AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
333Cevap
Öğretmen gece sıcacık yatağında yatarken bekçi kar kış demeden yağmur çamur bilmeden sokaklarda. Öğretmen haftada 5 gün toplam Max 20-30 saat anca çalışıyorken bekçi düzenli vardiya görüyor. Öğretmene yılda sırf 100-150 gün resmi izin varken bekçi it gibi göreve devam. Sanırım bu şartlarda öğretmen hakkından fazla maaş alıyor
Sadece bu mu? Mimar mühendis ataması yok. Sürekli bekçi alınıyor. O yüzden ne söylesek boş. Öğretmen 4013 alıyor. Ya peki ücretli öğretmenler? Bekçi alınacağına ücretli öğretmenlik kalksın öğretmenler ders başına göre para almasın, rapor aldığında maaşı kesilmesin, tatillerde maaşı ve sigortası kesilmesin.
öğremenler de özel ders veriyor hatta bir çoğu maaşından fazla özel dersden kazanır ama vergi ödemiyorlar yani kaçak iş yapıyorlar ayrıca bekçinin işi riskli üst arması yaparken hapçının biri soksa bıçağı bitti işi ben anormal bir durum göremedim
Bekçilerin yaptığı işe saygı duyuyorum, canını ortaya koyup vatana hizmet edenlerin maddi bir karşılığı olamaz. Öğretmenin maaşı ile kıyaslanmasını anlamıyorum. Polisin, askerin maaşı ile kıyaslarsın anlarım ama dengi olmayan birinin maaşı ile kıyaslanması saçma.
+1 katiliyorum
Valla kimse kusura bakmasın öğretmenlere o bile çok.
Salla başını al maaşını. Zaten senenin yarısı çalışmıyorlar. Öğretmenliğin hakkını veren bir elin parmağını geçmez.
sana katılmıyorum hiçte o kadar kolay bir meslek değil 1 sene geçici olarak yaptım o zaman nasıl zor taraflarının olduğunu anladım. İşin içine girmeden uzaktan konuşmamak lazım. Öğretmen döven veliler mi dersin öğretmeni dövmeye çalışan öğrenciler mi dersin yüzlerce sınav kağını adaletli okumak mı dersin çocuklara bağıra çağıra ders anlatmaktan sesinin kısılması mı dersin yaramaz öğrencilerle uğraşmak mı dersin vs vs
O bekçilerin çoğu üniversite mezunu hatta yüksek lisans yapanları var. Güvenlik güçlerinin fazla maaş alması normal. Dünyanın her yerinde bu böyle. Hayatını ortaya koyanla masa başında çalışan arasında bırakın da maaş farkı olsun
Senin mahallende sogukda karda yagmurda dolaniyor adan sen kicini devirip sicacik uyuyorsun guvende. ha guvendesin degilsin en azindan caydirici gorevdeler. ogretmen ne yapiyor acaba? Ders verip aralarda baska ogretmenlerle kiristirip lak lak yapiolar birakin lan adamlarin yakasini
Ücretli öğretmenler ne kadar alıyor mesela hadi normali geçtim de asgari ücret bile almıyorlar. Ülkede maaş dağılımı rezalet kim niye ne kadar para alıyor kesinlikle mantığını düşünmemişler sanki. Aynı dğnya haritasını çizenler gibi hah şurayıda şuraya katalım der gibi.
Ücretli öğretmenlere ben de üzülüyorum açıkcası keşke kadro gelse.
Ama genel bakarsak polisin falan fazla alması normal
Yoksulluk sınırı 7 bin küsürken normal şartlarda hiç bir meslek hakettiğini almıyor zaten de dediğün gibi en azından kadroda olabilseler en azından geçinebilecek durumda olacaklar. Benim derdim emek verene hakkını vermemeleri.
Aynen çünkü herkes emek veriyor okuyor atanmak istiyor. Ama devlette herkesi atayamaz ki işte. Atansalar kadroya geçseler falan bence günümüz de iyi maaşları olur. Ama herkese nasip olmuyor işte.
Malesef
Uzman çavuş yatarak maaş kazanıyor dediniz evet yatarak kazanıyor ama vatan uğruna toprakta mezarda yatarak. hatta bir ara öğretmen maaşına da karışıyyatarak. ne oldu? derdiniz ney hakediyor demek ki alıyor, başka bir meslekle kıyaslayıp küçük düşürmeniz çok saçma, bekçiliğe gereksiz diyenlere zaten açıklama bile yapmaya gerek duymuyorum..
Var olsun bekçilerimiz...
Ya kesin lan sesinizi bu ülkedeki en boş beleş meslek öğretmenliktir, onlar kadar tatil yapan, ve onlar kadar tatile meraklı olan başka bir grup yok, sınav olur p*ç kurusu sınav kağıtlarını derste okur, ulan beyinsiz okula bir şeyler öğrenmeye gelmişiz ders yapsana, ama yokkk, evde boklu çocuğuyla uğraşacak, evde yemek yapacak. Ulan hıyar karı ne diye çalışıyorsun o zaman? Senin aldığın maaş helal mi lan?
Kötü bir lisedeydim bu tepkiler onları baz alınarak verilmiştir.
O kadar sövmene rağmen son satırda neden sonuç ilişkisi adı altında iletişimi daha sağlıklı hale getirmek için bize önemli bir değerlendirme kriteri vermişsin.
Sen kendini insanlık ve iletişim konusunda geliştirdiğini gösterdin o son satırla bana,
Öğretmenler işini yapamamış olsa da sen kendini geliştirmişsin,
Geliştirmeye de devam et hacı,
+1.
Bakanlik acikladi.
Maaslari 4571 tl.
Ayrica ogretmenlerin is guclugu ve tehlikesi ile bekcilerinkini kiyaslamak aptalca.
Kamuda bekcilere varana kadar oyle meslekler var ki ogrrtmenden cok cok rahat calisma sekli olan ama iki maas alan.
Eger cok heveslendiyseniz sizde bekci olun.
Hayirdir bu ulkedeki guvenlik guclerine karsi olan bu hazimsizliginizin sebebi nedir.
Ya torbacisiniz, ya gaspci, ya da gece sokaklarda pislik pesinde kosan birileri. Bundan rahatsiz oldugunuza gore.
Bekçılerde ögretmenlerde canımızdır
Benim şimdiki aklım olsa okumazdım. Üniversite zaman kaybıdır. Giriş bir işe bir cafe aç bir dükkan aç ufak ufak işlet piyasada aktif ol zamanlada işini büyüt. Millet üniden mezun olurken senin altında jeepler olur. Baksana okuduk ne oldu? Ben işsiz adamlar 5000 küsür maaş alıyor.
hangi bolum okudun merak ettim
Uluslararası ilişkiler
Normal mesai saati olarak değerlendirilmiyor onlarınki normal olanı asgari ücret ama gece mesaisi olduğu için daha fazla maaş alıyorlar kızıyor muyum kızıyorum ama hakları mı tabi ki de hakları akşam gün batımından gün doğumuna kadar dolaşmak kolay bir iş değil ama öğretmenle böyle bir kıyaslama yapılması hoş bir şey değil kolluk kuvvetleri ile kıyaslanırsa o zaman bir anlam kazanır.
geçenlerde karakola gittim tamam mı 10 tane peki var en uzunu 1.78 neyse geçtim bana bon bon bakıyorlar benim boyum 1.90 😅komik olan su ben bu boy ile çulsuz etrafta gezinirken boyle uflesem yerden kalkmicak tipler silahi beline takmis geziyorlar adaletin bu mu dunya!
Hiç öğretmen yok mu aldığı maaşı yazsın
Ek ders
Hafta sonu kurs
Neredeyse yılın yarısı tatil
Üstelik eğitim ve insan yetiştirme sıfır
Mesela İngilizce öğretmeni ne öğretiyor
Neden uyuşturucu yaşı 12 ye indi
3 ay tatili yok, geceden sabaha kadar sokaklarda geziyor. Canlarını ortaya koyuyor.
Bırakın bir zahmet alsınlar.
İnsanları da bir daha eğitim seviyesine göre ayırmayın.
Arkadaşlar ben Komserim. Bekçi arkadaşların gece nelerle kimlerle uğraştığını kimse bilmiyor. Ne olaylar olduğunuzda. Bu maaş konusuna gelince 5bin küsur olan maaş brüt maaşı. Net maaş 4 bin civarında. Kesintiler hariç.
Öğretmenlerimiz de yoruluyor çalışıyor hak veriyorum. Gece mesajları yok ogretmenlerimizin. Gece mesaisi olduğu için maaş farkı ordan kaynaklanıyor diye düşünüyorum
işte adalet yerini bulmaya başlamış demekki ülkümizde az çalışıp çok kazanma sistemi değişiyor sabaha kadar it gibi sokakta canı tehlikede gezen bekçimi yan gelip yatma mesleği öğretmenlikmi ha şunuda unutmayın kimse allah rızası devlet aşkı için okumuyor kendi menfaati için esnaflıktata bir okul varçıraklık gibi zorlu süreçler
Şimdi düz mantıkla bakmayın
Bekçinin haftada 1 gün tatili olurken öğretmenin haftasonu tatili var
Öğretmen günde 8 saat çalışırken bekçiler yeni çıkan yasayla birlikte güneşin batışından doğuşuna kadar görevde olacaklar
Öğretmenin ara tatilleri ve yaz tatili varken bekçinin sadece yıllık izni var, yani 4 mevsim geceleri soğuk sıcak demeden görev üzerinde oluyorlar
Olaya nötr yaklaşarak yorumlamaya çalıştım, öğretmen ya da bekçi değilim.
Öğretmenin öğretmen olmak için 4 ya da 5 yıllık emeği var bekçinin bekçi olmak için ne emeği ya 3+2 yi toplamışlar sınavda
@Yeniuyenizz o kadar okuyup öğretmen olamayanlar ne olacak peki onların emeği tamamen karşılıksız kalıyor, ülkede işsizlik var diye yakınıyorsunuz iş olanağı sağlanınca da yok efendim okumayan okuyandan fazla maaş alıyor falan, üniversite okumak bekçi olmana mani değil ki maaşın az olduğunu düşünen varsa orda denesin şansını
Asıl mesele de bu zaten. İnsanlar sevdikleri okudukları işi yapmak istiyor o olmadı bu olsun yapmak istemiyor. İlkokul lise mezunu cahil insanlar bunu asla anlayamaz tabii ki. Kendiniz okumadığınız için sizin hoşunuza bile gidiyor olabilir
@Yeniuyenizz ben üniversiteden mezun olalı 6 sene oluyor, tabi muhtemelen ben üniversite okurken sen boyama kitabı ile oyalanıyorsundur. Örnek veriyorum bir dönemde 1000 tane öğretmen kontenjanı açılıyor ama bakıyorsun aynı alanda 5000 kişi giriyor sınava bunların 1000 tanesi sınavda baraj altı kalsa geriye kalıyor 4000 hadi diyelim 1000 kişi de alandan kalsa geriye kaldı 3000 bunların 2000 i gene mecbur elenecek, bu durumda ne yapılabilir, üniversiteler mi azaltılsın bölümler mi azaltılsın/çoğaltılsın?
Öğretmen ne yapıyor ki 3 ay tatil 15 gün haftasonu tatil bazen dersi boş öğretmen yılda 4 ay çalışıyor oda 8 saat yaptıklarıda bilineni öğretmek zor birşey değil fazla bile öğretmene 3.000 yeter bekçi soğukta geziyor
Bu mantikla milletvekillerine hic maas vermesinler o zaman
@Couchyyschwartz adamsın :)
Yattığı yerden konusan milletvekillerinin aldığı parayı neden konusmadimizi merak ederken cumlelerime şöyle devam etmek istiyorum yababadu istersen eline bir silah veriyim ve tüm gece o ıssız sokaklarda sen yürü ne dersin?
bekçiler gece çalışırken siz uyuyorsunuz :) tabiri caizse it gibi geziyorlar
öğretmenlerin işi kolay demiyorum ama onların tatili çok çalışma saatleri belli molaları var etkinlikleri var cart curt :) kısaca bekçilerin alması gereken o
Kıyaslama yaparken de 5 dk mantıklı düşün bende üni mezuyum ama tercih hakkım olsa 4013 TL ile öğretmenlik olurdu. İkisinin çalışma şartları birmi tabiki fazla alacak bekçi
Kesinlikle
Ne gibi farkları var? Bekçinin ayakta dikildiği saat kadar öğretmen de dikiliyor aynı zamanda öğrencilere laf anlatacağım diye nefesinin tüketiyor. Bekçi odasında otursun hele bir de rahat bir yere düştü mü kahvesini çayını yudumlasın lak lak yapsın. Bu yorumu yapmandan çevrende hiç öğretmen tanıdığın olmadığını anlıyorum.
Yukarıdaki hatun doğru söylemiş
Öğretmen çocuğuyum da sinirlendim biraz mdsmsn
Kendim Öğretmenim. Boş yorum yapan o kadar çok ki. İleride bu arkadaşların çocukları olacak ve okula başladıklarında Hocam hangi yolu izleyelim bizim çocuk için diyecekler.
Ne kadar konuya hakim olmadığın çok açık ve net ki bekçinin bir odası olduğunu belirli yerleri olduğunu sanıyorsun. Genelde gece görev alan bekçilerin sen rahat uyu diye her türlü sorumluluk tehlikeyi üstüne alarak hırsızı gaspçısı katili uyuşturucusu ile binbir türlü belayla uğraşmasını gözardı ederken gitmişin bunu öğretmenle kıyas yapıyorsun. Onu da geç biraz aç araştır tatil günleri vs haklarını öğretmenlerin bu konuda çok daha avantajlı olduklarını ayrıca abim de kuzenlerim den devlette öğretmen olanlar vsr korkma yani çevremde öğretmen çok biraz yorum yapmak yerine açmak araştırmak lazım
Bahsettiklerin polis yalnız bekçi değil kardeşim bence sen biraz araştır.
Bu konu da genelleme yaparsak insanların hakkına girmiş oluruz. Mesela çay, kahvesiyle derse girip telefonla oynayan öğretmenlerde var çatır çatır ders işleyende, her işte çürük elmalar oluyor.
bir işine git kardeşim. Benim sahip olduğum bilginin çocuklar üzerindeki hakkımın değeri bir bekçiyle aynı olamaz. Ha her şey bu değil temelde insan olabilmek önemli. Bekçi diyorsun gel çıkalım hangisi napıyor? Bizim ülkemizde adalet yok o şerefsiz itleri bekçi arkadaşlarımız temizlemiyor bu dünyadan
İnan bilgi cahilisin bekçi ne iş yapar Allah rızası için Google yaz
Hiç bir boka yaramaz yazıyor. Siyasi partinin ortaklarıyla işe giren hak yiyen insanlar yazıyor
@Kayıpadamm09 tebrik ediyorum
@SonOfTürk öğretmen olmuşsun ama hitap şekline bak, umarım çocuklara böyle öğretmiyorsundur.
@Kayıpadamm09 adamsın kardeşim
Hitap şeklim ve yaptığım işin bu olmadığını fikrimi söylediğim Ortada. Sen doktorsan doktorluğu senden daha iyi bilip bilmişlik taslayamam ben de bir öğretmensem öğretmenliğimi de senin ağzına düşürmem. Herkes kendi işini yapacak. Kendini gelişime açık tutacak. Ancak şu bekçilik işi kanıma dokunan bir nokta
Şimdi kendi yaptığınız klavye kahramanlığına dönün. Boş dünyanızda ne kazandığınızı düşünün. Siyasi düşüncenizle gelmiş olduğunuz mevki size kalsın. İnsanlık için ne yaptığınızı sorun. Vicdanınız da varsa eğer bir çocuğun geleceği için çalışın. Hadi iyi geceler
Tamam işte, sen öğretmenliğini yap bekçi de bekçiliğini yapsın, he ben onlardan az para alıyorum diyorsan mesleğini bırakıp bekçi olabilirsin, insanlara imkan tanınmış olmuşlar sırf bu hakkı kullandı diye bekçilere ön yargılı olamazsınız. Mesela denizcilere de çok para veriyorlar niye o kanına dokunmuyor da bekçiler dokunuyor kanına?
Mesleğimi siyasi bir partiye yaranmak için bırakamam kusura bakma. Denizciler derken? Bir de ülkemizdeki askeri rütbeli paşalarımızın aldıkları fazladan paraya getirecek olursak de gidem deee.. ülkemizdeki şehitler sözleşmeli olanlar sen hiç gördün mü paşamız şehit düştü. Olan garibana olur bizim ülkemizde. Siyasi yandaşlar bu ülkede paşa olurlar. Aklını kullanmak parti seçip onların menfaatlerini yerine getirmekse kalsın
Bekçilerin için de gariban işsiz yok mu? Madem çok düşünüyorsun garibanı bırakın da çalışsın insanlar.
İşe nasıl girdiklerini bir araştıralım mı? Bu adamlar üniversite okuyup KPSS ye girip atama bekleyip eğer ki atanamazsa kendini asan masum garip düşmüş insanlar değil mi? Kusura bakma ama madem gelir seviyesi yüksek olacak o insan kendini geliştirmiş olsun isterim kukla olmuş insanlar değil
Sanki bekçilerin için de üniversite okumuş yok dimi? Anadolu da çobana da 5 bin veriyorlar çobanlık yaparken kendini geliştirmekle ne alakası var bazen yaptığın işe göre para alırsın. Atanamadım diye kendi canına kıymak bana akıllıca gelmiyor kimse kusura bakmasın ben de üniversite okudum bölümümle ilgili bir işe giremedim daha ama ticaret yapıp para mı kazanabiliyorum.
İşe nasıl girdiklerini araştırmama gerek yok biliyorum, belli sınavları var, komşum olmuştu anlattı. Evet her işte olduğu gibi torpil yok mudur vardır ama bu onlara ön yargılı olmanızı gerektirmez. Sanki ülke de her iş düzgün ve etik ilerliyormuş gibi tepki gösteriyorsunuz.
Böyle kiyaslama yapilması bile alenen kurumlar ve insnalar arasi algi yaratip. provakasyona suruklemedir, yazik.
Ögretmenlerimizde degerli kiymetli ve kutsal. gorev yapiyor ve yeni baslayan bir ogretmenderecesine gore yukseliyor, ya o bahsettiginiz Lise Mezunu Bekciler?
12 saat gece dısarıda iti, kopugu, tinercisi ayyası ile. biz yatagimizda rahat uyuyalim. diye devriye atiyorlar ve bekciluk. gorevi tekrar basladigindan beridir asayiş olaylarinda belirgin azalmalarevcut.
Bunlardan yola çıkacaksan adam etmeye çalışırken bir karıncayı bile incitmeyen ama öğrencileri tarafından öldürülen öğretmenlerden de bahset.
Bekçilik tehlikeli bence. Evet öğretmenlik de oldukça zor bir meslek. Doğuda hele hiç güvenliğin yok. Ama bekçisin soğukta, sıcakta.. saçma sapan insanlarla muhatap olmak zorundasın.
Bekçilikle polislikle öğretmenliği bir tutan öğretmenlerim lütfen bir öğretmen olarak siz yapmayın bizler sabah işe güvenle gidip akşam güvenle eve geliyorsak bir polis memuru gibi akşam eve dönebilecekmiyiz diye çoğu zaman düşünmeden çıkıp gidiyorsak tabilki hakları helal olsun emniyet güçlerine tabiki hakları..
Ayrıca polisin çalışma saati senelik 2950 ama ögretmenin 55 saat
555 saat
Yalnız göreve yeni başlayan öğretmen 4013 TL alacak. Bu arada bu kutsal mesleği kutsal gösterip ücretinden şikayetçi olanlardan bir halt olmaz onlar da bekçi olsun.
Toz pembe rüyanızdan kaldırdığım için günaydın ama bu devirde herkes geçinmeye çalışıyor. Hiçbir mesleğe kutsallık yükleyerek düşük maası kabul etmelerinı isteyemezsiniz. Kimse babasının hayrına yapmıyor. Yoksulluk sınırı 6k iken hele asla
4 Bin lira ile yoksulluk sınırının ne ilgisi var ablacım?
Kimse kutsal diye yapmıyor mesleği onu diyorum.
Dört bin az mı asla değil. Asgari ücretle çalışan ne yapsın o zaman. Bekçi her gece nöbet tutuyor öğretmen sıcak sınıfta öğrencileri ile. Yapmayın lütfen bu kadar da ezmeyin
Yaklasım yanlıs
Neden ogretmen maası düsük deseniz kabul ederim
Ama fazla hos fazlada denmez bunada yukardakinin asagiya cekilme ya da hor gorme hic bir zaman bir cozum sunmaz.
İkisininde neyine yetmiyor asgari ücretin üzerinde maaş almaları derim. Millet asgari ücret için kıçını yırtıyor gelip neyin polemiğini yapıyorsunuz burada.
Öğretmenler ile bekçileri yaptığı işi karşılaştırdınız mı? Bekçilik rahat ve risksiz bir iş değil kıyaslanamazlar. Milletvekillerinin maaşlarının tartışılması gerekiyorken öğretmen-bekçi karşılaştırması hoş değil.
Herkes yazmış canları pahasına bizleri koruyorlar bre amip beyinliler ülke savaşmamı cepheye mi gidiyorlar belli kişiler oy almak için böyle sistem yarattı EYT ye gelince ülkenin parası carcur ediliyor diyorsunuz bunuda konusun şerefsizler
Saçmalık ve haksızlık. Hayır bekçi yine o maaşı alsın fakat Atatürk zamanında milletvekilleri ile aynı olan maaşları nasıl olur da bu kadar düştü öğretmenlerin. Devletimiz gerçekten hiçbir şeye değer vermiyor bu vekillerden başka
Almasin dagdaki askerle ayni maas mi alinir ne yapcak bekçi
İş tehlikesi yüzünden sanırım. Sanayide de bu böyledir. İşin tehlike sınıfında göre maaşın ve sigortan yüksekten yatar
Vinç operatörlüğü gibi mesela
Niye sadece öğretmenlerle kıyaslıyorsunuz öğretmenler mi sadece ii maaşı hakediyo Coğu öğretmen yatıyor yılda 3 4 ay be memur olmak için bir tarafımızı yırtıyoruz bızde aynı maaşı alıyoruz devletın üniversiteüniversite okumayın deme şekli bence. d
Geceleri evde sıcak yatağında yat, yılda 120 gün tatil yap yazın soguk kışın sıcak sınıfta ders anlat birde kendini bekciyle polisle kıyasla. atanana kadar ne is olsa yaparım ataninca calismam yatarım mantığı...
aynen
Öğretmenin işi neredeyse rahat diyebilirim. Sıcacık sınıfta otur ders anlat üstelik can güvenliği %100 bekçi gecenin kaçında o soğukta dışarıda milleti koruyor can güvenliği yok çünkü güvenliği o sağlamak zorunda bu maaşı hak eden bekçidir.
gemici aliyorlar 12 bin 10 bin git ozaman sen de 😀 işin zorluguna gore o para veriliyor yipranma orani yuksek diye bilesin millet vekilleri neden 20 bin aliyor git onu sorgula bence bekci olan insanlar enazindan fakir ve o parayla evini yuvasini alip kurar
Öğretmene bu maaş fazla bile!! bir halt öğretemiyolar yazıklar olsun
Öğretim seviyesi, diplomaya göre insan ayırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Önemli olan eğitimdir... Güvenlik güçlerinin fazla maaş almasını yanlış bulmuyorum. Ayrıca lise mezunu bekçiler en fazla 4.500 ₺ gibi bir ücret alıyor diye biliyorum 🤔
Öğretmen rahat rahat sınıfında ders anlatırken onlar soğukta bekliyor hırsızı uğursuzu var.Öğretmenlik kadar rahat bir meslek yok rahatsz olan öğretmen varsa gitsin bekçi olsun
Bakalm bekçi kurtarack mi seni karakoldan o sıcak mekandan senin için cikacak mi 😂😂😂
@Çılgın3131 öğretmen seni kurtaracak mı 😂 k. bakma ama öğretmenlerinde bu dünyayı kurtaracak MS gibi edebiyat yapmaları ve oturduklari yerden para kazanio begenmemeleri sinirimi bozuyor madem öyle öğretmen olmasaydn kardeşim
Sende edebiyat yapiyorsun bak 😂😂
Sabahtan akşama kadar ağır işte çalışan biri 2000₺ alıyor
oturduğu yerden ders anlatan öğretmen 4000 alıyor kime hak kazandığı para?
ourduğu yerdennn?
öğrermen olmak ya da öğrermenlik yapmak çok mu kolay.
Sen kaç çocukla kalabiliykrsun aynı prtamda e gazla?
Ya da öğrermen hastalığı duymadın mı hiç
@ρlʋƚoɳ 23 yılın 15 yılını rahat öğretmenlerin içinde geçirdim ayni zamanda son yıllarımı da ağır işte çalışan abilerimle geçirdim staj da dahil insanlar ne zorluklarla çalışıyor ben dünyanın her yüzünü gördüm ordan biliyorum
Öğretmenler geleceği inşa ediyorlar geleceği inşa edecek bireyler yetiştiriyorlar. Asla basite alınabilecek bir meslek değil, sen öğretmene hakkını gerekli motivasyonu vermezsen o öğretmenlerde dediğün gibi sadece oturup iki kelam eder ve çeker gider. 2000 alan da normal almıyor ayrıca zaten kadrolu öğretmen sayısını 3 e 4 e katlıyor sözleşmeli öğretmen asgari bile alamıyorlar.
@Gecenisyan
Günümüz öğretmenleri çoğu hiçbirşey inşaa edemiyor öğretmenlik mesleği de zor değil sonuçta çalışma ortamı iyi hava koşulları etkisi yok bırak da insanlara 3-5 birşey öğretsinler
Neden acaba.. Öğretmenlik ayak altı bir meslek haline dönüştürüldüğünden olabilir mi? Verilen değer ortada. Onlar hayatlarını okumaya veriyorlar zaten kolay gelmiyorlar oralara. İşçinin hakkını koruyalım tabiyki ama birini yaparken birşni yıkmak doğru değil.
@Gecenisyan her mesleğe saygım var a ancak öğretmen maaşı ve iş koşulları ile bir inşaat işçisi maaşı ve iş koşullarını bir karşılaştırmak gerek
Bunun farkındayım benim babam da inşaat işçisi dediğim gibi hiç bir meslek hakettiği parayıda değeri de görmüyor ülkede.
Biri öğretmen olmak için yıllarını veriyor okullarda diğeri belki okumuyor bile zahmet göstermiyor doktorla işçiyi kıyaslamak gibi bir şey senin yaptığın
@Büşra_riri nerden biliyorsun onlarında olmak için çabalamadığını şu dünyada da kimler emeğenin karşılığını alabildi ki kendimden biliyorum
Öğretmenleri küçümsüyorsun ama sen bn işçileri küçümsemedim ama ikisi de bir değil
@Büşra_riri
Bundan ziyade milletvekillerinin , bakanların ve diğerlerinin maaşı ve bir vekilin görev süreci dolupta direkt emekli olmasını sorgulamak lazım... Adaletsizlik buradan başlıyor ve aşağı kadar gidiyor...
öğretmen ne yapıyo ki 3 ay tatili ara tatili yarım günlük tatiller okumak değil işin zorluğuna göre olur maddi karşılığı
İsmet inönü: Paşam öğretmen maaşlarını nasıl yapalım
Mustafa Kemal Atatürk: Öğretmen maaşlarını öyle bir yapın ki milletvekili maaşlarından az olmasın.
Anlayana...
Yooo gayet mantıklı öğretmenler çok izin yapıyor.. Adamlar sokakta it kopuk peşinde canınızı malınızı koruyor.. Gerekirse can verecekler
Günde sayılı saat oturatak ders anlat, 3 ay tatil yap, haftada bir gün iznin olsun.. dimi sayın öğretmenler : )
Adamlar buz gibi Soğukta dışarıda geceleri çalışıyorlar bilmem farkında mısınız?
Bu durumdan şikayetci bir öğretmen varsa demekki para için öğretmenlik yapıyor. Hiç yapmasın daha iyi! Bekçiliği, güvenliği küçümseyenlere göre güzel durum.
Bir şey söylemek için çok erken derdim ama çok geç kalındı. Neticesini 10 yıl sonra görünce anlarsınız. Öğretmenine değer vermeyen toplum mahvolur. Ayrıca müslüman bir nufusa sahip bir ülkede bekçiye ihtiyaç duyulması çok acınacaklı bir durum
Ogretmenin herhangi bir tehlikesi yoktur ancak bir bekcinin nereden ne tur tehlike gekecegi bilinmez hic bir zaman. Orasi Turkiye. Mesela git dogudaki ogretmene o daha fazla alir git dogudaki savciya daha fazla alir diger savcilardan.
Dogudaki ogretmenle batidaki ogretmen ayni alir
Sanmam
20 yillik ogretmenim dogudada gorev yaptim
Olabilir ama benim tanidigim var ondan biliyorum he yalan diyebilir bilemem
ataturke soruyorlar pasam reısı cumhur maasınız ne kadar olsun.. dıyorkı ogretmen maası kadar! ıste adalet oıste kalkınma.. cunku bılgı ogretecek ınsan lazım degıl onlara sılahlı bır guc lazım!!!
My name is Smith.
How are you.
He she it.
12 yılda bunları öğreten ingilizce öğretmenine 4 bin veriyorlar bence asgari ücret ble fazla.
O bekçi kuru ayazı ve canı ortaya koyuyor şimdi devlet zorunlu gbt getirirse daha zor olacak onlar için bak bugün iki bekçi bıçaklanmis
İyi tamam üniversite okumuş ama o bekçi de sem üniversite okuyunca çoktan çalışmaya başlamış oluyodu bekçinin daha yüksek maaş alması bekçinin sorunu değil öğretmene düşük maaş verenin sorunu
Hiçbir baltaya sap olamayan bir grup insanı bekçi yaptılar. Yolda kimlik sormanın verdiği egoyla dolaşıyorlar. Bundan rahatsız olanları yere yatırıp darp ediyorlar, kelepçeliyorlar.
evde üşüdüğümüz havalarda gecenin ayazında sabaha kadar sokaklarda gezmek 5000 liraya yapılacak iş değil
Para ögretmenlik de degil bekçiliktedir eger ögretmenlerin zoruna gidiyorsa hemen bekçi olsunlar hemde ilk sırada alınırlar peki ögretmen yaz tatilleri ara tatili yaparken bekçi yapıyormu bunu
o adamların ölüm tehlikesi var o adamlar geceleri gezerken o öğretmen dediğin kişiler gündüzler oturuyor 2 ders anlatıyor. anlattığı dersler de SADECE EZBER
Bunu anlamıyorlar işte kime ne anlatıyonki
@Kadir580000 İşlerine gelince yobazız kendileri sıcacık sınıflar da popolarını büyütürken o adamlar geziyor isterse 10 k verseler POLİSE ASKERE VE BEKÇİYE YAKIŞIR.
👍👍
Öğretmen haftada 15 derse girerse o kadar alıyor bu günde 3 saat çalışmak demek bunun üstüne alacağı her ders için 17 lira alıyor 25 ders alsa yani normal bir memur kadar çalışsa 1700 lira alacak
Hem gece uykusundan mahrum olup hem normal yaşantıda uzak arti belali tiplerle ugras hırsızlıklari onle bide aldığın maaşa laf etsinler sanki eğitim sistemi cok iyimis gibi para konusinu kiyasliyolar