Mühendislikle ilgili birçok projem var ama nasıl uygulayacağımı bilmiyorum. Sermayem hiç yok o yüzden ilham veren girişimcilik örnekleri paylaşır mısınız benimle? Artık kendi rotamı çizmek istiyorum.

Mühendislikle ilgili birçok projem var ama nasıl uygulayacağımı bilmiyorum. Sermayem hiç yok o yüzden ilham veren girişimcilik örnekleri paylaşır mısınız benimle? Artık kendi rotamı çizmek istiyorum.
Öncelikle, inanmak başarmanın yarısıdır sözünü hatırlatayım sana. Eğer inanırsan ve bu doğrultuda da çalışırsan, sen de aklındaki projeleri gerçekleştirebilirsin. Tek ihtiyacın olan girişimcilik konusunda ilhamsa, seninle bu konuda herkesin yolunu aydınlatacak kadar ışık saçan kişileri paylaşacağım.

Jack Ma'nın hikayesi benim için çok özel ve bu hikaye, beni inandığım her şeyi yapabileceğime inandırmıştı.
Hemen seninle de paylaşayım onun hikayesini;
Jack Ma'nın hayatı oldukça zorlayıcı. Ma, ilkokul sınavında da, ortaokulda da, üniversite sınavında da ilk seferde başarılı olamıyor. Harvard Üniversitesi’ne de 10 kez başvurdu ve tam 10 kez reddedildi. Şehrinin en kötü üniversitesinde okumak zorunda kaldı.
Okul hayatında bir sürü başarısızlık yaşayan Ma, başta iş hayatında da pek parlak deneyimler yaşamamıştı. Başvurduğu tam 30 işten ret cevabı aldı.
Ma iş bulma girişimler hakkında şunlar söylüyor; polis olmak için başvurdum, başvuran 5 kişiden 4’ü alındı ben kabul edilmedim. KFC Çin pazarına girdiğinde iş için 25 kişi başvurdu, 24 kişi alındı ve alınmayan tek kişi yine ben oldum.
1999 Yılında Alibaba'yı kurdu, çevresinde hiç kimse bu şirketin tutacağına inanmadı ama o inandı, çok çalıştı ve bugün kendisi Çin'in ilk 3 zengini arasında. Dünyanın en zenginleri listesinde de yer alıyor her sene.

Dünyanın en büyük online perakende sitesi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos'u birçok kişi tanıyor. Üniversite mezuniyetinden sonra Wall Street’te bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başlayan Jeff Bezos, Seattle’a yaptığı bir seyahat esnasında Amazon’u kurmaya karar veriyor. Ve bu iş patlıyor gidiyor, kendisi şu an dünyanın en zengin insanı!

Linda Bennett'in hikayesi de bana en çok ilham veren girişimcilik örneklerinden. Çünkü Linda, rekabetin çok kıyasıya olduğu giyim sektöründe sıfırdan zirveye çıkmayı başarabilmiş bir girişimci, bu sebeple takdiri hak ediyor.
26 yaşındayken sadece 13.000 sterlin sermaye ile kurduğu LK Bennett adlı aksesuar mağazası, zamanla daha stil ve tasarım ürünleri satılan bir butiğe çeviren Bennett, şu anda tamı tamına 235 milyon dolarlık bir servete sahip.
Umarım girişimcilik fikirlerini harekete geçireceğin ilhamı alabilmişsindir bu ikonik insanların hikayelerinden. Kolay gelsin :)
Paratic. com diye bir site var ve orada çok güzel başarı öyküleri var. Girişimcilik fikirleri, ek gelir imkanlarıyla ilgili yazılar da oluyor. Mutlaka bak ✩
Başkalarından ilham alarak sadece başkalarının rotasını izleyebilirsin. Öncelikle sağlam network ağı oluşturman lazım. Sermayen yoksa ve sermaye yapabileceğine guvenmiyorsan; projelerini ve fikirlerini destekleyecek fon sağlayıcıları bulman lazım. Sana güvenen ve senden gelecek için umutlu olan bu kişiler senin projelerin için fon sağladıkça sende projelerini hayata geçirip zamanla sermaye yapabilirsin. Sermaye yaptıktan sonra artık gerisi senin elinde
Melek yatırımcı bul. Ama dikkat et kelek yatırımcı çıkmasın😂
Cevap
0Cevap
Bu konuda ne yazık ki ilham verici girişimci projeleri hakkında bir önerim yok..
Üzgünüm 🙄😌
Merhaba sermayenin olması başarmanın yarısıdır. bol şans hisse senedi alabilirsin
Firmalara sun sermaye oluştur

En İyi Cevaplar