ders çalışmaya yeni başladım diyebilirim dönem ort. 74 arası genelde dersler boş geçtiğinden ders çalışmaya baya zamanım kalıyor seneye sınava kadar bu diploma notuyla tıp kazanabilir miyim sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOlay sadece diploma notuna bağlı değil. Her dönem takdir alıp, her sene dershaneye gidip dolmamış bölüme giren m allar da var bu ülkede. Yakın arkadaşlarımdan biriydi bu. Senin kaç puanlık okulda okuduğun,9dan beri matematikten fizik kimya biyolojiden aldığın puanlar ve temeli. Birde 10.-11. sınıftan itibaren doğru çalışmak kazandırıyor sana tıbı
36 Yorumla
Soran+1 yılMeslek lisesinde olduğum için 10 dan itibaren mat falan kalktı 11. Sınıftayım şu an derste bos bıraktıkları için konulara çalışsam 2021 sınavına kadar iyi bir şeyler yapabilir miyim sence
- +1 yıl
Ümitlenme fazla. Moralini bozduğum için özür dilerim ama bazı gerçekleri yazayım. 50 bin ile başlıyor tıp barajı. Kıbrıs %25 indirimli dolmamış. Yani 50 bine girersen, baban zenginse kıbrısta 43-44 bin tl vererek tıp mezunu olabiliyorsun. Burslu okucam diyorsan da 20 bine gireceksin. Bak ben sana şöyle söyliyeyim. İmkansız değil ama çok zor. Senin açından daha zor. Bak sana bir sır vereyim hayatın boyunca kullanabileceğin güzel bir manipülasyon biçimidir. Bir kişinin karşısına problemle gidiyorsan aynı anda çözüm önerileriyle git. Bende sana çözüm önerileriyle yaklaşacağım şimdi.
Bunu söylediğim için özür dilerim. İnsan insandır, ayrımı yapılamaz. Fakat bu acı bir gerçek ki siz lise sınavına dahi girerken yattınız. Siz 500 üzerinden 200-300 alırken rakipleriniz 450-500 arası puanlar aldılar. Ve köpek gibi çalıştılar. Tıpa girmek isteyenler arasında Emine Örnek, Ted, Tam Fen ve bir çok fen lisesi var. Bunların öğrenci sayılarını topla 50 bin eder. Senin meslek lisesi öğrencisi olarak lise sınavında inanılmaz derece yapmış, lisede 4 sene boyunca da inanılmaz çalışmış adamları geçmen imkansız gibi birşey. Ha diceksin sen nasıl gittin odtüye diye soracaksın.21 yaşımda girdim ben bölüme. Üniversite hazırlıktan sonra 3 sene mezuna kalacaksan buyur gir tıpa.(devamı geliyor) - +1 yıl
Tıp bardaki sarışın kadındır. Herkes ona ilgi duyar, kabul edilme oranın düşüktür. Birde diğer köşede esmer kız vardır. Git esmer kıza ilgi göster, kabul edilme oranın yüksek olsun. Kazanabilecek olsan da girme. Ben öyle yaptım, mühendislik seçtim. Çünkü kısa bir süre içerisinde yükselerek doktorun aldığı paraların bir kaç katını alabilirim. Ayrıca yeni mezun olmuş bir doktora da verilen para 5 bin tl. Ömrün boyunca evinde rahat oturamadan sadece ameliyat yapmak ister misin? Gecenin 3'ünde uyandırılıp hastaneye çağrılmak, aileni bırakıp kocanın sıcacık yatağını bırakıp o ameliyata gitmek ister misin? İstemesen de gideceksin. Türkiyede tıp okuyacak binlerce psikopat var. Kazanamayacaksın zaten o ayrı bir konu. Fakat kaçırdığın şeyin çok da büyük bir balık olmayacağını bil. Tıp kadar yüksek bölümler seçme. Yeni bölümler bulun geleceği olan.
- +1 yıl
Devlette öğretmen olsan 4 bin tl ile başlıyorsun zaten. Tıpta 5 bin ile başlıyorsun. Eğer ameliyata giren genel cerrah gibi birşey değilsen bölüm başkanı olma veya başhekim olup yükselebilme şansın da yok. Kimse çocuk doktorunu baş hekim yapmaz mesela :D :D. Tıpın gerçek yüzü bu işte. Önüne gelecek adam hırlı mı hırsız mı, suriyeli mi çingene mi. Özelde çalışsan da bunlarla muhattap olabilirsin. Hastan ölür sana musallat olurlar.
Soran+1 yılYazdıkların için teşekkür ederim gerçekleri anlatmışsın:) hemşirelik nasıl peki
- +1 yıl
Güzel. Maaşları da hiç fena değil.
İlla tıp istiyorsan Türkiye'ye denklik veren yurtdışı üniversitelerinde oku gel tıpı.
Geçen sene mesela Kazakistanda Semerkand Üniversitesi tıp 400 bine giren öğrenciler girebiliyordu. Onlara gelen öğrencilerden en iyilerini alıyorlar tabi. 100-200 bin çok rahat girmiştir.
Türkiye'de de denk doktor olacaktın.
Türkçe, Kazakça, Rusça, İngilizce bilen doktor oluyorlarmış. Antalyada falan ruslara doktorluk yaparsın :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıldiploma notu uni kazandirmaz.. evet iyi puan veriyor ama o puani zaten genelde herkes alıyor.. bu isler calismaktan ote pratik zekaya da bakiyor. sadece ezber ile yapiyorsan sorulari bir yere varamazsin farkli sorulari yardim almadan konuyu bilerek cozebiliyorsan bu isler olur. onune koyulandan fazlasi lazim
12 Yorumla
Soran+1 yılYani ben geçen senelrde pek ders çalışmadığım için notum o civarlarda gelicek genelde tıp kazananların 80 üstü oluyor ya ondan belirteyim dedim 1 bucuk senede calıssam olmaz mı yani çalışınca anlıyorum rahatça
Cevap sahibi+1 yılo konuyu dusunme sen diploma olayini salla.. deneme sinavlari alip cöz sinirin nereye kadar gorursün.1 yil ders calisip deneme sinavinda istedigin seviyeye gelemiyorsan fazla zorlama tipi daha gercekci seceneklere yönel yinede iyi bir yer gelir zaten o calisma ile.
okul birinci si olanlara öncelik tanıyorlar zannedersem ama okul kazanmak için diploma puanı gerekmiyor sanırsam sınav daha öncelikli
03 Yorumla
Soran+1 yılYani genelde tıp kazananların 80 üstü oluyor ya belirtmek istedim. 1 bucum seneye yakın zamanda calıssam sistemli olur mu sence? Çalışınca anlıyorum zorlanmıyorum fenerde
Soran+1 yılGenelde*
- +1 yıl
ben yapmak istediğim her şeyi yaptım çalışarak sende yaparsın zaten Allahu teala şöyle diyor ilmi isteyene zenginliği istediğime veririm diye yani haşa Allah yalan konuşmayacağına göre., bu sözüne güvenerek sen iste çalış neden olmasın kazanırsın ama herkesin seviyesi farklı tabi sende onların seviyesine kadar çıkmalısın sen iste çalış herşey olur ama öyle 1 saat ile bir şey olmaz
sen kendini bilirsin ne kadar çalışma ile anlıyorsun ona göre çalışmalısın bu çalışma için zaman verilmesi doğru değildir
mesela ben kpss çalışken bir arkadaşta çalışıyordu 6 ay çalıştı ama okulda iken hep yatmış bende okulda iyi idim 1 ay çalıştım o 70 altında kaldı ben üstünde bana dediki neden böyle oldu
bunu kendine desem kalbi kırılırdı ama sana diyorum kendi seviyeni bil kendini ona göre doldur kazanırsın
Gizli Üye(25-29)+1 yılRakiplerinden birkaç soru geride başlayacaksın benim 70 lerde kazanan arkadaşlarım var
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarımm :)
Zor knk
00 Yorumla
+1 yılZor.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri