Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar,
Ücretli öğretmenler için özel eğitim uygulamaları kursu denilen, günümüzde oldukça revençta olan bir kurs var, bu kursun benzerleri de var tabii ki. Amaç tabii ki kendimizi geliştirmek, çok yönlü bir birey haline gelmek, eğitimci isek çocuklara daha çok faydalı olmak. İdealist, azimli ve çalışkan öğretmenlerimizi takdir ediyorum.
Özel eğitim uygulamalarının amacı nedir ve özel eğitim sertifikası ne işe yarar?
Özel eğitim kursları kişiye; özel eğitim mevzuatını öğretmeyi, engellilere yönelik tutumların değiştirilmesi ile ilgili yöntemleri açıklamasını kavratmayı, bireysel farklılıkları inceleme yaklaşımlarını bilinmesini, eğitsel-davranışsal ölçme ve değerlendirme yöntemlerini bilinmesini, program uyarlama süreçlerini bilinmesini, yetersizliği olan bireylerin özelliklerini bilinmesini, bireyselleştirilmiş eğitim programının tanımını bilinmesini, bireyselleştirilmiş eğitim programı gerekliliğinin açıklanmasını, uygulamalı davranış analizi yapılmasını, davranış değiştirme yöntem ve tekniklerini bilinmesini, sınıf yönetimi yöntem ve tekniklerini bilinmesini, dil ve iletişim becerileri yöntem ve tekniklerini öğrenilmesini sağlamayı hedefliyor.
Özel eğitim sertifikası; özel eğitim alanında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyen öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı 80 saatlik Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Eğitimi sonunda alması öngörülen bir sertifika. Yani kurs bitirme belgesi.
Özel eğitim sertifikası almak da seni daha donanımlı, çocuklarla arası daha iyi birisi haline getiriyor. Akademik olarak da avantajlar sağlıyor.
Kolay gelsin. :)00 Yorumla
+1 yılOtizim gibi özel çocuklara egitim veren dal artık bütün devlet okullarında bu bölüme özel sınıflar var bir arkadsım özel egitim öretmeni devlet okulunda ücretli öretmenlik yapabilirsin tatillere ucret yapmaz sigortan yarım yatar yarım gun çalısırsın özel olan yerlerde almaz zaten okulunu okuman gerek
10 Yorumla
Engelli olan çocukların eğitim aldığı özel eğitim merkezlerinde çalışmak için işe yarar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Okul öncesi öğretmeniyim, özel eğitim sertifikası almayı düşünüyorum. Özel eğitim sertifikası ne işe yarar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat