melikşah üniversitesinin sitesine baktım burslar not ortalaması 4 üzerinden 2.75 alamazsak ve alttan dersimiz olduğu zaman kesiliyormuş çok acımasızca geldi bana siz ne düşünüyorsuznuz özelde okuyan var mı aranızda
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar. Ben de vakıf üniversitesinde okuyorum. Ama bizim okulda burslu olduğun halde alttan dersin olsun ya da ortalaman düşük olsun bakmıyorlar. Hatta sınıfta kalsan bile bir şey olmuyor. 7 yıla kadar okuyabiliyorsun ki bu da bildiğim kadarıyla tüm üniversiteler için geçerli bir şey. Ayrıca, bizim okulda parayla sınıf geçeyim ders vereyim diye bir şey de yok. Yaz okuluna bir ton para verip kalanlar bile varmış yani. Bu arada İstanbul Arel Üniversitesi'nde okuyorum.
14 Yorumla- +1 yıl
bende senin gibi biliyodum 7 yıla kadar burslar kesilmiyor diye yani yök karar falan almıştı hatta bunu görünce şaşırdım okulundan memnunmusun bu arada?
Cevap sahibi+1 yılOkulumdan fazlasıyla memnunum. Kendi bölümüm adına konuşacak olursam, akademik anlamda çok iyi. Tabii diğer bölümlerde de çok çok iyi ve önemli hocalar var. Yalnız okulun tek sıkıntısı uzak olması ama eğer yurt olmayacaksa hiçbir sıkıntı yok. Yurt olunca dışarı çıkmak dönmek sıkıntı olabilir çünkü otobüs sıkıntılı. Ama okulda servis imkanı var her saat ve ücretsiz.
- +1 yıl
İstanbul Arel üniversitesinde makine mühendisliği düşünüyorum, yorumunu rica edebilir miyim? Ayrıca burs kesilme meselesi olur mu makine mühendisliğinde?
- +1 yıl
Yurt işini nasıl yaptın yakınlarda var mı kyk yurdu bende arel uni düşünüyorum
+1 yılkültür üni mezunuyum. orada da burs kesilme olayı yoktu. ama yaz okuluna kalırsan gözünün yaşına bakmazlar :) ama 7 yıl süre veriyordu bitirmen için o zaman sorun olmuyor. kültüre git bu açıdan. inşaat müh, elektronik müh. ve hukuk fak. çok iyi bir de iki yıllık bölümleri.
başarılar15 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim. iyi puan aldıysan Bilkent, koç veya sabancı sonra TOBB etü' yü yaz derim ille de özel olacaksa. devlet üni lerden en iyisi odtü, gerisi tırt. itü nün makine ve uçak ile ilgili ve denizcilikle ilgili bölümleri iyidir. boğaziçinin ise eşit ağırlık bölümleri iyidir.
- +1 yıl
puanım çok iyi değil bölüm seçicem üni. önemli değil
- +1 yıl
anladım. tekrar başarılar. öğrencisini seven bir okul bulman dileğiyle. tekrar başarılar.
- +1 yıl
tekrar tesekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılThk üniversitesindeyim 2 sene hazırlığa 5 sene bölüme burs veriyor adamlar. Herhangi bir kriter aramıyolar. Bilkent tobb çankaya üniversiteleri de öyle sanırım. Her üniversite burs kesmez ortalama yüzünden
19 Yorumla- +1 yıl
melikşahın kriterleri fazlamı sence bana öyle geldide
Cevap sahibi+1 yılYani kendince hava yapmaya çalışmış. Hani şu kriterleri bilkent koysa anlarım da... melikşahtan mezun olsan ne olacak adı yok bir kere
- +1 yıl
adı önemli değil bölüme para vercem
Cevap sahibi+1 yılBölüm ne?
- +1 yıl
hemşirelik % 50 kazanırsamda tam burslu gitmeyi düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılSağlık bölümüyse gidebilirsin üniversite çok farketmiyo. Otur çalış o zaman işin ne
- +1 yıl
çalışırım çalışmasınada zorlamasınlar yoksa devlet yazarım
Cevap sahibi+1 yılÖnceliğin devlet olsun tabiki. Devlet iyidir
- +1 yıl
peki teşekkür ederim :)
+1 yılBurslu kazanabiliyorsa zaten o belirtilen ortalamanın altına inmemesi gerek. Acımasızca değil, yalnızca olması gerektiği gibi.
21 Yorumla- +1 yıl
devlet yazsam böyle bir şart yok ama
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
14Cevap
Ee normal degil mi? Millet esek yukuyle para bayilirken seni bedava okutmalari icin cok basarili olman gerekmez mi?
32 Yorumla- +1 yıl
ne anladık devlete gidiyim yatıyım o zamn diploma aynı nasılsa
- +1 yıl
Git zaten ben ozele git diye bir sey demedim ki. Ozelde burslu okumak istiyorsan calisacaksin ki olmasi gereken budur. Gerci devlette yatarak gecme diye bir sey yok kriterler ayni sadece tum dersleri verip ortalamayi 2 yapan herkes mezun oluyor o kadar. Ozeli tek bir an bile aklimin ucundan gecirmemistim burslu dahi olsa ve pisman da degilim.
keşke yapsaydım dediğim olay , öyle olsa hem deli gibi ders çalışırdım , geldik hacettepeye not ortalamasını 2 nin üstünde zor tutuyoruz , neden çünkü tetikleyen bir şey yok ders çalışmak için artık vicdanım bile bıktı ders çalış demekten , saldım ben :D
10 YorumlaMelihşah'a gitme eğer istediğin bölüm nuh naci yazgan'da varsa orda burs kesilmesi olmuyor. ha babam zengin giderim diyosan sorun yok.
15 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim benim bu üni.den haberim bile yoktu istediğim bölümde var araştırcam
- +1 yıl
yurdu falanda varmış yeni olmasına rağmen beğendim melikşah görüntü olarak albenili bir okul
- +1 yıl
derece yapacağımı sanmıyorum :) tesekkürler..
bence yanlış yapıyorlar..çünkü ben mühendislik okuyorum ve o ortalamayı yapmam hayal ve gerçek olmayacaktır kesin..
11 Yorumla- +1 yıl
evet çok yüksek tutmuşlar ortalamayı
+1 yılO tür üniversitelere sakın gideyim deme. Bilkent üniversitesinde hiçbir sınırlama yok mesela, adamlar ticarethane mantığında yürütmüyo işi.
114 Yorumla- +1 yıl
zaten para alıyorlar daha ne zorluyorlarki melikşaha iyi diyorlar aslında ama
- +1 yıl
Melikşah kaç yıllık üniversite ki iyi olsun? Benden sana bu yollarda uzunca yürümüş biri olarak tavsiyem sakın yeni açılan bir üniversiteye gitme. Puanın çok mü düşük, devlet gelmiyo mu hiç?
- +1 yıl
şu an belli bir puan yok lysden sonra kesinleşcek ama % burslular kesin geliyor biraz yükseltirsem devletlerde geliyor
- +1 yıl
Melikşahın rektörü basmış eksiyi:) Sen git diyenleri sakın dinleme, yeni yetme bir üniversiteye gidersen çok pişman olacağına ben garanti veririm. İnşallah hedefine ulaşırsın.
- +1 yıl
ayıp etmiş bende bastım artıyı :) hemşirelik istiyorum yeni olması bişeyi değiştirirmi ki
- +1 yıl
eline sağlık:) Her zaman yeni üniversite liseden hallice olur, üniversiteyi üniversite yapan gelenekleridir, tarihidir. Mecbur kalırsan yaz ama en sona yaz:) Sen hangi şehirde okumak istiyosun? Sanırım kayseride oturuyosun
- +1 yıl
sivastayim ben en yakın kayseride özel var sivastakide çok eski bir üni. ama dökülüyor resmen eğitimini bilemem tabi
- +1 yıl
İlla yakınlık istiyosan ankaraya gel o zaman, üniversiteler de iyi hem. Bu arada ygs ile de alan hemşirelikler var, haberin vardır sanırım.
- +1 yıl
ygs ile alanlar sağlık mesleklileri alıyor diye biliyorum giremem yani
- +1 yıl
Benim bildiğim öyle bir sınırlama yok ama sormak lazım. şu an ortalama kaç puan alıyosun?
- +1 yıl
150 bindeyim kesin gelir ygs den hemşirelik lys de 100 bine çekmem lazım
- +1 yıl
Bu sene puanlar da biraz düşecek, işin daha da kolay olur inşallah. Bu arada ygs ile işin baya zor, sen lys ye iyi odaklan bence.
- +1 yıl
öyle yapıyorum zaten ben çıkıyorum tesekkür ederim :)
- +1 yıl
Tekrar başarılar, kolay gelsin.
+1 yılbahçeşehirde okuyorum, yök bursuyla girdim, okul bitene kadar kesilmiyor.bence bir yanlışlık var o işte uzak dur derim
11 Yorumla- +1 yıl
peki tesekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır öyle değil 7. yılı olup da bahçeşehirde hala okuyanı biliyrm ben
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılha ben pişman olmuştum seçmediğime ayrıca gazi mezunuyum ama özel üniversite bir ayrı yaa bahçeşehir maltepe bayıldım onlara
- +1 yıl
oranın şartları öyle demekki evet bende araştırıyorumda sosyal olarak çok iyi ve çok lüks okullar
Cevap sahibi+1 yılo bahsettiklern çok da yapılmayacak şeyler de değil
- +1 yıl
not ortalamsınımı diyosun
Cevap sahibi+1 yılevet ve alttan almamayı ama alttan almamak gibi bir şart hiç bir üniversitede yok
- +1 yıl
bir ders yüzünden okul yanar
Gizli Üye(30-35)+1 yılözelde tam burslu okuyorum :) emin ol o enbesiller geçmesi için hocalar kolay soruyor ben çalışmadan 3.20 ortalama yaptım o kadar hani.
116 Yorumla- +1 yıl
sen nerde okuyorsun benim gideceğim bölüme ücretli öğrenci almıyorlar hepsi burslu embesilde yoktur :)
Cevap sahibi+1 yılBaşkent. Enbesil kaynıyor sizinkini bilemem. Ama çalışkan adam heryerde çalışkan üni kazanmak zor. okumak hiç zor değil.
- +1 yıl
evet kazanmak zor :)
Cevap sahibi+1 yılSınavlarda stres yapma %50 yi geçersin otomatik zaten :) kalan %30 u da bilginle geçsen iyi bir üni kazanırsın bölümünde.
- +1 yıl
sitres yapmamk elde değil sınavda ne biliyosam unutuyorum çok kötü oluyor :(
Cevap sahibi+1 yılCok ders çalışmaktan. Bildiğinide karıştırırsın. Bilemediğin soruda moral bozmadan alttakine geç ve 5-6 tane bile ard arda bilemesen hic moral bozma digerlerine gec en son o sorulara dön. Unutma sınav zorsa yalnız sana degil herkese zordur.
- +1 yıl
bakalım napıcam az kaldı heycanda arttı :) tesekkür ederim senin üni.de bir araştırıyım
Cevap sahibi+1 yılPişmanlık :) bişe öğrenmek istiyorsan tamamen pişmanlık. Ama sadece mezun olmak istiyorsan elini kolunu sallar geçersin.
- +1 yıl
eğitim yok yani özeller daha iyi derler oysaki
Cevap sahibi+1 yılAsla asla öyle bir hataya düşme devlet ünilerinde hocalar acımadığı icin öğrenciler iyi olmak zorunda özellerde para verildigi icin hocalar elbet geciriyor. Tek özel bilirim aşırı derecede eğitim yanlısı ve zorlayan oda Bilkent kazanmak zor Okumak bin kat daha zor.
- +1 yıl
bilkentte o yüzden burs hiç kesilmiyor demekki :)
Cevap sahibi+1 yılTam bilmiyorum burs olayını orada ama paralıyada acımazlar bursluyada çok çalışmak gerek.
- +1 yıl
anladım neyseki hiç orayı düşünmemiştim
Cevap sahibi+1 yıl:D Aklına takılan başka şeyler varsa sorabilirsin.
- +1 yıl
şuanlık yok :) çıkıcam zaten ders çalışmam lazım gelirse aklıma bişey sorarım sana burdan tesekkür ederim iyi aksamlar :)
Cevap sahibi+1 yılCok takma bence artık ders calısmaktan cok pratik yap sadece test çöz ve hatalarını gör. Kimseye sorma cevabı kendin bul çözüme bakarak yap aklında kalsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende bursluyum ama o ortalamayı tutturmak çokta zor değil yani acımasız olan biey yok :)
15 Yorumla- +1 yıl
zorlamıyorlar yani
Cevap sahibi+1 yılyok canım zaten o ortalama her türlü tutar gibi
- +1 yıl
anladım yaz okulu falan uzatmasınlarda para koparmak için ben hiç sitrese dayanamam ya
Cevap sahibi+1 yılyok ya yaz okuluna gidip gitmemek sana kalmış en olmadı bütlerde ortalama yukseltirsin bir kaç hocaya iyi davran iş kolay yani özel okul değil mi hepsi özünde aynı :)
- +1 yıl
anladım bu arada sen hangi üni. okuyorsun :)
bir zamanlar sadece bilkent 6 yıl burs kesilmeme garantisi veriyordu ama şu anda takip etmiyorum durum nasıl yani her üniversitenin kriterleri farklı
10 Yorumladevlete yetiyorsa özelde işim olmaz:D babam izin vermedi iyikide vermemiş
00 Yorumladevlete git riske atma kendini paran varsa özele git.
10 Yorumlaee normal...ne bölüm istiyon bizimkine gel
126 Yorumla- +1 yıl
sizinki neyki
- +1 yıl
dışardan ama komşuyum kayseriye o yüzden istiyorum
- +1 yıl
niye gelmiyim :) hemşirelik yazcam
- +1 yıl
banada zor geldi
- +1 yıl
ordada ing hazırlık var ben yapamam
- +1 yıl
erciyesin hazırlığı iğğğrençtir..kazan, kaydol bir sene gelme ing kursuna git evinde sonra sene başında gel sınava gir o derece hatta yazın hızlandırılmış kursla bile atlarsın çok dandik ben bir sene boş boş dolandım şimdi düşünüyorum bir sene izmirde kursa gitsem on numara öğrenirdim üstelik masrafım olmazdı..gözünde büyütme yani
- +1 yıl
evet malesef bide o var
- +1 yıl
haklısın aslında 5 yıl okumayı göze alırsam oraya giderim :)
- +1 yıl
sen hangi bölümde okuyosunki
- +1 yıl
çok uzatmışsın bölümde güzel bitir bence biran önce :)
- +1 yıl
kasvetli derken? sivastayım ben
- +1 yıl
havasınada alışamamışsındır sen
- +1 yıl
İzmir nere kayseri nere :) neyse ben çıkıyorum tesekkür ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılaydın üniversitesinde yok mesela bu tamamen ticarethane ver parayı geç sınıfı :)
10 Yorumlaseneye smyo özel e gidiyorum kısmetse:D
18 Yorumla- +1 yıl
smyo?
- +1 yıl
sen hangi üni. ye gitceksin
- +1 yıl
ora nasıl araştırdınmı puanları baya düşük oranın
- +1 yıl
anladım şimdiden hayırlı olsun o zamn :)
+1 yılenee bizim evin orası :)
10 Yorumlaseneye deniycez bakalım nolcak
10 Yorumla
+1 yılMadem ortalamyı tutturamayacaksın devlet yaz
11 Yorumla
+1 yılBurslu okumak zordur
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi