İstanbul'da okumak istiyorum bazı nedenlerden dolayı tıp olmıcak bu yüzden tıptan vazgeçmek zorundayım hemşirelik ya da mimarlık var aklımda. Okuduğunuz bildiğiniz şu bölümü de araştırabilirsin dediğiniz bir bölüm var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılİllada sayısal bölümden istiyorum diyorsan: Mühendisiğide tercih edebilirsin. Benim önerilerimse: Polislik, hukuk, bankadcılk & maliyeyide tercih edebilirsin. Tabi bu benim fikrim; tercih senin elinde. Kafana en yatkın hangisi geliyorsa, ben bu mesleği yapabilirim dediğin bir mesleği seç. Bende bazı sebeplerden dolayı tıp'ı okuyamayacağım. Belki sen istersen yinede okuyabilirsin ama benimki kesin okuyamam yani. Yoksa tıp'ta güzel bir bölüm. Şuanda hiç cevapları incelemeden yazıyorum. Dediğim gibi. Kafana en çok yatanı & ben bu mesleği yapabilirim dediğin bir meslek seç. Sonuçta hayatının sonuna kadar o işi yapıcaksın. Fikir toplamak iyidir fikirlere başvur ama sen yinede aklındakiyle fikirleri karıştırma. İyi akşamlar & hayatında başarılar dilerim.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim hep sayısal okudum sayısal bölümden hazırlandım ve şuana kadar istediğim tek bölüm tıptı, sınavda çıkan bir aksilik yüzünden beklediğim puanı alamadım 1 ay sonra LYS var bu yüzden bölümleri araştırma gereği duydum sağlık alanından bir bölüm okumak istiyorum aslında
Hemsirelik candir rahat edersin bzim snftakilern hepsi memnun
00 Yorumla
doğrusunu istersen puanın tutyosa hemşirelik okuma çünkü kolay atanırsın çabuk iş bulursun açıkta kalmazsın ama hemşireler büyük hastanelerde hepsinin kendine göre görevi var yani herkes genelede belli bir işle uğraşıyor ama küçük bir hastaneye düşersen sana ne görev verilirse onu yapıyorsun.ayrıca doktorlar tarafından her an zezilme tehlikesi var bazen çok sorun yaşanabiliyor doktorlar ve hemşireler arasında sorunlar çıkabiliyor ve her meslkte var tabi ama amirin olması ayrı ondan önce sürkli senden üstte olan birilerinn daha olması ayrı.. puanın tutuyorsa daha iyi bir bölüm seç
03 Yorumla- +1 yıl
Bu yanlış bir düşünce bence daha önce ben de öyle düşünüyodum hatta asla hemşire olmam da diyodum ama biraz düşününce saçma geldi ben hemşirelik okursam baş hemşire olmak için tekrar okucam yani ezilme durumu yaşıcağımı sanmıyorum :)
- +1 yıl
Olabilir tabiki her mesleğin bir zorluğu vardır gülü seven dikenine katlanır derler hayırlısı olsun :)
Kızlık erkeklik değildir okuyacagın bolum hangi meslekte mutlu olabilirsen onu sec.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
28Cevap
Kadınlar bence her sektörde çalışabilir üstesinden gelebilir.meslek seçerken yaparken zevk alabileceğin bir meslek seçmelisin bana göre çok iyi olan senin için işkence olabilir kişiden kişiye değişir kısaca seni tanımadığım için direk bunu seç demek doğru değil.kişisel özelliklerine göre seçmelisin. Ama yine ne önerirsin dersen endüstri mühendisliğini bir düşün derim
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
+1 yılbayanlara yakışan bölümler psikoloji, biyoloji, felsefe, sosyoloji, iletişim gibi gibi habgi üni özel ya da devlet? ben ist ünide okudum. edebiyat fakültesindeydim tüm sos, felsefe biyoloji aynı yerde lalelide güzeldir tarihidir. içmimarlık ds okuyabilirsin. başarılar sana
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederiim :)
- +1 yıl
rica
+1 yılBurasi Turkiye onceden genclik acaba ne olsam diye meslek secemiyorken simdi hangisinde is imkanim var is bulabilirmiyim derdinde ama teknoloji her gecen gun gelisiyor teknolojik bir bolum secmek daha mantikli bilgisayar elektronik gibi herturlu is bulursun
02 Yorumla- +1 yıl
Sağlık alanında da iş bulabilirim
- +1 yıl
Evet hastane kokusu beni hep hayatan sogutmustur
hemşirelik ya da sağlık personeli olda gör anyayı konyayı..maaşları guzel dıyenler var acaba araştrdılarmı hıc o şartlara gore alınan ucret trajıkomık..bayanlar ıcın en guzel meslek öğretmenlktr..maaşları çok ıyı olmasada..
00 Yorumlabende tip istiyordum ama vazgecmek zorunda kaldim simdi dis hekimligi istiyorum bir kizada yakisabilicek en guzel mesleklerden bence hem maddi yonude iyi ama okurken bile cok para gerektiren bir bolum ama bitirdiktrn sonra senden iyisi yok \\D
17 Yorumla- +1 yıl
Diş hekimliği de var tabi isteklerim arasında ama İstanbul'da okumalıyım bu yüzden zor gibi
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Benim ikinci senem olduğu için konu eksiğim pek yok umutluyum bakalım ne olcak :)
- +1 yıl
Sana da :)
+1 yıldiş hekimliği, eczacılık, psikoloji. Biri diyetisyen demiş. Çok mantıklı. Tıp olmuyosa bir alt dal olsun :)
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle:) sağlık alanında bişey okumak istiyorum :)
+1 yılTıp değilde "diyetisyenlik" olabilir diye düşünüyorum. Hemşirelik, ebelik gibi bölümler şartları çok ağır diye biliyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Aslında olabilir düşüncem bunu da :)
- +1 yıl
Son derece sabit ve kolay icra edilen bir meslek olduğunuda belirteyim. Kendini geliştirmene bile gerek yok. Birçok unsur ve bilgi kavramı sabit.
+1 yılBence bayanlara mühendislikler ve iç mimarlık ya da edebiyat öğretmenliği gibi meslekler çok yakışıyor.
00 YorumlaDert dinlemeyi ve çözümleyici biriysen psikloji tavsiyem..
06 Yorumla- +1 yıl
Pek benlik değil gibi geliyo :)
- +1 yıl
Çözümleyiciyimdir ama sıkıntıya gelemem bir süre sonra sıkılırım büyük ihtimalle :)
- +1 yıl
Hımm anladım suskunmusun?
Sıkıntı değil ya bence geleceğin mesleği o..
Hata ona meslek gözüyle bakma bence..
İnsanların dertlerini çözmek onlara yardımcı olmak..
Mesela sen onu gerçek ve doğru yola iletiğinde..
İşte sen bu dünyadan çok diğer dünyayı kazanırsın..
Ne kadar doğru yol o kadar dua alırsın..
Ve bu senin olumlu birşeyin olur.. - +1 yıl
Ben konuşmayı pek beceremem ağzım laf yapmadığından değil fazlasıyla utangacım, birileri gelir karşılıklı susarız artık :D
+1 yılDiş hekimligi ve mimarlık. Okunabilecek en guzel bolumler. Mimarlik cok prestijli bir meslektir bunlarin yaninda endustri muhendisligi de superdir.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aneztezi ilk yardım acil fizik tedavi olabilir tıpa yakın ve güzel bölümler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokunabilecek en güzel bölümü bilmem ama en çok kız olan bölümler işletme ve ingiliz dili ve edebiyatı :D
10 YorumlaKonservatuvar okusun.O keman çalsın ben söyliyim...
00 YorumlaHemşirelik iyi maaşıda güzel att'de olabilirsin diş hekimliği veterinellik ya kız erkeği yok aslında her bölüm uyar kızlara
00 YorumlaEgitim ve saglik sektörü bence bayanlara cok yakışıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbilgisayar mühendisliği. bizim sınıfın yarısı kızdı hallerinden memnun görünüyodular bir araştır istersen:)
02 Yorumla- +1 yıl
Sevgilimle aynı mesleği yapmak için düşünmedim değil ama benlik değil beceremem heralde :)
Cevap sahibi+1 yılbeceremem diyorsan bilemem kızlar tercih ediyor diye yazdım:)
okul öncesi öğretmenlik
ecza
hemşire
buram buram feminen bölümler...
az uçuk olanlar halkla ilişkiler okur:))00 Yorumla
+1 yılhangi lisedesin ve kaç puan aralığındasın onu da belirtirsen daha doğru olur
00 Yorumla
+1 yılSağlıkla ilgili herhangi bir bölüm olabilir. Mesela radyoloji görüntüleme
00 Yorumla
+1 yılpdr bence atamasıda kolay ;)
12 Yorumla- +1 yıl
Bana uygun değil gibi :)
- +1 yıl
o neden kii? :)
psikoloji bölümleri kız dolu conem :D
00 Yorumla
+1 yıldiş hekimliği ya da eczacılık
01 Yorumla- +1 yıl
İstanbul'da kazanabilirsem neden olmasın :)
eczacı ya da hemşire olmak isterdim.
10 YorumlaÇocuk gelişim hemsırelık tıbbı goruntuleme falan
01 Yorumla- +1 yıl
İçlerinden hemşireliği seçiyim bari :D
+1 yılAna sınıfı öğretmenliği
00 YorumlaDenizcilik..guverte..yada gemi makinalari..
00 Yorumla
+1 yılMimarlık ya da eczacılık...
00 Yorumlaat antrönörlüğü
10 YorumlaBence büro yönetimi ya da halkla ilişkiler.
00 Yorumlaeczacılık, pdr
00 Yorumla
+1 yılEbelik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltıptan niye vazgeçtin?
06 Yorumla- +1 yıl
Sınavda çıkan bir aksilik yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım yani puanım yetmicek :/
Cevap sahibi+1 yıl16 bine giremicen yani
- +1 yıl
Malesef
Cevap sahibi+1 yılsalla tıp tırt zaten
- +1 yıl
Hayırlısı olsun diyelim :)
Cevap sahibi+1 yılaynen
Sağlık iyidir :)
10 YorumlaPsikoloji
00 Yorumla
+1 yılmimarlık seç bence
00 Yorumla