düz lise mezunuyum bu bölüme gitmek istiyorum üniye kurs eğitimi falan da düşünüyorum 22 yaşındayım. Sizce nasıl bu meslek kimisi güzel eğlenceli geliri yüksek diyor kimi yorucu ezilirsin diyor siz ne düşünüyorsunuz ?
Cevabın nedir?
Lısede yıyecek ıcecek hızmetlerı ascılık bolumunden mezun olsaydın ısın daha kolay olur 6 aylık ıkı stajdan sonra zaten staj yaptıgın yerlerde ıse gırıyorsun ascılık okuyan bır suru arkadasım var hıc bırı ac kalmadılar eglencelı bır meslek ama ılerleme kaydetmelısın
01 Yorumla
Soran+1 yılmeslek lisesi mezunu olsaydım yaşım da küçük olsaydı iyi olurdu böyle zor olur heralde
+1 yılValla bende çok istiyorum :) Çok güzel yemek yaparım da..
04 Yorumla
Soran+1 yıldüşünüyor musunuz peki bu bölümü :)
- +1 yıl
Neden olmasın :)
- +1 yıl
of of :p
+1 yılgeliri yüksek ama iş potansiyeli çok düşük. birsürü mezun aşçı var yıllardır işsiz... işler sezonluk, eleman fazla, iş alanı yok denecek kadar az vs. çoğunun hayalleri sandviççi dükkanlarında sona eriyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılemin misiniz restoran ve otellerde iş bulma olasılığı o kadar düşük mü yani
- +1 yıl
restoran ve otellerde (çok büyük olmadığını farzedersek) 1, en fazla 2 aşçı bulunur.
Zamanında gastronomi istemiştim de cesaret edememiştim. Güzel bir dal, özveri gerek.
03 Yorumla
Soran+1 yılkendine güvenmek çok önemli bu yaştan sonra olur mu korkusu yüzünden özgüven eksik yani
Soran+1 yıleyvallah sağolasın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
+1 yılArkadaşlarım memnun değil, biri okulu bıraktı hatta bu bölümdeydi. Sen bilirsin yine. Stajda lokantalarda yemek yapıyorlar. Gıda mühendisi olursan o ayrı tabi.
12 Yorumla
Soran+1 yıldurum vahim yani desenize
- +1 yıl
benim gözlemim öyle. İyi düşün öyle karar ver derim.
Bende bu meslekte okuyorum liseden bu mesleği sevmen lazım seversen ciden çok eğlenceli ve geliri oldukça iyi sadece kendini geliştirmen lazım ama lisede staja falan gitseymişsin daha iyi olurmuş bizim lise Erasmus la bile yurt dışında eğitim aldrtıyor öğrencilere. ama eğer seviyorsan başarırsın ama yabancı dilede önem ver çünkü biz lisede bile 20 saat ingilizce 8 saat rusça 6 saat Almanca ve 2 saat arapça göryoruz iyi biyerde aşçı veya şef olman için baya çabalaman lazım
00 YorumlaKardeşim yiyecek-içecek hizmetleri okuyor.Hem çok eğlenceli bir bölüm, hem de ilerisi için gayet güzel bir meslek aslında.Eğer seviyosan bu tarz bir işi yapmalısın.Tabii sadece mutfakla kalmıcaksın bunun garsonluğu da var, temizliği de var ona göre.
02 Yorumla
Soran+1 yılgarsonluk ayrı bir bölüm diye biliyorum. Aşçı mutfakla ilgilenir diye biliyorum o işi garsonlar yapmıyor muydu :)
Çooook isterdim aşçı olmayı, sevdiğin şeyi yaparak para kazanmak güzel olsa gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılengel mi var ki olman için :)
sevmeden yapman zor.artı yaşın fazla büyük yeni başlamak için.ama kesinlikle olmaz diye bir kural da yok.çok çalışman lazım.bunun için de sevmen lazım.yine başa döndük.
03 Yorumla
Soran+1 yılevet yaşım küçük olsaydı ve meslek lisesi mezunu olsaydım çok iyi olurdu. Kurs eğitimi, üni, yabancı dil falan kurtarır miyim acaba paçayı :)
Soran+1 yılanladım teşekkürler
Geliri yuksek kendince zorlukları olan ama eğlenceli bir meslek.
En azından gıda bolumunde okuyan ark. söyledikleri.02 Yorumla
Soran+1 yılbazı arkadaşlar da zor eziliyoruz falan diyor staj gördükleri için mi eziyorlar acaba onları
+1 yıl:) dusunmesı guzel de olaya gırınce bın kat pısman oluyorsunuz :) bir süre sonra
30 YorumlaGelirinin iyi olduğunu ve zevkli bir iş olduğunu düşünüyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılben de öyle düşünüyorum ama bazen birileri çıkıp içimdeki hevesi kaçırıyor morel bozuyorlar :)
Ben iki yıllık aşcılık istiyorum ve stajda bize herşeyi anlatıyorlar mı en baştan mı yapcazz
00 Yorumla45 e gelmeden 100 kılo olur rahat
20 Yorumlasulalem aşcı valla :)
06 Yorumla
Soran+1 yılo halde bilgiler aksın :)
Soran+1 yılsizin aşçılar nerede çalışıyor ve o bölümün eğitimini okulunu okudular mi
Soran+1 yılhani bunun eğitimini falan alınca güzel bir yerlerde falan çalışırlar heralde diye :)
Zevkli ve geliri fazla git bence o bölüme
03 Yorumla
Soran+1 yılduydunuz mu tahmin mi ediyorsunuz sonra pişman olmayalım :)
Soran+1 yılpeki sağolun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler