+1 yılBir şey diyeyim mi kardeşin ileride sağlık meslek okuduğu için pişman olabilir, eğer düşüncesi yardımcı ebe veya yardımcı hemşire olmak değilse. Eğer tıp veya başka herhangi bir bölüm istiyorsa şunu söyleyeyim ki kardeşin 11 ve 12 de sayısal müfredatı görmeyecek yani şu anki sistemdeki ayt konularından hiçbir şey bilmeyecek. Bu ona büyük bir dezavantaj oluşturacak. Bence normal bir anadolu lisesine geçmeli, siz yardımcı ebeliği veya yardımcı hemşirliği seçmeden. Eğer seçerse alanını tamamen seçmiş olacak ve geri dönüşü olmayacak.
12 Yorumla
Soran+1 yılCanım çok haklısın ben bile en iyi Anadolu lisesinde okuduğum halde konularda eksiğim var sınava giricem hala çok tedirginim. Kardeşimin çok küçüklükten beri hayaliydi, ayrıca annemler dedemler falan çok çok gitmesini istedi. Kendisi çok çalışkan hatta okuldaki hocalarıda demiş sen neden sağlık okuyup harcanıyorsun Anadolu'ya geç diye. Geçmeyi düşündü sonra vazgecti bir yıl mezuna kalmaya karar verdi. Zaten devlet sağlık lisesinde okuyor çok yüksek puanla girdi, kendi kararı böyle bizede ailecek saygı duymak kaldı.
- +1 yıl
İlla yardımcı hemşire veya yardımcı ebe olmak istiyorsa bunu sağlık meslek lisesi okumadan da yapabilir. Hemşirelik çok yüksek bir taban puanına sahip değil, hem yardımcı hemşireden daha kıdemli. Bence anadolu lisesine geçmeli, 12. Sınıfta stajı olacak, sınava çalışması zor olur.
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Sağlık Bakım Teknisyenliği"
En mantıklı olanı Üniversite düşünüyorsa ki mutlaka düşünmesi gerekir, Ek puan verdiği bölümler daha fazla.
Nereden biliyorsun dersen de
Daha bugün işe başladım özel bir hastaneye Sağlık Bakım Teknisyeni olarak :)04 Yorumla
Soran+1 yılÖzel hastaneye girmene sevindim çünkü mezunlar şikayet ediyordu hep alım yok falan diye bide şey bu bölümle diğerlerinin farkı ne siz ambulansta mı çalışıyorsunuz
- +1 yıl
Biz hastanenin her bölümünde çalışabiliyoruz.
Laboratuvar, Acil, Ameliyathane, Kat ve polikinlikler.
Ebe yardımcılığı bolümü yanlızca kadın doğum da çalışabiliyor bu sebeple iş imkanı daha az fakat ben üniversite de ebelik düşünüyorum diyor ise iyi bir seçim.
Hemşire Yardımcılığı bölümü de aslında birnevi görev tanımlarımız aynı fakat biz yardımcı değil teknisyeniz.
Soran+1 yılAnladım canım çok sağol ❣
- +1 yıl
Üniversite okurken mi çalıyorsunuz yoksa liseden mezun olduktan sonra mı işe başladınız acaba hocalarımız okurken çalışabilirsiniz tarzında yorumlar yaptılar (biraz çelişki vardı tam emin değillerdi aslında) bu konu hakkında düşünceniz varsa ise belirtirseniz sevinirim.
+1 yılCanım ebeliği seç ben hemşireyim nöbetler vs çok yorucu geçiyordu ama ebelik daha iyi doğumdan doğuma işin sadece
02 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz için teşekkür ederim❤. Bu söylediklerinizi göz önünde bulundurarak seçeceğiz. Sonuçta işin içinde bulunduğunuz için bilginiz var zaten üniversite şart yoksa açıkta kalacak tüm sağlık meslekciler. Atama da çok zormuş herhalde.
- +1 yıl
Evet canım ben hemşirelik okudum lisede de üniversitede de. şu an sadece liseden hemşirelik bitirenlerin iş bulması çok zor üniversite olması çok iyi ben severek yapıyordum ama dediğim gibi çok yorucu 2 yıl da cerrahi teknikerlik okudum ameliyathane daha zevkli geçiyor bu yüzden ebelik de zevkli ve güzel anlara şahit olmak çok iyi bir his inşallah hayırlısı olur 🙏😏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılBence hemşire yardımcılığı daha sonrada hemşireliğe yükseltir mis gibi
06 Yorumla
Soran+1 yılOda belli değil daha yükselip yukselmeyecekleri
- +1 yıl
Yükselecekler buna eminim ben
Soran+1 yılİnşallah kıyamıyorum kardeşime
- +1 yıl
Kardeşlere hiç bı zaman kiyilmaz ki :) Allah bahtını güzel eylesin
Soran+1 yılAmin amin inşallah, teşekkürler bu arada :))
- +1 yıl
🐙🐙🐙😄
Hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyeni 2 si yardımcı biri tekniker sbt daha fazla alana sahip çoğu şeyin içinde hemşire yardımcılığı ve ebe yardımcılığına göre bende sbt yi sectim
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılHemşire yardımcılığını 6 sene yaptı Ablam özel hastenede hemşire yardımcılııgı iyidir
00 Yorumla
+1 yılBen de seçicem ve hangisini seçsem bilemiyorum herkes farklı farklı söylüyor kafam daha çok karışıyor bana da bilgi verirseniz sevinirim
10 Yorumla
+1 yılHemşire yardımcılığını seç
02 Yorumla
Soran+1 yılYorumlar hep öyle demiş
- +1 yıl
Biliyorum oradan yola çıktım zaten😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha detaylı aciklasana
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki bölümlerin hepsinde aynı şeyleri yapıyorlar isimleri farklı birtek
+1 yılHemsirelik
00 Yorumla
+1 yılEbe daha iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılNedeni var mı peki?
+1 yılhemşire
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası