Daha açıklanmadı ama sorular ortada tahmini tyt puanım 278 civarı söZel ise 270 civarı. Daha düne kadar tde bölümü seçmekte kararlıydım türkceyi kitap okumayı seven biriyim bayılıyorum hatta ama internetteki iş bulmak için yazılan yazıları görünce gözüm korktu açıkçası. Ve tyt den de sadece sağlık bölümlerini seçebilirim ailem 2 yıllıga dahi zor izin veriyor sağlık dışında imkanı yok yazdırmazlar. Sizce tde bölümü mü yazmalıyım yoksa tyt den 2 yıllık sağlık bölümü mü? Lütfen yardımcı olun 😑
Cevabın nedir?
türk dili edebiyatı okumuş bir kuzenim var üstelik formasyon da aldı. ama 3 yıldır işsiz. bölüm kalktı gibi birşey. atama yok özel sektör bir kaç aylık alıp işten çıkartıyor. başka mesleklere bak bence
03 Yorumla
sağlık bölümleri tde den daha önü açık öğretmenliği olsa daha rahat olurdu ama direk bölüm olduğu için biraz daha zor. o yüzden sağlık daha rahat olur. okuması da zevkli
06 Yorumla- +1 yıl
puan aralığında değil daha çok sıralama önemli. bu sene ben de tercih yapacağım eğer 4 yıllık hemşirelik gelmezse iki yıllıklara bakıcam. ve bölümlerin tercih edilme oranı değil ihtiyaç oranına bak. ataması nasıl çalışma şartları nasıl bunlara bakman lazım. mesela ftr de ataması zor diyorlar ama sıkıntılı bir bölüm değil aksine çok rhat çalışıyorsun veya odyometri. araştırıp ona göre tercih yapman lazım. ben geçen sene araştırmadan tercih yaptım tercih gelmedi. bir de sağlık çıkışıların senden avantajlı olduğunu bilmen lazım. mesela ikimizin de puanı aynıyken ben sağlık çıkışlı olduğum için benim puanım 300 e çıkabilir. bütün bunları düşünerek tercih yapmalısın
+1 yılSağlıkla ilgili 2 yıllık bölüm
010 Yorumla- +1 yıl
Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik
Diyaliz
Radyoloji
Anestezi - +1 yıl
Çevremde özellikle sekreterlikten atanan oldu tavsiye ediyorum
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Yeterki oku
- +1 yıl