Gizli Üye(36-45)+1 yılkız arkadaşım radyoloji teknikeri ve devlet hastanesinde memur olarak çalışıyor oradan biliyorum...
1-ayda 8-10 mesai 3-4 nöbet yaparsın başka gün hastane yüzü görmessin bu ortalama böyledi,r yada anlaşmaya bağlı hep mesai de yapabilirsin bu zamanda 15-20 gün arası mesain olur ( mesai : Sabah 8 akşam 3 Nöbet : Sabah 8 ertesi gün 8'e kadar ) duruma göre değişir bu.
2 Maaş konusuna gelince 1300-1400 maaş +750-1000 döner sermaye diye biliyorum.
3- yıllık izinlerinden ayrı 15-20 radyasyondan dolayı ayrı bi izni olduğunu biliyorum ama zaten bi çok boş gün kaldığı için izin kullanmayacaksın mutlaka.
4- işin sıkıntılı tarafına gelince bu işte bildiğim kadarıyla MR da rasyasyon yok,Tomografide var, Rontgende var o yüzden göğüslerinde dozometre denilen aparatlar mutlaka takılı oluyo aylık kontrole gönderliyor eğer yüksek çıkmışsa izne ayrılıyo falan filan işte :)
onun haricinde başakda bi bildiğim yok yapılabilir meslek. umarım olur.46 Yorumla
Soran+1 yılcalisma suresini hic boyle bilmiyordum valla cok yardimci oldunuz tesekkurler. Ve gercekten cok iyi. insallah hayirlisi olur . Peki MR da calisinca calisma sureleri ve saatleri aynimi oluyo butun radyoloji bolumunde calisanlarin?
Soran+1 yılkiz arkadasinla gorusmeyi cok isterdim bu konu hakkinda :D
Cevap sahibi+1 yılben MR konusunu bilmiyorum maalesef. kız arkadaşımla görüşme konusuna gelince bence görüşme derim çünkü çok kaprisli ben bile zor görüşüyorum :))
Soran+1 yılhahahaha :))))))))))))))))) tamam tesekkurler cevabin cok yardimci oldu gercekten
Cevap sahibi+1 yılrica ederim. yardımcı olabildiğime sevindim:)
+1 yılradyoloji yani röntgencilik...türkiye de kazanç olarak sağlık sektörü için iş bulma olanağı olarak pozitif ve ücretlerin ülke standartlarının üstünde olduğu bir meslek;ama maruz kaldığın radyasyon insan sağlığı açısından küçümsenmeyecek kadar önemli...bunun dışında
-selam,ne iş yapıyorsun?
+radyologum
-o ne demek?
+röntgenciyim yani
-görüşmeyelim... gibi tepkiler alabilirsin.
ebeliğe gelince;kesinlikle kutsal bir meslek.birinin dünyaya gelmesinde bir rol oynamak...kazanç olarak gerçekten güzel bir gelir elde edebilirsin.bunun dışında
-kardeşim ben konser biletlerini kaybettim
+ebeni s*k*m.ne sorumsuz adamsın.gibi durumlarında kulağı çınlayan hep sen olacaksın.
karar senin, iyi geceler ;)63 Yorumla
Soran+1 yılhahaha :)))))))))))))) cok guzel aciklamisin tesekkurler..
evet radyoloji tehlikeli bir is, ebelik benim gozumde cok kiymetli bi meslek dedigin gibi cok kutsal. Karar veremiyorm ben .- +1 yıl
rica ediyorum.hakkınızda hayırlısını dilemekten öte... kısaca yorumlarımı belirttim.inşallah mutlu olacağınız mesleğe sahip olursunuz. :)
Soran+1 yılinsallahhhh ;)
+1 yılDevlette rahattır evet ama atanmak da o kadar kolay değil. Minimum 80 küsür puan yapman lazım.5000 alırsın falan hikaye, öyle bir dünya yok. Bir de bölüm Türkiye'de sadece iki senelik. Denklik açısından sorunlar olabilir. Yurtdışından kastın hangi ülke bilmiyorum ama avrupanın geneli ve amerikada kazanacağın para çok daha iyi. Stres ve iş yükün de çok daha az. Yurtdışında radyoloji okuyup Türkiye' de çalışmak akıl karı değil. İş bulma olanağı eskiden iyiydi. Şimdi her saçma sapan üniversiteye açtılar bölümü. Bölüm öldü yani.
00 Yorumla
+1 yıltürkiyede iş imkanı fazla radyoloji olarak ama yurtdışında neden düşünmüyorsun?
15 Yorumla
Soran+1 yılyurt disinda cok iyi saglik sektoru ama ben evlenince Turkiye ye dönecegim o yuzden ..
- +1 yıl
röntgen, tomografi, emar hangisini düşünüyorsun
Soran+1 yılhic bi fikrim yok henuz! sence?
- +1 yıl
emarda radyasyon olayı yok ve onda daha iyi olur maaşın
Soran+1 yılo zaman onu tercih ederim :)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yurt dışından geleceğinden avantajın var..Özellikle Özel hastanelerde çok şanslısın..Yanına eğitim olarak bir de Onkoloji Fiziği yaparsan vala 5000-TL net alırsın gibi..Genelde 2700 - TL den başlıyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılradyoloji mi ? valla hic bilmiyordum. Cok sasirdim . Radyoloji daha mi iyi simid?
Ebelikte yan gelir çok yüksek, ancak bilirsin..Küfürde ilk Ebelere sayıyorlar bilesin :-))))
21 Yorumla
Soran+1 yıl:))))))))) ebelik bence cok guzel bir meselek ama kararsizim ikisinden birini secmem gerek
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılRadyolojiyi sec. ama radyolojinin adı artık görüntü teknikleri mi öyle birşeydi sanırım.
Sadece radyolojinin sorunu aşırı radyasyon alman. Hastane ile ilgili ne bölüm olursa olsun iş bulursun. Radyolojide de iş coktur.
Tek sıkıntı radyasyon. Devlete girersen ayda 10-15 gün calışıyorsun.03 Yorumla
Soran+1 yılhadi canimmm 10-15 gün mü `? neden öyleki ? iyimis ;)
evet radyasyon olmasi buyuk bir eksi :/
Cevap sahibi+1 yılRadyasyonu cok alma diye az calışırsın. 3 günde bir gidersin. işte arada tek tük nöbet
Soran+1 yılhm .. bu yönü iyi.
bu bölümde radyasyon konusunda bilinen çok yanlış bilgi var arkadaşlar kulaktan dolma bilgilere lütfen inanmayınz. rahat meslektir. radyasyon tabikide zararlı fakat radyasyon ile yatıp kalkmıyorsunuz. MR BT röntgen dexa gibi alanlarda çalısıorsın ve koruyucu önlemler alırsınız
20 Yorumla
+1 yıliyi karar ver bence =)
12 Yorumla
Soran+1 yılcok kararsizimmmm :)
- +1 yıl
merhaba bende radyoloji istiyorum ama kararsızım eğer bu işin içindeyseniz beni bilgilendirir misiniz neler yaptınız mesela.
+1 yılbişey sorabilirmiyim bu radyoloji iki yıllık mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılSanırım iki yıllık türkiye de evet
+1 yılRontgenciler :)
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Ev & Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne