün bölümlerde sıkıntı var. Tıp ve Diş hekimliği hariç.
01 Yorumla- +1 yıl
65 le atanıyorlar her önüne gelenin devlette iş bulamaması bölümün önünü kapalı mı yapıyor
+1 yıloku oku oku oku!! OOOKUI!
00 YorumlaBenimde fantazi hayalim var
00 YorumlaAsla önü kapanmaz hasta çok virüs çok
00 Yorumla
+1 yılHemşireliğin önü açık mı
016 Yorumla
Soran+1 yılKapalı mı?
- +1 yıl
Att için sorun Hemşire, paramedic, ebe, hemşir e açık
- +1 yıl
@mertkaan07 benim arkadaşımın ablası 3 yıkdır atanamadı hacettepe mezunu olmasına rağmen
- +1 yıl
Kpss puanı, tercih yaptığı il ilçeler önemli kalkıp antalya İstanbul yazmak var ağrı van diyarbakır erzurum giresun yazmak var.
- +1 yıl
@mertkaan07 doğrudur
- +1 yıl
Atanamayanların çoğu yanlış tercih
- +1 yıl
@mertkaan07 ATT bu sene 76 yla alırken paramedik 85 de kaldı atama sorunu olan nasıl ATT oluyor bu durumda
- +1 yıl
Att 85.68 de kapattı.
- +1 yıl
@ponkitonki paramedic att aynı ama paramedic avantajlı
- +1 yıl
@mertkaan07 Bilgilerinizi güncellemenizi tavsiye ederim Mart ayında yapılan alımda 1400 ATT 250 paramedik alındı bu yüzden paramedik 85 te kalırken ATT 76 ya düştü daha önceki alımda da 606 paramedik 303 ATT alınmıştı paramedik 85,51 de kalırken ATT 82.09 la kapatmıştı
- +1 yıl
@mertkaan07 paramedik önlisans mezunu ATT lise mezunu paramedik hâlâ mezun verirken ATT son mezununu 2017 de verdi bu yüzden biriken bir mezun kitlesi yok paramediğin aksine ama 2020 KPSS de ATT alınacak mı bunun garantisi yok dediğim gibi 76 ile atandılar bunu ATT ler için son fırsat olarak görüyorum ben
- +1 yıl
@ponkitonki Att mezunu fazla ihtiyaç olmadığı halde hala bölüm açık. Öncelik olarak açıkta bulunan Paramedic, att yerleştirilmesi bundan sonra mezun vermesi gerekiyor.
- +1 yıl
@mertkaan07 2013 yılında alınan bir kararla sağlık meslek liselerinden hemşire ATT gibi bölümler kaldırıldı sadece hemşire ve ebe yardımcısı ünvanının verilmesine karar verildi 2013 yılında SML ye başlayanlar 2017 de mezun oldu onlar son ATT mezunlarıydı 3 yıldır bölüm mezun vermiyor bundan sonra da vermeyecek maksat üniversite eğitimini ön plana çıkarmak bu sene de fazlasıyla ATT alımı oldu 76 çok düşük bir puan o yüzden bundan sonra bir daha alım olacağını sanmıyorum sadece paramedik alınır
- +1 yıl
@ponkitonki bu kadar araştırmadım. Bilgi için teşekkürler. Umarım tüm atama bekleyen meslek gurupları atanır.
- +1 yıl
@mertkaan07 Rica ederim işini hakkıyla yapacak herkes atanır umarım
- +1 yıl
@ponkitonki amin inşallah.
+1 yılİktisattan iyidir
10 Yorumla
+1 yılKapanır
00 Yorumla
+1 yılkapanmaz bence
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz