Özellikle bu durumda olanlardan yorum bekliyorm çünkü bekar olunca anlamıyor kimse. 6 aylık evliyiz ama ikimiz de borç ödüyorz sadece harçlıgımız kalıo buna rağmen eşim kartımı istiyor tüm hatcamaları yapıcam senin harçlığını da vwricem ama kartın bende duracak diyor bana isr aşırı ters geliyor. Maası ben sana göndereym diyorum yok illa kartı alacak sürekli kavga bu yüzden. Siz ne yapmamı önerirsiniz?
Cevabın nedir?
vakti zamanında bir ögretmen bayanla tanıştırılmıştık, ilk fasıl muhabbetten sonra kız ben artık hesap kitap yapmaktan sıkıldım maaş kartımı eşime vericem o uğraşsın bana göre degil demişti..(bunu da biraz sanki karşıdaki için iyi bir intiba oldugunu düşünerek söylemişti saf bir niyetle) işin ve o işin karşılıgında aldıgın maaş senin benden önceki emeklerinin karşılıgı olan kazanımlarındır, tamam evlilikte herşey eşit olacak her sıkıntıya birlikte katlanılacak ama ben eşimin maaş kartını ne isterim nede verse dahi alırım demiştim..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBazı erkekler iki maaşı da idare eder. Örneğin bizimkiler. Anneme de her istediğini alır 25 yıldır sorun yok. Bazıları da ayrı ayrı takılır hiç birbirlerine vermezler örneğin teyzemler. Harcamaları ortak bölüşürler. Onlar da halinden memnun. Her ne olursa olsun alışılıyor sıkıntı olmuyor ama yapı meselesi. Ney sizin için uygunsa onu yapın. Eşin para kontrolünü elinde tutmak istiyor ama sen istemiyorsun. Bunu anlayışla karşılaması gerekir. Kanımca kendi için biraz daha harcama yapmak istiyor başka açıklaması yok.
00 Yorumla
Yorumları okudum adama zaten parayı veriyorsun kart diye tutturması saçma geldi normalde verilmesi bişi ifade edilmez evlisin ver ne olur derim de adamda farklı bişi var komplekse mi girmiş ne bu şekilde isteme ile vermem ben ya hem kart ciddrn lazım olan bişey ani masraf çıkabiliyor ki zaten maaşını tek harcamıyorsun gerekli desteği yapıyorsun değil mi
00 Yorumla
+1 yılSen ver kartı ben ayarlamaları yapayım de kabul edecek mi bakalım.
Oturup konuşsan bile anlamaz karşındaki kişi o belli.
Tavrını koy ve verme zaten öyle bir zorunluluğun da yok. İkiniz de yetişkin bireylersiniz her şeyi beraber yapacak yerde o bırak ben hallederim diyor e sen nesin o evde?00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
113Cevap
+1 yılSana güvenmiyor ve kontrolü elinde tutmak istiyor. Eğer eşini seviyorsan ve güveniyorsan, onunda seni sevdiğinden eminsen ver bence. Bir evde tek reis olur. Haa kendi hayayımla ilgili bakış açıma gelirse. Ben sevdemediğim güvenmediğim biri ile evlenmem. Evlenmişsem seviyor ve güveniyorumdur. Eşimi çocuklarımın annesini çalıştırmam öncelikle. Kendi maaşımı da aldığım gibi eve getirir eşime veririm. Eşim ev harcamalarını falan yapar. Gereken yerlerle müdahale ederim. Ama ev ekonomisini eşime bırakırım. Olması gereken de bu bence.
10 YorumlaIki durum da da yanlis bir yol izliyorsunuz.
Evliler kesinlikle ama kesinlikle ortak hesap actirmalari gerekir...
Nokta. Sorun da zaten o zaman cözülür.
Bunu bir öneri olarak söyle kocana... kabul etmez se kartini verme...
Ortak hesap da her iki kiside kart alip o hesabi ortak kullanabiliyor...
azten fix giderler var... borclar, ev kirasi, tel, gaz, elektrik... hepsi oradan kesilir... keza gida harcamalari.
Ve bir günlük harclik bellidir yani...10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılKartı verirsen ekstrede gerekli bilgileri görür. E devletinden internet şubene ulaşır buradan da kredi çekebilir.
Bundan senin haberin eğer " her işlemde bana mesajla bildir " seçeneği işaretli ise öyle haberin olur , o da kaldırılırsa ruhun duymaz.
Gerisi senin kararın...10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 442 cevap paylaştı. bazı erkeklerde saçma sapan hükümranlık anlayışı var
bir kadının kendine ait kocasından ayrı birşeyi oldumu hazmedemiyorlar.
Verme maaş kartını
seninle madem ki saçma sapan üstünlük yarışına giriyor
senin özeline saygı duymuyor sende verme kartını10 Yorumla
+1 yılVerme kimseye bir b*k.. Harcamalarınızı yine ortak yapın. Olmadı ortak hesap açın ikinizde de kartı olsun.
Öyle saçma iş mi olur yoksa.90 Yorumla
+1 yılBana şey givi geldi derdi senin para harcamam değil de.. Senin üzerinde biraz hakimiyet kurmaya çalışıyor gibi
Bu kötü anlamda değil
Sadece ailenin reisi gibi hissetmek istiyor sanırım bence
Kendisiyle konuşabilirsin ama yargılamadan onu anlatarak
Versen kartı da bişey olmaz.. İstediğin zaman vermeyecek mi sanki00 Yorumla
+1 yılGüvenip evleniyorsunuz. İş paraya gelince durup düşünüyorsunuz. Çok nankörsünüz siz var ya. Bırak adam evi geçindiriyor. Ne isterse yap işte? Neyi kurcalıyorsun? Gidip karı kızla yerse kumar oynarsa o zman sç ağzına. Ama böyle boş boş düşünclere kapılma
00 YorumlaAslında görüşüm evlilik olunca parada bir olurdur lakin senin durumunda olan o kadar çok kişi var ki? tanıdığım olanlardan yani. Bunların çoğund asıl kadınlar erkeklerden alıyor. Erkek evini geçindirsin, zor anlarda kadın erkeğe para versin. Görüşüm budur ve şimdiki yeni evlilerin hemen hemen hepsi böyle yapıyor. Verme yani.
00 Yorumla
+1 yıldüşüncenizde çok haklısınız ben yaparım sen yapamazsın düşüncesi uygun değil ay başı oturursunuz gelir gider kafa kafaya verip yaparsınız eşiniz bu duruma 1 gün küser 2 gün küser öyle kart ben de kalsın ben harçlık vereyim olmaz bence vermeyin gelir gideri beraber hesaplayın
00 YorumlaYa zaten kart sana ait neyin hesabını yapıyor sana güvenmiyor mu valla bizim evde annem kartı ele geçirir kimsenin alışveriş yapmasına izin vermezdi. Tabi sen harcama yaparım kendimi tutamam diyen biri değilsen.
He dersen bende çok tutumluyum derim bu tavır niye?
Erkek dışarıya aslan olacak içeriye değil00 YorumlaValla bekarım ama empati kurdum da büyük ihtimal senden habersiz borç yapmıştır. Belki etmeden ödeyecektir. Ya da ikinci ihtimal harcamaları artmıştır. Demek istediğim harcamayı sadece kendine değil hani. 6 aylık evlilik öncesi ne kadar tanıdığına bağlı. Bana kalırsa sakin verme kartı, eşinde olsa babanın oğlu değil sonuçta. Bilemezsin.
00 Yorumla
+1 yılİşi birakmani öneririm isine geliyorsa de Seve seve sana bakmak zorunda.. çalışan bayanin parayi eve harcama zorunlulugu yoktur ister biriktir ister ihtiyacına ister başka birşeye kullanabilir. o senin parandir. Şöylede bir durum var eğer esin çalısmani istemiyorsa asla calisamazsin ama izni varsa parana dokunamaz geçim ve ev kocayi ilgilendirir senin desteğin senin Rızan kadardır. Kartına el koyma cesaretini nereden alıyor anlayamadim fazla kaldırma totosunu
00 Yorumlavermemelisin bütçeniz ortak olabilir bu maaş kartını ona vermeni gerektirmez. ama öneri istersen maaş kartını ona ver ardından bankayı ara kartı kaybettim de ve işyerine yeni kart iste sana sorduğunda da kartı verdim ben internet bankacılığı kullanıyorum başka kart yok de
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılverme. bu işler karşılıklı anlaşma ile olur. vrmek istemiyorum. bu benim kararım kararıma da saygı duymanı bekliyorum diyebilirsin. bana güvenmiyormusun felan derse sen bana güvenmiyormusun diye cevap verirsin ama bu güven ile alakalı bir konu değli. dersin.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu tip erkekler genelde sözde kadının ekonomik özgürlüğü olsun diye çalışan kadın isterler ama istedikleri asil şey kadın çalışsın ona yük olmasindir. Tabi bunu yaparken maaş kartı da onda dursun ki kadın yarın öbür gün aldatma durumunda boşanmaya kalkarsa parası olmasın. Bir de kadının maaş kartıyla metreslerine hediye alan tipler vardır. O yüzden sakın maaş kartını verme. Bazıları güven meselesi filan demiş ama bu devirde babana bile güvenmeyeceksin. Ne kadar kocan olsa da elin oğlu sonuçta.😉
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKus kadar beyniyle evin reisi olduğunu dusunuyor ama evin reisi olacak kadar ta. sakli olması icin önce senin parana ihtiyaç duymadan kendi kazancıyla evini gecindirmesi senin kartına parana da karışmaması lazım. Hem senin paranla ev gecindirip hem de evin reisi olduğunu sanıyorsa kusura bakmasın ancak g. tumun reisi olur o.🤣🤣
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOrtak hesap acin... gelen ne varsa tum parayi orada tutun ve oradan harcayin. Benim esim o kadar uzun zamandir para islerine bakmiyor ki kac para maas aldigini bile bana soruyo gerektiginde 😂😂😂 Ozunde yok kira vergisi yok kaskosu yok dask i angarya isler ve maalesef bende.
10 Yorumla
+1 yılBu özgürlüğünü kısıtlamaktır. Ne olursa olsun bir işe girmişsin ayaklarının üstünde duruyorsun. eşinin maaşında gözü varmış yani bundan başka bişey anlamıyorum. Hem çalışıp para kazanacaksın hemde istediğin gibi bir ürün alamayacaksın , eşinden isteyeceksin? Ya kusura bakma da S*ktirsin gitsin . Bu kadar bencilce terbiyesizce bir istek olamaz. Sakın verme
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende evliyim bizde borç ödüyoruz evet bizde de pek para kalmıyor. Her ay başı eşim maaşının konuştuğumuz kosmını bana yolluyor ama bir kez de eşimden maaş kartını almadım. Hani benim maaşım sana para yollamama desen belki haklı diycem ama bu şekilde yapması doğru değik çevremde bunu yapan giç kimseyi duymadım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Verme. Açık ve net. Senin kazandığından sana harçlık ne münasebet? Reislik peşinde de hem çalışıp hem harçlık alamazsın yani. Erkeklik bu değil, aşağılık kompleksinden kurtulsun.
20 Yorumla
+1 yılEvliliginizin en guzel aylari yillari olmasi gerekirken nelerle ugrasiyorsunuz.
Insan canini veremeyecegi biri ile evlenirse maas kartinida vermek istemez elbette, her ikiniz icin gecerli bir durum bu.00 Yorumla
+1 yılgüvensizlik var iki tarafta da, birazda risk te, bence de verme, karı koca entrikalarını duydukça yuh cektigimiz olaylar az değil, inş eşin yola gelir, yoksa bu evlilik bu strese dayanmaz gibi görünüyor
00 Yorumla
+1 yılBen vermezdim. İstediği kadar kavga çıkarsın. İkimizin parası ayrı konu birlikte kullanırız. Ama özel ihtiyaclarım olur falan. Ayrıca her harcama da neden hesap vereyim
10 Yorumla
+1 yılEn iyisi evlenmemek abiii kafam rahat her evli dövüşüyo la bu ne
40 Yorumla
+1 yılEvlilik bir güven meselesi anlaşılan siz o güveni birbirinize sağlayamamışsınız
40 Yorumla
+1 yılNeden karti almakta israr ediyoki iyi niyetli olsa farketmez bence parayi sen ona verdikten sonra bence sana 100-200 lira veya herneyse harclik verip onun disina cikmamani istiyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Düşündüm de,
Aslında sen bana kartını vermelisin de,
Ne demek kartın bende kalacak ya!
Asla bunu yapmayın.
Yani bunu isteyebilen bir erkek, nasıl erkek onu da anlamıyorum.
.00 Yorumla
+1 yılÇocuk musun sen sana harçlık veriyor?
Benim eşim bana öyle diyecek, sağlam bir kavga bizi bekliyor dmektir.
Ben kendim teslim ederim ama bana gelip diyemez öyle00 YorumlaHarçlığını ben vericem ne demek ya sjsjsh valla verirsen büyük hta edersin ortada bir güven sorunu var sana karşı
20 YorumlaSakın verme! kartını vermiyosun diye boşayacaksa seni buyursun kapı orda. O hiç işine gelmez gerçi, dünya masraf.
10 YorumlaSabah sabah bu kaçıncı evliler arası para bölüşememe sorusu? Bilerek mi yapıyorsunuz? 5 dk içerisinde 5 soru gördüm bu konu ile ilgili.
10 YorumlaBöyle zırtoları nerden buluyorsunuz Allah aşkına😂😂😂
20 Yorumla
+1 yılYaşamadığım için anlamıyor olabilirim sadece fikrimi söyleyeceğim. Senin maaş kartın neden onda dursun ki? O mu yönetiyor her şeyi?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe gurursuz bir erkek o. Senin maaşınla güya sana erkeklik taslıycak parayı sana ben veriyorum diyecek sana ben bakıyorum demeye çalışıyor aşağılık psikolojisi ona öyle söylüyor.
20 YorumlaOrtak havuz hesabı oluşturun, her ay oturup bütçe yapın, kalan para ortak hesapta tasarruf olarak kalsın.
00 Yorumlakartı sakın verme benim Baba denen şeyde böyle yaptıydı karı kızla yedi parayı sonra bende onu yedim donuna kadar aldım.
00 Yorumla
+1 yılBizim kadın polislerin hemen hepsinin maaş kartları kocalarında. Onu bir çeşit güç, ya da aile reisliği sanıyor
00 Yorumla
+1 yılHiç hoş değil istemesi, sıkıntı çekerken keyif mi yapacaksın sanki.. Güven eksikliği.. İşte cafede buluşmayla evlilik olmuyor çok yanlış hareketler...
00 YorumlaVerme karti ne alaka ya herkez calisip aldiği parayı ortaya koya borclar ödenir kartı almak nedemek ozaman o sana versin bütün ödemeleri sen yap onun harclığinida sen ver bakalım kabul edicekmi
00 YorumlaBence eşin yanlış düşünüyor hakimiyet kurma derdinde evin direği benim herşey bende olacak mantığı var ama kesinlikle yanlış
00 Yorumla
+1 yılTaviz verirsen arkası gelir.. Sağlam dur.. Açık açık konuş..
20 Yorumla
+1 yılHarçlık?
Çocuga ciklet parasi gibi o ne la oyle?
Eşin ne mezunu merak ettim.20 YorumlaVerme tabiki kadın hesaptan anlamıyor mu yani evlendin diye onun işçisi olmadın bence de ters yarın paraya ihtiyacın olduğunda kendi maaşın için bana harçlık verir misin şunu alcam diye hesap mı vereceksin
00 Yorumla
+1 yılsakınnn kartını eşine kaptırma öyle bir hataya düşme bence.
10 Yorumla
+1 yılErkeğin çalışıp kazandığı parada kendimizde hak görüyoruz o aynısını yapınca neden rahatsız oluyorsun ki.
10 Yorumla
+1 yılzor durum karta fazla açılmasın büyük sıkıntı olur... ama evin ihtiyaci için harcama yapacaksa fatura kira gibi problem yok.. ben yinede karta girmesin derim..
00 YorumlaO senin şahsına ait verme hayat müsterek tabikii ev ihtayaçlarına yardım edeceksin ama sana ait o
00 Yorumla
+1 yılbir iki denemeyle kartı yanına bırak hoşuna gitmeyen bir durum olursa boşanırsın.
00 YorumlaPara icin mi bir araya geldiniz siz bu ne sacma bir tartisma sebebi boyle
00 Yorumla
+1 yılVermem asla vermem bak benim annem cahil eski kafali biri oda calisiyor ama asla vermiyor parasini hep ayri tutar akilli ol
10 Yorumla
+1 yılolmaz o bunda bir iş var kendinde borcu ödeyebilirsin o kartını sana versin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 827 cevap paylaştı. Böyle bir şey istemesi çok hata söyleyim sana, verme kesinlikle verme
00 Yorumla
+1 yılbu ne hadsizlik... Aklısıra ben bu evin reisiyim demeye getiriyor. Verme, sürünsün.
01 Yorumla- +1 yıl
Son kelimene kadar hak verdim ama sürünsün ne demek? Çok çirkinsin
+1 yıleşin kesinlikle haksız. maaşı göndereyim dediğin halde kartı almak için diretmesi çok saçma.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılBu adamla sonun yok kardeş allah yardım etsin tam bir öküz
00 Yorumla
+1 yılVerme bnce o zaman sende onunkini iste niye durduk yere seninkini istiyor
00 Yorumla
+1 yılBazı erkekçikler arasında bu durum gurur meselesine dönüşmüş! İş yerinde çokça şahit oluyoruz " hahahaha kartı yengeyemi kaptırdın hahahah"
00 YorumlaBence verme. Hakimiyet kurma ve senin harcamalarını kısıtlama derdinde.
00 YorumlaVer gitsin kişisel ihtiyaçlarını kısıtlarsa seni zora sokarsa alırsın
00 Yorumlabence ver kartını neden sorun ediyor sun ki itimat olsun herşey de
00 Yorumla
+1 yılNe de fikrimi söyleyeyim her evde evi geçindiren parayı toplayan biri vardır eğer oysa bı derece ama kart vermekte ne bilim mantıklı değil bı sor niye istiyormuş kartı vereceği cevaba göre de gardını alırsın
00 Yorumla- Devamını Gör (108)
Devamını Gör(153)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt