Sayısal bölümden eşit ağırlık bölümüne geçmek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Okumaya üşendiyseniz bile başlık hakkında konuşmanızı isterim, lütfen görmezden gelmeyin.

Şu sıralar çok düşündüğüm, başkalarının düşüncelerini ve tecrübelerini duymak istediğim bir konu. Etrafımdaki baskı ve bilinçsiz, hedefsiz olmam nedeniyle 11. sınıfa bir sayısal öğrencisi olarak başladım. Yetenekli olduğum bölümün eşit ağırlık olduğunun herkes farkında, ben de dahilim. Küçüklüğümden beri kitap okumak ve edebiyatla ilgiliyim. Büyüdükçe tarihi de sevmeye başladım. Sayısalda kötü bir öğrenci değilim, 82 gibi bir ortalama yapıyorum fakat çok iyi olmadığım sürece de üniversite sınavında bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum nedense. Biyoloji hariç ilgilendiğim fen dersi de yok.

Sayısal meslekleri araştırdım ve kendime uygun bulduğum mesleklerin hepsini elden geçirdim. Mühendis olmak ya da tıp okumak istemiyorum, moleküler biyoloji isteyebilirdim ama para severim, geleceğimde Türkiye’nin bana iş olanağının bile sağlanamayacağı bir bölümde okumak istemiyorum. Elbet yurtdışında iş bulabilirim, bölümünde iyi ortalama yaparsam bir şekilde her şey hallolur ama istemedim. Hukuk, psikoloji, medya ile ilgili meslekler bana daha cazip ve yapılabilir geliyor. Üstelik bu bölümleri düşünürken kazanacağım paranın da bir öneminin olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü aklıma çok yattı, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Eşit ağırlıkta ilk ikibine girmem gerekiyor diye gördüm, derece yapmalıyım. Sayısaldan devam edip eşit ağırlığa mı çalışmalıyım yoksa bölüm mü değiştireyim? Kafam çok karışık. Lütfen görüşlerini belirtin.
Güncellemeler
+1 yıl
Eklemeyi unutmuşum, sitede yeni olduğum için de nasıl düzenlenir bilmiyorum. İstanbul Üniversitesi Hukuk’ta düşünmekteyim. Sizce bir yıl güzelce çalışırsam yapabilir miyim? Bu süreçte bir yıllık coğrafya açığımı kapatabilir miyim?
Sayısal bölümden eşit ağırlık bölümüne geçmek hakkında ne düşünüyorsunuz?