Şimdi arkadaşlar 2017 lise mezunuyum ardından bir yıl daha hazırlanmak istedim ve üniye gitmedim 1 yıl sonra yani bu yıl bir üniversiteye kaydım var fakat ne bölüme ne de üniversiteye ısınamadım merkezi yerleştirmeyle geçiş yapmak istiyorum ve öğretmen olmayıda çok istiyorum aklımda 2 bölüm var 1. matematik İstanbul üni. Ama kararsızım çünkü formasyon kalkabilir ve hazırlık zorunluymuş böylece 3 yılım gitmiş olacak (tekrar hazırlanma + üniye ısınamama+ hazırlık) 2. İse ytü fen bilgisi öğretmenliği amacım buradan ortalama yapıp ilköğretim matematiğe geçmek fakat ya önüme engeller çıkarsa ve açıkta kalırsam diye çok korkuyorum ağustos ayına kadar düşüncülerinizi sizce hangisi yapmalıyım bunları benimle paylaşırsanız gerçekten çok yardımınız dokunmuş olacak kafam öyle karışık ki 🙏
Cevabın nedir?
Ben bir atanma bekleyen öğretmen olarak, atama puanlarına bak hangisi daha düşük puan istiyorsa alan sınavından onu seç derim. Matematik diğer branşlara göre özelde daha rağbet görür. Mesela kimse tarih öğretmenine gerek duymaz ama matematikte öğretmen şarttır. Yinede kötünün iyisi olduğunu bil öyle gel çünkü öğretmenlikte aşırı yığılma var.
14 Yorumla
Soran+1 yılPeki öyleyse bölüm mü okumalıyım yoksa fwn bilgisinden ortalama yapıp ilköğretim matematiğe mi geçmeyelim asıl amacım matematik öğretmeni olmak
Soran+1 yılMatematik öğretmeni olmak istiyorum fakat geçiş yaparken puanım yetmediği için fen bilgisi öğretmenliğine geçeceğim ordan da belirli bir ortalama yapıp ilköğretim matematik öğretmenliğine yatay geçiş yapmak istiyorum sizce nasıl bir yol
Mantigi degil kabini tercih et hangisini daha cok seviyosun
22 Yorumla
Soran+1 yılSonuç olarak öğretmen olmak istiyorum iki kapıdan birini seçmek zorunda kalıyorum bu durumda
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılBölüm büyük risk, fen bilgisinin de ataması yok, yatay geçiş demişsiniz onun koşulları zorlar, çift ana dal desek baya sorun, çok çabalamanız lazım, o eforu direkt olarak ilköğretim matematik öğretmenliği kazanmaya harcayabilirseniz daha rahat edersiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılMalesef bir yıl daha hazırlanamam o yüzden mecburen bu yollardan birini seçmem gerekiyor
+1 yılHic biri bilgisayar uzay.. tasarim.. kodlama o tarz seyler seçersen onun açık.. Bu bölümler seni strese götürür is konusunda
31 Yorumla
Soran+1 yılİlgi alanım olabilseler keşke şu an ki bölümümde hemşirelik fakat yapamıyorum aklım hep öğretmenlikte kalıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
6Cevap
+1 yılHangisini tercih ettin ve memnun musun aynı durumdayım şu an ben yardımcı olurmusun lütfen🙁
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin ataması iyise oku
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFenin ataması iyise oku
Soran+1 yılFenin ataması kötü diyorlar fakat amacım ortalamamı yüksek tutup ilköğretim matematik öğretmenliğine geçiş yapmak
Öğretmenlik okuma sana bir öğretmen tavsiyesi
13 Yorumla
Soran+1 yılİlköğretim matematiğe geçebilsem bile mi kötü öğretmenlik hiç mi şansım yok
- +1 yıl
@karaayna
Mesaaj atarmısınız, yorumunuzla alakalı sormak istediklerim var da
fen :D
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden sizce?
Matematik bence ama yine son söz senindir.
00 YorumlaMatematik
11 Yorumla
Soran+1 yılSebeplerinide paylaşabilir misiniz?
Matematik
10 YorumlaMatematik ataması daha fazla
00 YorumlaMatematik.
00 YorumlaMatematik
00 YorumlaÖatematik
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. matttt
00 Yorumla
+1 yılMatematik
00 Yorumla
+1 yılmatematik
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Fen bilgisi öğretmenliği mi yoksa matematik bölümü mü daha iyi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat