Kendi sevdiğimiz mesleği nasil bulabiliriz yani yeteneklerimizi nasil keşfedebiliriz kendi işimizi nasil bulabiliriz ve yaptiğimiz işlerden zevk nasil aldigimizi anlayabiliriz bahsederseniz çok sevinirim
Cevabın nedir?
+1 yılSeveceğin mesleği bulmak bu dönemde gerçekten zor. Ama bulduğun zaman gerçekten çok mutlu olabilirsin çünkü severek yaptığın meslek senin için tutkudur, iş değil. Bunun için sana önerim kendine 3 soru sorman ama lütfen dürüst ol kendine karşı:
1- Hiç sıkılmadan hangi konuda 500 kitap okuyabilirim?
2- Maaş almadan hangi işte 5 sene çalışabilirim?
3- Zengin olsaydım ve vaktim olsaydı hangi işi yapardım?
sevdiğim mesleği nasıl bulabilirim Özellikle son sorunun amacı şu; bazı işleri biz ne yazık ki para için yapıyoruz. İnsana saygısı veya sevgisi olmayan birinin sırf para var diye doktor olması gibi, bu insandan düzgün doktorluk bekleyemezsin de zaten.
Yapmaktan nefret ettiğin işleri yaz
Bir şeyi sevdiğini anlaman için sevmediklerini elemen gerek, böylece kafan daha net olur.
Kıskandığın kişileri yaz
Bu da istediğin mesleği seçmekte sana yardımcı olacaktır. Tabii burada hırsının kurbanı olma ya da yakışıklı diye yazma. Mesleğini kıskandığın ve onun yerinde olmak istediklerini yaz.
Vasat olduğun şeyleri yaz
Herkes her alanda iyi olmak zorunda değil. İnsan ilişkileri iyi olmayan birinin psikolog olması biraz absürt oluyor tahmin edersin ki. O yüzden buraya vasat olduğun becerileri yazabilirsin. "Programlama konusunda iyi değilim" dersen bu alandan uzaklaşabilirsin örneğin.
Çocukken ne yapmayı sevdiğini hatırla
Çocukken yapmayı sevdiğimiz şeyler aslında çoğu zaman gerçek tutkumuz oluyor. Çocukken de kağıt kaleme çok düşkündüm örneğin, büyüyünce de düşkün oldum, öyle düşün. Hayat senin önüne geçmeden, seni yemeden önce neleri yapmaktan zevk alıyordun, bunu düşün.
20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılBunu anlamak zor iş. Bizde genelde önce meslek seçilir sonra o meslek sevilir.
Ama şunu sor kendine maaş alamasam bu işi yapar mıyım?
Bu işi yapmak için yeterince çalışır mıyım?00 Yorumla
+1 yılÇok geniş bir konu bu, internette bir araştır kendince. Sana önerim SWOT analizini incele ve uygulamayı dene.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
+1 yılben 20 senedir badi sporuyla ugrasiyorum ok
10 Yorumla
+1 yılHangi yönde başarılı olduğunu anlayarak
10 Yorumla
+1 yılNeyi seviyosan
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında