Sizce İnşaat Mühendisliği mi endüstri mühendisliği mi? İnşaat mühendisliğinin puanlarına baktım geçen yıl çok fazla düşmüş ve bu benim kafamı karıştırdı. Şantiyede olmaktan mutlu olucağımı düşünmediğim için endüstri müh kafama daha çok yatıyor şu an. Ama inşaat müh. de illa sadece şantiye demek değil. Fikri olan var mı iki bölüm arasında?
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 875 cevap paylaştı.
+1 yılİnşaat mühendisliğinin puanı sektörün durumu pek iyi olmayınca öğrencilerde talep etmedi ondan düştü. 5800 civarı kontejanı boş kaldı. Siz bitrene kadar iyi duruma gelir zaten. (Kendim inşaat mühendisiym)
Endüstri nin çalışma alanı inşaat göre çok daha kısıtlıdır gidip kendi ofisini açamaz, mahkeme bilirkişiliklerine fazlaca gidemez, gayrimenkul değerlemeci olarka fazla tercih edilmez ama ilk işe girme kısmı sektörün duruma göre belki inşaata göre dah aiyi olabilir.
Özelden sıkıntınız-sorunuz olursa yazın anlatamaya çalışırım ama özetle iki bölüm de iyidir eğer kendini yetiştirmezsen. Şaniteyi sevmesen de inşaat mühendisi olarak az çok şantiye görmen gerekecek ondan sonra artık ne alanda uzmanlaşırsın o sana kalmış18 Yorumla- +1 yıl
genelde endüstrinin çalışma alanı daha çok derler aslında
- +1 yıl
Endüstri sanayi de çalışır inşaat mühendisin alabielceği-kayabielceği yandallar çok daha fazladır.
- +1 yıl
peki şantiyede olmadan yapabiliceklerim var mı
- +1 yıl
buarada yukarda biri şunları yazdı : Sektör ölü şuanda. Ülkemizde inşaat mühendisine pek ihtiyaç kalmadı. Maaşlı çalışacaksan özel sektörde çok az alırsın. Devlet kurumları tamamen torpil. Sektör düzelirse bile zaten pek çok Mühendis piyasada olacak. Erkek inşaat mühendisi her zaman daha çok tercih edilir şartlardan dolayı..
- +1 yıl
Var tabi proje ofislerinde çalışırsın, gayrimenkul değerleme uzmanı olarak çalışır, statik hesap yaparsın gibi gibi seçeneklerin var dilin iyi olursa büyük firmaların masabaşı işlerinde çalışırsın.
Eskiye göre kalitesi düştü gerçekten bütün mühendisliklerin. Sektör de biraz durgun olunca şu an mezun olunması tavsiye edilecek bir bölüm değil ama 4-5 sene düzelecektir her türlü iş olanağı da olacaktır bence - +1 yıl
İnşaat mühendisine ihtiyaç kalmaması mümkün değil piyasada. Sektör evet oldukça durgun çünkü döviz artarsa maliyeti artıyor ve dövizi dengelemek için devlet faiz arttırıyor bundan dolayı da millet kredi çekip ev alamıyor-parası olan da yatırım yapmıyor işte böylece inşaat sektörü durgun hale geliyor. Devlet kurumları endüstri de okusan topril hukuk da okusan torpil inşaatla alakası yok.
Pek çok mühendis sahada olacakmış da aynı durumlar makina-elektronik-bilisayar için geçerli değil mi? Yani onlara 4 -5 sene yasak mı mezun vermesi.
Şantiye kısmı doğru erkekler daha çok tercih edilir ama bayanlarda iş bulabilir tabi.
- +1 yıl
aslında haklı gibisin ama bir tek sen inşaat daha iyi diyosun :/
- +1 yıl
Ortalama bir üniversitede endüstri bitirmek yerine inşaat bitirmeyi tercih ederim her türlü. Ha şimdiki durumu görsem okur muyum asla ama 4-5 sene sonrası için gene yazılabilir diyorum kaldı ki 5800 tane kontenjanı boş kaldı diğelreri doldu ama. Endüstri mühendisi belli yerlerde çaışır onun içinde sağlam cv gerekir yoksa sıkıntılı olur genelde.
Ben hukuk okuyorum inşaat üstüne çünkü piyasada inşaat+hukuk bilen çok çok az yani her türlü iyi gelirim olacaktır. İnşaat mühendisliği kötü bir bölüm değil sadece hem sektörün kötü durumda olması hem de eski zamanlara oranla artan kontenjanları biraz etkledi bölümü. Ben olsam tabi en iyi yerlerde elektronik okurdum şu an tabi eğer kendime inşaat alanında birşey katamam diyorsam
İnşaat okuyorum. Tek tavsiyem şu: Okumayın ! Birçok sebep var
02 Yorumla- +1 yıl
neler mesela
- +1 yıl
Sektör ölü şuanda. Ülkemizde inşaat mühendisine pek ihtiyaç kalmadı. Maaşlı çalışacaksan özel sektörde çok az alırsın. Devlet kurumları tamamen torpil. Sektör düzelirse bile zaten pek çok Mühendis piyasada olacak. Erkek inşaat mühendisi her zaman daha çok tercih edilir şartlardan dolayı.. kısaca bunlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Endustri muhendisligi iyidir
01 Yorumla- +1 yıl
neden peki
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. ikisi de boş.
16 Yorumla- +1 yıl
sen ne okuyosun
- +1 yıl
ne iş yapıyorsun peki ya da ne kazanmak istiyosun
- +1 yıl
mimarsın ve inşaat müh boş mu diyosun :D anlamadım valla
+1 yılInşaat daha makul
04 Yorumla- +1 yıl
neden peki
- +1 yıl
Türkei de endüstri bitti yeni projeler inşaatlar yapılıyor nüfus artıyor. Dışa bağımlı oldu. Yanı çoğu sahilde inşaat faaliyeti yapacak insan yok. Örneğin ağrı kars iğdır ardahan van bitlis gibi şehirlerde insanlar ev bulamıyor inşaat firması bile yok
- +1 yıl
asagıda biri bunu yazmıs sen ne dusunuyosun: Sektör ölü şuanda. Ülkemizde inşaat mühendisine pek ihtiyaç kalmadı. Maaşlı çalışacaksan özel sektörde çok az alırsın. Devlet kurumları tamamen torpil. Sektör düzelirse bile zaten pek çok Mühendis piyasada olacak. Erkek inşaat mühendisi her zaman daha çok tercih edilir şartlardan dolayı.. kısaca bunlar.
- +1 yıl
Tabiki hayır. Paran varsa bir müteahit ile birlikte çok para kaldırırsın.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. endüstri
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Hiçbiri
00 Yorumla
+1 yılEndüstri
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026