Lise mezunuyum aylardır işsizim bir mesleğimde yok. Bende yazılımcı olmak istiyorum hedefim bu ama bilgisayarım yok alıcak paramızda yok babamda işe gidemiyor 1 aydır. Telefondan eğitim videoları izliyorum ama deneme yapmadan zor. Nasıl öğrenebilirim yazılım işini ve bu iş iyi bir meslek mi. İyi paralar kazandırır mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKardeşim önce sıradan bir işe gir ve ordan kazandığın para ile ,3-4 bin ₺ lik masaüstü bilgisayar topla, sonra bir yandan işte çalışırken eve gelince de yazılıma çalışırsın. Mesleğin iyi para kazandırması senin elinde, yani fikir, proje üretmene bağlı. Algoritmanın ne demek olduğunu öğrenirsin yazılım ile ve basit algoritmaları yaparsın, ilk başta videoyu durdurup adam yapmadan önce, o şeyi, den düşün ve dene yapmayı, sonra videoyu devam ettir. Hep bu yöntemi devam ettir. Bir süre sonra kendi algoritmalarını düşüşüp yapacağın hâle geliyorsun. Bu işi para için yaparsan ilerleme kaydedemeyebilirsin, kendi işini kurmak için bir avantajdır yazılım yani mobil uygulama, masaüstü uyulması veya internet sitesi... Para yerine fikir düşün, fikir ne kadar güzelse o kadar kazandırır. Başarı peşinde koşarsan parada senle koşar. Diplom sadece senin emir altında çalışman içindir ki o da ne kadar kolay ve mümkündür bilmiyorum. O yüzden yazılımdaki örnekleri iyi kavrar ve kendin yapmya çalışırsan o zaman diplomalı olanlardan çok daha fazla kazancın olur * tavi dediğim gibi para için yapma bunu, seviyorsan yap.
03 Yorumla
Soran+1 yılZor bir iş gibi görünüyor yani farklı terimleri var sen yazılımcısın galiba kardeşim
- +1 yıl
Kolay ama iyi anlatan birisine ihtiyacın olabilir, terimler kolay, ezberden ibaret, zor olan fikir üretmek ve onu kodlara dökmek.
Ben yazılımcı değilim, sadece biraz âşinâyım
Soran+1 yılAnladım, teşekkürler
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılElindeki telefondaki o vazgeçemediğin uygulamalardan tut, sürekli sözünü ettiğimiz yapay zekaya kadar birçok şey kodlama yaparak oluşturuluyor. Yazılımcılara dünya genelinde ihtiyaç çok ama bu her yazılımcıyım diyeni havada kaptıkları anlamına gelmiyor.
- Açıkçası kodlama öğrenmek çok zor bir şey değil, en basitinden senin faydalandığın benzeri birçok video var internette. Telefondan da kodlama yapabileceğin uygulamalar var, onlarla pratik de yaparsın.
- Yazılım konusunda önemli olan kişinin kendini geliştirmesi, illa üniversite okumana gerek yok. Ama yabancı dil şart, bu şartın da temel iki esası var ülkemizde diplomasız adama yazılım işi verecek kişiyi pek bulamazsın ikincisi de yazılım dilini Ingilizce olarak düşün gelişmeleri takip etmek, kod yazarken kullandığın komutların mantığını anlaman için İngilizce gerekli.
- Yurt dışı kaynaklı freelancer iş bulma sitelerinde profil oluşturup, iş yapmaya başlayabilirsin. Eğer müşterilerin senden memnun kalırsa, gelirin zamanla artar. Mesela üniversite 3. sınıf olan bir arkadaşım henüz üniversite mezunu olmadığı halde freelancer çalışarak aylık 5 bin liraya tekabül eden dolar kazanıyor. İş sende bitiyor, umutsuzluğa kapılma. Çalış ve başar. :D
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladım şu an sadece eğitim videoları izleyebiliyorum 😊 çünkü bilgisayarim yok ve işsizim belki zamanla bilgisayar alabilsem işe girip deniycem ufaktan sağol 💙🙏🏼
Gizli Üye(36-45)+1 yılYazılım zordur. Eğer ilgin yoksa yapamazsın. Yani o kodları sevmen lazım. kodlama yapmayı sevmen gerek. Ayrıca lise mezunu alupta yazılımcı pek almıyorlar. Şimdi burada herkes işi biliyorsan alınırsın deselerde kaç şirkete lise iken başvurdum projeler güzel olmasına rağmen alınmadım. Ama şu an ünideyim 3. Sınıfım. Adamlar beni arayıp üniyi bırak gel diyorlar uzaktan devam edersin diyorlar. D lise deyken zor. Ayrıca programlamada da 2 yıllıkta okumuştum ama olmadı..üni şart yani.
04 Yorumla
Soran+1 yılBen bu işi nasıl öğrenebilirim üniversite okumadan ve kaç senede öğrenip işler yapabilirim
Cevap sahibi+1 yılBenm lise bölümümde bilgisayar üzerineydi. O yüzden alt yapım vardı. Şimdi ise yeni dil öğrenirken youtube veya udemyden kurs alıp izleyerek uyguluyorum. Yani bilgisayarın olmalı. Ayrıca öyle 1-2 binlik değil biraz işini görcek şekilde olmalı ram en az 8 gb olmalı gibi. gibi . Pc başında 8-10 saat durmaya hazır ve nokta hatası yüzünden 2 saat harcayacayabileceğinı önbilgi olarak sunmak isteim. D
Soran+1 yılAnladım teşekkürler 🙂 youtube ve btk akademi videolarını izlesem fayda eder mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
8Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 869 cevap paylaştı. Bilgisayarin olmadan olmaz o is.. calis bir yerlerde bir kac ay.. kendine ikinci el bir laptop al. Universite cok sart degil aslinda ama bir yerlerde yazilim. dili kurslarina falan gitmen gerekir yine de temeli ogrenmek icin. Yabanci dilin olacak ama.. o sart..
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite okumak çok boş bir olay oldu artık ülkemizde. Eğer tanıdığın varsa güzel bir eğitimini al. İnan bana üniversiteden mezun olan bir arkadaştan daha çok maaş alırsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kardeşim ama yok öyle bir tanıdık
şu an bir milyon yazılımcı istihdam var online eğimi düzenli gir olur tabi en az lise mezunu istiyo zaten
112 Yorumla
Soran+1 yılOnu izliyorum zaten
Soran+1 yılBendede veriyor bazen telefondan girince öyle
Soran+1 yılBen dün akşam kayıt oldum tam izlemedim zaten bir şey yapmıyorum sadece biraz video izledim önce kafamda çözmem lazım bu işi youtube'da var mesela kodlama onları izle ben öyle yapıcam
Soran+1 yılİnşallah sagol ama bilgisayarım yok işsizim alıcak durumda yok bu ara
Soran+1 yılAynen öyle bu işi yapan bir arkadaşım olsaydı çok işime yarardı. Senin mesleğin var mı yoksa işsiz mizin
Soran+1 yılAnladım inşallah başarırsın sende
+1 yılGit bir bilgisayar bul hepi topu 300 lira. Kod öğrenmeye başla. Kafan alırsa 2 seneye canavarsın.
06 Yorumla
Soran+1 yılValla param yok. Bu kod olayı nedir hocam çok görüyorum ama tam anlamadım ne olduğunu
- +1 yıl
Yahu basit. Şöyle basitçe anlatayım. Bir makina üreteceksin ve bu makinayı üretmek için kodlara ihtiyacın var. Her bir parçası ayrı bir kod havuzu. Örneğin makinanın vidası; xxxxxxxxx kodu. Binlerce kodlamayla makina elde ediyorsun.
Soran+1 yılYani mesela ben bir uygulama yapmak istesem bu kodlamayla olcak anladım. Ama keske yazılım işi yapan bir tanıdığım olsaydı internette mesela anlamadığın bir yer olunca birine soramıyorsun
Soran+1 yılWeb sitesi nasıl yapabilirim basit diyorlar
- +1 yıl
Para kazanmak istiyorsan güncel kodlama dillerini öğren. Web sitesi falan boş iş.
Soran+1 yılAnladım kardeşim yazılım işiyle uğraşıyorsun galiba
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yılDevlet şu anda bir milyon yazılımcı kursu açıyor online ücretsiz.
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu izliyorum zaten dün kayıt oldum
Neden okumuyorsun?
14 Yorumla
Soran+1 yıl25 yaşındayım bu sene giremem sınava seneye girsem ve hiç sınıfta kalmasam 30 yaşında mezun oluyorum geç yani
Soran+1 yılHaklısın ama benim derslerim zayıftı hep mesela fizik matematik anlamam hep sallardım. O bölümde zaten sayısal yapamam yani
Sponsor bul
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olcak
+1 yılhiç sanmıyorum türkiye gibi bir yerde çok zor
00 YorumlaMümkün ama işe almazlar
10 Yorumla
+1 yılUmarım başarırsın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğitim videoları başladımı
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Mümkün
10 YorumlaNe yaptın reis öğrendin mi
00 Yorumla
+1 yılÇok zor olur
00 Yorumla
+1 yılEğitim almak illa üni bitirmek deildir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır, okumadan olunmaz.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler