Merhaba ülkenin gidişatı iyi değil o yüzden mezun olduğunda en garanti iş sahibi olabileceğin mesleklerde sağlık alanında. Mühendislik okuyup 35 yaşına kadar 3500 maaşla çalışan insanın yaşadığı geçim derdi çok zor, mezun olduğu gibi iş sahibi olabilecdğin ve hakettiğin maaşı alabileceğin bir meslek seç benimde aklıma tıp diş hekimliği geliyor
Sınavını kazan o zaman düşün. Şimdi düşünürsen çok beynini yer. ekstra : Sevdiğin işi yaparsan her türlü çok fazla kazanırsın.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya çok doğru bir yaklaşım bana göre ama kime sorsam sen daha meslek secmedin mi bir hedefin olmalı mesleğini bilmelisin okulunu seçmelisin vs vs bir çok ağızdan buna benzer şeyler duyduğum için bir karara varayım en azından kafamda fikirler oluşsun istedim
:) buna karşılık sınav sonrası bakacağım meslek seçimine. Tam karar vermem için detaylı incelemem lazım o da zamanımı yiyor açıkçası de :) . Ben de şu an bilgisayar müh öğrencisiyim. İnşallah sen de hayallerine kavuşursun :) bol şans şimdiden sınavda. Tercihte soru sormak falan istersen ya da sınav hakkında soru sormak istersen mutlaka mesaj at :))
Diyorum da, tepkileri çok absürt oluyor. Buda kendimi bana kötü hissettiriyor açıkçası🙃 ama sınavdan sonra düşünmek daha mantıklı. Senin adına sevindim🙏😊Umarım herkes hayallerine kavuşur, çokça teşekkür ederimm
Öncelikle tebrik mesajın için ben teşekkür ederim. Sonrasında yorum sonunda yazdığın teşekkür mesajına da rica ederim mesajını göndermek isterim. İnsanların hiçbirisini takma, sen sadece yoluna bak. Zaten sınavdan çıkıp açıklana kadar zaman geçmiyor. İnşallah sen de isteyeceğin yere kavuşursun :)
Google'a Free Chart Astro yaz. İlk çıkana gir. Guest yani Misafir girişi yap. Doğum bilgilerini gir. Haritayı kaydet veya ss al. Hızlı resim olarak gönder.
Hızlıresim nokta com'du galiba oradan yükleyeceksin link gelecek bana atacaksın. ☺️
Tıp okursan hiçbir şekide açıkta kalmazssın ve bilgisayar ve yazılım mühendisliği geleceğin meslekleri arasında yer alıyor ve bu bölümlerden mezun olanlar iş buluyor çok rahat
Sağlık sektörü kolay kolay açıkta kalmıyor zaten ama sağlık istemiyorum bilgisiyar ve yazılım mühendisliğine bakinacam kafamda bir kaç fikir oluştu en azından teşekkür ederim
Tıpın önünün kapanmayacağımı sanman baya komik pandemiden önceki açıklamada 2022 de pratisyen açığı bitiyor dendi hadi bu 25 olsun bu yıl hazırlanıyorsa minimum 2027 de mezun olacak o zamana kesin biter o kadar yüksek ki kontenjanlar artı yurt dışında okuyup gelen de bir o kadar fazla yani doktorluk şu önümüzdeki 5 sene garanti sonrası onlarda da işsizlik var (tıp okuyan biri olarak söylüyorum bunu) bu 1. si iki yazılım bilgisayar en boşu boğaziçi koç hariç garanti işsiz ayrıca bilgisayar yazılım bunların geleceğin mesleği olduğunu düşündüren ne bence en işe yaramaz bölüm zaten yapay zeka çok hızlı gelişiyor ve şimdiden kendi kendine kod yazıyor önümüzdeki 5 yılda geleceği seviye inanılmaz olacaktır teknoloji parabolik artar yani 2000 2015 arası değişime bakın bir de 2015-2020 arasına arada uçurum var bunu 2020-2030 düşünün tahmin edilemez gelişmeye ulaşacaktır işsiz kalmamanın tek yolu artık işinde en iyi olmak başka yolu yok
Cıdden kapanır mı ya kime sorsan sağlığın önü açık bana da öyle geliyor çünkü savaşlar olsun virüsler olsun kazalar olsun doğal afetler olsun vs vs bunlar sağlık sektörünün canlı kalmasını sağlıyor ve ne yazık ki felaketler de dünyada çok ama içinde olmadığımı için doğrusunu pek bilemiyorumdur muhtemelen, sondaki cümlenize gerçekten katılıyorum tam olarak öyle en iyisi olmak için çabalamak zorundayız
Kesin bitecek bu kadar alım yüzünden tıp gibi 6 yıllık bir bölümün 6 sonra iş imkanının garanti olacağını saçmalık nitelikli doktor az ama hâlâ çünkü yabancı okullardan 1M sıralama ile gelenler baya kötü durumda bunların karşısında öne çıkmak için en olmak gerek
harikasın. mühendislerin teknoloji ile ilgili almanca ingilizce çince japonca bilmeleri. ticaret ile ilgileneceksen uluslararası ilişkiler gibi ingilizce almanca rusca arapca ispanyolca sen kendi yeteneklerini kesfet önc cok güzel gidiosun
Soruna baktım evet o şekilde üniversite okuyabilirsin üniversitede de matematik olarak sadece istatistik görülüyor çok zorlamiyor ondan gözün korkmasın ama dediğin gibi kpps sınavı içinde matematik bilmen gerekiyor yani şu an ertelersen ilerde tekrar çalışmalısın matematiği bir şekilde yapmak zorundayız
Üniversitede dediğim gibi zor olmaz kolay matematik sadece istatistik o kadarını yapabılırsın özelde çalışarak bulabilirsin ama bu tamamen şans işi yanı önün o zaman tam olarak açık olur mu bilemiyorum
En İyi Cevaplar