Arkadaslar ben kadinim evlenecegim esimin uyusturucu madde icmekten bulundurmaktan az miktarda imzasi vardi imzaya gidip geliyordu saticilik falan degil ama bu benim polis olmami engeller mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılPolislik ve subaylık gibi mesleklerde 1. derece akrabalar ve eş durumu ön plandadır. Anne baba kardeşler bunlarda sabıka yoksa bir sorun teşkil etmez. Fakat 1. derece akrabalara amca ve amca çocukları da dahil olduğu için bunlarında yüz kızartıcı suçlardan hükmün açıklanması geri bırakılmış dahi olsa ceza almaması gerekir.
Eş durumunda evlendikten sonra bu mesleklere girecekseniz bu engeldir. Bu mesleklere girdikten sonra bu kişi ile evlenirseniz de bu sicil durumunuzu engeller.
Hayatınızı birleştireceğiniz kişinin herhangi bir suçtan dosyasının olması da ileride doğacak çocuğunuzunda geleceğini etkileyecektir. Tek taraflı düşünmemek ve olayı çok derinden irdelemek gerekir. İleri de doğan çocuğunuz bu mesleklerden birine girmek istediğinde reddedilmesi sizin sorumluluğunuzdur. Boşuna demiyoruz çocuklarımız geleceğimiz ve onlara temiz bir dünya bırakmalıyız diye. O yüzden siz evleneceğiniz kişiyi bir daha gözden geçirin.
Bazı suçlar alışkanlık yapar. Örneğin uyuşturucu satmak kazancı boldur normal hayata dönüp çalışırken işlerinin kötü gitmesi durumunda bu işi yapabilir. Burada sorumluluk gene sizdedir. Sonucunda yakalandığında hayatı alt üst olacaktır. Bir bir uyuşturucu satıyorsa bunu kullanıyor da demektir. Dolayısı ile bağımlı bir çocuğunuzun olmasını da istemezsiniz. Çok derin mevzular54 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ama inanin düşündüğünüz gibi cocukken yapmis oldugu seyler biz dorduncu senemize girdik ve satmaktan yakalanmamis tabiki oyle bisey yapmamış arabayla gezerken arkadaslariyla polis ceviriyor sadece içecek kadar varmış arabada cocuk konusunda hak veriyorum size ama ask bu cok kez ayri kalmayı denedik baskasiyla olmayi cok kez aklımdan gecirdim ama yapamadim yapamadik cocukluk askim diyim size
- +1 yıl
Bazı şeyler göründüğü ve anlatıldığı gibi olmayabilir. Bir araç içinde uyuşturucu bulundu ise bunun incelemesi yapılır. Kanda ve idrar testlerinde uyuşturucu varsa ona göre işlem yapılır. Siz olayın derinliğini bir güzel araştırın derim. Kanun sonuçta önüne gelene dosya açmıyor. Bir de bu olayda bahsedilen dosya sabıka dosyası mı? Yani mahkeme görmüş ve bir ceza almış mı? Polisteki oluşturulan dosya bir şey ifade etmez. Bu mesleklere etki edecek olay dosya değil sabıka kaydıdır. Kesinleşmiş bir hükmün olması gerekir. Yani mahkemeye çıkar mahkeme der ki tutuksuz yargılıyorum sonrasında da hükmün açıklanmasını geri bırakır dosyayı kapatır. bu bir sabıka kaydıdır. Ama emniyetteki dosya sadece bu kişi bu şekilde bulundu kan ve idrar testleri temiz çıktı ama böyle bir olayın içindeydi şeklindedir. Sabıka kaydını bağlamaz
Soran+1 yılSupersiniz valla siz nerden biliyorsunuz bukadar seyi yani imzaya gittigine gore ondada cikmistir bisey sanirsam
- +1 yıl
Yani evet çıkmış ki imzaya gitmiş denetimli serbestlik olayıdır bu ve sabıka kaydı var demektir. Ben eski bir devlet çalışanıyım ondan hakimim bu konulara
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılPolislik ve askeriyede güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılır dolayısıyla bu durum sözlü mülakatta heyet karşısında çıkar ve de hayallerine elveda dersin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
+1 yılPolislik subaylik gibi mesleklerde aileye hatta 2.3. kuşağa bakılır incelerlerdi eskiden. Bu kanun gibi birşeydi. yeni yasa ve prosedurler nasıl isliyor bilmiyorum ama sorun olarak karşına çıkabilir diye tahmin ediyorum.. bu arada esin adına üzüldüm kötü bir durum
14 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler aynen üzücü biraz napalim sorun olursa kendi meslegimi yaparim hayat arkadasim olucak kisiden onemli degil:)
- +1 yıl
Gelecegini garanti altına almak içn en önemli şey kariyerdır iş ve meslek. Güçlü bir kadın olmak için erkekten ziyade ekonomik güce ihtiyacın var. Esin umarım bırakmıştır bu işleri yoksa geleceginiz tehlikede haberin olsun
Soran+1 yılYok ya Şu an isi yok allaha sukur 3senedir beraberiz dorduncu yilimiza girdik simdi kpss calismaya basliycam fakat olmazsa diye tedirginim hic calismaya hevesim yok
- +1 yıl
:)) iyi peki bakalım hayırlı geceler
Suç bireyseldir kişiden hariç başka birini etkilemez
11 Yorumla
Soran+1 yılOylemi dersiniz:/
Polis olcak insan maddeyle isi olan birine nasil vurulabilir onu bastan anlamis degilim 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılBen Şu an paramedik -ilk ve acil yardim okuyorum fakat atamasi zor oldugu icin polislige gecmek istiyorum ufakliktan yapilan şeyler bunlar herkes yasayabilir onemli olan insan olmasi ki evlenecegim kisi universite mezunu bile degil amacben onu seviyorum arkadasim 😊
+1 yılSanmıyorum. Benim bildiğim sadece babanın sabıkası olup olmadığına bakılıyor.
00 Yorumla
+1 yılOlabilir sıkıntılı bir sürüm
00 YorumlaEngelleyebilir evet.
00 Yorumla
+1 yılEngeller
00 Yorumla
+1 yılEngellemez
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Eşimin uyuşturucudan dosyası olması benim polis olmamı engeller mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat