Hangi mesleklerin atama şansı yüksektir? En çok atanan meslekler hangileri?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hangi mesleklerin atama şansı yüksektir? En çok atanan meslekler hangileri?

Kamuda atanmak artık çok zor. Hal böyle olunca insanlar işsiz kalmayacağı bölümleri seçmek istiyor. Yıllar sonra yığılmalar olsa da ben sana en çok atanan meslekleri ve en çok ataması olan bölümleri sıralayacağım.

Lojistik uzmanı; görevli olduğu kuruluşun gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçilerle iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliklerini gerçekleştiren ve mesleğiyle alakalı iyileştirme önerileri sunan kişidir. Lojistik uzmanı olmak için üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ya da Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmekte.

En çok atanan meslekler arasında diş hekimi önde geliyor. Zaten ülkemizde böyle bir açık da mevcut. Diş hekimi olabilmek için 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak gerekiyor. Bu 5 yılın ilk 2 yılı teorik, sonraki 3 yılı uygulamalı derslerle geçer. Mezun olduktan sonra stajlarını tamamlayan kişiler hastane ve kliniklerde çalışabilir.

Son dönemin gözde mesleklerinden olan okul öncesi öğretmenliği, aynı zamanda en çok ataması olan bölümler arasında. Bu mesleği yapabilmek için üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı var. Bunun yanında çocukları sevmek de bir gereklilik.

En çok ataması olan bölümler deyince ilk akla gelendir İngilizce öğretmenliği. İngilizce öğretmeni olabilmek için, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekiyor.

Son zamanlarda, ataması kolay bölümler arasında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yer alıyor. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olabilmek için, üniversitelerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerek.

Ataması olan mesleklerden bir diğeri Kur’an kursu öğreticisidir. İmam hatip lisesi mezunları, ilahiyat lisans ve ön lisans mezunları Kur'an kursu öğreticisi olabilir. Bunlara ek olarak KPSS ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi testlerinden yeterli puanları almış olmalı.

Türkçe öğretmenliği ataması kolay mesleklerdendir. Üniversitelerin türkçe öğretmenliği ya da türk dili ve edebiyatı öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrenciler, türkçe öğretmeni olmaya hak kazanır. Ancak pedagojik formasyon almadan mesleğe başlayamazlar.

Sağlık alanı da ataması kolay olan mesleklerdendir. Aile hekimliği sağlık alanının ilk adımıdır. Üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı olan Aile Hekimliği Anabilim dalını bitirmek veya üniversitelerin tıp bölümünden mezun olarak pratisyen hekim unvanını kazanan kişilerin, aile hekimliği eğitim programını tamamlayarak ‘Aile Hekimi Sertifikası’ almaları veya Tıpta Uzmanlık Sınavı ile herhangi bir dalda uzmanlık unvanı kazanmak ve aile hekimliği eğitimi almak aile hekimi olmak için yeterli.

En kolay atanan mesleklerden bir diğeri polisliktir. Ataması en yüksek olan meslektir. Önlisans ya da lisans mezunu olup farklı bir alanda eğitim görmüş olan kişiler Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) giriş yaparak polis memuru olabilirler. Lise mezunu olan kişiler üniversite sınavından istenen puanı aldıkları takdirde Polis Meslek Yüksekokulları'na (PMYO) giriş yaparak polis olabilirler.

Ataması iyi olan mesleklerden bir diğeri mühendisliktir. Mühendis olmak için üniversitelerin istenilen mühendislik bölümlerinden birinden lisans derecesi ile mezun olmak yeterli oluyor.

Özel eğitim öğretmenliği en çok atanan bölümler arasındadır. Özel eğitim öğretmeni olmak için çocuk gelişimi bölümü veya özel eğitim öğretmenliği bölümünden mezun olmak yeterlidir.

Veteriner hekimlik kolay atanan meslekler arasında yer alıyor. Son dönemde belediyelerin bu alanda faaliyet göstermesi de bunda etkili. Veteriner olmak için veterinerlik fakültelerinin herhangi birinden mezun olmak yeterli. Türkiye’deki veterinerlik fakülteleri 5 yıl eğitim veriyor.

İmamlık kolay atanabilen meslekler arasında yer alıyor. İmam olabilmek için imam hatip lisesinden ya da ilahiyat fakültesinden mezun olmak gerekli. Bunun yanında KPSS'den atama için gerekli puanı almak şart.

Avukatlık kesin iş imkanı olan meslekler arasındadır. Hem kamuda, hem de özelde bu mesleği yapabiliyor olmak bir avantaj. Avukat olabilmek için 4 yıllık bir hukuk fakültesinden mezun olmak gerekiyor. Mezuniyet sonrası 1 yıl avukatlık stajının ardından ruhsat alınarak mesleğe ilk adım atılıyor.

Rehber öğretmenlik kolay atanılan meslekler arasında yer alıyor. Rehber öğretmen olabilmek için üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak gerekiyor. Psikoloji bölümünden mezun olup, pedagojik formasyon alarak da mesleği yapmak mümkün.

Matematik öğretmenliği ataması iyi olan bölümlerdendir. Matematik öğretmeni olabilmek için üniversitelerin matematik öğretmenliği bölümü bitirmek gerekiyor. Aynı zamanda bilgisayar, matematik mühendisliği ve matematik bölümlerinden de mezun olarak, pedagojik formasyon almak suretiyle matematik öğretmeni olmak mümkün.

Psikolog mesleği son dönemin popüler mesleklerinden. Psikolog olmak için üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun olmak gerekiyor. Psikologlar uzmanlık alanlarına göre adliye, okul, hastane, klinik ya da ordu gibi farklı alanlarda çalışabiliyor.

Hemşirelik ataması en çok olan mesleklerdendir. Hemşire olmak için üniversitelerin hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sağlık meslek lisesi mezunları ise yardımcı hemşire olarak mesleğe başlıyor.

En çabuk atanan mesleklerden bir diğeri sınıf öğretmenliğidir. Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişilerin 4 yıllık sınıf öğretmenliği bölümünü bitirmesi gerekiyor. Ayrıca KPSS'den yeterli puanı alması ve mülakattan başarıyla geçmesi de şart.

Acil tıp teknisyenliği çabuk atanan meslekler arasında yer alıyor. Acil tıp teknisyeni olmak için, sağlık meslek liselerinin dört yıllık eğitim veren acil tıp teknisyeni branşından mezun olmak yeterli.
Ataması kolay meslekleri ve nasıl olabileceğini aktardım. Umarım senin için faydalı olmuştur. :)
Sağlıkla ilgili çoğu bölüm: Hemşirelik, ebelik, acil yardım ve afet yönetimi, beslenme ve diyetetik, biyomedikal, ergoterapi, çocuk gelişimi, ilk ve acil yardım, veterinerlik bölümleri KPSS’de alımı iyi olan ve diğer bölümlere nispeten daha kolay atanılabilecek bölümlerdir.
Ancak alım sayısı sizi yanılmasın. Bazı bölümlerdeki alım sayısı fazla da olsa atanmak çok zordur. İİBF bölümleri bunların başında gelir, kağıt üzerinde çok sayıda meslek olanağı var gibi gözükse de sınavlar, mülakatlar, mezun sayısının çok fazla olması gibi sorunlar vardır, yazılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. İstatistiklere göre en fazla mezunu bulunan fakültedir ve güzel kariyer meslekler olmasına rağmen bu bölümleri bitirip de atanmak çok ciddi anlamda güçtür. Fen edebiyat ve mühendislik için analiz yapmadım çünkü çok geniş yelpaze var, yazımın altına spesifik olarak soran olursa her bir bölüm için ayrı ayrı yanıtlarım.
Bölümün önemi ve bölümlerin tanıtıldığı ve benim tavsiye ettiğim bölümler için profilimden tüm bencelerime bakılması faydalı olur.
https://www.kizlarsoruyor.com/egitim-kariyer/a143126-meslek-edinmede-bolumun-onemi-nedir
Askeri okul veya polislik. 300 alip tarih okuyacagina 330 350 al git askeriyede oku. Sivilde çok donanımlı olman lazım iş bulabilmek için.
İşte sağlık bu kadar ucuz. İnsanlar bu yüzden yalap şalap muamele görüyor. Sırf ataması kolay maaşı yüksek diye sağlık sektörünü seçenler yüzünden. Hakkıyla mesleğini severek yapanlara saygımız sonsuz da. Onlar da azınlık. Ellerinde telefon hastanın derdine sorusuna ters cvp veren hastayı bir an evvel def edip keyfine bakanlarla dolu hastaneler. Tıbbi sekreterinden tutun da en üst kademeye kadar. Kimse gocunmasın. "Severek ve özveriyle yapmayacaksanız lütfen ataması kolay maaşı yüksek diye sağlık sektörünü seçmeyin!!!"
Sınıf öğrt. Ve hemşirelik ve tıp
Cevap
59Cevap
En çok ataması yapılan meslekler:
✨Sosyal Hizmet
✨Veterinerlik
✨Bilgi ve Belge Yönetimi- ✨Dokümantasyon ve ✨Enformasyon- Arşivcilik veya ✨Kütüphanecilik
✨Psikoloji
✨Ebelik ve hemşirelik
✨Tıp
✨Tıbbi sekreterlik
✨Mütercim tercümanlık
✨Zihinsel Engelliler Öğretmenliği..💫
Tıbbi sekreter mi 😅😅😅
Doktor. Atanmak istese istemese atıyorlar. Mezun olmuşsun hayırlı olsun buyrun zorunlu hizmete. - Ama ben özelde çalışmak istiyorum diplomamı alabilir miyim - Ne diploması diplomanı haketmek için zorunlu hizmetini tamamlaman lazım - Ya ben uzman oldum yan dal yapmak istiyorum ben daha okumak istiyorum - Olur ama önce zorunlu hizmetini tamamlaman lazım şeklinde farazi bir konuşma üretebiliriz
İş bulma olasılığı yüksek olan meslek grubu diyebileceğim;
Hukuk, Doktorluk, Makina ve Elektrik elektronik mühendisliği diyebilirim.
Ancak diğer branşlarda kendini geliştirmiş ve yetenekli olan herkes iş bulabilir.
Bunların dışında geleceğin meslekleri var. yazılım ve yapay zeka üzerine. Onlarıda dikkate almak lazım.
Sağlık diyorsunuz da şu an artık son 4 5 yıldır millet çocuğunu özel sağlık kolejlerine yolladı vs çoğu direk işinin başına geçti diğerleri de 2 yıllık paramedik anestezi vs okudu geçti şu an neredeyse yok denecek kadar az. Hemşire de aynı şekilde.
Tıpın hepsi.
Dişte uzmanlık yapanlar
Hemşirelikte de atanmak kolay
Ebelik de hakeza öyle
Vala kardeşim ne okursan oku bu ülkede bir geleceğin yok bukadar basit
İngilizce öğretmeniyim, komple eğitimimi yurtdışında aldım ve rektörlerden teklif alıyorum eğitim fakültesinde doçentlik için
Atlaması yüksek meslekler; avukatlık, ymm, öğretmenlik gibi işlerde ciritler/bilgi birikimi) önemlidir.
Ben sınıf öğretmenliği diye biliyorum ve hedefim de o. Hem puanı düşük hem de ataması kolay.
Ataması yüksek bir meslek hangisi bilemiyorum vallahi !
En sağlam iş bulma ve atanma konusunda subay ve astsubay olmak en kolayı...
Siyaset, Özellikle AKP siyaseti, her türlü ataman olur.
Doktor hele endokrinoloji doktoru hiç yok herkes 5-6 alıyorsa endokrin 8 e ise girer anında havada kaparlar ben düşünüyorum ama ömrüm yetmez 10 sene tıp yemez km doluyor
Tıp der geçerim. Çünkü şu anda tıp fakültesini bitirip atanamaya hiç yok. Diğer türlü ise puan sıralamaları en yüksek olanlar diyeyim.
Muhasebe ve Vergi uygulamaları okuyun arkadaşlar 60 puanla Ambar memuru atıyorlar
Genelkikle din ve ilahiyatta cok açık var imam yok piyasada aynı sekilde bayan kuran kursu hocalarında da sıkıntı var
Yok bee nerde sıkıntı var.. Elini sallayan kuran kursu hocası
Piyasada yok gercegi de ondan işte aslanin olmadığı yerde çakallar hüküm sahibi oluyor
Oraya bir de psikolog ekleyin. Her hastanede bir tane olması gerekirken toplasan kaç devlet hastanesinde var bilinmez...
Öğretmenlik haricinde her meslek. Lise. mezunları bile daha cabuk ataniyor
madem tıp'ın bu kadar ataması var neden paramedik ve anestezinin yok denecek kadar az
Atama felan bekleme artık zamanla görürsün ne demek istediğimi
Sağlık bakanlığı her dalda en ćok personel sksn kurum. Ben sağlık sektörü diyorum.😎
Özel eğitim ve okul öncesi öğretmenliği şu anda ataması yüksek
Sondan birinciyi sorsaydın: öğretmenlik
İngilizce öğretmenliği
Mimarlık avukatlık hakimlik doktor.
Ebelik 3 te 2 si ilk mezun senesinde ataniyor.
Sosyal hizmet ve tıp sanırım
Okul öncesi öğretmenliği
Ev hanımlığı 🤣🤣🤣🤣
Sağlık alanında boş kalınmaz.
Makine teknikerleri
Bilgisayar mühendisliği
Öyle bir meslek mi varmış
Sağlık, havacılık, hukuk.
İmamların ve sağlık sektöründekilerin.
Doktor, polis, hakim, savcı..
hakim savcı polis doktor
İş sağlığı ve güvenliği
Valla şu an ben iş bulamıyorum 14 aralıkta c sınıfı uzmanlık sınavına girecem bakalım
Doktorluk ve eczacılık..
Eczacılığın ataması kolay değil yanlış biliyorsun
Din le alakalı herşey
Din kültürü öğretmeni
biyolog, fizik, tarih
Aşçılık, aç kaldım diyen alelen maldır. 😁
Özel eğitim öğretmenliği
Tıp dışında diğerlerinin mutlak garantisi yok
ev hanımlığı :D
Sağlık sektörü tabi.
Yani, anladınız siz 😉😎
ben öyle bir meslek bilmiyorum şuanda