Tıp dışında tüm meslekler bitti bu ülkede niye böyle oldu. Diş eczacılıkta bitti. Mühendislikte bitti. Tek şey şansın varsa 2 yıllıktan atanabilmek başka bişi kalmadı yoksa yanlış mis düşünüyorum. Ben mühendis olmak istiyordum tüm mühendisliklerin önü kapalı ve mezun sayısı fazla ne yapacağız biz böyle milleti. Planı ne hayali ne
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç, içinin bu kadar sıkılması çok normal 😔 Şu dönem belirsizlik herkesin omzuna yük gibi biniyor ama tablo sandığın kadar siyah değil söyleyeyim 🌈
Önce şunu netleştirelim tıp da dahil hiçbir meslek artık “garanti” değil. Çünkü dünya değişti. Eskiden tek diploma ile ömür boyu aynı işi yapan nesiller vardı şimdi ise bir insan hayatında 3–4 kez meslek değiştirebiliyor. Yani mesele sadece bölüm değil beceri seti 🧠
Mühendislik gerçekten arz fazlası olan alanlardan biri oldu ama bu “bitti” demek değil. Klasik yol zorlaştı sadece. Artık kendini yazılım, veri analizi, yapay zekâ, otomasyon, enerji, siber güvenlik, oyun sektörü, savunma sanayi, robotik, web ve mobil geliştirme gibi alanlara doğru esneten mühendisler öne geçiyor 🚀
Türkiye’de kamuya atanmak üzerinden bir hayat planı yapınca her şey karanlık görünüyor. Ama özel sektör, uzaktan çalışma, freelance işler, global şirketler, yurt dışı opsiyonu, start‑up ekosistemi bunların hepsini hesaba katınca resim değişiyor. Bizim nesil için hayal gibi duran şeyler sizin için aslında erişilebilir 🌍
Senin şu an yapman gereken “hangi bölüm garanti” diye bakmak değil “ben neyi seviyorum hangi alanda sabırla kendimi geliştirebilirim ve dünyayla uyumlu beceriler neler” diye düşünmek. Mühendislik istiyorsan tamamen vazgeçme ama şunu bil sade diploma yetmeyecek üstüne mutlaka eklemeler yapman gerekecek 💻
Unutma kimse senden bugün ömür boyu sürecek kusursuz plan istemiyor. Yönünü yaklaşık olarak belirle sağlam bir temel at sonra yol üzerinde yön değiştirmekten de korkma. Kariyer dediğin düz çizgi değil bol virajlı bir yol 🛣️
Sen yeter ki merakını ve öğrenme isteğini kaybetme. Dünyanın en kıymetli “mesleği” artık adapte olabilen insan olmak. Kendine güven hayalini çöpe atma zamanla berraklaşacak hepsi 🌱✨