Arapça gramerim iyi fakat üniversitesini okuyan, kazanmış birisi bana yardımcı olabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılArapça öğretmenliğini okuyunca malum imam hatip liselerinde öğretmen olursun. Onun yerine ilahiyat okusan daha iyi aslında. Ben ilahiyat okuyorum mesela. Mezun oluncu arapça öğretmenliğine kıyasla bir sürü alanda iş imkanı var.
136 Yorumla- +1 yıl
Aslına ben Arapça öğretmenliğini atanması kolay olduğu için istiyorum.
- +1 yıl
Sence İlahiyat mı Arapça dili mi (iş imkanı bakımından ) ?
- +1 yıl
Arapça öğretmenliğinin atanma durumunu bilmiyorum. Kolay olsa bile düsük kpss yetse bile kontenjan az olabilir o yüzden şans fazla yoktur. Eğer ilahiyat okursan daha iyi. İş alanı daha fazla. İmamlık, müezzinlik, vaizlik, öğretmenlik haricinde de alanlar var.
- +1 yıl
Marmarayı İlahiyatı kazanırsam giderim. Dilden de gireceğim.
- +1 yıl
Aynen iyi olur. Neden marmara ilahiyat? İstanbul'da mı yaşıyorsun yoksa marmara mı istiyorsun?
- +1 yıl
Malatya'da yaşıyorum. Marmara İlahiyat en iyisi diye bildiğim için orayı istiyorum. Aynı zamanda doğudan sıkıldım İstanbul'da okumak istiyorum.
- +1 yıl
Marmara ilahiyat tabii ki iyi ama puanı çok yüsektir. Batı tarafları düşünüyorsan İzmir Dokuz Eylül, Çanakkale 18 Mart , Bursa Uludağ, Eskişehir Osmangazi falan da bakabilirsin. Mesela ben Çanakkale ilahiyattayım. Samsun, Adana, Konya, Ankara , Sakarya gibi yerlere de bakabilirsin. Bazı şehirlerde islami ilimler var. Ondan mezun olanlarda ilahiyat mezunuyla eşit oluyor.
- +1 yıl
Benim bir arkadaşım Arapça okuyacak beraber okumayı düşünüyorduk. fakat o bana nazaran biraz geride ona yardımcı olacaktım. İlahiyata karar verdim. İnşallah o üniversitelerden birini kazanırım.
- +1 yıl
İyi bakalım. İnşallah istediğin gibi olur.
- +1 yıl
Bu arada sen arapçayı nasıl öğrendin? Ben daha hazırlıktayım dil bilgisi konularında biraz sıkıntım var. Yani yapamıyor değilim ama anlamak da kolay olmuyor. Sen bunları biliyorsan nereden öğrendin? Kaynak kitap falan aldıysan hangisi olduğunu söylersen sevinirim.
- +1 yıl
Ben sadece 1 sene 16 kişilik sınıflarda 9 sene arapça tefsir, fıkıh, kelam, hadis ve siyer okumuş hocalardan medrese eğitimi aldım.
- +1 yıl
Hangi Üniversitede okuyorsun?
- +1 yıl
Bizimde sınıfta medrese eğitimi almış biri var. Kayseriden geldi ama siirtte medreseye gitmiş. Sende öyle bir medreseye mi gittin yoksa başka bir şey mi? Yurt falan. Eğer yurt falansa açıkça söyleyebilirsin. Aklıma gelen yerle aynı yere gitmiş olabilirsin. Çanakkalede okuyorum üniversiteyi. Aynı zamada burada yaşıyorum. Ama memleket Zonguldak.
- +1 yıl
Ben Adıyaman Menzilin Medresesinde yatılı hazırlık okudum. Okulu açıktan okuyunca iş bulamam dedim ayrıldım. Ama mükemmel anlatıyorlardı. Her bakımdan ilgilenirlerdi. 4 sene İmam Hatip'te Öğrenemediğim arapça dilini 4 senede okul 1. yaptıracak kadar öğrettiler. 5. sınıf 6. sınıf 8. sınıflarda arapça sınavlarım 50 den azdı.
- +1 yıl
İlahiyat mı okuyorsun?
- +1 yıl
Çok güzelmiş. Türkiyede doğu taraflarında böyle eğitim veren yerler var. Ama batı taraflarında yok. Bende bir cemaati biliyorum. Onlarda arapça konusunda çok iyiler. Osmanlı zamanındaki medrese derslerini gösteriyorlar. Bazen gidiyorum. Okuldaki konularla ilgili sorularım varsa sormak için falan gidiyorum.
- +1 yıl
Evet ilahiyat okuyorum
- +1 yıl
Cemaatin ismi ne?
- +1 yıl
Kitap istiyorsan önerebilirim. Ama benim gittiğim medrese kendisi kitap basıyor oranın kitapları
- +1 yıl
Süleymancılar cemaati. Belki onlarla ilgili olumsuz duyumların olmuştur. Eğer haklarında olumsuz bilgilere sahipsen bile onlardan bahsetmeyelim. Sen hangi kitaplarsa söyleyiver. Kendileri basıyor olsalar bile belki işime yarar bir şekilde bulabilirim. Ama biz okulda dil bilgisi konulardan sarf ve nahivi görüyoruz. Bahsettiğin kitaplar bunlarla ilgiliyse daha iyi olur.
- +1 yıl
Semerkand yayın evlerine git. O kitaplar yoksa bile istanbuldaki yayın evinden getirtirler. Osmanlıca anlatıyor. Fıkıh Arapça-Türkçe var. Aynı zamanda Arapça Seçme Hikayeler adında bir kitap var. O kitap hareke ve çevirme ve cümle tahlillerin baya gelişir. Zaten Üniversite kitabı ama ben okudum. Zorlanacaksın ama bir hoca yardım ederse kavrarsın.
- +1 yıl
Bana daha çok konu anlatım kitapları lazım. Mesela ensar yayınlarının nahiv konu anlatımı var. Kitaba şöyle bir baktım gerçekten güzel anlatılıyor. Daha almadım ama almayı düşünüyorum. Konu anlatımı kitaplar varsa sarf ve nahiv üzerine onlar daha iyi olur. Bu bahsettiğin kitaplar sarf nahiv üzerine mi?
- +1 yıl
Dediğim yayın evinde hepsi var. Ama nahiv gibi kavaid istiyorsan iyi anlatan bir kitap var. Haşimi yayınları 2 kitap ismi arapçayı öğreniyorum. Türkçe anlatıyor.
- +1 yıl
O zaman ben internet siteleri varsa bir bakayım. Aynen bana da kavaid lazım. Zaten okulda gördüğümüz dil bilgisi kitabı el kavaidul müşeccia isminde.
- +1 yıl
site bu Semerkand Kitap gir bak kitaplara dediğim kitap burada yok yayın evlerinde satılıyordur. Bak sarf tükenmiş ama yayın evinden dediğim gibi bulursun.
- +1 yıl
Tamam kardeş girerim. Allah razı olsun. Acaba Çanakkalede kitap satış yerleri var mı ki? Yani ben 11 yıldır buradayım hiç görmedim. Bir kitabeviyle anlaşmış da olabilirler.
- +1 yıl
Her ilde var muhtemelen
- +1 yıl
Tamam o zaman ben önce internetten bir bakayım. İşime yarayacak bir şeyler bulabilirsem almaya da giderim.
- +1 yıl
Bizim bu yayın evleri toplandığımız vakıflarda oluyor.
- +1 yıl
Orada vakıf nerede bilmiyorum. Ama araştırırsan bulabilirsin.
- +1 yıl
Buldum burası iSMET PAŞA MAHALLESİ aYNALI ÇEŞME SOKAK (DEMİRCİOĞLU CADDESİ)
17100 MERKEZ - +1 yıl
Aynen araştırayım.
- +1 yıl
O adresi biliyorum ben gidebilirim aslında. Teşekkür ederim
- +1 yıl
öneli değil, istersen her zaman vakıflarda sohbete gidebilirsin. Süleymancılar hakkında senle konuşmak isterdim. İstersen özelden konuşabiliriz.
- +1 yıl
Olabilir. Özelden mesaj atıyorum. Ama bugün değilde yarın ya da hafta sonu falan konuşalım
- +1 yıl
Tamam olur.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılAblam açıkçası üniversite bu konuda yeterli değil.
Özel olarak ya da sadece arapça üzerine eğitim almak gerekiyor.05 Yorumla- +1 yıl
Evet, özel ders alacağım. Atanması zor olmadığı için istiyorum. İlahiyatta okumayı düşünüyorum ama ataması zor olur mu?
- +1 yıl
Ablam şimdi formasyon isteniyor.
Ayrıca KPSS de önemli.
İlahiyat okuyacaksan Din kültürü öğretmenliğini seçme
Şimdilerde bu alanda atanması zor diyorlar.
Ama işte onda da formasyon gerekmiyor zannederim. - +1 yıl
Dilden de gireceğim hangisi iyi bir Üniversiteye tutarsa ona gideceğim.
- +1 yıl
Hayırlısı inş.
- +1 yıl
inş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 824 cevap paylaştı. Cok güzel bölüm olduğunu biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Arapça bilgim de Dini bilgilerim de iyi İlahiyat mı Arapça mı?
+1 yılÇıkmaz burdan öyle biri umarım bulursun
01 Yorumla- +1 yıl
3 ay önce bunun gibi soruyu 50 kişi cevaplamış.
+1 yılArapça tercümanlık okuyodum bıraktım 🤔
04 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Canım öyle istedi 😄
- +1 yıl
Ne okuyorsun?
- +1 yıl
Okumuyom bitti benim ilk onu okuyodum bıraktım sonra harita teknikerligini okudum bitti
+1 yılne konuda
06 Yorumla- +1 yıl
İlahiyat veya Arapça dili istiyorum. İş bulma bakımından hangisi daha iyi ise o bölüme gitmeyi düşünüyorum.
- +1 yıl
ilahyata git.. arapça zor yapamazsın. ama ilhyatta da arapça var orda kndni geliştreblirsin en azımdan. ilhyat daha iiy yani
- +1 yıl
Haklısın.
- +1 yıl
en azından düğer dersleride görrsün daha faydalı olur
- +1 yıl
evet, ilahiyatta daha çok ve farklı işler var.
- +1 yıl
kesnlkle kardeş :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor iş valla kolay gelsin 🤗
01 Yorumla- +1 yıl
eyw :D
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği