Arkadaşlar merhaba tarih bölmü okuyanlar işsiz kalıyor diyr duyuyorum. Hele özel bir okulda tarih okumak sizce nasıl olur? Okuyacağımdan değil. Ama ailem inatla tarih yaz diye diretiyorlar. Çevreden duyduklarım ise işsiz kalındığı ama bir türlü anlatamadım aileme. Fikri olan lütfen yazarsa sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, bir Tarih bölümü öğrencisi olarak, bu bölümü kazanmadan önce benimde böyle korkularım olduğunu bilmeni isterim.
Tarih çok emek vermen gereken bir bölüm. Dört sene okuyup, tek bir şey öğrenemeden formasyon alırsan işin maalesef ki zor.
Ama kendine bir şeyler katarak, donanımlı bir hale gelip iyi bir şekilde yüksek lisansını yaparsan işinde hiçbir zorluk olmayacaktır.
Eğer ilgin yok ise, daha başka bir bölüme ilgi duyuyorsan, çekilmeyecek bir bölüm diyebilirim bunu da bilmelisin.52 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyoruum ❤
Cevap sahibi+1 yılNe demek :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
+1 yılYani bosu bosuna okuma atama sansin yuzde %10 onun yerine hemsirelik yazsan cok daha mantikli
11 Yorumla
Soran+1 yılTabiki de ben özel okul için sormuştum. Çünkü zaten devlette atanma olayları extra sıkıntı. Sağolun bilgi için.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet işsiz kalırsın okudun diyelim mezun olunca ne olacak formasyon da kalktı öğretmenlik de yapamazsın yazma sakın
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet dimi? Ben de özel okullarda formasyon kalktı diye duydum. Haklısınız tabi ama annemler diyo türkiyeynin durumu değişicek bak öyle deme falan. Yani değişir de bir sürü tarih mezunu var.
Cevap sahibi+1 yılBu devirde öğretmenlikler bile atanamıyor, özelde zor şartlarda çalışıyorlar, hele birde bölüm okumak bile bile lades demek. Sen kendi kararını kendin ver tarihten daha güzel bölümler var ailen niye tarihte çok ısrarcı
Soran+1 yılGeçen yıl özel okullarda puanım tutuyordu İstanbul'da tarih falan. Ama araştırınca işsis kalma oranı yüksek aileme söylrdim. Onlar da okumamışlar yani tam bilmiyorlar. Bana annemin dedi ülkenin durumu değişcek falan da filan. Ama yani ne garantisi var. Öyle yani. Tekrardan size teşekkür ediyorum. Bir de 2 yıllık önerebilecrğiniz bir bölüm var mıdır acaba?
Cevap sahibi+1 yılBen yıllardır hep sınava hazırlanan biri sana tavsiyem hedefin 4 yıllık iyi bir bölüm olsun, ben hedef koyamadığım için sene kaybettim sende sakın kendini küçük hedeflere odaklama, çalışınca gerçekten oluyor korkacak bir şey yok bunu yıllar geçince anlıyorsun ama iş işten geçiyor illa 2 yıllık okuyacağım diyorsan şunu da bilmelisin 4 yıllık okuyup iş bulamayan varken 2 yıl okuyup iş bulmak daha da zor yani, 2 yıllıkta sağlık bölümleri, adalet, grafikerlik, sosyal hizmet bölümü daha çok tercih ediliyor. 2 yılın şu imkanı var misal 2 yıllık adalet okudun dgs ile hukuk bölümüne tamamlayabiliyorsun ama yapabileceğine inanıyorsan oku, ben kendimden örnek veriyim ben 2 yıllık çocuk gelişimi mezunuyum dgs girip çocuk gelişimi bölümü lisans okumak istiyordum ama formasyon kalkınca şimdi okul önce öğretmenliğe geçiş yapmak için ders çalışıyorum. Dgs de öyle kolay bir sınav değil yani, yolun başındayken 1 sene güzel sıkı çalış sonrasında bir daha sınav derdin olmasın
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın ola bulaşma çevremde okuyup atanamayan iş bulamayıp pastanede çalışan arkadaşlarım var git 2 yıllık iş güvenliği oku daha hızlı iş bulursun
14 Yorumla
Soran+1 yılSağolun bir türlü anlatamadım aileme. Okumamış oldukları için de tarih, coğrsfya falan duyduklarında ( çünkü geçen yıl ben sınava girdim tercih yapabiliyordum) yazsana falan dediler. Ama işte anlatamadım.
Cevap sahibi+1 yılDinleme aileni mantıklı olanı yap ailenin maddi durumu iyiyse ilerde iş bulamadığında evde oturmana razı gelceklerse onların istediğini yapabilirsin
Soran+1 yılNerdee, keşke maddi durum iyi olsaydı. Siz sözel olarak ya da 2 yıllık olarak hangi bölümü tercih ederdiniz? Söyleyebilirseniz çok sevinirim. Bazen cidden bir destğee ihtiyacım oluyor. Düşünceleriniz önemli
Cevap sahibi+1 yılTabi yardımcı oldum sorunuzu beğendim özelden yazabilirsiniz kendi bölümümü ve iş olanaklarını anlatabilirim
+1 yılBende okuduğumdan değil ama teknoloji ile ilgili bir bölümde okusan daha mantıklı sanki😉
11 Yorumla
Soran+1 yılKeşke sayısal olsaydım. İnanın çok isterdim.
+1 yılTarih okumak işsiz bırakmaz sevgili vatandaşım. Tabii iyi bir üniversitede okursan ve notların yüksek olursa
31 Yorumla- +1 yıl
Bir de şunu söyleyeyim sevgili vatandaşım: Ille de öğretmen olacaksın atama bekleyeceksin diye bir kaide yok. Formasyon alırsın yine ne olur ne olmaz diye ama ben büyük düşün derim. Eğer gelecek vaad eden parlak bir öğrenci olursan akademik kariyer yapmanı tavsiye ederim. Ingilizce de mutlaka lazım. Üniversitede öğretim görevlisi olamasan bile turizm rehberliği yapabilirsin gerekli ek eğitimleri sertifika falan alarak
İş yok standart fen edebiyat mezunları sıkıntı yani bunu aileye nasıl anlatırsın bilmiyorum. Bende fiziği bırakmıştım.
10 Yorumla
+1 yılailesi tarih bölümü tavsiye ediyor arkdaşlar
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet geçen yıl tutan bölümleri söyledim onlara ben mezuna kaldım tarih diyince hepsi atladılar. Ama annem okumamış biri bilmiyor bile işsizlik olayını
- +1 yıl
Bizimkiler anca mühendislik doktorluk desin zaten bildikleri 2 meslek var.
Diğer mesleklerle uğraşanlar enayi canım zaten.
doktorlar mühendisler çok zenginler felan - +1 yıl
Bu arada atanma oranı düşük değil diye biliyorum.
Belkide düşüktür bilemem
Soran+1 yılSözelim. Ama biliyorum sayısal olsaydım avukat vs ol diye bana da öyle derlerdi.
- +1 yıl
Sözelsin ama ayt fen yapabilirsin diye biliyorum.
+1 yılBosa bence okuma
11 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Zaman kaybı
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası