Gizli Üye(30-35)+1 yılMimarlik okuyorum ve sana farki söyleyebilirim: cok büyük fark var.
Mimarlik sanat ve teknigin birlesmesi, ev tasarliyorsun ciziyorsun maket yapiyorsun, agir matematik yok, tabii ki statik fizik var matematige ihtiyacin olcak ama agir matematik degil, temel seyleri kavraman önemli ögreniyorsun zaten üniversitede, ama hic hesap yapamam diyorsan gercekten berbatsa matematigin tekrar düsün derim. Detayci olman gerekiyor, geometriye yatkin olman gerekiyor, yaratici olman gerekiyor, bunlar cok önemli.
Ama insaat mühendisligi bambaska birsey, sanata yaraticiliga hic gerek yok, yüksek matematik yüksek fizik ve statigin alasini görüyorsun, yani bu hic sana göre degil, matematigim iyi olmasina ragmen ben bile okumak istemezdim, gercekten cok kafa yorman gerek yani hesap teknik matematik statik üstüne kurulu birsey.
Mimarlar tasarliyor bir temel olusturuyor, insaat mühendisleri hesaplarla binaya statik yönden bakip binanin saglam olmasi icin neler gerekli onunla ilgileniyorlar.11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTesekkürler :)
İnsan zaten yaşadığı ortamı düzenleme eyilimindedir.
Şimdi, bu iş için kolları sıvamasına müteahitlik diyelim.
Ortamı düzenlerken kullandığı araç gereçleri tanımak ister ve güçlü / yıkılmayan (ve kullanışlı) ürünler ortaya koymak için hesap kitap yapmaya başlarsa bu inşaat mühendisliğidir.
Eğer düzenlediği bu ortamdan haz duymak isterse o noktada mimarlık yapmaya başlar.
Tarih boyunca mimarlığın kesin bir tanımı olamadı çünkü insan bazen çok güçlü, akılcı binalardan haz duydu (ki bu modernist dönemdir) bazen de tanrıyı daha çok hissedebildiği binalardan. Ekonomi kötü gittiğinde, dayanışma ağırlıklı mekanlar haz verdi. Bu dönem mimar sanki bir toplum bilimci gibi algılandı. v.s. v.s.
Bir mimarlık öğrencisinden...10 Yorumla
+1 yılInsaat muhendisligi ogrencisiydim. Hem mimarlik hem insaat muhendisligi staji yaptim okulu birakma karari aldim :D. Mimar sadece bina cizmez. Dekorasyon yapar, mobilya fabrikalarinda cizim yapar, restorasyon yapar vs. Insaat muhendisi mimarin yaptigi her isi yapamaz. Bir evi cizersin fakat imza atamazsin. Insaat muhendisi sadece cizilen evin statik hesabini yapar ( bunu zatrn bilgisayar yapıyor) ama söyle birsey var. Mimarin yapamadigi insaat mühendisinin yaptigi alanlar var. Mesala köprü, tünel, geçit altyapi calismalari vs bunlar insaat muhendisligi yaoar. Insaat muhendisinin calisma alani cok geniştir. Iyi karar ver derim. Her insaat muhendiside mimari proje cizemez ogrenmesi lazim. Okulda vermezler.
11 Yorumla- +1 yıl
Neden bıraktın sonra ne yaptın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
mimarlık daha çok binanın görünümü estetiği kullanım ko0laylığı işlevselliği gibi konulara bakar ama inşaat mühendisi mimar tarafından çizilen projenin statik hesaplarını yapar yani binanın depremde vs koşullarda yıkılıp yıkılmayacağını hesaplar. binanın kolonlarının kirişlerinin ebatlarını hesaplar.
14 Yorumla
Soran+1 yılMımarlıkta mat var mı ben matematıkten bıktımmmm cunku hıs cevmıyorum
Soran+1 yılayyy kan orunce elım ayagım tutuluyor kesınlıkle yapamam
matematiği olmayan biri zaten statik hesapları yapamaz. sonra da sadece mühendis mimarım diye ortalarda takılır sonra da kaybolur gidersin. ayrıca mühendislik bence daha zor. çok çok estetik biriysen mimar ol derim. ama inşaat mühendisi zaten mimarın tüm işlerini yapar. ama mimar sadececizer sonra bakar ki olmadı tekrar çizer. hadi hayırlı olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Hadi ordan. İnşaat mühendisi, mimarın yaotığı her işi yapamaz. Yaptığını zanneder. Sana göre, autocadi bilen herkes mimar. Mimarlık, senin sandığın gibi değil. Mimarlık sadece çizim değildir, bunu da kafana sok. Bir villa tasarımını ancak mimar yapabilir. İnşaat mühendisi yapamaz. Çünkü kütle kurgusunun planla birlikte gelişmesi gerekir. Yani iki boyut ve üç boyutu birlikte düşünmen gerekir. Mimarlar da şantiyede çalışabilirler
matematikle alakası pek yok iki bölümünde mimarlar proje tasarlarlar mesela bir hastane yapıyorsun diyelim kapı aralıkları ne olacak sedye geçmesi için alt katta ameliyathaneler mr odaları nasıl tasarlanacak kaç kişilik olacak vs..kullanışlılık estetik konusunda çalışır mimarlar..inşaatçılar ise hazırlanmış bu yapının güvenliğinden yani yüklerin taşınmasından deprem hesabından sorumludur en güvenilir en ekonomik çözümü bulmaya çalışırlar
10 Yorumlamimar çizer mühendiste o çizemler çerçevesinde binayı inşaa eder takım oyunu vardır arasında adeta ikisde iyidir inş. sektörü ölmez
10 YorumlaMimarlık Teori Üretir
Mühendislik Uygulama14 Yorumla
Soran+1 yılMımarlıkta mat var mı ben matematıkten bıktımmmm cunku hıs cevmıyorum
+1 yılMatematik kötü ise mimarlık seç zaten inşaat müh bitmez 😂 biri hesabını yapar biri çize kısacası bu
02 Yorumla- +1 yıl
Ben iç jimar olmak istiyorum eşit ağırlıkçıyım sayısalımın yüksek olması gerikirmi?
00 YorumlaBiri tasarlar otekisi sove sove yapar :)
10 Yorumlamimarlık ya da maden müh. oku derim
10 Yorumlaiktisat ile işletme bölümleri gibi bişi
10 Yorumla
+1 yılmimarlık derim
21 Yorumla- +1 yıl
ben mimarın yanındayım ama mimar değilim arada bir mimari proje çiziyorum genelde mekanik ve elektrik projesi çiziyorum
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer