en temiz en güzel meslek 26 yaşındayım tekrar sınavlara girmek istiyorum sizce çokmu zorlanırım bir fabrikada çalışıyorum maaşım asgari üçret zamanında okula göndermediler eğitimim yarım kaldı sizce pes etmelimiyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHali hazirda ogretmeim okuyanlar ve mezun olanlar 26-28-30 unda atanabiliyor ancak. Bu yaslarda meslegini icra etme imkani buluyorlar. 4 yil okusan yas 30 olacak. Ne zaman atanirsin bilemiyorum. Baya zaman geçer. Ha cok istiyorsan oku icinde ukte kaldıysa. Ama atanmak zor. Bu surecte cok yıpranırsın. Hadi atandin diyelim. Oyle cok guzel merkezde bir okula da vermeyecekler. Doguda bir köy okuluna verirler daha cok yıpranırsın yas geregi. Evet cok guzel meslek, ogretmen olduktan sonra iyi. Ama olma sureci sancılı biraz. Onun yerine 2 yıllık bolumler okuyabilirsin. Hemde kolay atanırsın. Ama uygun musun yapabilir misin ona bak. Mesela acil tip teknisyenligi. Cok hareketlidir. Surekli ambulansatasin. Hastayi tasiyacaksiniz. Ilk mudahaleyi yapacaksınız. Bu tempoyu kaldirabilir misiniz ondan emin olun. Saglik bolunleri genelde hareketlidir. Belki radyoloji olabilir. Onda da radyasyondan dolayi erken emekli yapıyorlar. 2 yıllık bolumlere bakin bir eskisi gibi degil sistem. Yeni universite sinavindan dolayı bircok bolumu degistirdiler. Kimini linmsans yaptilar kimini 2 yillik yaptılar. Saglikta kolay atanirsiniz. Ama rahat masabasi isim olsun derseniz memurluk var.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılPes etmemelisin
Asla geç değil. Yaparsın. Öğretmenligin de zorlukları var elbet, fakat severek yapmak önemli. Para kazanmak için yapılacak meslek değil. Her bir çocuğun gönlüne dokunuyorsun neticede. Biraz vicdan, merhamet meselesi..
İstiyorsan yapılamayacak şey yoktur.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemin ediyorum ben yazdım sandım. Ben de 26 yaşındayım üniversiteyi açıktan okudum. Binbir tane iş yaptım ve son bir haftadır öğretmenlik ne güzel iş ya günün yarısı sana kalıyor. Tatillerin belirli tekrar sınava girip yeniden mi okusam diye düşünüyorum.
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlü biri için en güzel iş kendi işi olur. Hiç okul üniversite vs uğraşma derim çünkü sevmediğin bir işte mutsuz olmaktansa sevdiğin işte çalış karnın doysun yeter. Sevdiğin işi yapınca elbette maddi katkısı olacak :) hatta zengin bile olabilirsin..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
18Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 704 cevap paylaştı. Pes ettiğin gün öldüğün hayatının sona erdiği gündür
İnanç ve azimle erisemeyecegin bir yer yok
Biraz zorlanirsin belki ama düzelir guclenirsin
Sana katkısı bile olur
Belki 30-32 yaşında istediğine erisirsin ama erisirsin gogsunu gere gere gezersin
Millet asgari ücret alırken sen iki katını alırsın
Belli bir seviyen olur en azından00 Yorumla
+1 yılGünümüzde çok kolay. Okula gideceksin derslere gireceksin.. Öğrencilere öğretmen gerekenleri ödev olarak verip ailesi tarafından öğretilmesi mi zorunlu kılacaksın. Ay sonunda maaşını alacaksın. Sonrada geçinemiyorum eğitim sistemi bozuk diye isyan edeceksin. Bukadar
00 Yorumla
+1 yılÖğretmen olacağım İnşaallah. Evet zorlukları var ama çocukları seviyorsan kendine güveniyorsan, zorluk çekmezsin.
21 YorumlaLisans bölüm yaş dan dolayı yıpratıcı olabilir. Bunun yerine iki yıllık sağlık tarzı okusan hızlı olur herşey bari
06 Yorumla
Soran+1 yılhangi bölüm mesela
Soran+1 yılebe yardımcısı diye bölüm var mı ki bakıyorum şimdi yani daha mantıklı aslında sağlık olkumak
Soran+1 yılçok teşekkür ederim çok sağ ol ebelik için varsa 2 yıllık bakıcam :)
Biz artık işi gücü mesleği bir kenara koyduk hayatta kalabilecek miyiz yoksa hayatta kalırsak bizm için iyi şeyler olacak mı diye şüphelerdeyiz 🙃
11 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılyarım kalan eğitimini tamamla bu günler bir daha geri gelmez, şansını dene gidebilceğin yere kadar git..
00 Yorumla
+1 yılBu yaşta hala okuyorum geç kalmış sayılmazsın. AOF de çok güzel bölümler var hem okuyup hem çalışabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılİnanmak başarmanın yarısıdır zor diye bir kavram yok sen yeterli iste çalış
00 Yorumla
+1 yılvalla otuzda mezun olucan o yüzden biraz zor ama sağlam torpil sağlarım şu an bile özel okulda başlarsın
00 Yorumla
+1 yılİmkanın varsa vazgeçme. Başarırsan yeni dimağlar için büyük motivasyon kaynağı olursun
00 YorumlaZor değil aslında kutsal bir meslek herkes yapamaz herkesede yakışmaz öğretmenlik
00 Yorumlazor kpss den iyi aldın diyelim mülakattan kalınca ataman olmuyor
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Boş iş okumak asgari niye çalışıyorsun hiç mi yükselmedin
00 Yorumla
+1 yılpes etme şansını zorla daha yaşın genç geç kalmış değilsin eğitimini tamamla
00 Yorumla
+1 yılIlkokul öğretmeni olabilirsin çokta zorlamazsın yeter ki işte
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim düşüncem baya rahat bir meslek diye düşünüyorum stresi yok gece çalışması yok tatili de yeterince var
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılÇok istiyorsan üni sınavına gir
00 Yorumla
+1 yılCabala ama öğretmenlik unut
00 YorumlaÖğretmenlik zor meslek
20 Yorumla
+1 yılTeseturmusun
02 Yorumla
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Canim oku istek at olurmu aynusinu yaşadım
+1 yıletme
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılAtanamama sorunu var
00 Yorumla
+1 yılYok degil
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem