Yine aynı mesleği mi yoksa farklı bir meslek mi seçerdin?
Seçeceğin meslek ne olurdu?
Seçeceğin meslek ne olurdu?
Lisede muhasebe okudum stajımı bir fabrikada satın alma bölümünde yaptım oto yedek parça işinde çalıştım sonra 25 yaşından sonra açık öğretim fakültesi Kamu Yönetimi okudum ardından bir kimya sektöründe geçici olarak girdiğim işte ARGE labaratuvarinda tekniker / araştırma görevlisi olarak çalışıyorum şu an... 🙄
Yani demem o ki ben "Ne iş olursa yaparım abi " diyenlerdenim galiba 🤔😂😂😂 en fazla 1 buçuk ay işsiz olarak takıldım şu hayatta liseden sonra...
Başka bir iş yapar mıyım bilmiyorum sorunuza gelince ise valla ben şu işi yapmak istiyordum ama olmadı bu işi yapıyorum diyebileceğim bir işte yok hayat nerede çalışmamız gerekse oraya götürdü Allah büyük bakalım şu saatten sonra ne olur bilmiyorum 😂😂😂
Teşekkürler ☺️
Güzel soru..
Seçerdim herhalde, o zamanki aklımla şimdiki arasında ciddi bir fark yok, maddi getirisinin çok daha fazla olabileceği iş seçeneklerim vardı evet, fakat bir türlü kesin karar veremedim, riske atmak istemedim bazı şeyleri..
Şu an mesleğim yok ama şimdiki aklım olsa meslek lisesine gitmezdim eğer gitseydim de radyo televizyon yerine grafik okurdum ne boktan bir bölüm seçmişim bir yere çıktığı yok alt tarafı fotoğraf dükkanı açabilirsin spikerlik halkla ilişkiler falan filan çoğu kişi ise radyo ve televizyon bölümünü oyunculuk sandığı için gelir ben animasyon istemiştim aslında çizim var diye geldim çizim animasyon ilgimi çekiyordu geldim keşke grafiğe gitseydim dedim sonradan ama yapcak bişi yok iş işten geçti hocalar bizi grafikler karşılaştırırlardı hep sinir olurdum ya onlar grafik biz rtv biz onlar kadar çizim dersi almıyoruz siz bizden nasıl profesyonel çizim beklersiniz düşündükçe katil olasım geliyor valla
bu seninkide bu anlatacağımla aynı hesaba çıkıyor mesela devlet yetkileri olsun ya da çalışılan kurum olsun hem özel güvenlikle karakol bekçiliğini ya da polisliği kıyaslayıp senden onlar gibi disiplinli olmanı ve asayişi sağlamanı insanların can ve mal güvenliğini önleyici hizmet ile korumanı isteyip hemde onlar gibi maaş özlük hakkı sosyal olanaklar ve yetki vermeyip senden çok şey istemeleri gibi bir şey yaani buda 😁😁 kuru bir asgari ücretle özel güvenlikten kahramanlık yapmasını bekliyorlar 😁😁
Evet evet evet tek hayalimdi ne olursa olsun vazgeçmem
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim.💐
Cevap
74Cevap
Rahmetli Babam gibi Hava Kuvvetlerinde Subay olma imkanım vardı. Her şeyde hazırdı. Bir anlık öfke mi desem, kibir mi bilmiyorum ama evrakları yırtıp kahrettim. Rahmetli ileride pişman olacaksın dedi, belki de ilk defa yanıldı. Pişmanlık değildi belki yaşadığım ama olsaymış pek fena olmazmış diye zaman zaman düşünmüyor değilim.
cevap seçmezdim ve şunuda demek istiyorum bir soru sorup çok sayıda görüş almak için illa fenomen master guru falanmı olmak lazım a.. q yaani bir konu açıp o konunun üstünde konuşmak istiyorum 3 5 10 15 kişi falan ancak yazıyor bazısıda sırf sataşma amaçlı yazıyor yaani şans bu işler galiba :):)
Takip mı etsem sorularınıza cevap vereyim 😛😂😂😂
@bjkandahmet komik olan ne?
Yok komiklik sadece serzenişte bulunmuşsunuz ya bende öyle yazdım ağlayaydım iyiydi o zaman 🙄
zaten kafam bozuk birde senle uğaraşmim akşam akşam tamammı?
@bjkandahmet ben senin takip etmene çokmu meraklıyım a.. q sanki? sen beni takip etsen ne olur etmesen ne olur yaani? çokta tınnn a.. q yaani dahada bana yazma tamammı haydi şimdi kaybol
Şimdi ki aklım olsa ya edebiyat ya da türkçe tarih öğretmenliğini kesinlikle seçerdim. Oturur köpek gibi çalışırdım. Ama aileden dolayı yaşadığım sorunlar yüzünden 100/70 mücadele sonucunda takatimin kalmaması sebebiyle ancak dışardan üni bitirebildim ve avukat yanında bir çalışanım ancak. Şu an debeleniyorum ve çıkmazdayım. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Muhtaç olmak çok zor, maaşın geç yatar, primlerine göz dikerler. Aklı olan iyi çalışsın ve emin olmadan meslek seçmesin.
şimdiki aklım olsa ejderha avcısı olurdum adamlarda ne dert ne tasa var vede işlerini çok güzel yapıyorlar ortada bir tane ejderha yok :D işin şakası aynı mesleği seçmezdim bayanlar ömürden ömür çalıyor farklı bir meslek tercih ederdim ama ne olurdu bilemem kararsızım
Emekli astsubayım.
Bugün ki aklım olsaydı 1994 yılında kazanmış olduğum Karadeniz Teknik Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğini okurdum.
Hayir. okumak icin bosa kendimizi kasiyoruz okuyup issiz kaliyoruz. lisede cocuk gelisimi okumustum bosuna esek gibi calismaz direkt gecis yapar 2 yillik cocuk gelisimi okurdum gene.
Server olmayi çok istiyordum, maddi sıkıntılardan dolayı okuyamadım. Şu anki işimi mecburiyetten yapıyorum. 2. Bir şansım olsaydı ve sıkıntı yaşamasaydık server olurdum
Tâbi sunucu bilgisayarlarından da sorumlusun fakat , öncelik olarak şirketteki tüm bağlı olan bilgisayarların güvenliği ve sorun olduğunda ana bilgisayardan kontrol etmek. 2004 senesinde bilgisayar bölümleri bu kadar çeşitli değildi. Şu an en uygun meslek ismi Sistem, Ağ ve Güvenlik Uzmanlığı
Sanırım.
Aslında şeytan dürtüp duruyor şimdiki aklını kullan diye. Arkeoloji okurdum... Hatta düşünmüyor da değilim. Bir çılgınlık yapıp yine yeni yeniden diyesim var :)
Burslu kazandığım güzel sanatlardan devam ederdim. Gerçi şu an ki mesleğimi de seçebilirdim endüstri mühendisliği. Sadece buraya ulaşmam meslek lisesi yüzünden çok yıllarımı aldı.
şu an öğrenciyim. Şimdiki aklım olsa erken yaştan sosyal medyada büyümr çabasına girerdim. Okul boş iş.
Evet seçerdim. Senaristlikte çok mutluyum. Hayalim buydu hep ve bir sonraki aşamam yönetmenlik olacak 😊
Yine aynı meslek olurdu. Çocukluk hayalim bu meslek. Hep çocukken sınıf öğretmenime özenir onun gibi olmal isterdim ☺️.
Asla universite secimim okudugum olmazdi zaten isteyerek secmedim
kesinlikle daha farkli daha mutlu wdecek bir bolum secerdim;)))
Şimdiki aklım olsaydı
Vaktinde çok isteyip sonradan vazgeçtiğim " Psikolog " olma hayalimi gerçekleştirene kadar mücadele ederdim 😉
Şimdi ki aklım olsa çalışmak yerine zengin bir koca bulur rahatıma bakardım çok net
Evet yine aynı mesleği seçerdim. Çünkü yabancı dil öğretmek kadar güzel bişey yok bence
şu an hazırlık okuyorum ama tekrar doğsam gene bu bölümü isterdim sanırım 🤗
Eczacı olurdum
Hem sağlıkçı hem esnaf mütüüüş
Ögretmenlik cok istiyordum salak gibi tercih hatasi yaptik simdi hala oğretmenlik istiyorum
Daha işe başlamadım ama öğretmen mi olsaydım diye düşünüyorum
Sen beni , çıldırtmak mı istiyorsun? Senin kocanın mes, le, ği , yoook 😂😂😂
Önceden de zaten isteyerek seçmedim. Polislik bence işsizlik karşısında seçilecek en son iş
Şimdiki akliaklım olsa istedigim meslekte diretir kimseyi dinlemezdim..
Aynı mesleği seçmezdim okulumu bitirmeyi tercih edebilirdim nasip kısmet.
Evet isterdim ama
Keşke mimarlık okusaydım diye düşünmeidm değil
türkiyede çok iş yapardım
Aynı mesleği seçerdim
Elimde olsa psikolog olurdum.
Gerçek mesleğimi daha yapamadım şu an okuyorum. Ama sanırım yine aynısını seçerdim
Hayır tabikide boşuna çocuk gelişimi okudum keşke az daha çalışıp PMYO girebilseydim
Kendimi Bildim Bileli hep kadin asker olmak istemişimdir ama bu mümkün olmadığı için sağlıkçıyım
Şahsen itici geliyor bana kadın askerler. Var bizde de ama ısınamıyorum kendilerine bir türlü. Erkek gibiler :) Yine sağlık sektörü kadına yakışıyor mutlu olmana bak sen :)
Elektronik benim çocukluk hayalimdi. Başka mesleği hiç düşünmedim, düşğnmem.
Kader... Seçimlerimizi kendi irademizle Rabbimin yarattığı alın yazısıyla yaşıyoruz. Biz zaman boyutunu kontrol ediyecek seviyeye daha gelmedik. Bu sebeple Karadelik ve solucandeliklerinin gerçekçiliğini yaşayamadık.
Aynı mesleği seçmezdim itfaiyeci olurdum ayda yılda bir yangın çıkacakta ohhhooo ilçe burası çok çıkmaz diye düşünüyorum
keainlikle hayir... 2 universite bitirmis ve turkiyenin onde gelen bir bankasinda yonetici olarak soyluyorum: liseye kadar daha fazla dil ogrenip universiteye gitmeden avrupa ya kacardim. universite nerdeyse bir zaman kaybi.
Ben bakkal olmak istiyorum ya gider bütün karamları yerdim
İniallah bir meslek sahibi olabilirsem evettt sşsşfçvşd
Polis olmayi istemistim hep yine polis olmayi isterdim
Evet askerim. Yine asker olurdum. Ordu’ya hizmet bir şereftir 🙏
rütbe nedir başkanım
Kıdemli kademli katmerli üstçavuş 😊
Mealegimi ben seçmedim. Öyle bir ülkede değiliz. Bir seyler olur ve bakarsın o meaeleği yapar halw gelmişsin. Hayat seçti.
Hayır gerçi daha yolun başındayım ama iki yıllık bir okulun mesleğinden ne hayır gelir ki pişmanım gerçekten
Kesinlikle hayır... Hatta şu an hayallerimin mesleğine çabalıyorum
Belirli bir mesleğim yok. Şimdiki aklım olsa öğretmen olmak isterdim.
Aklım olsa ya da akıl veren olsa çok güzel planlarım vardı hayata geçirirdim 😊
Yes 😍 ama aklım muhasebede kaldı 🤣 hemşirelik yerine onu okusaymışım keşke
Muhasebe okudum boş iş... İyi ki hemşiresin... Samimiyetle söylüyorum ha 😎
Hemsire degilim okuyup bitirmeden biraktim 🤣 onu okuyacagima muhasebeyi secseymisim simdi onu merak etmezdim demeye getirdim, benim bölumum farkli 🤣
Beynim yandı...🙄
Ne yapıyorsun şu an iş olarak?
Ögrenciyim, niye beynin yandi anlamadim 🤔
Ne okuyon ovzmaan kız 😠 Tey Allam ya 😂😂😂
O da ben de kalsin 🤣 bosver
Ohaaa 😲 okuduğunu saklıyor ilk defa böylesi ile karşılaştım 🙄 Ahahaha 😂😂😂
Bizim kürt nenelerimizin değimi ile
Kafır olurdum 😊😊
Yani kuaför
Nasipte olan neyse odur... Olana şükret ki elinden kaçmasın :)
Du an bir meslegim yok eger olsaydi doktorluk secerdim baskalarinin cani kurtarmak icin
Okucam diye uğraşmazdım, hele ki lisansı hiç okumazdım
Hayır zamanında bana kalsaydı okurken bilişim bölümünü seçerdim
Derslerime çalışır iyi bir üniversite okurdum ama geçti o devran😔
Mesleğimi seviyorum elbette ama öğretmen olmayı çok isterdim. Geleceğimizi aydınlatacak pırıl pırıl öģrenciler yetiştirmeyi isterdim...
Namusunu beş paralık pezevenklere satan pırıl pırıl öğrenciler yetişirdi emin ol
Yeni nesil mide bulandiriyor
Yeni nesil daha kötü belki de bu konuda hakli olabilirsiniz. Ama bu nesli düzeltecek olan öğretmenlerdir.
@kıvırcıknuriş maalesef öğretmenlerimiz para pesinde öğretme pesinde değil
Genellemeyin lütfen tamsmı değil. Tanıdığım mükemmel oğretmenler var. Ve ben yorumumda yetiştirmek isterdim dedim.
@kıvırcıknuriş Ben de felsefe öğretmenimi severdim1😊😊😊
Benim şimdiki aklım olsa doktor olmak için elimden geleni yapardım inanki
seviyorum mesleğimi, evet seçerdim.
Seçerdim, işimi seviyorum 🌹
Aynı mesleği seçerdim.
Daha fazla çalışır ne yapıp eder tıp kazanırdım
Veteriner olurdum hayvanları çok seviyorum çünku
Evet aynı mesleği seçerdim
vakti zamanında ben seçmedim ki
Seçerdim bedenim ve kafam rahat
Yok aynı meslek olmazdı 😅😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?