Hangi yolları izlemeliyim? Yurtdışına yerleşmek çok mu zor bir iş?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. güzel çalışmalar yapacaksın ve bunu tescillemek için yarışmalara katılacaksın. muhtemelen emeğinin karşılığını alamayacaksın ve çalışmalarını referans göstererek , ülkemde çalışmalarıma değer verilmiyor adam kayırılıyor diyerek iltica edeceksin. gittiğin devlet hangisiyse , oda sana kefil olacak.önünü açacak.
böyle çok örnek var. gelişmiş devletler, beyin göçüne asla hayır demezler. ama gitmek istediğin ülkenin dilini iyi öğrenmende fayda var. hatta benden sana tavsiye , girlaskguys' a kayıt ol. bırak burayı. orda takıldıkça dilin büyük oranda gelişecektir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında artık zor değil ama bu dönemde yurt dışı çok mu? mantıklı düşünmen gerek. Avrupa ülkeleri ve amerika yüksek kayıplarından ötürü göçe izin verecekler. şimdi yapman gereken aslında çok basit, üç yolu var ve bu yol her zaman tutarlıdır.1- tursit vizesi ile gidip iş bulup sığınma talebinde başvurmak,2- ülkenin tüm devlet kurumlarına yazılar yazmak,3- bir firmadan davet mektubu almak. şimdi gelelim aslında ana mevzuya, sizin mesleki durumunuza göre her ülkenin yıl içerisine Türkiye den zaten talepleri oluyor ama bu medya veya internete düşmüyor. Bunukonsols. veya büyükelçilikler üzerinden öğrenebilirsiniz. bir de o ülkenin en yaygın kariyer sitesine kayıt olup iş bulun. :)))
00 Yorumla
Yurt dışında çalışmak istiyorsan Avustralya' yı düşünebilirsin. Ya da kuzey avrupa ülkeleri. Hepsinin çeşitli şartları var. Bir ülke belirle ve oranın şartlarını öğren. Karar verince ordaki Türkler ile irtibat kur, onlar nasıl vize almışlar onlardan destek al. En iyi onlar yardımcı olacaktır sana.
Hakkında hayırlısı olsun.00 Yorumla
+1 yılseneler önce sürü ile insan giderdi yurt dışına çalışmaya en fazla da almanyaya o zaman türkiye nin ekonomisi çok zayıfdı şimdi bakıyorum da artık oraya çalışmaya gidenler ne amaçla gidiyor anlamış değilim hayırlı olsun bakalım
02 Yorumla- +1 yıl
E yine ekonomi zayıf
- +1 yıl
@AlanBakurTr anladım kardeşim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
35Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEn kestirme yolu eğitim için yurt dışında okumaktan geçiyor. Orada geçerli bir bölümü okuyup iyi bir derece ile mezun olursan ancak o şekilde güvenli olarak o ülkede kalıp çalışabilirsin. Ayrıca okurken bile yarı zamanlı olarak o ülkede çalışabilirsin. İkinci yolu ise Türkiye'de yine o ülkelerde aranan bir bölümü bitirip gerekli diploma ve sertifikalar ile o ülkelerde aranan pozisyonlar için müracaat edebilirsin ama bunun içinde İngilizce ve bir dil daha bilmen gerekiyor. Diğer türlü vasıfsız biriysen maalesef çok zor.
00 Yorumla Öğrenciler için değil. Orada eğitimine devam edebilirsin. Çalışan ve bekar bir insan için olanaksız diyebilirim. Genelde vize kabul edilmiyor. Mantık şöyle; "ülkemize gelir, burada biriyle evlenip buraya yerleşir. Bir daha ülkemizi terk etmez. Biz yabancıları istemiyoruz."
Ben yurt dışında doğup büyüdüğüm için genelde yabancılar istenmiyor. Biz nasıl yabancılar gelip "Türkiye'ye yerleşmesin, buradan ev satın almasın" diyorsak onlarda öyle düşünüyor.34 Yorumla- +1 yıl
Nerde yasiyorsunuz
- +1 yıl
Neden ulkeye donus yaptiginizi sorabilir miyim
- 2 ay
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyle bir başlığın altında dahi hala milliyetçi söylemlerde bulunan bezelyeliler var. Arkadaşım sana ne? Adam senden izin mi istemiş? Nasıl giderim diye sormuş. Çok memnunsan halinden sen oturduğun yerde otur. Millet gidiyorsa gitsin sana ne girdisi çıktısı var
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence en mantıklı ve en kestirme yol öğrenci olarak gidip orada kalmaktır ben Türkiye’de üniversite bitince yüksek lisans için yurtdışında gidip bir yandan öğrenciler için verilen vasıfsız işlerde çalışacağım sonuçta en azından boş durmamak lazım ayrıca yurtdışında mezun olduktan sonra iş bulamasak bile (gerçi buluruz ama ben en kötü ihtimale göre konuşuyorum) vasıfsız bir iş yapıp orada kendimizi çalışıyor olarak gösterip orada bir yandan iş arayı hedef ülkede kalma imkanımız vardır
00 Yorumla
+1 yılEvet çok zor düşün sen arapları nasıl görüyorsan ülkende onlar da türkleri öyle görüyor ve dogal olarak yabancı istemiyor ülkesine. Ama iyi diploma, iyi CV ve dil bilerek girme ihtimalin yükselir
06 Yorumla- +1 yıl
Yattıkları yerde para veriyoruz adamlara daha ne ahahshs
Soran+1 yılYa şu anda ülke kriterim yok iyi durumda olan 70 ülkeden herhangi birisi olabilir
+1 yılniye bu Yurt disin yerlesme hevesi, sanki gören diyecek Burda para basiliyor, herkes buranin yasam sartlarina alisamaz, buralar bitti tükendi artik, adamlar nasil göndeririz düsüncesi icinde sen Yurt disina yerlesmek istiyorsun
00 YorumlaBenim annem göçmen hep gideriz bulgaristana bence zor değil planlı gidersen sadece aileni özlersin oradaki insanlar başta sana garip gelicek sokakta öpüşen göt bas elleyen bunlar gerçekten var 😂😂
14 Yorumla- +1 yıl
Baska ulke de dogmak isterdim
- +1 yıl
Veya senin ki gibi baglantim olsun isterdim farketmez
- +1 yıl
İlk firsatta gitmek istiyorum 😅
Kanka çalışmak için başvuru yap yurt dışındaki iş şirketlerini biraz da araştır Türkiye de yurt dışına işçi alan kişileri bulursun zamanında bende denedim ama sonuçsuz kaldı
00 YorumlaZor ama imkansız değil. Bir Bayan bul bir süreliğine evlen. İş bulunca sana kalmış gerisi. Başka bir yol yok gibi. Yani çok zeki adamlar bile artık alınmıyor.
00 YorumlaÜniyi orda okumak senin önünü çok açar burda okuyunca bazen diplomanı kabul bile etmiyorlar
00 YorumlaYüksek Lisan girişiminde bulunup 1 yıl içinde Türkiye'ye dönmüştüm. Tek başına olması biraz zorluyor
02 Yorumla- +1 yıl
Biraz kültür karmaşası
Annem Yunanistan doğumlu orda doğma büyüme Babam ise Türkiyeye üniversite için gelmiş Babannem ile birlikte. Durum şu ki ülkeler arası çok bocalama yaşadım. Okumakta sıkıntı olmuyor dil alt yapım var ama daha sakin bir yaşam seçmeye karar verdim. Öbür gibi farklı ülkelere gidilmesini önermekteyim. Fakat ailelerin maddi durumu göz önünde tutularak😊
Her şeyden önce yüksek bir bütçe ayırman gerekiyor. Döviz kurlarını göz önüne aldığımızda yurt dışı işi şu an için epey zor.
00 Yorumla
+1 yılEğer geçerli bir mesleğin varsa Almanca öğren ve mavi karta başvur.
00 Yorumla
+1 yılİyi bir sekilde ingilizce bilmeli ve o ulkenin kulturune hakim olunmali
00 Yorumla
+1 yılAmerika ya da balkanlara yerleşmeyi düşünüyorum ben. Paran varsa kolay.
03 Yorumla- +1 yıl
Düşünmekle oluyor mu o işler?
- +1 yıl
Okulumun bitmesini bekliyorum. Oyle bir planim var dusunuyorumdan kastım.
- +1 yıl
Ben niye ters yapmışım ya. Düşünmeye devam :)
+1 yılÖnce turist olarak git gör ülkeyi. Ben geldim turistken iş aradım durdum sonra çalışma vizesiyle geri geldim hala çalışıyorum gerçi çalışamıyorum korona yüzünden
00 YorumlaErasmus ile gider oturma izni ile kalıcı olursun ki mesleğini duyan ülke seni havada kapar
00 Yorumlaİngilizcede varsa olur bu iş adamım. Yüksek lisans için başvuruyorsun ünilere eylül ocak ayları arası. 1 sene sonra not ortalamana göre burs veriyorlar kabul alıyorsun ve kaldığın sürede ordan bir kadınla evleniyorsun n
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğil vatandaşlık almak uzun sürsede çalışma için vize veriyolar yeterki iş olsun yurtdışında
10 YorumlaYurt dısında 13 sene yaşadım orda doğdum birinin teşviki torpili olmadan zor artık
10 Yorumla
+1 yılValla çok uğraştım ama olmuyo çünkü baya bir uğraşmak gerekiyo sağlam şitket bulmak gerekiyo
00 YorumlaOtur oturduğun yerde şu zamanda orda daha fazla Corona var.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. para lazım gitmek için bile ama bu kurda çok zor ailende memur varsa anca öyle gönderirler
00 Yorumla
+1 yılülkeye bağlı. 3 sene yaşadım ben. ama ülkeme dönmek ağır bastı...
00 Yorumla
+1 yılOnce dil lazim sonra kağıtlar falan ama bir iki sene icinde hazir oluyor her şeyin sonra rahatsin
01 Yorumla- +1 yıl
Dil buradan gelişmiyor kardeşim. Dilini geliştirmek için de boşuna yurt dışına çıkmıyor insanlar. Yeterlilik sınavını geçersen gidebilirsin. Orada zaten gelişir.
Ülkenin dilini kültürünü bil yeter. Bana yetdi
04 Yorumla- +1 yıl
Neden nerde yasiyorsun ki 🙄
Soran+1 yılNasıl gittiniz almanyaya? Zor oldu mu?
Neyin var? Ne işinde çalışacaksın?
04 Yorumla
Soran+1 yılBilim insanı olacağım işte. Niteliksiz değilim yani
Soran+1 yılMoleküler biyoloji genetik okuyorum türkiyede iyi sayılabilecek bir okulda
Gizli Üye(25-29)+1 yılCorona var hala yurt dışı düşünüyorsunuz. Y**raak var yurt dışında
10 Yorumla
+1 yılÇalışma izni pasaport şart
10 YorumlaEvet zor okumak disinda zor is bulursun
01 Yorumla
+1 yılYurt disina gidiomeli
00 Yorumla
+1 yılKalifiye eleman isen çok kolay
00 Yorumla
+1 yıltanıdık olmadan gitme perişan olursun.
00 Yorumla
+1 yılFirmaları arastir ve sartlarini ogren
00 YorumlaDil ve orda yaşamak için bir belge/pasaport
00 YorumlaCorona gelmiş buda burda ne diyo dkkddl
15 Yorumla
Soran+1 yılAma ben koronaya tedavi üreten bir mesleğe mensup biriyim. Moleküler biyolog ve genetikçiyim ben
Soran+1 yılAma mesleğim?
+1 yılBir tanıdık olması çok işe yarıyor
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılPasaport, dil bunlar şart
00 Yorumla
+1 yılYabancı biriyle evlen
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor kardeş evlilik yolu en hızlısı
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 529 cevap paylaştı. Sadece dil için gitmeyi çok istedim ama olmadı ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRahatlık batıyor türkiyede tabi git:)
07 Yorumla- +1 yıl
Harbi ya ne rahatligi zengin falansin herhalde?
+1 yılYurt dışına gitmek gerekmeli 😂😅
00 Yorumla
+1 yılİşin ne?
04 Yorumla
Soran+1 yılBilim insanı olacağım öğrenciyim şu an
- +1 yıl
Bilimin hangi alanı?
Soran+1 yılMoleküler biyoloji genetik okuyorum ortalama üstü bir okulda
- +1 yıl
Yüksek lisansını yurtdışında yaparsan oradan yurtdışı iş imkanlarına ulaşman daha kolay olur
Tanıdığın olmalı 🙄
00 Yorumlaçok zor yerleşme bence
00 Yorumla
+1 yılgreencard
00 Yorumlabence kolay bir iş değil
00 Yorumla
+1 yılBol bol paran olmalı başka bişey kurtarmaz
00 YorumlaPasaport ve vize :)
00 Yorumla
+1 yılBence zor helede ev tutacaksan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaptan olmak lazım