mimarmışmııışşş :D
Önü açık meslekler nelerdir?

mimarmışmııışşş :D
Profesyonel hayatınıza yeni başlıyorsanız, muhtemelen aklınızdan geçen onlarca kararsızlık vardır ve geleneksel işlerin yıllar içinde ne kadar köklü değişikliklere uğrayabileceğini fark etmişsinizdir. Üniversiteye gitmek ya da size zevk veren farklı bir kariyere yatırım yapmak konusunda endişeleriniz varsa sizler için önü açık en iyi bölüm ve meslekleri listeledik.
Sağlık hizmetleri her zaman talep gören bir alan olacaktır. Tıp alanında çalışmayı seçen bireyler, aralarından seçim yapabilecekleri çok çeşitli işlere sahiptir. Örneğin, bir laboratuvarda çalışabilir ve bir araştırma analisti olarak halk sağlığı üzerine çalışabilirler.
Yazılım geliştirme, en popüler alanlar arasında yer almaya devam ediyor. Giderek daha fazla şirket dijital platformlara yöneldikçe ve dijital ürünlere bel bağladıkça, yazılım geliştiricilere olan talep de buna bağlı olarak artıyor.
Yazılım geliştiriciler, bir yazılım ürününün programlanmasından ve oluşturulmasından sorumludur. Ekip halinde çalışırlar ve geliştirme sırasında ortaya çıkan sorunları çözmek için güçlü problem çözme becerilerine sahip olmaları gerekir.
Yazılım geliştiriciler için popüler beceriler Python, C++, Veritabanları, Java ve diğerlerini içerir. Yazılım sektörü sürekli geliştiğinden, endüstrinin talebine ayak uydurmak için becerilerini buna göre güncellemelidirler.
Teknik becerilerin yanı sıra, bir yazılım geliştiricisinin güçlü iletişim ve işbirliği becerilerine sahip olması gerekir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, ekip halinde çalışırlar ve bu nedenle ekip üyeleriyle nasıl fikir paylaşacaklarını ve iletişim kuracaklarını bilmeleri gerekir.
Pilotlar, her uçuşun en yüksek güvenlik seviyesinde gerçekleştirilmesini sağlamak için hava durumu değerlendirmeleri, uçuş planlarının dosyalanması, uçakta uçuş öncesi kontrollerin yapılması ve uçuş sonrası raporların dosyalanması dahil olmak üzere uçuştan önce ve sonra birçok zaman alan görevden sorumludur. Hem maaşı hem de önü açık bir meslek olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.
Tarım Teknolojisi Bölümü tarımsal üretimin her alanında çalışabilecek tarım teknikerleri yetiştirmektedir. Tarla ve bahçe bitkileri, örtü altı üretim, bitki hastalıkları, tohum, fide ve fidan üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olurlar. Önü açık meslekler arasındadır.
Bu bölüm, dış ticaretle ilgilenen sektörlerin ihtiyaçları ve özellikleri dikkate alınarak ara iş gücü temini için profesyonellerin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu programdan mezun olanlar, kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihracat ve ithalat departmanlarında ve bankalar gibi finans kuruluşlarının kambiyo departmanlarında istihdam edilme şansına sahiptir. Mezunlar ayrıca e-ticaret yoluyla bireysel girişimciler olarak da çalışabilmektedir.
Reklam ve pazarlama uzmanları, mal ve hizmet satışlarını iyileştirmek için fiyatlandırma stratejileri ve promosyon kampanyaları geliştirir ve uygular. İş, tipik olarak, bir organizasyon veya uzman bir ajans ofis ortamındadır. Hem yaratıcı hem de analitik olan insanlara uygundur. Dijital dünyanın gelişmesi ile birlikte bu bölüme rağbet artmıştır, önü açık meslekler arasındadır.
Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünde lisans programını başarıyla tamamlayan öğrencilere “astronom” denir. Bölümün amacı, öğrencileri temel fizik ve matematik altyapısına dayalı olarak Astronomi alanında yetiştirmek ve Astronomi alanındaki araştırmalar hakkında bilgilendirmektir.
Öğrencilerin dört yıl boyunca almak zorunda oldukları dersler üçe ayrılır. İlk iki yıldaki eğitim ağırlıklı olarak Fizik ve Matematik derslerine dayalıdır ve son iki yıldaki dersler Astronomi ve Astrofizik konularında daha ileri düzeyde bilgi sağlar. Öğrenciler birinci sınıfta bilgisayar destekli yabancı dil eğitimi alırlar. Yine önü açık meslekler arasında yer almaktadır.
Psikoloji, zihin ve davranışın bilimsel çalışmasıdır. Psikologlar, zihinsel süreçleri, beyin fonksiyonlarını ve davranışları incelemek ve anlamakla aktif olarak ilgilenirler. Psikoloji alanında birçok dal bulunmaktadır, kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Zihin meseleleriyle ilgilenen meslekler (örneğin terapistler ve psikiyatrlar) yüksek talep görmektedir. Bu profesyonellerin hastalarına yönelik kişiselleştirilmiş bakımın yerini makinelerin alması pek olası değildir, bu nedenle gelecekte de bu kişilere ihtiyaç olacaktır.
Her yıl dünya çapında bilgisayar sistemlerine yeni büyük saldırılar oluyor. Bu nedenle, hükümetler ve büyük şirketler bilgisayar sistemlerini korumak için ellerinden geleni agresif bir şekilde yapıyorlar. Nesnelerin İnterneti, dijital dünyada çevrimiçi çalışan ve iletişim kuran insanların sayısını artırdı. Bu, daha fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olduğu anlamına gelir. Bu da geleceğin meslekleri arasında yer almasına sebebtir.
Robot üretimi geliştikçe robotik mühendisliğine rağbet artmaktadır. Robotik, robotların tasarımı, üretimi ve kullanımı ile ilgili bir bölümdür. Robotik, işletmelerin veri girişi gibi sıradan görevlere harcanan zamanı azaltmalarına yardımcı oldukları otomasyonda da rol oynar. Önü açık meslekler arasındadır.
Bu zaten önümüzdeki yıllarda daha fazla yer edinecek güncel bir meslek. Bir genetikçinin birçok görevi arasında, bir kişinin gelecekte geliştirebileceği hastalıkları belirleme ve semptomlar ortaya çıkmadan önce harekete geçme olasılığı vardır. Şu anda da var olan ve gelecekte de önü bir hayli açık olan bölümlere arasında.
Çevreyle ilgili endişeler artmaya devam ediyor ve önümüzdeki yıllarda da durmayacak. Eğilim, çevremizi etkilemeyecek alternatif kaynaklar hakkında düşünmenin giderek daha fazla gerekli olacağı yönündedir. Bu bölümün amacı enerji elde etmenin çevreci ve ekonomik yöntemlerini bulmaktır. Temel amacı ise doğaya veren hasarı azaltmaktır.. Bu yüzden bu tür bir meslek profesyonel geleceğiniz için son derece önemlidir.
Çevre ciddi değişiklikler geçiriyor ve bu meslek geleceğin meslekleri arasında vazgeçilmez olacak. Bu uzmanın temel sorumluluğu teknoloji ve çevre ile çalışmaktır. Gezegene yardımcı olmak için yeni çevresel yönetim sistemleri ve çözümler yaratmaktır.
Aşçılık sektörü, profesyonel bir mutfakta deneyiminiz olsun ya da olmasın, bir aşçı olarak yeni ve heyecan verici mutfak becerileri öğrenmeyi asla bırakmama fırsatına sahip olduğunuz bir sektördür. Yiyeceklerin çeşitli dünyasına adım atmadan önce, sizi profesyonel bir mutfakta veya işyerinde çalışmaya hazırlamak için bir bilgi platformu oluşturmak çok önemlidir. Özellikle son dönemlerde bu bölüme rağbet artmıştır. Gelecekte de önü açık olacak bir meslektir.
Bir mobil uygulama geliştiricisi, belirli mobil donanım veya yazılım teknolojileri için programlar üreten kişidir. Genellikle bu geliştiriciler, iOS veya Android gibi belirli bir işletim sisteminde uzmanlaşırlar. Teknolojinin sürekli gelişmesi ile önü açık meslekler arasında.
En yüksek ücretli işlerin maaşları büyük ölçüde uzmanlığınıza, deneyim seviyenize ve ülkenin neresinde çalıştığınıza bağlıdır. Ülkemizde en çok kazandıran meslek dalları; uzman doktorluk, pilot, yazılım mühendisliği, avukat-savcı-hakimlik meslekleridir.
En çok tercih edilen meslekler zaman zaman değişse de listede yerini koruyan meslek dalları bulunmaktadır. En çok tercih edilen meslekler şu şekildedir:
sana göre olan meslekler kızlara göre yani ; sağlık yönetimi, gıda mühendisliği, çevre mühendisliği
2 yıllık ; iş sağlığı ve güvenliği, radyoloji .
radyoloji mezunuyum saplık yönetimi okuyorum sorabilirsin bunlar hakkında :)
sağlık yönetimi okuyunca ki görevin ne oluyo peki :)
pekışu ansende müdür olarak mı çalışıyosun yoksa okudun mu :)
okuyo musun dıyecektım :)
anladım cok tesekkur ederım verdıgın bılgıler ııcın umarım yolun acık olur :)
Merhaba radyoloji onu acik mi bunlarin onu dedijlerinin
Anestezi,radyoloji ve grafikerlikte muhakkak iş imkanı var derler hep etrafımda da hiç işsiz anestezi uzman yok :)
Kaptan olacam dedim. O sırada herkes kaptan olamıyordu. Yeni bir yasa çıkmıştı. Alaylı kaptanların önü tıkandı. Artık kaptan olacaksan okullu olacaktın.
Piyasada arz talep süper dengedeydi. Boşta kaptan yoktu, her şirketin de kaptanı vardı. Üçe beşe çalışılıyordu.
Önü açık bir meslekti çünkü aldığın para, ucuz piyasa, çeşitli sektörlerde iş bulma imkanı derkeeeennn...
Okulu bitirmeme bir yıl kalmıştı. Güverte stajerleri alacağı bir sertifika ile gemide Telsiz zabiti olabiliyordu. Yani stajerken bile zabit olabiliyordu gemide. Ben mezun oldum. Gemide telsiz zabiti bulundurmak hala şartlardan birisiydi fakat iki kaptan telsiz sertifikası alırsa bulundurmasına gerek yoktu ve yasayla bunu değiştirip her kaptanın bu sertifikayı alması istendi. Telsiz zabitliği kalktı. Tamam dedim stajer olarak yapıp bitireyim. Fakat bu sefer de şöyle bir şey oldu. Ben okurken 9 olan bölüm sayısı bir anda 22'ye yükseldi. Yani bildiğin memlekette işletme mezunu kadar kaptan var. Güzel olan maaşlar yatmaz oldu, bu durumu fırsat bilen armatörler paraları ödemez oldu. Ne de olsa el mahkum gideceğimiz yer tek bir yer. Fiyatlar düştü... Ha bu arada yabancı denizcilerin Türk gemilerinde çalışmasına izin verildi. Donanma emeklilerine kaptan sertifikası verildi. Bunlar da etkili oldu tabi.
Anlayacağın önü açık meslek diye bir şey yok. Üniversiteyi bitiriyorsun daha sonra diplomayı eline alıyorsun ve ata binip ya nasip diyorsun.
üşenmeyip böyle açıkladığın için çok teşekkür ederim
neden bitecek peki istiyosan yap gitsin
çok güzel bir soru gerçekten .
tecrübelerden yararlanmak fikir almak hayatını yönlendirmeni kolaylaştıracak .
tabiki okuduğun okul bölüm çok önemli ama bir taraftan senin girgin yapın ve kabiliyetin önünü açacaktır.
sana önereceğim bölümler.
Dış ticaret
lojistik
Uluslararası ilişkiler
İnsan kaynakları.
diyebilirim büyük firmalarda gelecek için.
bu bölümlerle uğraşan bir tanıdığınız falann var mı?
yada sizin bu bölümler hakkında bir bilginiz?
aslına her bölüm kendine göre iş imkanı sağlamakta ondan dolayı ben sadece yönlendirmek amacıyla söylüyorum. Evet çevrem ve benim işimden dolayı bu bölüm mezunlarıyla çalışıyorum bende dış ticaret okuyorum zaten. yanı sıra hiç bitmeyecek lojistik bunu yönlendirecek dış ticaret doğru insanları seçecek ve mutlu edecek insan kaynakları hepsi zincirin halkası.
engin bilgileriniz için tesekkur ederım :)
Dış ticaret
lojistik
İnsan kaynakları.
- bunları bir arada bulabileceğin tek meslek endüstri mühendisliğidir
Görüş
14Görüş
-Odyoloji (Odyolog)
Kulağa yabancı geliyor değil mi? Evet tam üzerine bastık…!
Odyoloji: İşitme ve denge bozukluklarını erken teşhis ederek tedavi eden, inceleyen, tanımlayan bir bilim dalıdır.
Odyoloji bölümünden mezun olan kişiye Odyolog denir.
Odyolog: İnsanlarda ve çocuklarda işitsel kayıpları inceler. İşitme ve denge kayıpları yaşayan hastalara uygun işitme cihazı, koklear implant, yardımcı dinleme cihazları gibi tedavi edici uygulamalar yapar.
-REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (PDR)
Kamu ve özel kurumlarda iş imkânı çok yüksek bir bölümdür. Boşta kalan mezunu yok gibi…
–PSİKOLOJİ
Psikoloji Türkiye`de oldukça hızlı gelişen bir meslek dalı. Bölümün mezunları kamuoyu ve pazar oluşturma şirketlerinde rahatlıkla iş bulabildikleri gibi özel muayenehaneler açarak da hizmet verebilirler. Psikoloji bölümü gelecekte de çoğunluğun tercih ettiği bir meslek.
Diş Hekimliği
Diş sağlığının korunması, diş ve ağız boşluğu hastalıklarının tedavisi için gerekli çalışmaları yapan kişidir. Diş hekimliği ister kendi kliniğini açarak, devlet hastanelerinde ve ya özel hastanelerde çalışarak iş bulma imkanı yüksek bir meslektir. Ülkemizde revaçta olan bir meslek dalıdır.
Meslek seçimi yaparken kimseyi dinleme. Ben dahil.
Seni senden daha iyi tanıyan yok. Annen baban bile seni sen kadar tanımıyor.
Kendi ilgilini çeken meslekler vardır illa ki bunları araştır. İş hayatından kişilerle görüş. Bak bakalım ileride bu mesleği seçersem nasıl bir hayat ve çalışma şartları beni bekliyor araştır. Yardım bekleme kendine ve seçimlerine güven.
Yıllardır bu siteyi kullanıyorum daha gerçekçi bir yaklaşım görmedim. Soruyu soran adına teşekkür ederim.
Mekatronik Mühendisliği, Hukuk Fakültesi, Makine Mühendisliği
Bir yazıda okumuştum önü açık meslekler grubunda yer alıyordu daha başka bir sürü vardı ama aklıma gelmedi.
bn mekatrnk okuyorm 4. yılım yarım kilo taşak istiyo be hacı öyle kızlık bir mevzu değil :):):)
Lisede mekatronik okuyorum son senem hiç tavsiye etmem özellikle kızlara bizim hocalar mek mühendisleri hepside ama iş bulamadıkları için öğretmenliğini yapıyolar
Bilgisayarla ilgili işler hiç eskimez. Artı doktorlar. Kpss'siz alımları var. Hukuk. İlahiyat. Ama ilahiyat okumak yürek isteyen bir iş. Onun dışında girişken olan insana her kapıda açıktır. Senin girişken olman önemli.
Geç mimarlığı falan biz mimar oldukta noldu 5 para etmez. Radyoterapi tavsiye ediyorum ben)
Yemek sektörü en iyisi unutma bir insan kiyafetsiz telefonsuz yapabilir ama yemeksiz yapamaz bu yuzden yemek sektörü hic bitmez
kesinlikle computer enginnering de sakin ola sayısal seçme. herşey para değil.
onu bunu bilmem arkedeş... bende hazırlanıyorum sınava. çomü rehberlik okuyacağım başka da yok
moda oku ;) paraya para demezsin
Sağlıkla ilgili bölümlerin önü açık.
İç mimarlik diyim de kendi okuduğum bölümü öveyim
kaçıncı sınıf okuyosun
Hazırlık bitti 2 ye geçtim
pekı bıraz bılgı verır mısın? mesela neler yapılır kaç puanla hangı unıversıteye gırdın hangı lıseden mezunsun yanı duz lıse mi meslek lısesı mı gıbı gıbı
Eğitim görevlisi değilim kusura bakma git rehberlik öğretmenlerinle konuş
adam akıllı bı soru sorduk artıstlenmenın luzumu yok
İşine gelirse adam gibi cevap verdim sana rehberlik etme gibi bir zorunluluğum mu var
iç mimarlik diyim de kendi okuduğum bölümü öveyim dedin bende övmen için açıklama yapmanı bekledım neyse sagol yınede. ıyı aksamlar.
Bak 19 20 yaşında bir bayansin biraz aklını kullan yazarken üniversite sistemi puanlari nasil diyorsun ne biliyim ben kizim ösym başkanımıyım iyi akşamlar
okuyan birisin ortamın ıcınde olan bırısın yardım ıstedık. burda adam akıllı cevaplar verıp mıllete yon gostermen lazım. hee yok ben yon falan gosteremem dıyosan akıl verır gıbıde konusmıcaksın. gotun kalkmıs senın arkadas. yasımın kaç olması ya da sordugum hıc bı soru senı ılgılendırmez. sımdı ıkıle.
Senin de g.tun kalkmış dikkat et ben indirmeyim ağzını bozdurma uza şimdi
harita ve inşaat mühendisliği..kentsel dönüşüm var
Haritada şu an açıkta kalan tanıdığım var
kızlar için doktor-eczacı-öğretmen-hemşire :P
bu ara iş güvenliği çok açık var.
fahişelik, dünyanın en eski mesleği sonuçta.
gururu zarı gibi esnek bir hatun :D
PDR .. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik.
Sen ne olmak istiosun onu soyle
Tıp hukuk 😂😂
En İyi Görüş