Bakıyorum işte Türkiye 1.si,2.si veya ilk 1000de.Bunlar daha sonra ne oluyor? Mesela TM1.si hukuk okudu diyelim.E 50bininci de hukuk okuyor.Sayılı zenginlerden mi oluyorlar işe başladıklarında veya çok fazla mı maaş alıyorlar? Bakıyorum böyle konuşmakta zorlanan adam 1. olmuş.Bu adam şimdi zengin mi olacak? Nasıl bir hayatları oluyor bunların?
Cevabın nedir?
+1 yılArkadaşım kendi çapında hırs yapmışsın , bir bakımdan da haklısın. Lakin 1. olanlar genelde Koç Sabancı dan aşağıya gitmiyorlar. O da hukuk ben de hukuk okuyorum o iki lafı bir araya getremiyor falan demişsin. Bu cümleleri kurabildiğine göre Koç, Sabancı gibi üniversitelerin öğrencilerine ne gibi imkanlar ne gibi eğitim olanakları sunduğundan bihabersin muhtemelen.
Bu üniversitelere giren çocuk dünyanın en konuşma özürlüsü olsa bile orda öyle bir ortam ve eğitim anlayışı var ki; zaten tüm dersler sunumlar projeler tamamen iletişim üzerine. İlk senesini tamamen öğrenci oryantasyonuna ayıran üniversitelerden bahsediyoruz. Marmarada hukuk okuyan bir arkadaşımın o tip bir üniversitede hukuk okuyan başka bir arkadaşı hakkında bulunduğu itiraflar da bu yönde. Benim de benimle aynı bölümü o tip bir üniversitede okuyan dostlarım var; devletten mezun olan (Boğaziçi ve ODTÜ hariç) öğrencilerle aralarında BARİZ fark var. Düşündüğünün aksine, o tarz üniversitelere senin tanımınla "bönbön" giren tipler inanılmaz bir özgüvenle, müthiş externship, global internship imkanlarından yararlanmanın verdiği tecrübeyle mezun oluyor.
Ha, sen de okurken hırs yap çok çabala, aynı imkanları kazan tabii, durduran yok. Lakin hırs yapıp çamur atmak çok ezik silik bir davranış, bil istedim :)22 Yorumla
Soran+1 yılBelki bu saydığın üniversitelere ben girsem onunla çok farkım olmayacak.Neden matematik geometri edebiyat coğrafya üzerinden değerlendirme yapılıyor?
- +1 yıl
sınav sistemini savunmuyorum, edbiyat coğ mat gibi temel eğitim bilgileri + girmek isteiğin üni ye yonelik proje ve sözlü mülakat olması taraftarıyım. Lakin her sene 2 milyona yakın insan sınava girince, ve nerdeyse hepsi Boğaziçi yi ODTU yu hedeflediği için bu sistemden daha uygunu yok gibi görünüyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak ben sana söyleyim fen lisesi mezunuyum üniversite sınavnda yüzde 2 küdürdü yüzdeliğim ama öğretmen olmayı tercih ettim
çünkü Allah beni buraya yönlerdirdi
şunu unutma ne yaparsan yap allah istediği insanı istediği yere yerleştirir
ben lise mezunu olup trilyonlaral oynayanı biliyorum fen lisesinden arkadaşlarım var ben 6. yılımı dolduruyorum hala iş bulamadılar
sen sebeplere takılma03 Yorumla- +1 yıl
Branş nedir?
Cevap sahibi+1 yılbilgisayar öğretmeniyim tıp la aynı puanda girdim
Cevap sahibi+1 yılen iyi cevap için teşekkürler
Valla 78000 dim yine birkaç kelam edebiliyorum o adamların konuşmasına gerek bile kalmıyor zaten 1000 lira burs alırlar kalcakları yer hazır olur bol bol sponsor bizde olee gerisi gelir yani
01 Yorumla
Soran+1 yılBu adam üniversiteyi de bitirdi diyelim.Nerede çalışmaya başlıyor? Şirketler nasıl güvenebiliyor ki bu adama? Adam 2 laf edemiyor, kasılıyor.
o adamlara ne kadar imkan sağlanıyor senin haberin var mı daha okula girdiklerinde iş garantisi verenler dahi var.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam da ne yani matematiği daha iyi diye o adam benden daha iyi bir hukukçu mu olacak? Adam daha 2 lafı bir araya getiremiyor.Nasıl savunacak?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
1Cevap
+1 yılTamamiyle sınava bağlı değil iş başarısı bence de, kendini geliştirmek çok önemli. Eğer hukuk yazmışsa zaten kendi bürosunu açmayıp başka bir şekilde çalışacaksa sözlü mülakatlar var, bunu da geçmesi lazım, ama tabiki adam birinci olmuş ya da derece yapmış ilk 500 de mesela bu çok önemli bir faktör
02 Yorumla
Soran+1 yılFazladan matematik ve gometri çözmesi hukukta nasıl benden iyi olacağını gösterir ki? nasıl avantaj sağlar?
- +1 yıl
matematik önemli bence, zaten sen de hukuk istiyosan edebiyat ve coğrafya harici iyi matematik ve geometri yapman lazım :) matematik kesinlikle insana bir strateji katar, hakim bir tanıdığım matematik bilen hukukçuyla bilmeyen hukukçunun arasında çok fark vardır demişti, sadece sayı hesabı olarak da düşünme, ama kendini ifade etme şekli de çok çok önemli, gereksiz çıkışlar yapmadan kendini iyi ifade eden insanlar bence en başarılı olanlar. Ben de hukuk istiyorum haydi hayırlısı :)
+1 yılGeneli zengin oluyordur.Özel üniversiteler ve eğitime yardımcı olan kişiler bunlara burs bağlıyor ve en iyi şekilde eğitilmelerini sağlıyor.Sadece ders değil kişilik, yetenek, diksiyon gibi dersler alıp her yönden gelişiyorlar.Kültürleşiyorlar ve karşına bir zengin adayı olup çıkıyorlar
00 Yorumla
+1 yılher yorumda adam daha 2 lafı bir araya getiremiyor demişsin ne alaka? Her birinci olan iki lafı bir araya getiremiuor mu? Sadece hukuk mu var meslek olarak. Sende haa.
12 Yorumla
Soran+1 yılHukuk örnek olarak verdim.Sayısalları pek karıştırmıyorum araya.Ben TMci olduğumdan TMden yükleniyorum.Mesela psikoloji diyelim.Orda da bu adam benden iyi.Televizyona çıkarılan 1.lerden daha vay be normal konuşuyor dediğim kişi hiç yok.Hepsi konuşurken kasılıyor.
- +1 yıl
Adam birinci olmuş tüm kameralat karşısında tabi kasılır heyecan bu.
+1 yılÇok yüksek yerlere gelemiyorlar emin ol.
Saatte onlarca matematik sorusu çözüp de iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar var. İyi bir yere gelmek için sadece başarılı bir öğrenci olmak yetmez, girişimci olmak gerek.03 Yorumla
Soran+1 yılAynısını düşünüyorum.O adam benden daha iyi mi savunacak matematik geometrisi daha iyi diye? Benden daha iyi mi savunacak?
- +1 yıl
Bak en basit örnek Ekşi Sözlük kurucusu Sedat Kapanoğlu.
Adam çok çok başarısız bir öğrencilik hayatı geçirmiş. Lakin zamanında yurtdışında Microsoft'da çalışmışlığı var.
Türk sanal platformlarında alıntı olmayan bir platform kurmuş. Bu çok büyük bir girişimcilik.
Lys'den tam puan alan bir öğrencinin olabileceği tüm mesleklerden de daha çok para kazanıyor.
Önemli olan kültür, cesaret, dil, girişimcilik.
İnsanlar karşı karşıya oturduklarında çember çapını konuşmazlar, önemli olan da bunun dışına çıkmak
Soran+1 yılTamam ama ben mesela Sedat Kapanoğlu kadar olur muyum bilemem de bu derece yapanlar benden fazla kazanacak gibi duruyor
Bazılarına cok fazla ıyı ımkanlar sağlanıyor ama yınede hersey sende bıtıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPek zengin olacak gibi gözükmüyorlar ama belli olmaz.Üniversitede evrim de geçirebilirler.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Üniversite sınavında derece yapanlar daha sonra ne oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat