+1 yılÖncelikle güzel bir konu üzeri sorun olmuş. Akabinde ise, güncelleme açıklamanda '' genellemesiz '' dip notu düşmemişsin.
Güncelleme açıklamanı baz alarak yorumuma cevap yazmanı rica ediyorum ;
Zeki olup ilköğretim veya lise menzunu olunca okumak yerine çalışma hayatını seçenleri hangi katagoriye koyabilirsin? Zeki olup aile veya arkadaş ortamı içinde, psikolojik, manevi, maddi olumsuz vede orantısız sorunlar üzeri yaşadıklarından dolayı ilköğretim menzunu olup okumak istemiyen insan var. Bahsettiğim örnekteki insanlar'dan kendilerini yetiştirip bir çok konuda az-çok bilgi sahibi olan, sonraki yıllarda açık öğretimden eğitimini tamamlayıp güzel bir meslek ile 3 -5 Bin TL. arası maaşı olan insan var. Ayrıca insan psikoloji üzeri araştırmacı olup empati yapan, ince düşünceli ve ön yargısız olup tedbirli yaşam süren insanda var vb.
Eğitim seviyesi vede maddi kazanç olarak ; Sevgilisi ya da eşinden üst veya alt konumda konumda olduğu halde bunu önemsemiyip, esas saygı, sevgi, sadakat, vefa, empati, hoşgörü ve anlayış ile geçim ehli olarak ilişkisini ve muhattaplığını sürdüren insanda var. Güncellemendeki olumsuz tepkini, bir bayanında erkeğe karşı kompleks yapabileceği ihtimalinide göz ardı etmemen gerek.
Bir general veya doktor vb. meslek dalında bir bayan ve ya bay düşün evli. İşten evine geldiği an, sadece bir insan ve eştir. Mesleki olarak bazı sıkıntılarını anlatabilir ve onu dikkatle dinler az-çok yapıcı cevaplar sunabilirsin. Sonrası az çok internet veya kitaplardan araştırma yapar ve eşinin genel anlamda standarda yakın sıkıntılarına yapıcı cevaplar sunabilinir. Ayrıca her akşam veya tatilde iş sıkıntıları sürekli ve değişken konular olarak eşe anlatılmaz ve bir zaman sonra bu sıkıntı konuları kapanır. Ortak noktalar ve bazı önemli konularda geçim ehlilik adına karşılıklı sorumlulukları yaparakta evlilikte huzur ve uyum sağlanabilinir.Üniversite veya ilkokul vb. tahsili olan, maddi açıdan çok veya orta ya da az kazancı olupta sevgili veya eşini kendin'den iten insanda var vb. Sonuç ; Ön yargısız muhattaplık ve zamana yayılan bir birini tanıma süreci gerekli. Ayrıca çözülemiyen ve zorlanılan konular olur ise?, bir psikoloğa gidip ayrı ve sonrası beraber görüşülüp orta yol bulunabilinir. Saygılarımla..33 Yorumla- +1 yıl
E. i. g. için teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
Peygamberımız bıle dengınızı alın demks kanks
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi çok gömmüşler bir üniversite mezununa orrrospu çocuğu demedikleri kalmış. Üniversitelerin değerinin yitirmesinin sebebi işsizlikle alakalı bir durum bu da ülkenin şu an yaşadığı siyasi ve ekonomik sorunlarla alakalı bir durum. Her köye bir üniversite açarsan nitelik falan kalmaz. Diğer taraftan üniversite diploması basit bir diploma değildir. Bir unvandır. Meslektir. Sanki üniversitede aldığın diploma ilkokul diplomasıymış gibi davranılıyor. Şu an okul bitirmeyenlerin zengin olması ve iyi mevkilerde oturmasının sebebi liyakatsizliktir. Bu devir de bitecek diye düşünüyorum. Kendini geliştirmek diye bir şey bilmiş millet her yerde söylüyorlar. Kendimizi geliştirdik zaten. Bir meslekte 4 sene öğretim görüp üstüne de bu işi yapabilir diye bir izin diploma alabiliyorsan o meslekte kendini geliştirmişsin demektir. İstihdam yoksa bu üniversite mezunun kabahati değildir. Bu ülkeyi lise mezunu bile olmayanların okuma yazma bilmeyenlerin verdiği varoş oylar bu hale getirdi. Ben üniversite mezunu olmayan biriyle evlenmem. Bu arada varoşluk cepteki parayla olacak bir şey değil. Eskilerin züğürt varoşları şimdilerin pahalı varoşu oldu. Bu ülkenin aristokrasisi zihniyet varoşları oldu.
48 Yorumla- +1 yıl
"Bu ülkeyi lise mezunu bile olmayanların okuma yazma bilmeyenlerin verdiği varoş oylar bu hale getirdi." inan bunu daha daha once çok düşündüm cok haklisin cok benzer seyler dusunmusuz seninle, "varos zihniyet" evet burda da ayni dusunmusuz ama sen biraz düz ve acımasız düsunuyorsun açıkçası zamaninda insanlar cahilliklerinden degil yokluktan okuyamamiş biraz daha ince olabilirdin bu konuda. Peki sana bir soru burada baska bir hanimefendiye de sordum ozellikle de kadınlara soruyorum bunu sorum kısa ve net; zengin ve yakışıklı bir lise mezunuyla evlenir miydin? yaşitin biri olsun bu kisi ve sana cok yaklasti diyelim seninle tanisti ortaminda bulundu surekli diyelim yani bu kisiyi iyi taniyor olacaksin sana evlenme teklifi etse ne derdin? lütfen objektif ol 😊
- +1 yıl
@_Eska95_ sevdiysem olur. İyi niyetli birisiyse olur. Ben üniversite mezunu olsun yeter diye bir şey demedim. Her ülkenin bir dengesi planlaması olur. Türkiyede şu son 10 yıldır devlet planlama teşkilatı çalışmadığı için bütçe tek bir adam tarafından düzenlendiği için bu haldeyiz. Türkiyede planlama organizasyon sorunu var. İsraf sorunu var. Götttünün altına deri sandalye karşısına masa alan masanın üstüne altın yaldızla adını soyadını yazdıran kendini efendi zannediyor. Söyüşle babam söyüşle. Bu memlekette bu kadar isimli isimsiz gizli açık vergi toplanıyor kimse vergilerin nereye gittiğini sormuyor.
- +1 yıl
Yıl olmuş 2020, biz hâlâ bu tür ayrımları yapıyoruz. Bu kafalar değişmediği sürece bizden bir halt olmaz.
Soruya gelirsek; Üniversite mezunuyum. Eğitim seviyem beni ilkokul veya lise mezunu insanlardan daha üstün yapmıyor. İlkokul mezunu olup, kendini yetiştiren ve geliştiren birçok insan var. Evleneceğim insanın diplomasına değil insanlığına, karakterine, kendini geliştirip geliştirmemesine bakarım. Kendini hiçbir konuda geliştirmemiş bir insanın elinde üniversite diploması olsa ne yazar? Ortalık okumuş cahille dolu.122 Yorumla- +1 yıl
Lise mezunuyum. Hatta liseyi bile zar zor bitirdim. Çünkü okuldan hep nefret ettim. Ama evimde 1000'den fazla tarih, felsefe, bilim ve sosyoloji kitabı var. Yüzlercesini okudum, okuduğum bilimsel makalelerin de haddi hesabı yok. Akademik derecede İngilizce biliyorum ve orta seviyede konuşacak kadar Arapça, İbranice, Sırpça ve Rusça bilgim var. Şu an ise Farsça öğreniyorum.
- +1 yıl
Lise mezunuyum. Hatta liseyi bile zar zor bitirdim. Çünkü okuldan hep nefret ettim. Ancak evimde 1000'den fazla tarih, bilim, felsefe ve sosyoloji kitabı var ve bunların yüzlercesini okudum. Okuduğum akademik makalelerinde de haddi hesabı yok. Ayrıca akademik derecede İngilizcem var, orta düzeyde Arapça, İbranice, Sırpça ve Rusça konuşabiliyorum. Şu an ise Farsça öğreniyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
+1 yılErkekler aşağılık kompleksi yapmıyorlar. Şöyle düşün;Eğer bir erkek kızdan fazla kazanırsa parayı ben kazanıyorum gibi saçma sapan cümlelerle ondan daha fazla kazandığını kızın kafasına kakmıyor.
1. Erkeğin yapısı böyle değil.
2. Ataerkil toplum yapısına göre erkek evi maaş olarak geçindirebilecek maaşa sahip olmak zorunda.
Peki kız erkekten daha fazla ne olur? Bak istediğin bu tarz evliliklere bir göz at. O kız erkekten fazla para alıyorsa o erkek ya kılıbık oluyor ya da hanımcı. Sebebi ne? Kız kafana kakıyor çünkü. Olur mu ama, kız senden fazla kazanıyor;kızların bunu sana karşı kullanmaması mümkün mü? En basit bir kavgada bile bunu kullanabilirsiniz. Bu dünya üzerinde severek evlendiği adamın annesiyle bile çoğu gelinin geçinemediği (bide normal görmeleri!!! Biz kaynanamızla kötü geçiniyoz mu?) bir dünyada karım benden fazla alamaz. Bu aşağılık kompleksi değil, düpedüz kadınların bazı karakteristik özelliklerinin aşağılık olmasından kaynaklanmaktadır. Beni soracak olursan da kalbur üstü bir üniversitede (hava yapar gibi söylemeyeceğim) makine mühendisliği öğrencisiyim. Boğaziçi Mimarlıktan bir kız bulalım diyorlar bana, sıktir edin diyorum.
Boğaziçi Mimarlıktan kız bulup benimle eşit seviyelerde maaş kazanabilme tehlikesindense
30 lu yaşlarımda 23-24 yaşlarında üniversite mezunu ama işsiz bir kızı tercih ederim.30 Yorumla
+1 yılBeraber yaşadığın insanlarla aynı eğitim düzeyinde olmamak baya zor oluyor.
Yani cidden zor ailemde 2 lise 1 tane de hiç okula gitmemiş büyüklerim var ve bazen hiç iletişim kuramıyorum bazı konularda hiç beni ve bildiklerimi dikkate almayıp kendi bildiklerine inanıyorlar genellikle sağlık ve teknoloji konularında özellikle sağlık konusunda bilinçsizce şeyler yapabiliyorlar.
Yani bence kaliteli bir yaşantı ve evlilik için aynı eğitim düzeyine sahip olunursa iletişim ve uzlaşma daha kolay olur.11 Yorumla
+1 yılEskiden üniversitemi vardı şimdi herkeste moda olmuş üniversite, ben hayat üniversitesi mezunuyum okuyan değil yaşayan kafasını kullanan hayatı bilir hayatta başarılı olur üniversite diploması yaptırmak istesem anında üniversiteye gitmeden aynı diplomayı yaptırırım diploma dediğin nedirki! Paran varsa istersen ilkokul mezunu ol heryerde kabul edilirsin saygı duyulursun! Kaçtane üniversite mezunu tanıdığım var akbille otobüse biniyorlar ben kendimi bildim bileli altımda arabam var diploma kağıt parçasıdır ben kağıt parçasına gerek duymuyorum
00 YorumlaGerekli bir olmazsa olmaz değil ama kültür bakımından bir insanın kendini geliştirmesi sadece üniversite okumasıyla olmuyor, ön planda konuşma üslubu efendiliği ve haddini bilmeli insan , Doğal gereçler gereği ev idaresi ve yönetimi erkeğin elinde olmalı eşi çalışıyorsa ona destek çıkmalı tabi ki evli olup 2 ayrı insan gibi kariyerde hayatta yaşaması uygun değil, söz gelimi olarak mezuniyet ve kadının erkekten daha fazla maaş alması aşağıllık bir konu değil şahsen ben onur duyarım başarısı konusunda
00 Yorumla
+1 yılAslında bu ülkede üni mezunu olayı fazla abartılıyor.. ne öğrenim nede eğitim denilen bir şey var.. Bu yüzden birisinin ne okuduğu , okuyup okumadığı bile umurum da değildir. Kendini geliştirebilmiş , eğitmiş aklını kullanmayı bilen birisi olsun yeter... 3 aylık kursa katılıp sertifikasını almış üni mezunlarından çok daha fazla kazanan ve daha iyi bir hayat yaşayan oturup konuşabileceğin aklının aydınlığına sorular sorabileceğin insanlar tanıyorum :) ama senin dengin davul ise dengi dengine doğru.
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi para bazında değerlendiren zihniyet kagit parcasi olarak nitelemiş. Sen iki tane soru çözmeye üşenen kişi, kitabin kapagini açmaya gönlü olmayan kişi, kafa patlatmiş uyumamiş iki kelam okumuş insani küçümseyemezsin.
Üniversite mezuniyeti basite indirgenecek bir şey degil. Hayatinin 16 senesini kitaplar arasına gömüyorsun. Bir tarafın o kadar çaba gösterirken öteki tarafın sadece para endeksli bir hayat planı kuruyor olmasi hiç mantigima uygun gelmiyor. Her iki taraf da eş olmali birbirine. "Eş" diyoruz çünkü. Gerek eğitim, gerek kültür, gerek ortak paylaşım alanı bakımından... hatta ben insanlarin ayni meslek grubu ile birlikte olmasi taraftariyim.00 Yorumla
+1 yılÜniversite mezunu olmasından çok bilgili, kültürlü ve mantıklı biri olmazsa evlenmem. Universite mezunu olmayıp cok bilgili kulturlu olan da var, üniversite okuyup cahil kalan da. Genelde okumayanlar cahil olduğu icin okumus duzgun meslek sahibi olmus birisini tercih ederim. Okumamış, meslek sahibi olmayan biri olsam fark etmeyebilirdi.
30 Yorumlaİstek neye göre? Kültürlü zeki olsun diye istiyorsanız ortalık mezun ama mal olan insandan geçilmiyor. Üniversite mezunu ancak işi mesleği geliri biraz daha garanti olsun diye tercih edilir. Hiç okula gitmemiş fakat kendini geliştirmiş insanlar üniversite mezunlarından daha zeki ve kültürlü.
30 Yorumla𝑂𝑘𝑢𝑚𝑎𝑘𝑙𝑎 𝑎𝑑𝑎𝑚 𝑜𝑙𝑢𝑛𝑚𝑎𝑑𝑖𝑔𝑖𝑛𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑒𝑙𝑒𝑟𝑑𝑒 𝑜𝑔𝑟𝑒𝑡𝑚𝑖𝑦𝑜𝑟𝑙𝑎𝑟 🙂 ℎ𝑎𝑑𝑑𝑖𝑛𝑖 𝑦𝑒𝑟𝑖𝑛𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑚𝑒𝑠𝑖 𝑠𝑒𝑣𝑔𝑖 𝑣𝑒 𝑠𝑎𝑦𝑔𝑖 𝑑𝑢𝑦𝑚𝑎𝑠𝑖 𝑜𝑛𝑒𝑚𝑙𝑖 𝑚𝑒𝑧𝑖𝑦𝑒𝑡𝑙𝑒𝑟. 𝑌𝑎𝑛𝑖 ℎ𝑖𝑐𝑏𝑖𝑟 𝑧𝑎𝑚𝑎𝑛 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑙𝑖𝑡𝑒𝑙𝑒𝑟𝑙𝑒 𝑖𝑠𝑖𝑚 𝑜𝑙𝑚𝑎𝑑𝑖. 𝐵𝑢 𝑦𝑢𝑧𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑒 𝑛𝑒 𝑚𝑒𝑧𝑢𝑛𝑢 𝑜𝑙𝑑𝑢𝑔𝑢 𝑜𝑛𝑒𝑚𝑠𝑖𝑧 .
31 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir yazı fontu...
Evlenebilirim ama soyle bir sey var, universiteye gitmek insana farkli pencerelerden bakmayi ogretiyor.
Mesela gorustugum birisi lise mezunuydu ve kendi kendine komplekse girdi yok sen üni okudun, sen zaten kendi isini kendin gorursun bana ihtiyacin yok vs sacmaladi yani.
Ama benim okumus olmami dert etmeyecekse ve kendini gelistirmisse olabilir.21 Yorumla- +1 yıl
yok sacmalamamis o kisi seni universitedeki erkeklerden kiskanmis uzun uzun nasil oldugunu yazmiyorum temelinde seni kiskanmis neyse uzun lafin kisasi senin ondan önde olman ona göre bir gün ya da neyse yaz yazdim iste oyle kiskanmis ona bagli olmani istemis acikcasi laflarindan bunu cikardim cocugun
+1 yılBenim onu seviyor oluşumla onun beni seviyor oluşu ve Allahini bilen bir insan olmasi dışında hiç birşey arayacağımi sanmıyorum. Bu hayatta sevgi kadar değerli birsey yok. Şefkat sevgi görmedikten sonra diplomasını ne yapayım cerveveletip boynuma mi asayim
20 Yorumla
+1 yılNe üniversite okuyan insanlar gördük, okumuş ama adam olamamışlar. Valla evleneceğim kişinin diploması beni ilgilendirmez, onun kalbine ve insanlığına bakarım. Ama isterse okuluna kaldığı yerden açıktan devam etmek isterse de asla hayır demem, her şeyimi de seferber ederim. İstemiyorsa da canı sağolsun.
10 Yorumla
+1 yılÜniversite sorun değil. Ekonomik duruma bağlı bunlar tamamen.Çoğu kadın eğer çalışıyorsa kendinden daha az maaş alan bir erkek istemez. Hoş bu bir engel değildir farklılıklar olabilir. Ama arada uçurum varsa zor.Üniversite güzel bir maaşı garantilemez. Soruya cevabım üniversite mezunu olmak zorunda değil ama ekonomik durumu benden çok aşağıda olmasın.
00 Yorumla
+1 yılBaşımdan geçti.. Mesele üni de değil, ama üninin olmayışını neyle kapatmış bu insan, yerine ne koymuş. Üniversite çok matah bir şey değil çoğu zaman hiçbir şey katmıyor ama maalesef kadın mezun erkek üniversiteye gitmemiş olunca iş biraz karışıyor. Böyle bir adamla nişanlandım. Çok da sevdim ama o beni sevmekten çok okuyor oluşuma gıcık oldu. Sonuç ne mi oldu, bana ne kadar hırslanabildiğini görüp korkup nişanı attım. Mutlu oldu. Meğer o da sıkışmış bu işin içinde. Peki bugün karşıma lise mezunu bir adam çıksa değerlendirir miyim? Evet. Maksat kendine bir şeyler katmış olsun. Para kazanmak üniversiteden geçmiyor. Üniversite mezunları eleman, lise ilkokul mezunları patron oluyor.. Bunlar hep nasip...
00 YorumlaYo ben yapmam. umrumda bile olmaz. kisi okursa kendine calisir kazanirsa kendine. sahsen esim dicem insan zeki bilincli olmasi cocugumun gelecegini etkiler. ki gayet bende kulturluyum benden daha kulturlu olmasi onere eder. en azindan onu yakalamak icn kendimi gelistirirm
00 YorumlaMumkunse uniye hic gitmemis olsun hayat okulundan mezun olsun... Diplomali cahiller diplomasiz cahilerden daha beter oluyor hic degilse diplomasiz bilmiyorum demeyi biliyor ama uniye gitti diye hayatin sifresini cozdum sanip her bokta bir sacma sapan da olsa fikir sunup bir de ustune onu olurcesine savunan tipler omru kisaltiyor resmen.
00 Yorumla
+1 yılÖğretim dört duvarla kaplı, çatısı olan bir alanda icra ediliyor olabilir fakat öğretim öyle bir nitelik değildir. Hayatın her alanında öğrenebilmek aslolandır benim için. Ne okumuş cahiller var bu ülkede ve nice imkansızlıktan okuyamamış bilge kişiler. O yüzden niteliğine bakarım eğitim durumundan önce. Kendini geliştirmiş mi, ya da geliştirebilmeye açık mı bunu sorgularım ben. Beyin obez bir vücut gibi sürekli bilgiye açtır, doymaz. Yani kendinizi okuduğunuz okulla sınırlayamazsınız.
00 Yorumla
+1 yılKişinin eğitim durumundan ziyade kendini geliştirip geliştirmediğine bakarım. Fırsatı olmammıştır okuyamamıştır olabilir. Ben evde onun mesleği ile uğraşmayacağım kişiliği ile muhatap olacağım. Yani ne güzellik ne mezuniyet. Aşk olduktan sonra herşey olur
10 Yorumla
+1 yılErkekler aşağılık kompleksi yapmıyor aslında, eğer kadın erkekten daha yüksek bir mevkideyse bunu üstünlük olarak görüp ilişkinin her anında bunu erkeğe karşı kullanıyor. Egosunu tatmin ediyor bu şekilde. Biz erkekler başımıza bu mide bulandırıcı şeyin gelmemesi için baştan tedbirli davranıyoruz. Diplomadan önce karşıdaki insan mı, ruhunu satmış mı buna bakmak gerekiyor. Diploma dediğiniz bir kağıt parçasından ibaret.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmem tabiki.. Bu devirde üniversite mezunu olmayanla lise mezunu olmayan hemen hemen aynı şey sayılıyor.
32 Yorumla- +1 yıl
Aciktan okusa
- +1 yıl
@alev19881988 bilmiyorum kendisini geliştirmesine göre değişir tabii
+1 yılBrn üniversite mezunuyum ama 2 yıllık ve karşım da da üniversite mezunu erkek isterim davul bile dengi dengine demisler😉
33 Yorumla- +1 yıl
Ön lisans mezunusun sende ön lisans al kendine lisans sana fazla gelir
+1 yılÜniversite mezunu olan birisi ile birlikte olduk da ne oldu sanki başımız göğe erdi. Benim için en önemlisi değer vermesi ve iyi bir insan olması. Üniversite mezunları çok mu iyiymiş sanki. Kendini geliştirmeyi seven birisi olsun yeter.
30 YorumlaTabiyki evlenirim. Üniversite okuyup okumaması onun nasıl bir insan olduğu hakkında zerre kadar etki etmiyor.
Adam gibi adam olsun, başı dik olsun. Kimseye bir zararı olmasın, karıncayı bile inciltmesin. Beni sevsin ve üstüme titresin kâfi..😅😂20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılherşeyden önce kendisi iyi bir insan olmalı..
kişiliğe karaktere önem veriyorum.
edep olmalı. sevgi kadar saygı olmalı. merhametli ve düşünceli olmali..
aslında bunlar evlenecegin kişi değil. genel insan özelliği olmali😊
sonrasın da kim ne mezunu.. kim ne kadar maaş alıyor.. kim zengin kim fakir..
bunları hissettirmemek.. eksik olan parçayı tamamlamak. hayatina alacağın kişi bu olmali aslında 😏10 Yorumla Ben boşuna mi okuyorum o kadar bişeyler yapmaya calisiyorum bilmiyorum büyük konusmamak lazım ama evlenmeyebilirim
34 Yorumla- +1 yıl
hanımefendi kültürel acidan mi kafaniz uyusmaz yoksa mevzu para mı? Evlenmem diyenler cok iyi üniversitelerde çok iyi bölümler okuyorlarsa tıp gibi hukuk gibi bunu anlarım akli derinlik açısından veya sosyo kültürel olarak uyumlu olamayabiliriz diyebilirsiniz, şimdi bir soru sormak istiyorum örnegin lise mezunu olup da asansör firması olan biri size gelse ve maddi acidan durumu iyi olsa evleri arabalari vs olsa ve bu kisinin eli yüzü düzgün olsa sizinle tanisip evlenmek istedigini söylese yine "evlenmeyebilirim" der miydiniz? Bunları gercekten kadınların zihniyetini anlamak icin soruyorum şasirtacak misiniz beni acaba 🙂 sakincasi yoksa cevaplar misiniz sorulari mi? Yoksa yine kapitalizm mi kazanacak merak ediyorum 😅
Kâmil iman sahibi, namaz kılan ve her türlü ibadetlerini yerine getiren, namusunu her türlü pislikten koruyan bir kadının kağıt parçası bir etikete ihtiyacı yoktur.
Kadının tek bir etiketi olsun yeter; AHLÂK.10 YorumlaÜniversite çok fazla abartılmaya başladı bana göre buna takılmam evlenirim önemli olan kendini geliştire bilmesi çok fazla üniversitesi mezunu olup iki kelimeyi yan yana getiremeyen kendini geliştirmemiş insan var önemli olan o kagıt değil
10 Yorumla
+1 yılÜniversite mezunları ne yapıyor ki Allah aşkına ülkenin son durumuna bakılırsa okumayan daha iyi mevkiilerde zaten
40 Yorumla
+1 yılOkulu kendi tercihiyle mi okumamış yoksa başka sebepler mi var önce bunu öğrenirim. Eğer bu kendi tercihiyse evlilik taraftarı olmama ama seviyorsam sevgim de bitmez tabi
20 Yorumlabenim için üniversite okumaktan çok, olayları okuyabilme ve analiz yapabilme yani düşünebilme potansiyeli önemli. ama kızlar çok dikkat ediyor böyle şeylere kimse kimseyi kandırmasın şimdi :D
20 Yorumla
+1 yılCahil insanlardan nefret ederim. Bu yüzden evlenmek istemem.
29 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyarım.
- +1 yıl
En azından saygı duymayı biliyorum. Saygı duyarım.
- +1 yıl
Peki beyefendi
- +1 yıl
@Sjsjqbxx onun yas araligina göre ya da onun yas araliginin ortamlarinda böyle dusunuluyor bilmiyor ki Şu an kpss durumlarini özel sektorun alimlarini hayat sartlarini yani alinma bu zamanda parayi gotürenin arkasindan kosuyo kizlar takilma buna 😉 iki hukuk mezunu arkadasim var biri İstanbul hukuktan mezun iş yok diye yakiniyor savci hakim alimi cok az makina muhendisi arkadaslarim 40 bin siralama yapmislar işsizler devlet almiyor ozel sektör 2500 lira veriyor yani lise gencligi olayın laylaylomunda anlattigim cogunluk icin gecerli azinlik var tabi isleri iyi giden cogumuz zor durumdayiz dert etme canini sıkma yine de okumadiysan aciktan da olsa okumaya calis komserlige falan girersin asker falan olabilirsin ya da sansin yaver giderse bir ise girebilirsin kardom ☺️
sorun olmaz. ünv mezunu olmasaydım 'sen ünv mezunu değilsin evlenmem senle' diyen kişiyle de işim olmazdı. iş başvurusunda mı bulunuyoruz. kendisini eğitebilmesi ve zekası önemli kişinin aşk ilişkisinde. diploması değil.
00 YorumlaAlmış olduğu eğitime değili, terbiyesi ve ahlakına bakarım beni istemiyorsa zaten işim yok o kişiyle.
31 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun be sana
Amcamın eşi yüksek lisans yapmış ama iş bulamıyor amcamın da şirketi var kendisi orta okul mezunu 😂😂yani okumak birşeye yaramaz torpil lazimm.
30 YorumlaSakin sizden dusuk biriyle evlenmeyin çünkü çirkeflik potansiyelleri vaf
40 YorumlaÜniversite okumuş olması güzel bir artı olur kişi için ama okul okumayıp kendini çok geliştiren insanlar olduğunu düşünüyorum bu yüzden evet evlenirim. Erkekler olarak genelliyemem bazı yobaz insanlar var toplumda malesef kadından üstün olduğunu hissetme ihtiyacı oluyor bu insanlarda ego tatmini mi nasıl adlandırılırsa artık. Bu bahsettiğim kesimde her koşulda erkek daha üstün olmalıdır yoksa egoları zedeleniyor.
10 YorumlaKadın çok kazanabilir, birbirlerini severek gururlarını incitmiyorlarsa sorun olmaz. Bir arkadaşım asgarî ücretle çalışıyor, karısı 2 katı maaş alıyor. Parayı dillendirip eşinin grurunu incitmezse sorun olmaz.
00 YorumlaŞu devirde diploma önemini yitirdi, üniversite okumayıp sanayide çalışan adam diplomalı mühendisten çok daha fazla para kazanıyor. Şu devirde üniversite mezunu olmak çok önemli değil artık, ben evlenebilirdim.
00 Yorumla
+1 yılErkekler kabul edebilir ama bir kızın kabul edeceğini sanmıyorum...
13 Yorumla- +1 yıl
Senin yaşında biri maddiyatı düşündügün için ileri bir yaşta biri öyle düşünmez..
- +1 yıl
@gsmurat1905 bu işin yaşla bir ilgisi yoktur karakterle ilgisi vardır mesela ben kendi babamdan bile para almayacak birisiyim çünkü başka birinden para yemenin onursuzluk olduğuna inanan biriyim dediğim gibi babam bile olsa...
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Kendini geliştirme seviyesine bağlı. Mesela benim okuduğum üniversite de ona batacaksa zaten mümkün değil
20 Yorumla
+1 yılKişiye ve duruma göredeğişir kültürüne bağlı. Bazı üni mezunlarının lise mezunundaki bilgisi bile olmayabiliyor. Önemli olan kendini geliştirmiş olması. Boş bir insana da tahammül edemem.
20 Yorumla
+1 yılDiploma cehaleti almaz önemli olan karşındaki insanın hayatta ve üzerimizdeki verimi benim için önemli olmaz
20 Yorumla
+1 yılBen üniversite okumayanla evlenmem çünkü cahil insanın ne kendisine ne eşine nede çocuklarına faydası dokunur. Birde çalışmıyorsa artık televizyondaki saçma sapan şeylere kafayı takar durur
26 Yorumla- +1 yıl
Üniversite okumamış ama kendini çok geliştirmiş insanlar var pek çok üniversite mezunundan daha kültürlü olan. Gerçi ben de üni mezunu isterim ama her bölünden değil😂
- +1 yıl
Şimdi şöyle bir gerçek var. Üniversite okuyan kursa giden kitap okuyan vs şeklinde kendisini geliştirenle liseden sonra çalışan dizi kadın programı izleyen 2 de haber ileyip sonra çalışarak kendisini geliştirdiğini sananlarda mevcut ve bu ikisinin arasında dağlar kadar fark var. Ben kendimi geliştirdim kitap okudum felan diyen bir kızla tanıştım liseden mezun olmuş ve ömrü hayatında tek kitap okumuş geri kalan yaşantısı evde geçmiş ama kendisini harika göstermeye çabalıyordu. Bir gün onunla otobüse bindim hastayım ayakta durmakta zorlanıyorum kızım yer verir misin diyen teyzeye küfür etti o an mesela bitmişti o benim için
- +1 yıl
Haklısın ama gerçekten okuyan araştıranlar da var. Kızlar için bilmiyorum açıkçası erkeklerle konuştuğum için ama benim denk geldiklerim var
- +1 yıl
Evet okuyan araştıran kişilerde var ama şöyle düşün harika bir yemek yaptık tuzu baharatı eksik lezzetli olur mu olmaz. Onlarda da tuzu baharatı misali eksikler oluyor. Birincisi çok okumak önemli değil ama nitelikli kitap okumak ve okuduğunu anlamak önemlidir. Odalar dolusu kitap okuyan ama kendisine hiç bir şey katamamış insanlar var. Üniversite insana meslek vermez başta vizyon sahibi olmayı öğretir. Kampüste kişisel gelişim eğitimleri mesleki eğitimler sertifika programları ve neler neler olur. A sosyal olsa bile konseri sineması etkinliği bahar şenliği kişi sosyalleşir. Eve kapan kitap oku ama sana bir şey katmasın o zaman bir anlamı olmaz. Sosyal ve haraketli olursa kişi okuduğu ya da araştırdığı bilgiyi hayatına uygular. Ben okulda birisiyle tanışmıştım başta eleştirip yerden yere vururken kendisini öyle bir geliştirdi ki ben bunun gibi olmalıyım demiştim. Kısaca vizyon bakış açısı en önemli şeyler. Örneğin kişisel gelişime beden dili diksiyon kadın erkek ilişkileri gibi yüzlerce başlık dahildir. Bakıyorsun kişiye duruşu giyimi ses tonu konuşması anında anlıyorsun kişisel gelişim eğitimi almadığını ve üniversite okumadığını. Eline bilgi dolu cd al onu açmadıktan sonra işe yaramaz ama gerçek bilgili insanla sohbet et bilgisiyle konuşur ve seni kendisine hayran bırakır.
- +1 yıl
Evet bir de okulda zorunlu yapılan sunumlar, ödevler, projeler, deneyler de insana çok şey katıyor bence esas önemli noktalarından birisi de bu. Sınavlarla bilgi bir derece de olsa ölçüylr yanlışlarını görüyorsun
- +1 yıl
Ödevler özellikle sunum ödevleri kişiye 3 şey katıyor 1 araştırma yetisi 2 insan önümde konuşma yetisi 3 toplum önüme çıkmaya hazırlık gibi şeyler katıyor. Bazısı ana dili gibi ingilizce öğreniyor bazısı gezi klüpleri ile gezilere katılıyor bazısı öğrenci klüpleri ile hobiler ediniyor bazısı yurtdışına çıkıyr bunları ise maalesef ki üniversite okumayan kazanamaz.
+1 yılBu zamanda üniversiteler ilkokul gibi sıradanlaştı tonla mezun işsiz insan var bu soruyu mezun ve makam sahibi iseniz üniversite okumayan biriyle evlenir misiniz diye sorsaydın bence daha makbul olacaktı
03 Yorumla- +1 yıl
@Gülsümx haklısın tabi işsiz olmak değil okumak emek vermek en başta önemli olanı dediğin gibi insana incelik katıyor ama bak bende üniversite mezunuyum ama bana kabalık katmış yazıyorum gelişi güzel :)
+1 yılIcinde insanlik olmadiktan sonra gerekirse 10 tane üniversite bitirsin, okumakla adam olunmuyor, karakteri yerindeyse ve icinde insanlik varsa okumus veya okumamis umrumda degil...
00 Yorumlaben sorun etmem önemli olan sevgi saygı. üniversite mezunu olup da bir sürü odun insanlar var kendisini geliştiremeyen sevgiden yoksun. önemli olan sevgi saygı gerisi hikaye...
00 Yorumla
+1 yılBüyük konuşmak istemiyorum ama benim annem babam bile zor şartlarda dahi olsa da üniversite bitirmiş. Bu devirde dershane misali her köşe başında üniversite varken okumayanlar bana tuhaf geliyor
05 Yorumla- +1 yıl
adınını sanını duymadıgım kasabanın köyünün dağının başında universite açıyolar okuyolar dandik bir bölüm sonra üni mezunuyum işssizim uni mezunuyum şöyleyim diyolar bana bu devirde uni okuyan tuhaf geliyor bir elin parmağını geçmiyecek sayıdaki uniler ve bölüm dışındakiler
- +1 yıl
- +1 yıl
@CityLights yani o dağın başinda okuyup şu an iyi diyebilecegimiz maaslari alan bir cok tanidigim var ben de öyle bir universiteye gittim bir hastaliga yakalandim devam edemedim açiğa gecirdim simdi devam ediyorum egerki saglik sorunum olmasaydi gelir uzmani olacaktim mesela halamin oglu komser yardimciligina gitti diger biri deniz kuvvetlerine gitti teğmen oldu diger bir akrabagam bir kurumda yonetici onu gectim ben aciktan adaleti bitirdim icra müdürlüğü sinavlarina girdim yani begenmedigin yerler insanlara ne kapilar aciyor ne kapilar simdi bu saydiklarim 5-6 bin maasla basliyor ise hani dedim begenmedigine göre dag basindaki universiteleri herhalde isler baya iyi baskalarini kucumsuyor diye dusundum de ondan sordum 😊
+1 yılHerkes eşit şartlarda büyümüyor bu yüzden evet evlenirim.
30 Yorumla
+1 yılEvlendim üniversite okuttum kendimle gurur duyuyorum
35 Yorumla- +1 yıl
Eşitleriz diyorsun sjsjsjs
- +1 yıl
@Ertan_abiniz yok ben yine önde olurum da o da çok geride kalmasın 😂
- +1 yıl
Birisi fazla kendini beğeniyor sanırım 🤣🤣
- +1 yıl
@Ertan_abiniz 😅😅😅 çok alçakgönüllüyümdür
- +1 yıl
Aşırı derecede belli ediyorsun ben utandım yani okurken 😂
+1 yılÜniversite mezunu olması şart değil. Kendisini ne kadar yetiştirmiş olduğu önemli.
30 Yorumla
+1 yılAşk ön plana çıkar bu durumda ama bence ilerisi için evet olmamalı çğnkü bir zaman sonra ben olsam küçümserim pişman da olurum
10 Yorumla
+1 yılsevgilim makina mühendisi ben ise ortaokul mezunuyum o a101 de çalışıyor ben ise özel bir şirkette memur statüsündeyim?
117 Yorumla- +1 yıl
@eyllgns okumak sana işin başına geçmeyi öğretmez, okumak sana o işin başına geçenlerin altında çalışmanı sağlar. Ayrıca eğitimle öğretim farklıdır. Okullar insanları eğitmiyor maalesef...
- +1 yıl
@Samuraysevo okuma o zaman madem bu kadar bilgilsin sana yeter o kadar belki okumayip yukselirsin , cunku bu ülkede okuyan hep ezilecek.
- +1 yıl
@eyllgns sevgili kardesim okumayla biryere gelinmiyor kendini geliştirdiğin muddetce sen hic birseysin her yil bilmem kac bin muhasebeci mezun oluyor önemli olan senin onlardan ne kadar fazla kendini gelistirdigin. Egitimsiz diyerek o kucucuk beyninle ezmeye calistigin insanlar sen yataginda misil misil uyurken biryerlere gelebilmek icin biryerlerini yirtiyor. Okumayla okul bitirmeyle sen hic olmaktan cikmiyorsun onu bir o dar dusuncelerinin arasina sikistirda.
- +1 yıl
@eyllgns he ayrica egitimsiz diyorsun ama seni temin ederim cahil degilim milyon adet kitap okudum arastirdim ingilizce kursuna gittim evet lisans olarak birsey degilim ama düsüncelerim evrensel geri degilim senin gibi 😚
- +1 yıl
@eyllgns senden bu kafayla bir cacık olmaması gayet normal zaten. 2 üniversite okuyan biri olarak senin kadar egolu değilim onlarda armut piş ağzıma düş diyerek iş hayatına atılmıyorlar çokça emek sarf ediyorlar. Okumak ayrı eğitimli birey olmak farklı. Sen okumuş olabilirsin ama eğitilmez bir çomarsın
- +1 yıl
@Buhepböylegidermi sensin cahil. Beyinsiz
- +1 yıl
@Buhepböylegidermi sen ancak 2. unide kıç büyütürsün. Mal. beyinsiz seni.
- +1 yıl
@eyllgns benim işim insanları eğitmek. Bir öğretmen, eğitmen olarak eğitim üzerine yığınla çalışma yapıp makale okuyan biri olarak gönül rahatlığı ile bunu söylüyorsam lafımın üstüne sizin söyleyediğiniz ve söyleyecek olduğunuz cümlelerin bir önemi olduğunu sanmıyorum. Ne oldum değil ne olacağım demeyi öğrenmelisiniz. Eğer gerçekten avukat iseniz kendinize sürekli şu soruyu sormanızı tavsiye ederim :"Ben kimim"
- +1 yıl
Ben avukatım kimliğine bürünüp bu kadar çirkin bir ahlak sergilemen, senin tabirin ile yıllarca "kıç büyüterek" bu günlere geldiğinin teminatı.
- +1 yıl
@eyllgns avukat olman seninde hakaret edebileceksin anlamina gelmez. Ayrica avukat olabilirsin e bizide savunucak birileri vardir git kendini gelistir buralarda harcanma
- +1 yıl
@eyllgns okullar insanları eğitmiyor demiştim, beni çok güzel bir şekilde haklı çıkartmışsınız. İnsanları küçük gördüğünüz sürece ezilmeye, o hak ettiğinizi düşündüğünüz yerlere gelememeye mahkumsunuz. Ayrıca avukatsanız hakaretin suç olduğunu bilmeniz , sözlerinize dikkat etmeniz lazım... Mesleğinize saygınız yok herhalde yukarıda hakaretler uçuşuyor.
+1 yılDenk olması bir açıdan önemli kendini gelistirmis olması lazimda
40 Yorumladengı dengıne burda olmaz. ask sevgı sınırtanımaz tanyorsa cıkar amacı vardır.
Onca zengın iş adamlarıyla beskurusu olmayan kadınlarında ısı olmaması lazım ozaman davul dengı dengıneyse... Herseyı bayanlar kendıne yontmasın10 YorumlaEvlenirim insan adam olsun isi gucu olsun ozu sozu bir iyi bir koca iyi bir baba iyi bir insan olduktan sonra ne onemi var ki sevdigine bagli olsun 💕
20 YorumlaKendini geliştirmiş ve kariyeri olan biriyse evlenirim
20 Yorumla
+1 yılÜni mezunu isterim ama belki küçük bir ihtimal aşık olursam evlenebilirim
22 Yorumla- +1 yıl
@Sjsjqbxx neden
+1 yılBen üiversite mezunuyum. Diplomamdan daha çok hayat tecrübem var. Dar bakış açısı olmadığı sürece benim için diplomanın bir önemi yok.
00 YorumlaEvleneceğim kadınla bir omur gececi tek sikinti diplomami allah aşkına. 😂
Tabi ki evlenirim ya ne var bunda00 Yorumla
+1 yılEvlenirdim tabii. Eşim evde otursun düzgünce. Hanımlığını yapsın ben gerekirse sürünürüm eve ekmeği getiririm onu mutlu ederim
00 Yorumla- Devamını Gör (158)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat