Ben 21 erkek arkadaşım 23 yaşında. İkimizde açıktan okuduk liseyi ben çocuk gelişimi okudum ve bu sene bitti. Şimdilik evdeyim. Sevgilim daha bitiremedi bölüm olarak bitirdi ama dışarıdan sınavlara giriyor az kredisi kaldı. Nisan'da askere gidecek bu zamana kadar da bir iki yerde çalışmış ama öyle ağır işlerde değil çay ocağı vs gibi yerlerde. Bide geçen sene makina üzerine staj yapmış o kadar. Askere gideceği için de geçerli bir yerde çalışmıyor. Askere gideceğimi söylesem tutmazlar beni diyor, askerliğini bitirmiş birini istiyorlar diyor. Askerden gelince adam akıllı devamlı bir işe girmek istiyorum diyor. Annesi ile babası ayrı annesiyle kalıyor biz buluştuğumuz zaman annesinden para alıyor mecburen ve ben bu durumdan rahatsızım. O da aynı şeyi söylüyor ama belli bir süre böyle devam edicez diyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGeleceğinizden kaygılı olmanız gayet normal çünkü geldiği zaman askerden nasıl bir ise girecek yapabilecek hepsi birer soru isareti.. yapması gereken bu kisinin hiçbir mesleği yok ise ozaman mecburen bir yerde çalısacaktır ancak asgari ücret alacaktır buda sizin için yeterli olur mu bilemem ancak en iyisi is bu kisiye güvenlik isi olacaktır, güvenlik isinde oldukca iyi maas vardır ve kendisi için gayet iyi bir is olur hemde sizinde gelecek kaygınız kalmaz, kendisine söyleyin bir güvenlik isine girmesini kendisi için iyi olacaktır hemde sizinde gelecek kaygınız olmayacaktır dediğim gibi bu sekilde çünkü nasıl bir iste çalısacağını bilemez, askere gitmeden önce hazırlasın güvenlik için evraklar falan ne gerekliyse geldiği zamanda güvenlik isi mutlaka bulur ve girer kolayca kendisine söyleyin bunu.
32 Yorumla- +1 yıl
Yasadığımız yer kucuk bir yer ama
- +1 yıl
Asgari ücretle geçinme ihtimaliniz oldukca yüksektir.
En İyi Cevaplar
Sevgilin cacık etmez 22 yaşındayım askerliğim bitti ailemden 1 lira almadım lise mezunuyum şu an kendi işletmemin patronuyum. Ön lisans mezunuyum ayrıca. Bir insan isterse her şeyi elde eder seninki korkacağına çalışıp adam olsaymış 😂 Bu devirde de benim yaptığımı yapabilmesi için çalışacak para harcamadan nefsine hakim olacak kolay değil hayat ne annem var ne babam bir abim var kimsem yok başka bizde geçtik o yollardan
11 Yorumla
Askerliğini yapmamış kişiye kimse iş vermek istemez. Bir kişiye iş veriyorsun sorumluluk yüklüyorsun, senin işlerini hallediyor ama 4 ay sonra gidiyor 6 ay gelmiyor. Sen 0dan çalışacak birey arıyorsun. Başından sonuna kadar zarar. Ulan benim durumum gayet iyi. Çalışmama gerek yok. Yine de çalışıyorum ama yine de sevdiceğime yetemedim. Bu nasıl dünya? Bu nasıl adalet?
00 Yorumla
+1 yılKaygılı olman gayet normal, hayat çok zor. Geçinme derdi olmasa neyse diyeceğim de birikimi bile yokken evlenmeniz çok kötü olur. Askerden geldikten sonra baktın işe girdi, çalışmaya başladı sıkıntı olmaz. Aynı devam ederse hayatlarınızı birleştirmeniz saçma olur.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
82Cevap
yasiniz daha çok genc. saçma sapan yorumlara takılma. herkes ne yazikki babasının kurduğu krallık uzerine doğmuyor. bu nedenle size çizilen yolda ulaşmak istediğiniz yere tirnaklarinizla geleceksiniz. askerlik sonrası sürekli calisabilecegi bir is mutlaka bulur sende calismak istediğin alanda kültür merkezlerinin verdigi kurslara giderek cv ni senlendirebilirsin. o askerliğini yaparken sen de sürekli bir is icin gereken vasıflara fazlasıyla sahip olabilirsin. ikinizinde mutlu olabileceği bir gelecek tabiki var.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla canım benim seni etkilemem istemem ama 2 ay önce sevgilimden ayrıldım. O da askere gideyim geleyim daha sonra düzgün bir iş bulurum diyodu. Üniversite mezunu ayrıca. Üniversiteden bir geldi akşama kadar fosur fosur uyudu evde. Askere gitti 6 ay sonra geldi yine aynı. Rahatından asla ödün vermedi neye güveniyosa artık. Senelerdir polislik polislik diye tutturdu. Belki 10 kez girdi yine olmadı dedim gir işe yok hayır denicem bir daha. Hem bir yandan evlilik düşünüyoduk ama ben ona son zamanlarda inanmıyodum. Bende okuyorum bu sefer beni de etkiliyodu o sürekli evde olduğundan benimle konusmak istiyodu vesaire. bir de aklı surekli cinsellige gidiyodu issizlikten malum 😏 iyiki de ayrılmışım diyorum. Yani elin var ayagin var senin neyin eksik bu kadar çalışan işe giden insandan? Sen neyine guveniyosun degil mii? Olmuyosa olmuyodur zorlamican gircen baska ise. Oyle yani kuzum yinede sen bilirsin.
05 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel tespit.. işsizlikten aklı hep cinselliğe gidiyodu:))))))))
Cevap sahibi+1 yıl@Zincirsiz34 mantıken diyelim 😁
- +1 yıl
Doğru tespit ama insan boş kaldı mi aklı kayıyor aynen.. iyiki iş var ve meşguliyetler ve hobiler var:)
Cevap sahibi+1 yıl@Zincirsiz34 hah işte 😁
- +1 yıl
Hah😂😂😂😂
Çocuk lise mezunu. Askere gitmemiş olması işçi vasfında pek önem sarf etmiyor. İstese her türlü iş bulabilceğini düşünüyorum.
Bunun yanında madem çocuk çalışmıyor, askere gidip gelene kadar sen de çalışabilirsin. Lafa gelince eşitlik, pratikte; erkek çalışıp bana baksın...40 YorumlaSende çalışmıyorsun neyin kavgasını tuttun yaşta ufak ataerkil toplumuz diye tüm maddi sorumluluğun erkeğe yüklenmesi saçma ayrıca askerlik söz konusu dönünce elbet çalışır sende iş bulursun evlilik zaten o şekilde olur ben kendim iş bulmadan karşımdakinin işi ne olsada evlenmeyi düşünmüyorum
20 YorumlaÇok gençsiniz daha. Çalışmayacağım demiyor. Serseriliği, madde bağımlılığı, kadın düşkünlüyü ve kumarı yoksa askere sağ-sağlim gidip gelsin çalışır. Annesinden her görüştüğünüzde para alması sıkıntı. Para gerektirmeyecek yerde görüşün. Parkta falan, illaki çay kahve içmek zorunda mısınız? O askere gidince inşallah siz de bir yerde çalışırsınız. Dönünce de devam edersiniz. Allah mutlu etsin!
10 Yorumla
+1 yılBelli bir sürenin sonunu göremiyorum çaba katiyen yok. .. aklında şu bu arayış yok bedava teselli. .. ama içinizi bilemem. . Yalnız alışmış biri aynen devam eder. Arkadaş henüz olgun kurum olamadığı için şu an sorumluluk nedir bilmiyor temalı. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla
+1 yılÇalışmamak başka şeydir işsizlik başka şey. Askerlik 6 ay sonuçta. Aradan çıkarıp döndükten sonra temelli çalışmak en mantıklısı. Askerliği erteledikçe kafada sıkıntı olarak durur hep. Çünkü hem işe girmek için şart koşulan şeylerden biridir hem de şimdi boşken yapmayınca ileride çalışırken tecil hakkının dolup mecburen gitmesi ve her şeyi olduğu gibi bırakmak zorunda olması daha zordur. Askerliğin püf noktası: "Yap kurtul..."
00 Yorumla
+1 yılTamam durumunuz nedir bilmem ama maalesef askerliğini yapmamış kişileri kimse almıyor ve almak istemiyor. Bende özel güvenlik görevlisiyim ama hem güvenlik mesleğinde baş vurdular yaptım hem de dış meslek hakkında (mesela işçi gibi) hiç birinde alınmadım çünkü askerlik var. Bende mayıs gibi gidicem askere sonrasını merak ediyorum. Sende bekle, askerden gelince çalışma durumuna göre kaygılanırsın daha erken.
00 Yorumlabunları dert etme bende 2-3 sene öncesine kadar hiçbir iş yapmıyordum annemin parasını yiyordum ama ne yapabilirim iş yoksa aç mı kalayım? ama şu var ki ben bu yaşa kadar ekonomik durumum iyi değil diye arkadaş çevresi yapmamıştım fakat şu an yurtdısında orta halli bir gelirle çalışıyorum hatta bazen anneme bile para gönderiyorum vefa borcu olarak görüyorum :)
00 Yorumla
+1 yılÇalışmaması senin için neden bu kadar problem oldu ki kendin söylüyorsun askere gidecekmiş. Askerden döndüğü zaman çalışmayıp boş boş gezerse kaygılanabilirsin geleceğiniz için ama ortada sadece bir ilişki var evliliğe yönelik mi oda bilinmez bunları problem haline getirmek yerine destek olabilirsin mantıklı kararlar vermesine yardımcı olabilirsin eğer seviyprsanız sahip çıkın öyle işi yok çalışmıyor askere gidecek gibi şeylere yenik düşmeyin
00 YorumlaBende öyle düşünüyordum askere gidicek ve kalmayı düşünüyordur gidince öyle olmuyor o şanslı ben 12 ay yaptım bıktım 6 ay yapacak o herkes evliliği bir şekilde yürütmek için çabalıyor bende istiyorum güzel bir maaşım olsun falan şu an işsizim bende ailemden geçiniyorum çoğu erkekte böyle ama bir işe girip düzenli çalışmak gerekiyor bazı şeylerin iyi olması için hesabı birlikte ödeyin sonuçta bir adım atmışsınız mutluluğa Allah kavuştursun bu arada
00 Yorumla
+1 yılAllah düğüne evliliğe kefildir, sevgilinden değil Allah'tan iste birşey istiyorsan şuanda çok güzel bir işi mal varlığı olabilir evlendikten sonra o mal varlığını bitirmeye bir kıvılcım yeter, şu an sefil olup evlenince zenginde olabilir hiçbir şeyin garantisi yok yani hayırlısını iste her zaman ve doğru yerden iste
00 YorumlaAnnem şey der. Kadının tembeli idare edilirde erkeğin tembelini düşmanımın başına vermesin
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu an için kaygı gerektirecek bir durum göremedim ben. Erkek arkadaşın çalışmıyor ama haklı bir sebebi var sen çalışmıyorsun senin haklı sebebin var mı belli değil.
Sadece erkekten kaygılanma durumu söz konusu olamaz yani.
İkiniz ilerde bir yuva kuracaksınız ayrı ayrı değil ya.
Ayrıca ikiniz de daha çok gençsiniz okullarınız yeni bitmiş etmiş zamanla oturacak iş mevzuları00 Yorumla
+1 yılValla seviyorsan mücadeleni et derim ama güzel bir hayatım olsun diyorsan ileriyi tabi Allah bilir ama zor yani birde kök önemli şimdi erkek dediğin atılgan girişken olmalı kaç yaşına gelmiş bir iki iş diyosun o yarın bir gün geldimi rahat iş arar rahat iştede para yok kusura bakmayın para yoksada huzur yok bu böyle ne kadar aşk meşk olsada bitiyo yani genede çok seviyorsan bir çaba gösterin ileriyi kimse bilemez ama mantık yeri gelir aşkı yener bunuda unutmayın :)
00 YorumlaSen de o da yaprağı yemişiniz ben sana olacağı söyleyeyim kocan olacak bir boka yaramayan arkadaşım kurusu torbacı sen de bir yayın yapan site de orspu olursun...
20 YorumlaBitirdim demişsin ve şu an evdeyim diyorsun ee sen nesin peki sen para kazanıyor musun çalışıyor musun kolay değil bu işler kaygılanıyormuşmuş sanki sen para kazanıyorsun oda senin paranı yiyor
20 Yorumla
+1 yılYani çabalamadan olmaz bence bu rahatlıkla evlendikten sonra da senden bekler gibi , hani insanın kendinde olacak açıktan okuduğu halde hala annesinden para alan biriyse rahata alşmış ya sen aşkımdan vazgeçemem diyorsan vazgeçme ama sen çok yorulursun aşk bir gün biter , ya da kendin de işin ucundan tutup birlikte iş bulacaksanız
00 Yorumla
+1 yılyani daha evlilik icin yasiniz erken isi olsa bile erken kaldi ki isi olmayan biriyle olmak daha zor olur adamin kaygısı yok demekko insab birax kaygi eder geleceğiyle ilgili düşünür esim olacak çocuklarım olacak bunlar benim elime bakacak vs
00 YorumlaNe şanslı erkekler var su hayatta ya. Bu devirde bırak ıssiz güçsüz adamı, parası bol olmayan adamı sevmiyorlar. Allah senin sevgilinin şansından versin banada.🙂
10 Yorumla
+1 yılBunları sorun yapma derim. Belki onun da düşündüğü bir şeyler vardır. Askere gidip Askerliğini bitirdikten sonra uzman çavuş da olabilir. Ama sevdiğinin arkasında durman lazım. İyi günde kötü günde yanında olman lazım. Çocuk hiç çalışmam dememiş sonuçta sana biraz sabır. Sevgi emek ister unutma ☺️
15 Yorumla- +1 yıl
öyle bir konuşuyon ki sanki askere gidip 1 yıl tamamlandıktan sonra uzman çavuş yapıyolar :D
- +1 yıl
@XxProKonya bilmiyom valla kafamı nereye çevirsem uzman çavuş... sen söyle nasıl oluyo peki
- +1 yıl
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Müracaatın yapıldığı tarihte, terhisinin üzerinden 3 yıldan az süre geçmiş olmak
Erbaş veya er olarak askerlik yapmış olmak
Uzman erbaş alımı yapılan sınıf ve branşlar için aranan vasıflara sahip olmak
Müracaatın yapıldığı senenin 1 Ocak günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak
Daha önce askeri öğrencilikten ilişiği kesilmemiş olmak
Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde, subay yedek subay (asteğmen), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak görev yapmamış olmak.
Taksirle işlenmiş suç fiilleri hariç olmak üzere affa uğramış, ertelenmiş, para cezasına çevrilmiş, zaman aşımına uğramış veya adli sicil kaydından çıkarılmış bile olsa herhangi bir suçtan hakkında hüküm verilmemiş olmak
Askerlik görevi boyunca üstlerinden herhangi bir şekilde şikayet almamış olmak.
Askerlik görevini gerçekleştirdiği süre boyunca Askeri Ceza Kanununa göre 148. Maddeden ceza almamak
Asker olmaya engel teşkil edecek sakıncalı bir durumunun olmaması
Başvuru esnasında askerlik görevine devam edenler için, birlik komutanı tarafından düzenlenen nitelik belgesinde 80 ve üzerinde not almak
Türk Silahlı Kuvvetlerinin onur ve haysiyetini küçük düşürücü fiillerde bulunmamış olmak
Herhangi bir terör örgütü veya çete gibi suç örgütlerinin içinde bulunmamış olmak.
Askeriyenin belirlediği yeterli düzeyde boy ve kiloya aralığında olmak. En az 1.64 boyunda olmak ve en fazla 210 cm olma yönündedir. Bu boy oranına göre kilo oranının olması gerekmektedir.
Askeri hastaneden alınmış sağlık raporlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
Yapılacak olan 3 farklı sınavda başarılı olma şartı gerekmektedir. Bu sınavlar yazılı, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavlarıdır. Fiziki yeterlilik sınavı ise spor anlamına gelmektedir. - +1 yıl
gördüğün gibi basit değil
- +1 yıl
@XxProKonya tamam o zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilimle aynı bölümden mezun olduk aynı sınıfta beş yıldır birlikteyiz. Hala ikimizde atanamadık. Biz evlenmeyi çok istiyorduk. Aynılarını yaşadık. Askere gitmeden önce işe giremedi. Askere gitti geldi. Özel bir kaç yerde çalıştı ama çok çok ucuza maaşla. Geçici. Ailem bu şekilde evlenmemizi müsade etmedi. Artık bu sene son dedim ya atanırsın ya da bizden olmayacak. Ailem çünkü başka türlü müsade etmiyor. Bende o da bu sene deli gibi ders çalışıyoruz. Son çare
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYaşın daha çok küçük eğer seviyorsan sabret ama 25 e kadar gala
Cevap sahibi+1 yılHala bir işe giremezse bence otur düşün. Mantıklı şekilde. Yoksa böyle sadece severek yürümüyor bu işler
+1 yılSenin bir ihtiyacın olduğunda sen parayı kimden alıyorsun? Küçük bir yerde bulunuyoruz diyorsun iş imkanları bellidir küçük bir yerse. Daha evlenmeden bu kaygı fazla.
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan çocuk gerçekten çalışmak , düzen kurmak istiyor mu. Yoksa tembel, lay lay lom birimi. En iyi sen tanıyorsun bir düşün , ölç , biç onun calisicam edicem gibi laflarina bakma eylemlerine ve hal tavırlarına bak ona göre hayatını çaldırma.
00 YorumlaNormal biryerlere girebilir birkaç iş yapıp para kazansın yani sadce fabrika dehil çarşı içindeki yerlere bir baksın sorsun alırlar illa biryere askerlik herşeye engel dehil yani bu bir yalan
00 Yorumla
+1 yılOnu bu yüzden bırakırsan büyük motivasyon olur. İyi bir işe girip tekrar ya sana dönmeye çalışacak ya da senden güzelini bulmak için çok çalışacak. 😂
113 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@NypdJohn her türlü seçeneği sunduğum kadın önce beni terk etti. Sonra aldattığı ortaya çıktı. Hayır g*t oluşuma değil, emeklerime değil, giden yüzbinlerce lirama değil, bütün sülaleye rezil oluşuma yanıyorum.
Bir daha kimseye kolay kolay güvenemeyeceğime ve hayallerime (evli, mutlu, çocuklu) kavuşamayacağıma yanıyorum. - +1 yıl
- +1 yıl
@NypdJohn bende onun için kimse gelmesin diyorum. Yine duygularımın darmadağın olmasına göz yumamam. Yine aşık olup bir hayal kırıklığı daha yaşarsam, daha fazla yaşayamam diye korkuyorum. Genelde anlaşmalı ilişkiler yürütüyorum, çoğu da cinsellik üzerine. Böylece kimse üzülmüyor, herkes mutlu oluyor.
- +1 yıl
- +1 yıl
degerini bilmeyen bir insan icin uzme kendini bir gun guvenebilecegin biri cikar karsina 😔
+1 yılO zaten adam akıllı bir işe girse seni terkeder. Sırf işsiz oluşunu kabul ettiğin için seninle. Bu kadar saf olma. Bırak terket gitsin hem adam akıllı düşünğr taşınır. Mantıklı düşünemiyor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBizde evlenirken asgari ücretle çalışıyorduk biraz cesaret biraz azim biraz gayret biraz sabır biraz sevgi aşılamayacak sorun yok
10 Yorumla
+1 yılHadi onun askerliği var, sen niye girmiyosun işe. Bölümğn de güzel. Gir ni işe ne maaş verirlerse versinler çalış
10 Yorumla
+1 yılŞuanda askere gidicek diye doğru düzgün bir iş bulamamış askerden geldikten sonra düzgün ise girer bakarsın çalışmıyorsa ona gore konuşursun kendisi ile bu durumu
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Kaygılı olmakta haklısın. Her şey para ay sonu elektrik su doğalgaz market pazar giyim kuşam oooo!10 Yorumla
+1 yılBence seviyorsan mücadele etmen gerekiyor ülkede işsizlik var, adamın durumu ortada Ama tabi kuru sevgi ile karın doymaz. Askere gitsin gelsin bakalım hakkınızda hayırlısı olsun
00 Yorumla
+1 yılonadan bır bog olmaz cok gordum o tıplerı send onu sevıyom ayagına bırakamazsın bır omur boyu cekersın cek bakalım bu da senın hıssene dusen kısmet ayvayı yedın o cosuk problem
12 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum 😂 valla öyle. Bunlar çok saf yaa..
- +1 yıl
@Tturquoise evet maalesef durum bu yazık ediyorlar kendielrine
+1 yılBu kaygılar için erken değil mi? Henüz sevgilisin sonuçta. yani evleneceğiniz garanti mi? Çalışır illa ki.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 869 cevap paylaştı. Dogru soyluyor. askerligini yapmamis adami dogru duzgun bir ise almaz kimse. Askerden donunce anlarsin.
00 Yorumla
+1 yıldoğru askerlik iş için sorun askerden gelinçe büyük ihtimalle iş ulur askerden dönünce herşey yoluna girer merak etme
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılNeden erkekten bekleniyor sadece? Sen çalışıyor musun? Evlilik başka birinin sırtından geçinmek değildir. Önce sabret.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılBekle askerden geldikten sonra gerçekten sorumluluk alırsa düzgün bir işte çalışırsa sende çalışıyorsan birlikte geçinirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de sevgilim yaşayacak mı diye düşünüyorum. Hayat garip... Onun ölme ihtimalini düşün kalbinle karar ver bence. En doğru kararı bu insanlar değil kalbin verir sana.
11 Yorumla
+1 yılİkinizde çalışmıyorsanız bir geleceğiniz yok ki. Kaygılanmaya da gerek yok o yüzden.
10 YorumlaSiz evlenince koltukları kemirirsiniz artık onu da bulursanız tabi 😂
13 YorumlaEli ekmek tutmayan dan bir bok olmaz
23 yaşında versen 23 kadından 23 çocuk yapar
Ben onun yaşında ortalığı inletiyodum10 YorumlaGeleceğinden kaygı duyacağına ilk önce kendi kendine ayaklarının üzerinde dur da "sevdiğin" insanın gerektiğinde yaslanacak bir duvarı olsun.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılİkinizde iş bulup çalışın böylece sorun ortadan kalkar
10 Yorumla Bu yaşa kadar sorumluluk alamayan biri bu yaştan sonra biraz zor alır kusura bakma ayrıl gitsin harcadığın zamana yazık sonra karşına gerçekten çok iyi biri çıkınca keşke ona zaman harcamasaydım diyorsun
23 Yorumla- +1 yıl
Sence bir erkek calismiyorsa o erkegin evlenmeye hakki var mi
- +1 yıl
@Aslihanbeylice anlatmak istedigim şey aynı şey kız içinde geçerli kız çalışmasın evde otursun erkek ter döksün harika
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Atalarımız ne demiş?
İki çıplak , bir hamama yakışır.
Laftan anlayana bu çok bile. Ok?00 Yorumla
+1 yılÇalışma azmi ve sorumluluk sahibi ise sorun olmaz askerden sonra değişir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 671 cevap paylaştı.
u +1 yılSeviyorsan çekiceksin kolay değil evlenmeniz falan para işi sonuçta ailesi de destek olmayacaj.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 589 cevap paylaştı. o zaman neden burada yaşın 23 gözüküyor 🥴 bilim bunu da açıklasın😂😂
00 Yorumla
+1 yılBoşver bırak onu ya evlenincs ayrı bir dert sorun köpek gibi borç ödüceniz
00 YorumlaNe olursa olsun İlk hedefi iş değil meslek sahibi olmak olsun. İş gelir peşinde
00 YorumlaBir birinize Allah için kendiniz için yetinmeyi bilin o Allah ki herşeyi bilen odur mutlaka her şey yoluna girecektir
10 Yorumla
+1 yılGerek yok bir şeyler çabalamıyorsa ilerde de aynı olur göğüs ve karın doyurmuyor bunu bil istiyorum hayatını mahvetme
10 Yorumla
+1 yılDaha küçüksünüz zamanla olur her şey. Karaktersiz olmasın da iş bulunur.
00 Yorumla
+1 yılHayatini garantiye alana kadar uzun bir yola kalkışma
10 Yorumla
+1 yılGidişat kötü bu yaşına kadar düzgün bir işte çalışmadıysa bundan sonra randıman alamazsın ama inşallah askerden sonra düzenli bir işi olur sizinde niyetiniz ciddiyse evlenirsiniz mutlu mesut yaşarsınız inşallah
00 Yorumlasalak salak konuşma o çocukla evlenirsen, bir süre sonra aranızda kavgalar başlar ve o sinirlenirse kadın cinayetine bir kurban daha veririz
12 Yorumla- +1 yıl
ne alaka kadın cinayetiyle bu durumun ne kadar sığırsın sen ya
- +1 yıl
Yaşınkaçamk bu ne akıl seviyesi böyle
+1 yılAskerlik yapmadigi icin çalisamiyor biraz sabret. Askerligini yapsin. Yine oyle devam edrrse ayril çunku sorumluluk sahibi olmayan erkekle yaşayamazsin
00 Yorumla
+1 yılÖnce sabrı bileceksiniz bir askerliğini yapsın iş bulsun bakalım napacak. Onun bu durumda olmasında anne babasının suçu çok o yüzden ona yüklenme ama çalışmazsa askerden sonra işin çok zor gerçekten
00 YorumlaÇocuk gelince çalışcam diyor sen çalış para almasın sen karşıla masrafları
10 Yorumla- Devamını Gör (68)
Devamını Gör(113)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sevgilim çalışmıyor geleceğimizden kaygılıyım. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler